Χιλιάδες Ισπανοί στους δρόμους κατά των εκτρώσεων

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Χιλιάδες Ισπανοί στους δρόμους κατά των εκτρώσεων

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Ας υποθέσουμε ότι επιτρέπονται και οι φόνοι.
Είναι σαν να λες Βασίλη, αν υπάρχει ένας άνθρωπος που η παρουσία του μας ενοχλεί ή μας δημιουργεί προβλήματα, τότε να τον βγάζουμε απ' τη μέση.

Το έμβρυο κάποιων εβδομάδων, είναι ένα μικρό άκακο ανθρωπάκι, που πονάει και αισθάνεται.

Εάν αδελφέ, ένα ζευγάρι, παντρεμένο ή ανύπαντρο, βρίσκεται στις θέσεις που ανέφερες, πρέπει να έχει αναλογιστεί όλα αυτά τα πράγματα και να ξέρει τι θα κάνει σε κάθε περίπτωση.

Και αν δεν μπορεί να είναι εγκρατές, τουλάχιστον ας παίρνει μέτρα προφύλαξης.
Δεν έχουν όλες οι αμαρτίες την ίδια βαρύτητα.
Αλλο οι προγαμιαίες σχέσεις ή οι εν γάμω επαφές προς μη τεκνοποίηση και άλλο το έγκλημα της άμβλωσης.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΝ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ, ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 14 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ 24 ΜΗΝΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΛΕ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ 14 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ;;;; ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ;;;
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ, ΑΛΛΑ....
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Από την άλλη έβλεπα τώρα στην τηλεόραση την συγκεκριμένη τεράστια διαδήλωση, πλαισιωμένη με τον τίτλο, "επίδειξη δύναμης της καθολικής εκκλησίας" και αισθάνθηκα ένα σφίξιμο ελαφράς απογοήτευσης.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Το κατα ποσο ''περνάει η μπογιά'' αυτης της επιδειξης δυναμης απτην πλευρα της καθολικης εκκλησιας στην Ισπανία είναι σχετικό, μένει ακόμα να φανεί. Διότι στην Ισπανία, η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβερνηση περασε πριν λιγα χρονια μετρα, στα οποια η καθολικη εκκλησια ηταν καθετα αντιθετη, οπως διευκολυνση για εκδοση διαζυγιου και νομιμοποιηση του γαμου ομοφυλοφιλων. Οποτε μενει να φανει αν θα υπερισχυσουν οι διαμαρτυριες αυτες.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

vasilis_m21 έγραψε:Το κατα ποσο ''περνάει η μπογιά'' αυτης της επιδειξης δυναμης απτην πλευρα της καθολικης εκκλησιας στην Ισπανία είναι σχετικό, μένει ακόμα να φανεί. Διότι στην Ισπανία, η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβερνηση περασε πριν λιγα χρονια μετρα, στα οποια η καθολικη εκκλησια ηταν καθετα αντιθετη, οπως διευκολυνση για εκδοση διαζυγιου και νομιμοποιηση του γαμου ομοφυλοφιλων. Οποτε μενει να φανει αν θα υπερισχυσουν οι διαμαρτυριες αυτες.
Βασίλη νομίζω ανακατεύεις λίγο διαφορετικά θέματα μεταξύ τους
Καταρχάς είτε η συγκέντρωση ήταν καθοδηγούμενη από την καθολική Εκκλησία ,είτε από οργανώσεις ,είτε αυθόρμητη ,είτε από blogs ,σημασία έχει ότι ένας λαός ξεσηκώθηκε
Ενώ εμείς θα ξεσηκωθούμε μόνο αν κινδυνέψουν τα οικονομικά μας.
Θέλω δηλαδή να πω πώς λίγο με αφορά ποιός οργανώνει μια τέτοια εκδήλωση διαμαρτυρίας
Οσο λοιπόν αφορά τα υπόλοιπα "μέτρα" με τα οποία διαφώνησε η καθολική Εκκλησία ( σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλόφιλων ,διευκόλυνση διαζυγίου και δεν ξέρω τι άλλο ) δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με μια συγκέντρωση κατά των εκτρώσεων
Καλή Σαρακοστή
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

lovethink έγραψε:
vasilis_m21 έγραψε:Το κατα ποσο ''περνάει η μπογιά'' αυτης της επιδειξης δυναμης απτην πλευρα της καθολικης εκκλησιας στην Ισπανία είναι σχετικό, μένει ακόμα να φανεί. Διότι στην Ισπανία, η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβερνηση περασε πριν λιγα χρονια μετρα, στα οποια η καθολικη εκκλησια ηταν καθετα αντιθετη, οπως διευκολυνση για εκδοση διαζυγιου και νομιμοποιηση του γαμου ομοφυλοφιλων. Οποτε μενει να φανει αν θα υπερισχυσουν οι διαμαρτυριες αυτες.
Βασίλη νομίζω ανακατεύεις λίγο διαφορετικά θέματα μεταξύ τους
Καταρχάς είτε η συγκέντρωση ήταν καθοδηγούμενη από την καθολική Εκκλησία ,είτε από οργανώσεις ,είτε αυθόρμητη ,είτε από blogs ,σημασία έχει ότι ένας λαός ξεσηκώθηκε
Ενώ εμείς θα ξεσηκωθούμε μόνο αν κινδυνέψουν τα οικονομικά μας.
Θέλω δηλαδή να πω πώς λίγο με αφορά ποιός οργανώνει μια τέτοια εκδήλωση διαμαρτυρίας
Οσο λοιπόν αφορά τα υπόλοιπα "μέτρα" με τα οποία διαφώνησε η καθολική Εκκλησία ( σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλόφιλων ,διευκόλυνση διαζυγίου και δεν ξέρω τι άλλο ) δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με μια συγκέντρωση κατά των εκτρώσεων
Και οι δυο έχετε δίκιο.
Εσύ, Iovethink,εστιάζεις την προσοχή,το ενδιαφέρον στο θέμα των εκτρώσεων ,που πραγματικά καίει.Και έτσι είναι.
Ο Βασίλης βέβαια καταπιάνεται σφαιρικά με την όλη αντίδραση και συμπεριφορά των Ισπανών ,θέλοντας πιστεύω να δείξει -<<αποδείξει>> ότι τα κίνητρα των ενεργειών τους ,δεν ειναι τίποτε 'άλλο παρά επίπλαστα και επιφανειακά,χωρίς βάθος και πιστεύω.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Andreasmas έγραψε: Και οι δυο έχετε δίκιο.
Εσύ, Iovethink,εστιάζεις την προσοχή,το ενδιαφέρον στο θέμα των εκτρώσεων ,που πραγματικά καίει.Και έτσι είναι.
Ο Βασίλης βέβαια καταπιάνεται σφαιρικά με την όλη αντίδραση και συμπεριφορά των Ισπανών ,θέλοντας πιστεύω να δείξει -<<αποδείξει>> ότι τα κίνητρα των ενεργειών τους ,δεν ειναι τίποτε 'άλλο παρά επίπλαστα και επιφανειακά,χωρίς βάθος και πιστεύω.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Εγώ εστιάζω την προσοχή όχι απλά στο θέμα των εκτρώσεων αλλά στο θέμα ότι άλλοι λαοί που δεν είναι Ορθόδοξοι πολλές φορές δείχνουν πιο μεγάλο ζήλο και ενδιαφέρον για τα κοινά ζητήματα από εμάς που είμαστε Ορθόδοξοι

Τα υπόλοιπα επί του θέματος αφορούν χίλιες δυό περιπτώσεις που έξω από το χορό πολλά μπορούν να ειπωθούν
Πάντα η λύση είναι ένας ΚΑΛΟΣ ΚΑΛΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ! που να μπορεί να προσεγγίσει το πλάσμα Του Θεού με κατανόηση συγκατάβαση αγάπη και υπομονή
Διότι σε μια κοπέλα που ήδη είναι επιβαρυμένη ψυχολογικά από μια τέτοια τυχόν πράξη δεν είναι σωστό άγαρμπα και επιθετικά να την στριμώχνει κανείς στον τοίχο
Αυτά είναι λεπτά ζητήματα

Οσο αφορά τον Βασίλη προσπαθεί νομίζω να τοποθετήσει τις αντιδράσεις αυτές σαν "αρνητικό" αποτέλεσμα "επιρροής" της καθολικής Εκκλησίας στους πιστούς της
Καλή Σαρακοστή
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fosterer »

Πρώτα απ'όλα να διαμαρτυρηθούμε στους εαυτούς μας που μεγαλώνουμε παιδιά που δεν γνωρίζουν την έννοια της αντισύληψης και μετά εναντίων της επιλογής της γυναίκας στην έκτρωση,θέμα τεράστιο που δεν θα υπήρχε όμως σε τόσο μεγάλο βαθμό, αν υπήρχε ενημέρωση και υπευθυνότητα.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Η έκτρωση είναι φόνος και αυτό δεν είναι θέμα προς αμφισβήτηση γιατί έχει πάρει θέση η Εκκλησία. Το πρόβλημα είναι πως η καθολική Εκκλησία, παρ' όλα τα πολλά στραβά της, μπορεί να κινητοποιήσει τον κόσμο, ενώ για την δική μας δεν είμαι σίγουρος. Πέραν του θέματος των ταυτοτήτων, που είχε και πολιτική χροιά, δεν είδα να γίνεται τίποτε.
ΚΑΙ οι εκτρώσεις είναι νόμιμες ΚΑΙ οι ταυτότητες δεν αναγράφουν το Θρήσκευμα!
Τι καταφέραμε;
Μηδέν εις το πηλίκον!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
zefs2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από zefs2008 »

εκτρώση=έγκλημα
Υπεραγία Θεοτόκε Σώσον Ημάς.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”