Eλάτε να ενδυναμώσετε τον Ελληνισμό !

Διάφορες σελίδες που ανακαλύψαμε εμείς, ή εσείς, και πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν και κάποιους άλλους.

Συντονιστής: Συντονιστές

Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Eλάτε να ενδυναμώσετε τον Ελληνισμό !

Δημοσίευση από Andreasmas »

panagiotisspy έγραψε:Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω την άποψή μου, ότι για το πρόβλημα μεγάλου αριθμού μεταναστών, το οποίο αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, ευθύνεται κυρίως η ίδια.
Με την μη ύπαρξη μεταναστευτικής πολιτικής.
Με την μη φύλαξη των συνόρων μας, χερσαίων και θαλασσίων.
Με την μη εξασφάλιση των απαραίτητων συνδρομών των διεθνών οργανισμών, για το συγκεκριμένο θέμα.
Με την μη συνεννόηση με τις γειτονικές χώρες, για εισαγωγή αυστηρού πλαισίου στις διασυνοριακές μετακινήσεις.
Με την ανυπαρξία σαφούς και αυστηρής νομοθεσίας, προς επίλυση του ζητήματος.

Αφού λοιπόν, καλώς ή κακώς, "πλημμυρίσαμε" από μετανάστες, πρέπει με κάποιο τρόπο, να ρυθμιστεί το καθεστώς παραμονής τους ή μη. Δεν είναι δυνατόν να τους απελάσουμε όλους.

Αλλά ας το δούμε και λιγάκι αλλιώς το θέμα.

Ολοι μας μετανάστες είμαστε, σε κάποια φάση της ζωής μας.

Κι' εγώ μετανάστης βρέθηκα σε αυτό το φόρουμ, ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν τους ήξερα.
Αλλά με την αγάπη σας και την αδελφικότητά σας, αυτός ο διαδικτυακός χώρος, έγινε η "πατρίδα" μου. "Πολιτογραφήθηκα" φορουμίστας. :8 Ευχαριστώ αδέρφια. :8

Οι Ελληνες δεν είμαστε μισαλλόδοξοι άλλωστε. Κάλλιο να ανοίγουμε την αγκαλιά μας, παρά να κλείνουμε την πόρτα της αγάπης και της βοήθειας.

Σαν τον μετανάστη

Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική: Zulfi Livaneli

Σαν τον μετανάστη στη δική σου γη
μέρα νύχτα λύνεις δένεις την πληγή
κι όλα γύρω ξένα κι όλα πετρωμένα
και δεν ξημερώνει να 'ρθει χαραυγή

Στράγγισε η ζωή σου που αιμορραγεί
κάθε ώρα τρόμος πόνος και κραυγή
και σ' ακούν οι ξένοι κι ο αδερφός σωπαίνει
αχ δεν είναι άλλη πιο βαθιά πληγή

Σύρμα κι άλλο σύρμα και χοντρό γυαλί
μάτωσε ο ήλιος την ανατολή
κλαις κι αναστενάζεις αχ ξενιτιά φωνάζεις
μα η ελπίδα μαύρο κι άπιαστο πουλί

http://www.youtube.com/watch?v=NebUmxIAguU

Ψάχνω για να διαφωνήσω μαζί σου ,Παναγιώτη , αλλά δε γίνεται. :(
Γιατί να με καλύπτεις πάντα; :angryfire
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
lathras
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lathras »

Τι στιγμή που εμείς οι "Χριστιανοί"....συζητάμε για το πως θα διώξουμε τους μετανάστες μην και αλλοιωθεί η ελληνικότητά μας......

πολλές αριστερές οργανώσεις έχουν αρχίσει και δημιουργούν σχολεία, που με προσωπικό κόπο...χωρίς στήριξη από την πολιτεία διδάσκουν Ελληνική παιδεία στους μετανάστες για να τους αφωμειώσει καλύτερα η κοινωνία....

Βέβαια από το πρόγραμμά τους απουσιάζει η ορθόδοξη παιδεία, αλλά το κάνουν με αγάπη και κόπο για αυτούς τους ανθρώπους........ένα τέτοιο σχολείο λειτουργεί ήδη με μεγάλη επιτυχεία στομ Πειραιά.

ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΘΕΟς ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΊ ΝΑ ΔΙΔΆΞΟΥΜΕ ΤΑ ΈΘΝΗ....ΧΩΡΙς ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΝΉΣΟΥΜΕ ΡΟΥΠΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ................ΚΑΙ ΕΜΕΙς ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΩς ΘΑ ΤΟΥς ΞΑΠΩΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ........ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟΥΣ...........ΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ........
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Κράτα βρε ευλογημένη Δόμνα!Μην ακούς σειρήνες!
Εσείς οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο είστε η παρηγοριά μου!

Φαίνεται οι απόψεις Τσίπρα,Παπαρήγα κλπ. είναι σύμφωνες με πολλούς..στο θέμα των μεταναστών...

Λες και όσοι λενε να μην Ελληνοποιηθούν,τους μισούν και θέλουν να τους διώξουν...

Αντίθετα αγαπούν την Ελλάδα των πατέρων μας...

Ο Άγιος Θεός να μας λυπηθεί.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

fotios έγραψε:Κράτα βρε ευλογημένη Δόμνα!Μην ακούς σειρήνες!
Ναι Δομνάκι μου κράτα, όντως οι αδελφοί στο εξωτερικό κρατούν Θερμοπύλες.
fotios έγραψε:Εσείς οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο είστε η παρηγοριά μου!
Επαυξάνω Φώτη, πολύ σωστά.
fotios έγραψε:Φαίνεται οι απόψεις Τσίπρα,Παπαρήγα κλπ. είναι σύμφωνες με πολλούς..στο θέμα των μεταναστών...
Ναι είναι αλήθεια πως εγώ τουλάχιστον συμφωνώ στο συγκεκριμένο.
Ενώ βέβαια, διαφωνώ, σε πάρα πολλές απαράδεκτες απόψεις των ιδίων, σε πάρα πολλά θέματα, τις οποίες απεχθάνομαι.
fotios έγραψε:Λες και όσοι λενε να μην Ελληνοποιηθούν,τους μισούν και θέλουν να τους διώξουν...

Οχι βέβαια. Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Αν τόλεγα, θα ήμουν υβριστής.

fotios έγραψε:Αντίθετα αγαπούν την Ελλάδα των πατέρων μας...
Δηλαδή όταν κάποιος έχει τις θέσεις που ανέφερα, δεν αγαπά την Ελλάδα των προγόνων του? Πολύ με στενοχωρείς με αυτό που μου προσάπτεις.
fotios έγραψε:Ο Άγιος Θεός να μας λυπηθεί.
Αμήν, να μας λυπηθεί όλους μας, ανεξαρτήτως των απόψεών μας.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

2010 : Η ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
http://1453-2009.pblogs.gr/2010/02/2010 ... stash.html
Εικόνα
eikonikos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από eikonikos »

lathras έγραψε: ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΘΕΟς ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΊ ΝΑ ΔΙΔΆΞΟΥΜΕ ΤΑ ΈΘΝΗ....ΧΩΡΙς ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΝΉΣΟΥΜΕ ΡΟΥΠΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ................ΚΑΙ ΕΜΕΙς ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΩς ΘΑ ΤΟΥς ΞΑΠΩΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ........ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟΥΣ...........ΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ.
Εγώ πιστεύω ότι η Ελλάδα υποχρεούται να διδάξει στους ξένους ελληνική παιδεία γιατί ο Ελληνισμός περιέχει αξίες για όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο για τους Έλληνες. Στην αρχαία Ρώμη δεν γινόταν Ρωμαίος πολίτης όποιος ήθελε αλλά όποιος πλήρωνε.Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να αλλοιωθούμε ως πληθυσμός. Αλλά αν σκεφτούμε ότι ο λαός μας άντεξε 400 χρόνια την Τουρκοκρατία και δεν αλλοιώθηκε
νομίζω ότι δύσκολα θα μας αλλοιώσουν όσους μετανάστες και αν μας φέρουν.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Andreasmas έγραψε:Ψάχνω για να διαφωνήσω μαζί σου ,Παναγιώτη , αλλά δε γίνεται. :(
Γιατί να με καλύπτεις πάντα; :angryfire
Εγώ έψαξα και βρήκα. Όχι ένα ή δύο αλλά 100%! Συγνώμη παιδιά αλλά νομίζω πως πρέπει να επαναλάβω ότι ΔΕΝ μιλάμε για την υπηκοότητα αλλά για την ιθαγένεια. Όταν ένας άνθρωπος παίρνει υπηκοότητα μιας χώρας, έχει τα ίδια δικαιώματα με οποιοδήποτε γηγενή κάτοικοι εκείνης της χώρας. Δεν χρειάζεται λοιπόν να έχει και την ιθαγένεια. ΓΙΑΤΙ λοιπόν κόπτονται τόσο πολύ να τους την δώσουν; Εσάς ποιος σας είπε ότι αρνούμαστε: **** εδώ ξεκινάει λίστα με ένα κάρο συναισθηματικά επιχειρήματα που δίνουν το νόημα "τους καημένους τους φτωχούς που δεν έχουν μπλα, μπλα, μπλα" χρησιμοποιόντας τις γνωστές λέξεις "σπίτι", "δουλειά", "δικαώματα" λες και κάποιος τους τα αφαιρεί αυτά! **** αλλά δεν μπορείτε να μπείτε στην θέση των ΕΛΛΗΝΩΝ και να καταλάβετε τι θα χάσουμε εμείς αν αυτοί πάρουν την ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ;

Μα ποιος σου είπε εσένα lathras ότι προσπαθούμε να τους διώξουμε; Δηλαδή άμα έρθει εδώ ένας μετανάστης και βρει σπίτι, δουλειά, έχει οτιδήποτε χρειαστεί αλλά δεν έχει το δικαίωμα να λέγεται έλληνας, θα χάσει τίποτα; Αντιθέτως αυτοί που θα χάσουν δεν θα είμαστε εμείς όταν εσύ ο ίδιος μάλιστα το είπες και μόνος σου: Βέβαια από το πρόγραμμά τους απουσιάζει η ορθόδοξη παιδεία.... Μα ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ νομίζεις ότι ειναι το ζητούμενο του κράτους; Νομίζεις στα αλήθεια ότι το κράτος ενδιαφέρεται για τους μετανάστες; Αν ήταν τόσο πονόψυχοι άνθρωποι οι πολιτικοί τότε θα ενδιαφερόντουσαν και για τους έλληνες αφού στο κάτω-κάτω έλληνες είναι και οι ίδιοι. Βλέπεις εσύ να ενδιαφέρονται για μας;

Είναι γνωστό ότι για να νικήσεις έναν εχθρό δεν έχεις παρά να τον αποπροσανατολίσεις με κάτι άσχετο να του επιτεθείς ύπουλα όταν δεν θα βλέπει. Με δυο λόγια το γνωστό "διαίρει και βασίλευε". Δεν βλέπεις ότι με το να τους δώσουμε το δικαίωμα να λέγονται έλληνες θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με μας τα οποία ΔΕΝ θα καλυτερέψουν την ζωή τους αλλά να δυσκολέψουν την δική μας; Π.χ θα έχουν δικαιώμα να χτίσουν μιναρέδες. Συγνώμη, αλλά αν δεν έχουν αυτό το δικαίωμα σημαίνει ότι θα πεινάσουν; Και στο κάτω-κάτω νομίζω πως είναι ποιο δίκαιο να τους προσκαλείς εσύ στο σπίτι σου για να τους φροντίσεις και να σε ευγνωμονούν από το να σου πάρουν το σπίτι και να αφήσουν εσένα στον δρόμο. Τι προτιμάς δηλαδή;

ΚΑΝΕΙΣ δεν τους διώχνει. Απλά φροντίζουμε να μην διώξουνε ΑΥΤΟΙ ΕΜΑΣ!
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

eikonikos έγραψε: Αλλά αν σκεφτούμε ότι ο λαός μας άντεξε 400 χρόνια την Τουρκοκρατία και δεν αλλοιώθηκε νομίζω ότι δύσκολα θα μας αλλοιώσουν όσους μετανάστες και αν μας φέρουν.
Δεν αλλιώθηκε επειδή υπήρχαν άλλες προϋποθέσεις από τις σημερινές. Με τις σημερινές θα μας νικήσουν... αφού δε, καθόμαστε... Στην εποχή της τουρκοκρατίας ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Είναι γνωστό ότι όσο ποιο πολύ σε τσιγκλάει κάποιος, τόσο αμύνεσαι (έστω και από εγωισμό βρε αδερφε). Και επειδή οι τούρκοι κυριολεκτικά μας έπριξαν, ε, γι'αυτό και εμείς αντιδράσαμε. Το ότι βασιστήκαμε στην ιδεολογία του πολιτισμού μας, (δηλαδή με μια λέξη στην θρησκεία) ήταν αυτό που έδωσε δύναμη σε μας αφού είχαμε πίστη στην Αγία Τριάδα, και αδυναμία στους τούρκους αφού ήταν αλλόθρησκοι. Είναι αλήθεια δε, ότι υπήρχε πολύ ποιο ανεπτυγμένο το αίσθημα της θρησκείας και της διατήρησης της, από ότι σήμερα. Το ότι μάλιστα διατηρηθήκαμε χάρη στην θρησκεία μας είναι αυτό που κάνει του Μασσώνους να λυσσάνε. Γιατί νομίζεις ότι αυτό που θέλουν είναι να την καταργήσουν; Επειδή αυτή τους είναι εμπόδιο. Γι'αυτό και φέρνουν ξένους απέξω. Ώστε να αναμιχθούν με τους έλληνες και να γίνουμε πολιτισμική πρωτεύουσα.
Προσωπικά, αν και συμφωνώ με την ιδέα του "καθαρού DNA", δεν συμφωνώ τόσο πολύ εις βάρος φτωχών ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα όπως είναι ο μετανάστες για να διατηρηθεί αυτό το DNA. Και βέβαια συμφωνώ να έχουν μια αξιοπρεπέστατη και δίκαιη ζωή. Αλλά από την στιγμή που θα αποκτήσουν όλα αυτά τα δικαιώματα χάρη στην υπηκοότητα, δεν βλέπω τον λόγο να τους δώσουμε και την ιθαγένεια η οποία θα τους δώσει περισσότερα πλεονεκτήματα από ότι έχουμε εμείς. Και αυτό διαφέρει από τους τούρκους. Άλλο τότε, άλλο τώρα...
eikonikos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από eikonikos »

Evi_J έγραψε:ΚΑΝΕΙΣ δεν τους διώχνει. Απλά φροντίζουμε να μην διώξουνε ΑΥΤΟΙ ΕΜΑΣ
Εδώ δεν μπορεί η χώρα να διοικήσει τους Έλληνες πολίτες θα διοικήσει τους ξένους που ελληνοποιούνται;
Μια λύση είναι να φορολογήσει όποιον ελληνοποιείται με πολλούς φόρους. Φαντάζεστε να πληρώνει διάφορα ταμεία και εφορίες για να πάρει την ελληνοποίηση; αμέσως θα γυρίσει πίσω την ελληνική άδεια και θα ζητήσει να ξαναγίνει υπήκοος της χώρας του.
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Συμφωνώ με Evi j, αν δε εξεταστεί το θέμα όχι απο θρησκευτικής, αλλά καθαρά απο πολιτικοκοινωνικής απόψεως, αποτελεί κραυγαλέα περιφρόνηση της βουλήσεως του ελληνικού λαού, φασιστικού τύπου επιβολή καταστάσεων που αποτελούν μαχαιριά στα πλευρά του ελληνικού έθνους ( και όχι μόνο του ελληνικού αναφερόμενος σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα)
Οι ίδιοι που τους έκαναν το βίο αβίωτο στις χώρες απο όπου προέρχονται οι ίδιοι τους χρηματοδοτούν να μεταναστεύσουν και τάχα τους υποστηρίζουν στις χώρες υποδοχής, για να πετύχουν το στόχο τους,δηλαδή την αποδυνάμωση και τη διάλυση των εθνών υποδοχής, με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια δηλαδή.
Και μην ακούω το αφελές είμασταν και εμείς μετανάστες. Ναι αλλά που ; Ήταν η Αμερική, ο Καναδάς, η Αυστραλία κ.λ.π. έθνη ομοιογενή; Έγιναν ΄΄έθνη΄΄ αφού εξαφάνησαν τους πρωτόγονους εκεί πληθυσμούς ή κάνουμε πως δεν το ξέραμε; Συνοθύλευμα κινέζων, μαύρων, ευρωπαίων και κτρίως Αγγλοσαξώνων που είχαν το πάνω χέρι. Και πήγαινες χωρίς χαρτιά, πηδώντας τα σύρματα; Πήγαινες στη Γερμανία λάθρα και παράνομα; Δεν ήξεραν ποιός είσαι απο που και πότε ήρθες που δουλεύεις κ.λ.π.Και αν στραβοκουνιώσουνα σε πέταγαν έξω με τις κλωτσιές. Τι παραμύθια μας πουλάνε τώρα;
Η χώρα μας αντέχει μικρό αριθμό εποχιακά εργαζομένων και μικρό αριθμό μόνιμων, τι είναι αυτά που μας λένε οι δήθεν φιλάνθρωποι καταστροφείς, οι ολέθριοι εξουσιαστές των λαών;
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σελίδες που ανακαλύψαμε και ίσως σας ενδιαφέρουν”