Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού σε ιταλική εφημεριδα

Συντονιστής: Συντονιστές

plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού σε ιταλική εφημεριδα

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

δεν ζητάω από κανέναν να ομολογήση η να μην ομολογήση κατι.
ειληκρινης ζητάω να ειναι ο καθε ενας.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Εχεις δικαιο αδελφε μου να μιλας για τις πραξεις, και αφου μιλας για αυτες, αρα θα συμφωνεις μαζι μου, εαν δεν το εχεις κανει ηδη, οτι ειναι καιρος να υπογραψεις, με την ευλογια του Πνευματικου σου βεβαια πρωτα, την Ομολογια Πιστεως κατα του Οικουμενισμου το συντομοτερο, λιαν αγαπητε μου, plagiaskepsi..

Για πραξεις δεν μιλαμε; Καιρος να τις κανουμε και οχι να τις λεμε μονο..

Η Ομολογια, ειναι μια αρχη, δεν ειναι το παν, ας μην γελιομαστε, αλλα ειναι ΚΑΤΙ.

Ειναι ενα βημα αποναρκωσης, και προσπαθειας αποφυγης της αποχαυνωσεως, και της μη αποδοχης των "προδιαγεγραμμενων μελλουμενων".

Απο το μικρο, θα φτασουμε στο μεγαλο, απο τα καθημερινα μικρα, οχι, που θα λεμε, θα φτασουμε στο μεγαλο και κρισιμο οχι που θα χρειαστει να πουμε εν καιρω, εν ονοματι Κυριου.

Αλλιως απο το τιποτα, ξαφνικα δεν φτανει κανεις στο πληρες. Σιγα σιγα γεμιζει το ποτηρι της Ορθοδοξης αγωνιστικοτητας.

Και η Ομολογια ειναι ενα βημα, απο αυτα που γεμιζουν το ποτηρι.

Γιατι να μην το αξιοποιησουμε;

Στο κατω κατω, και η Ιερα μας Συνοδος, ΔΕΝ το καταδικασε, αλλα πολυ διπλωματικα, απεφανθη οτι ειναι "εκ του περισσου", απο υπερβαλοντα ζηλο δηλαδη καλως εννοουμενο, σε απογοητευση καποιων, που ηθελαν, να καταδικασθει..

Αρα δικαιωνεται η κινηση αυτη, και επισημα απο την Εκκλησια, με πολυ διπλωματικο, αλλα για οσους καταλαβαινουν συναμα σαφεστατο τροπο.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

να υπογράψω δεν αρνουμε το καθήκων.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Oτι αγαπας, και ξερεις καλυτερο για σενα, αλλωστε ελευθερα προσωπα ειμαστε.

Για ποσο ακομα δεν ξερω, αλλα προς το παρον τουλαχιστον ειμαστε. Η οχι;

Παντως, να με συγχωρεις, plagiaskepsi, σε σεβομαι και σε αγαπω, μια ταπεινη προτροπη εκανα απο υπερβαλλοντα ζηλο, μην με παρεξηγησεις, εαν θελεις την ανακαλω, αλλωστε δεν εχω κανενα δικαιωμα, να υποδεικνύω, στον καθε αδελφο μου τι να κανει.

Απλως καμμια φορα, αυτο που θεωρουμε καλο για εμας, θελουμε να το προτεινουμε και στον πλησιον μας, να το κανει, χωρις καμμια υστεροβουλια, ετσι απο ζηλο.

Ετσι; Μην με παρεξηγησεις. Να με συγχωρεις και παλι.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Εάν με τον καλοπροαίρετο τρόπο που περιεγράφη, μου έφερνε π.χ. ο Διονύσης εμπρός μου την Ομολογία, για να την υπογράψω, δεν θα την υπέγραφα. Και το εξηγώ:
Διότι όταν απολύτως σεβαστοί και άξιοι ποιμένες, άλλοι μεν καλούν σε υπογραφή της Ομολογίας, άλλοι σε μη υπογραφή και επίσης κάποιοι άλλοι λένε, πως δεν έχει την σημασία που δίδεται είτε το ένα, είτε το άλλο από τα δυό, ε λογικό είναι να θεωρήσω, πιό πιθανό το να σφάλλω ενεργώντας (δηλαδή υπογράφοντας), παρά αδρανώντας (μη υπογράφοντας). Αμυντική τακτική δηλαδή. Σωστή άραγε ή λάθος?
Επίσης (πάλι επειδή μου είναι ανθρωπίνως ευκολότερο), όταν βρίσκομαι σε μια κατάσταση, ας την πούμε διλημματική, τείνω να ακολουθώ την πεπατημένη (δηλαδή στο παρόν θέμα την "συμμόρφωση" με την αξιωματικά ανώτερη αρχή, το Πατριαρχείο δηλαδή).

Και τέλος, πρέπει να πω ότι αισθάνομαι ομολογουμένως μία ασφάλεια (μέσα στην εν πολλοίς άγνοιά μου σε δογματικό επίπεδο), με την γνωστή σε όλους μας Ομολογία Πίστεως ( το Πιστεύω εις Εναν Θεόν) και θεωρώ κάπως οξύμωρο για τον εαυτό μου, να υπογράψω και κάτι επιπλέον.
Χωρίς βέβαια να λέω ντε και καλά, ότι έχω οπωσδήποτε εγώ δίκιο και ότι όσοι υπογράφουν άδικο.

Οπως είδατε όλα τα εύκολα διαλέγω :smile:

Είπες αδελφέ Διονύση, ότι η υπογραφή της Ομολογίας, είναι ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.
Η μη υπογραφή, είναι ένα βήμα προς την αντίθετη κατεύθυνση?

Δεν κάνω λογοπαίγνιο έτσι? Απλή ερώτηση της γνώμης σου, την οποία εκτιμώ ιδιαιτέρως.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
petross
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από petross »

Δεν θα δυσκολευτούν και πολλοί προτεστάντες να σου πουν το Σύμβολο της Πίστεως... Όπως και παπικοί όποτε του βολεύει.

Όσο για το θέμα της "Ομολογίας" υπάρχει και κάτι που σας διαφεύγει. Το κείμενο αυτό της Ομολογίας πίστεως δεν έχει καμία σχέση με το σύμβολο της Πίστεως. Αλλά είναι ομολογία πίστεως για συγκεκριμένο πράγμα. ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ συγκεκριμένα.
petross
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από petross »

Dimitris39 έγραψε:Στην έκδοση της Corriere della Sera, της 16ης Νοεμβρίου 2009, στη σελίδα που φιλοξενεί «Ιδέες και Γνώμες», γίνεται αναφορά σε ένα «ντοκουμέντο που κυκλοφορεί στον ορθόδοξο κόσμο εδώ και μήνες και το οποίο χρήζει μεγάλης προσοχής». Το άρθρο αναφέρεται στην εμφανιζόμενη σαν "Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού" και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει.

Ακολουθούν αποσπάσματα του συγκεκριμένου άρθρου:

Ονομάζεται «ομολογία πίστεως εναντίον του οικουμενισμού». Πρόκειται για μια δήλωση που από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει τις υπογραφές έξι ορθοδόξων μητροπολιτών από την Ελλάδα, τη Σερβία, το Κόσοβο και τις ΗΠΑ.

Σ’ αυτό το κείμενο εξαπολύεται μια βίαιη επίθεση τόσον εναντίον του διαθρησκειακού διαλόγου, όσο και της αναζήτησης της ενότητας μεταξύ των χριστιανικών εκκλησιών. Οι υπογράφοντες έξι μητροπολίτες λέγουν ξεκάθαρα ότι «εμείς οι Χριστιανοί που πιστεύουμε στην Αγία Τριάδα, δεν έχουμε τον ίδιο Θεό με οποιαδήποτε άλλη θρησκεία συμπεριλαμβανομένων των ούτως αποκαλουμένων μονοθεϊστικών θρησκειών ήτοι του Ιουδαϊσμού και του Μωαμεθανισμού που δεν πιστεύουν στην Αγία Τριάδα». Και ότι μετά «τον θρίαμβο επί των εξωτερικών εχθρών, (δηλαδή επί των Εβραίων και των ειδωλολατρών), η Εκκλησία γνώρισε την ηρεμία και τη γαλήνη, αλλά από τη δεύτερη χιλιετία οι αιρέσεις την διαίρεσαν».

«Αιρετικός είναι ο παπικός Χριστιανισμός, λίκνον όλων των αιρέσεων και όλων των λαθών» που ξεκίνησε άσχημα το Μεσαίωνα και προϊόντος του χρόνου χειροτέρευσε με την υπερβολή καινοφανών εκκλησιαστικών δογμάτων –συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πραγματεύονται τη φύση και την ιδιότητα της Παρθένου Μαρίας- και φθάνοντας μέχρι του σημείου αλλοιώσεως του λατρευτικού μέρους».

Σε άλλο σημείο της επιστολής τους οι έξι Μητροπολίτες καταφέρονται κατά των Προτεσταντών που δεν δέχονται τα Ιερά Μυστήρια (της Βαφτίσεως, της Θείας Ευχαριστίας κ.λπ.) και εν τέλει χαρακτηρίζουν συλλήβδην «αιρετικούς» το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και την Ιερά αυτού Σύνοδο» που τάσσονται υπέρ του οικουμενικού διαλόγου: Η απάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου δεν άργησε να έρθει. Βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου από τον οποίο ζητά να πάρει θέση εναντίον αυτών των «ζηλωτικών τάσεων» που ήσαν ανέκαθεν παρούσες στην ελληνική ορθοδοξία».

http://www.amen.gr/index.php?mod=news&o ... le&aid=935
Άλλο ένα συκοφαντικό κείμενο!! Ωραία τακτική!!!

Τα μισά από αυτά είναι ασάφειες για να εντυπωσιάσουν!!
χαρακτηρίζουν συλλήβδην «αιρετικούς» το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και την Ιερά αυτού Σύνοδο»
Άλλο ένα χονδροειδές ψέμα!!
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

dionysisgr έγραψε:Oτι αγαπας, και ξερεις καλυτερο για σενα, αλλωστε ελευθερα προσωπα ειμαστε.

Για ποσο ακομα δεν ξερω, αλλα προς το παρον τουλαχιστον ειμαστε. Η οχι;

Παντως, να με συγχωρεις, plagiaskepsi, σε σεβομαι και σε αγαπω, μια ταπεινη προτροπη εκανα απο υπερβαλλοντα ζηλο, μην με παρεξηγησεις, εαν θελεις την ανακαλω, αλλωστε δεν εχω κανενα δικαιωμα, να υποδεικνύω, στον καθε αδελφο μου τι να κανει.

Απλως καμμια φορα, αυτο που θεωρουμε καλο για εμας, θελουμε να το προτεινουμε και στον πλησιον μας, να το κανει, χωρις καμμια υστεροβουλια, ετσι απο ζηλο.

Ετσι; Μην με παρεξηγησεις. Να με συγχωρεις και παλι.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΔΙΝΩ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΜΑΛΩΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΟΥΣ.......
Η ΜΟΝΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ
....ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΟΥ
ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...
ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΩΡΘΟΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....
ΑΓΑΠΑΩ ΙΔΙΕΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΕ ΥΠΑΡΒΑΛΟΝΤΑ ΖΗΛΟ..ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ....ΚΑΙ ΕΣΥ ((ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ)) ΙΣΕ ΕΚΛΕΧΤΟΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΙΔΙΕΤΕΡΟ ΑΕΡΑ ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΒΑΛΟΝΤΑ ΖΗΛΟ ΣΟΥ
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

panagiotisspy έγραψε:Είπες αδελφέ Διονύση, ότι η υπογραφή της Ομολογίας, είναι ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.
Η μη υπογραφή, είναι ένα βήμα προς την αντίθετη κατεύθυνση?

Δεν κάνω λογοπαίγνιο έτσι? Απλή ερώτηση της γνώμης σου, την οποία εκτιμώ ιδιαιτέρως.
Μην απαντήσεις, τα έχεις ήδη πει όλα αυτά, δεν τα είχα δει, ζητώ συγγνώμη.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αδελφοι, αυτην την απαντηση εδωσα σημερα, σε εναν αγαπητο εξ ημων αδελφο, που μου ζητησε την θεση μου για το θεμα της ομολογιας, εαν θελει ας δημοσιευσει ο ιδιος το μυνημα του, εγω δεν μπορω να το κανω αυθαιρετα χωρις την αδεια του.

Κρινω σκοπιμο να δημοσιευσω την απαντηση μου, για να παιρνουμε θεση καποια στιγμη, καθως με γενικολογιες, και διπλωματικο κρυψιμο, δεν γινεται να πορευομαστε σε καθε θεμα, και δη στους πονηρους καιρους, στους οποιους ζουμε. Θα μας ζητηθει απο τωρα και στο εγγυς μελλον, πολλες φορες η μαρτυρια μας, και δεν το λεω εγω αυτο, ο ελαχιστος, αλλα και η Εκκλησια το εκφραζει συνεχως, με το να καλει τους Πιστους να ειναι σε εγρηγορση, και ετοιμοτητα για αγωνες, οι οποιοι ειναι μπροστα μας.

Και για να μην μακρυγορω, ιδου αναλυτικα η απαντηση μου στον αδελφο..

...

Aγαπητε εν Χριστω αδελφε καλημερα.

Καταρχας σε ευχαριστω για την εκτιμηση στο προσωπο μου, και τις υπερβολες για τον λογο μου και τις.. δηθεν ικανοτητες μου.

Κακοι αντιγραφεις ειμαστε, παλαιας πατρογονικης και παραδεδομενης γνωσης, που αλλοι κοπιασαν και εδωσαν αιμα, ωστε να λαβουν πνευμα, για να μπορουμε εμεις σημερα να παρουμε μια ανασα Ορθοδοξιας, ελαχιστη, τοση ωστε να ζησουμε με οξυγονο Χριστου και να μην πεθανουμε απο πνευματικη ασφυξια απο τον μολυσμενο κοσμο στον οποιο κληρωθηκαμε να ζουμε.

Οποτε δεν εχω κανενα βαρυ λογο, ουτε και ικανοτητες. Αδειο δοχειο και τενεκεδακι που κανει θορυβο, μαλλον ειμαι.

Σε οτι αφορα το θεμα μας, αυτα εχω να σου πω.

Στη μακραιωνη πορεια της Εκκλησιας μας, κυριο συστατικο στοιχειο της οποιας ειναι το Χριστεπωνυμο πληρωμα το οποιο συνιστα και το κυριο σωμα της, μαζι με τον Ιερο κληρο βεβαια, με Κεφαλη τον Χριστο, πολλακις ηταν ο λαος, ο απλος και απαιδευτος θεολογικα, που βαστηξε και εγινε αναχωμα στην αποδομηση της, απο τον προαιωνιο αλαστορα εχθρο της και τα οργανα του σε καθε εποχη.

Γιατι αυτος ειναι αιωνιος, αλλα τα οργανα του καλουνται σε καθε εποχη και ειναι διαφορετικα. Αλλοτε ο Αρειος, ο Νεστοριος, ο Βαρλααμ, ο Σαβελλιος, ο Ιωαννης Βεκκος, κλπ, και δεν εχει τελος η μαυρη λιστα των αιρετικων.

Ο λογος; Μα τι αλλο απο την εωσφορικη και καταραμενη εις τον αιωνα υπερηφανεια καποιων που θελουν να γραφτει με "χρυσα" γραμματα το ονομα τους στην ιστορια για τα κατορθωματα τους μεσα στην Εκκλησια.

Αυτο συμβαινει και στις ημερες μας.

Επειδη λοιπον καθε ανθρωπος εκτος απο ποιμνιο, ειναι και μια ξεχωριστη και μοναδικη στην ιστορια και ανεπαναληπτη οντολογικη και ελευθερη προσωπικοτητα, με αιωνιο χαρακτηρα, καλειται καθε στιγμη να αυτοπροσδιοριστει, και να μην αφηνεται να απορροφηθεί απο τις "εξελιξεις".

Αλλα να δωσει την προσωπικη μαρτυρια του, ενωπιον του Κυριου του. Μια περιπτωση ειναι και η ολοενα και πιο ασφυκτικη λαιλαπα του οικουμενισμου, που ο μεγας θεολογος και οσιος γεροντας Ιουστινος Ποποβιτς ο Σερβος, την χαρακτηρισε ως αιρεση των αιρεσεων!

Οχι εγω, ουτε αλλος, αλλα μια αυθεντια της θεολογιας και της ασκητικης και πατερικης νηπτικης παραδοσεως. Και πολλοι αλλοι Οσιοι Πατερες.

Λοιπον και αξιο ειναι και μας πρεπει και μας αρμοζει, και μας επιβαλλεται, να παρουμε θεση. Δεν επιτρεπεται αδιαφορια εδω. Ειναι θεμα Πιστεως. Οχι ταξεως η αξιωματων η ανομων διεκδικησεων και ανιερων φιλοδοξιων. Ειναι θεμα σωτηριας.

Δεν σηκωθηκαμε να αγωνιστουμε για τιποτα απο τα του κοσμου, αλλα μονο για την ταλαιπωρη ψυχη μας, την αθλια και εν αμαρτιαις παραδεδομενη εκ νεοτητος.

Ας μην ξεχναμε ποτε, οτι η Ομολογια Πιστεως, ΔΕΝ αντικαθιστα κανενα συμβολο (μη γενοιτο), αλλα ειναι συγκεκριμενη ΕΠΙ του θεματος του μιαρου οικουμενισμου και μονο.

Ουτε στρεφεται οπως ψευδεστατα διαδιδουν καποιοι δολιοι, εναντιον δηθεν της Εκκλησιας. Ψεμμα δολιοτατο.

Αφου μεσα στην λιστα υπαρχουν 6 Επισκοποι εν ενεργεια, ανα τον πλανητη, και δεκαδες- εκατονταδες, Οσιοτατοι Καθηγουμενοι/ες Ορθοδοξων Μοναστηριων, Ιερομοναχοι, Εφημεριοι, Μοναχοι/ες απο φημισμενα μοναστικα κεντρα της πατριδας μας και του εξωτερικου.

Λοιπον ολοι αυτοι που υπηρετουν και λατρευουν καθημερινα τον Κυριο μας, μηπως "τρελλαθηκαν" ξαφνικα, (και σημειωσε οτι αυξανονται καθημερινα), και αφησαν τα ιερα καθηκοντα τους για ενα.. καπριτσιο;

Μα ειναι και προσβολη να το σκεφθει μονο κανεις αυτο.

Ουτε φυσικα επ'ουδενι, στρεφεται κατα, η υπαινισεται κατι για την Εκκλησια μας, η Ομολογια. Ουτε ελλειψεις καταλογιζει, ουτε ευθυνες μοιραζει σε προσωπα.

Αυτο που εκφραζει ειναι η ευλογη, δικαιη, και λογικοτατη ανησυχια, για ευκαιρα-ακαιρα ανοιγματα περαν των εσκαμμενων σε αιρετικους, οπως αυτοι εχουν ξεκαθαρα χαρακτηριστει απο τους Αγιους Πατερες μας ανα τους αιωνες, και οχι απο τον καθε.. τυχαρπαστο θεολογουντα, και την αγωνια του πληρωματος, για τα τεκταινομενα.

Το Αγιο Πνευμα αγαπητε, φυσικα και αναπαυεται στην Εκκλησια μας, αλλα δεν περιοριζει την ελευθερια και το κατρακυλισμα του καθενος απο εμας.

Γιατι και ο Αρειος, επισκοπος ηταν, και ο Νεστοριος το ιδιο, και ο Ιωαννης Βεκκος πατριαρχης της Πολεως ηταν, και αυτο ΔΕΝ τους εμποδισε να προσπαθησουν να καταστρεψουν την Εκκλησια με τις αιρετικες δοξασιες τους.

Ο Θεος εχει δωσει απολυτη ελευθερια και αυτεξουσιο στον καθενα μας. Ανα πασα στιγμη ειμαστε ετοιμοι να γινουμε Αγιοι η χειροτεροι του διαβολου.

Λοιπον κλεινοντας, γιατι εγραψα πολλα ηδη, σε διαβεβαιωνω με παση ειλικρινεια, οτι η ομολογια οχι μονο δεν δημιουργει προβλημα, αλλα αντιθετα σπερνει τον γονιμο σπορο της καλης ανησυχιας, ταραζει τα λιμναζοντα νερα της ψευτο-πνευματικης μας ναρκωσης και αυταρκειας, ενισχυει το πληρωμα της Εκκλησιας, ευαισθητοποιει οσους Ιεραρχες δεν εχουν ασχοληθει ακομα με τον οικουμενισμο, και τελος εαν κρινει κανεις με καθαρο βλεμμα την ανακοινωση της Ιερας μας Συνοδου, που χαρακτηρισε απλως και μονο, ως "εκ περισσου" την ομολογια, και σαφως ΔΕΝ την καταδικασε, οπως ηθελαν διακαως καποιοι, θα διαπιστωσει οτι εχει προσφερει εργο μεχρι τωρα, και ειμαστε μονο στην αρχη.

Ενας απλος διακονος, αγαπητε, μονος του, κρατησε καποτε την Πιστη ορθια, μπρος στην καταιγιστικη λαιλαπα του αρειανισμου, οταν ολα τα πατριαρχεια σχεδον και οι τοπικες Εκκλησιες ειχαν μεταβληθει σε κεντρα αιρεσεως.

Αγιος Αθανασιος ο Μεγας λεγεται, και ειναι και ονομαζεται, και την ευχη του να εχουμε, μαζι με ολων των Ομολογητων, και Αγιων Πατερων μας, που εδωσαν ψυχη και σωμα, για να καυχωμαστε αναξιως εμεις σημερα οτι ειμαστε Ορθοδοξοι στα λογια, αλλα οταν προκειται για πραξεις, να το.. ξανασκεφτομαστε δυο και τρεις, και τιποτα να μην κανουμε, και να κρυβομαστε πισω απο την υπευθυνη Ιεραρχια μας, λες και ειμαστε τιποτα αβουλα οντα, χωρις κριση και Πνευμα Θεου.

Αυτα, συγνωμη εαν σε κουρασα, με σεβασμο και εκτιμηση, και ειλικρινεια, σου εκθετω τις αποψεις μου, δεν θελω να σε προτρεψω σε τιποτα, ο καθενας πραττει κατα συνειδηση οταν κρινει ο ιδιος και μονο.

Με αγαπη Χριστου, ο ελαχιστος αδελφος σου Διονυσιος.

Χαιρε παντοτε εν Κυριω.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”