Η δήλωση του Elton John είναι βλάσφημη
Συντονιστής: Συντονιστές
- constantinosa.gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Η δήλωση του Elton John είναι βλάσφημη
Σπάρτακε, εγω για την εφημερίδα μιλάω και για τους δημοσιογράφους. Άλλο είναι να μεταφέρεις κάποια πληροφορία και άλλο είναι να επαναλλάβεις τυχόν ακαθαρτα λόγια. Θα μπορούσαν να βάλουν σαν τίτλο ο Elton john βλασφήμησε, δεν χρειάζεται η βωμολοχίες να επαναλμβάνονται για περισσότερο εντυπωσιασμό.
Φωτογραφία γάμου http://www.imaginestudio.gr
Επιλεγμένα Ορθόδοξα κείμενα http://www.ambelosalithini.gr
Επιλεγμένα Ορθόδοξα κείμενα http://www.ambelosalithini.gr
Δεν αναφερόμουν σε τίποτα απο ότι έγραψες. Κατι άλλο ήθελα να πώ αλλά φαίνεται ότι το έθεσα ....άστοχα.orthodox_grnet έγραψε:Σπάρτακε, εγω για την εφημερίδα μιλάω και για τους δημοσιογράφους. Άλλο είναι να μεταφέρεις κάποια πληροφορία και άλλο είναι να επαναλλάβεις τυχόν ακαθαρτα λόγια. Θα μπορούσαν να βάλουν σαν τίτλο ο Elton john βλασφήμησε, δεν χρειάζεται η βωμολοχίες να επαναλμβάνονται για περισσότερο εντυπωσιασμό.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Eιναι γνωστο σε ολους μας οτι βαλεται σκοπιμα ο Χριστιανισμος, η οικογενεια και καθε θεσμος της Ελληνικος. Αν παλι ειναι για λογους διαφημηστικους, ετσι για να κανει "παταγο", σε οποιαδηποτε περιπτωση "εχουσιν γνωσιν οι φυλακες". Ας υποθεσουμε τωρα πως τιποτα απο τα παραπανω δεν συμβαινει και απ αυτην την σκοπια εμενα μου φανηκε οτι εβγαλε μια "πικρα" αυτη η δηλωση του καλλιτεχνη. Οσο διασημος και πλουσιος να ειναι μπορει να νοιωθει μια απεραντη μοναξια και αναζητα τον δικο του "Ιησου". Ξερει πολυ καλα οτι διδασκαλια του Χριστου ειναι αντιθετη με την δικη του ζωη, αλλα αυτος τοσο αδυναμος να ξεφυγει απ ολα αυτα τον "φτιαχνει' στα μετρα του. Λιγο ρομαντικο; Μπορει αλλα εγω αυτο ενοιωσα διαβαζωντας τα λογια του καλλιτεχνη!
Εγώ πιστεύω ότι αν επέτρεπε σε όλους μας ο Θεός να νιώσουμε την κόλαση και τα βάσανα της τότε όλοι σίγουρα θα κλαίγαμε για αυτόν τον άνθρωπο για τις βλαστήμιες που είπε.
Βέβαια δεν θα σταματούσαμε να κλαίμε και για τον εαυτό μας(τις αμαρτίες μας και την ραθυμία μας).
Αλλά ο Θεός θέλει ελεύθερη εκλογή της σωτηρίας μας.
Βέβαια δεν θα σταματούσαμε να κλαίμε και για τον εαυτό μας(τις αμαρτίες μας και την ραθυμία μας).
Αλλά ο Θεός θέλει ελεύθερη εκλογή της σωτηρίας μας.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πειραιώς Σεραφείμ "Εμετική και χυδαία η δήλωση του Έλτον Τζον"

Την έντονη αντίδραση του εξέφρασε με δήλωση του, χθες ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, όσον αφορά τις αποκρουστικές δηλώσεις του ποπ συνθέτη Έλτον Τζον.
Να σημειωθεί, ότι το Πρακτορείο Ειδήσεων «Romfea.gr», σε σχετικό του δημοσίευμα αναφέρθηκε πρώτο στο θέμα με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου (Εκκλησία της Βουλγαρίας), κατά του Έλτον Τζόν.
Η δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς έχει ως εξής:
Η εφιαλτική, εμετική και εν ταυτώ χυδαία και βάναυσα αποκρουστική δήλωσις του Βρετανού ομοφυλόφιλου ποπ συνθέτη μουσικού Elton John, ο οποίος έχει τελέσει και σχετικό άθεσμο «γάμο» μετ’ άρρενος, στο περιοδικό Parade των Η.Π.Α. και ο οποίος κατά την συνήθη μέθοδο των πρωτογόνων λαών που απέδιδαν στο Θείο τα προσωπικά των πάθη και τις δικές τους αισχρότητες και διαστροφές, απεπειράθη να προσβάλη το θεανδρικό πρόσωπο του ενσαρκωθέντος Υιού και Λόγου του Θεού του επί του Σταυρού θυσιασθέντος και θανατώσαντος τον θάνατο και την φθορά της πεσμένης ανθρωπίνης φύσεως και συναναστήσαντος όλο το ανθρώπινο γένος δικαιώνει απολύτως τον γνωστό εις την εγκληματολογική επιστήμη ορισμό περί του ψυχισμού του αρρενοθήλεος του μεγίστου Ιταλού εγκληματολόγου Καίσαρος Λομπρόζο, ο οποίος και γνωμοδότησε ότι ο αρρενοθήλης κέκτηται «τον δυναμισμό του άρρενος και την μοχθηρία του θήλεος, δεν έχει ουδεμία ηθική αναστολή και ουδέν μεταφυσικό ιδεώδες».
ΠΗΓΗ

Την έντονη αντίδραση του εξέφρασε με δήλωση του, χθες ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, όσον αφορά τις αποκρουστικές δηλώσεις του ποπ συνθέτη Έλτον Τζον.
Να σημειωθεί, ότι το Πρακτορείο Ειδήσεων «Romfea.gr», σε σχετικό του δημοσίευμα αναφέρθηκε πρώτο στο θέμα με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου (Εκκλησία της Βουλγαρίας), κατά του Έλτον Τζόν.
Η δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς έχει ως εξής:
Η εφιαλτική, εμετική και εν ταυτώ χυδαία και βάναυσα αποκρουστική δήλωσις του Βρετανού ομοφυλόφιλου ποπ συνθέτη μουσικού Elton John, ο οποίος έχει τελέσει και σχετικό άθεσμο «γάμο» μετ’ άρρενος, στο περιοδικό Parade των Η.Π.Α. και ο οποίος κατά την συνήθη μέθοδο των πρωτογόνων λαών που απέδιδαν στο Θείο τα προσωπικά των πάθη και τις δικές τους αισχρότητες και διαστροφές, απεπειράθη να προσβάλη το θεανδρικό πρόσωπο του ενσαρκωθέντος Υιού και Λόγου του Θεού του επί του Σταυρού θυσιασθέντος και θανατώσαντος τον θάνατο και την φθορά της πεσμένης ανθρωπίνης φύσεως και συναναστήσαντος όλο το ανθρώπινο γένος δικαιώνει απολύτως τον γνωστό εις την εγκληματολογική επιστήμη ορισμό περί του ψυχισμού του αρρενοθήλεος του μεγίστου Ιταλού εγκληματολόγου Καίσαρος Λομπρόζο, ο οποίος και γνωμοδότησε ότι ο αρρενοθήλης κέκτηται «τον δυναμισμό του άρρενος και την μοχθηρία του θήλεος, δεν έχει ουδεμία ηθική αναστολή και ουδέν μεταφυσικό ιδεώδες».
ΠΗΓΗ
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται υπερβολική αλλά εμένα με εκφράζει απόλυτα η δήλωση του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
"Ένας άνθρωπος να με υβρίση, να φονεύση τον πατέρα μου , την μητέρα μου, τον αδελφόν μου, και ύστερα το μάτι να μου βγάλη, έχω χρέος ωσάν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το δε να υβρίση τον Χριστόν μου και την Παναγίαν μου, δεν θέλω να τον βλέπω." (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός - Διδαχή Δ')
Ναι μεν είναι ταλαίπωρος άνθρωπος και να προσευχηθούμε γι αυτόν, αλλά δεν μπορούμε ν' ανεχθούμε να υβρίζει το Πανάγιο Όνομα του Χριστού μας. Όσο για το "Ο αναμάρτητος υμών πρώτος βαλέτω λίθον" μπορεί να ισχύει για όλες τις άλλες αμαρτίες, αλλά όχι για τη βλασφημία.
Ναι μεν είναι ταλαίπωρος άνθρωπος και να προσευχηθούμε γι αυτόν, αλλά δεν μπορούμε ν' ανεχθούμε να υβρίζει το Πανάγιο Όνομα του Χριστού μας. Όσο για το "Ο αναμάρτητος υμών πρώτος βαλέτω λίθον" μπορεί να ισχύει για όλες τις άλλες αμαρτίες, αλλά όχι για τη βλασφημία.
Νομίζω πως κακώς ασχολούμαστε συνέχεια με τι λέει ο ένας και ο άλλος. Οι πρώτοι Χριστιανοί επιδίωξαν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία και για αυτό γίνονταν στρατιωτικοί (ένα σωρό αγίους έχουμε από το στρατό) είτε δάσκαλοι. Σήμερα τρέχουμε οι περισσότεροι να χωθούμε στην κλίκα κάποιου γέροντα που μας «αναπαύει» αγνοώντας τη ρήση του πατρός Φλωρόφσκυ πως ο Χριστιανισμός δεν απευθύνεται σε κουρασμένους ανθρώπους. Επόμενο είναι μετά τη δική μας παρακμή να γίνεται πρότυπο ο κάθε πονεμένος που θέλει να προβάλει τα προσωπικά του προβλήματα ως προτερήματα. Έχουμε μεγάλη ευθύνη που η Εκκλησία βρίσκεται σε ανυποληψία. Ο καθένας το μερίδιό του. Όταν ένα δικαστήριο έχει αποδείξει (με μαρτυρίες και έγγραφα) πως ένας μητροπολίτης έχει παραβιάσει νόμους και τον καταδικάζει σε φυλάκιση ενώ η αρμόδια Συνοδική επιτροπή δε βλέπει ούτε ένα στοιχείο για να τον στείλει στο Συνοδικό δικαστήριο (οι 7 από τους 12), τότε πώς να μας πάρει η κοινωνία στα σοβαρά. Ας ήμασταν εμείς στοιχειωδώς συνεπείς με τη διδασκαλία του Χριστού κι ας έλεγε ο κάθε Έλτον Τζον τα δικά του.
Συμφωνώ απόλυτα με Shubik στο κεντρικό νόημα των όσων θέλει να πεί, διαφωνώ ως προς τα παραδείγματα και κυρίως με τον π. Φλωρόφσκυ υπενθυμίζοντας ότι ο Κύριος κάλεσε εμάς τους κοπιώντες ( κουρασμένους) και πεφορτισμένους ( παραφορτωμένους) απο την αμαρτία και τις μέριμνες και την κακία αυτού του κόσμου κοντά Του, για να βρεί ανάπαυση ή ψυχή μας.
Ούτε όλοι έχουμε τα ίδια τάλαντα και τις ίδιες δυνατότητες αγαπητέ Shubik, αν κάποια αδέλφια μας επιλέγουν να έχουν βοήθεια ένα πνευματικό γέροντα, ποιός μπορεί να διανοηθεί να καταδικάσει μια τέτοια ενέργεια; Αρκεί να μην καταδικάζουν αυτοί την δική μας άρνησή εις το να έχουμε ως πνευματκούς , ανάξιους και κακούς ΄΄πνευματικούς γέροντες΄΄ που κατασκευάζουν και κλίκες όπως λές. Κατα τα άλλα έχεις απόλυτο δίκιο, ιδιαίτερα εκεί που αναφέρεσαι στον ενεργό ρόλο που οφείλει να έχει ο κάθε Χριστιανός.
Εδώ υπάρχει μεγάλο θέμα, και θα το συζητήσουμε σε άλλη περίπτωση γιατί το θέμα του Elton δεν βοηθά σε αυτό.
Ούτε όλοι έχουμε τα ίδια τάλαντα και τις ίδιες δυνατότητες αγαπητέ Shubik, αν κάποια αδέλφια μας επιλέγουν να έχουν βοήθεια ένα πνευματικό γέροντα, ποιός μπορεί να διανοηθεί να καταδικάσει μια τέτοια ενέργεια; Αρκεί να μην καταδικάζουν αυτοί την δική μας άρνησή εις το να έχουμε ως πνευματκούς , ανάξιους και κακούς ΄΄πνευματικούς γέροντες΄΄ που κατασκευάζουν και κλίκες όπως λές. Κατα τα άλλα έχεις απόλυτο δίκιο, ιδιαίτερα εκεί που αναφέρεσαι στον ενεργό ρόλο που οφείλει να έχει ο κάθε Χριστιανός.
Εδώ υπάρχει μεγάλο θέμα, και θα το συζητήσουμε σε άλλη περίπτωση γιατί το θέμα του Elton δεν βοηθά σε αυτό.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Αγαπητέ Σπάρτακε,
Δεν καταφέρθηκα εναντίον της εξομολόγησης ή της πνευματικής καθοδήγησης από έναν ιερέα ή και γέροντα. Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένες κλίκες πνευματικών που ουσιαστικά εντείνουν το φαινόμενο της περιθωριοποίησης των χριστιανών από την κοινωνία. Αν οι πρώτοι Χριστιανοί είχαν τέτοια νοοτροπία, να ζουν σε μία κλίκα γύρω από έναν <<γέροντα>> και να τους ενδιαφέρει μια «πνευματική ζωή» αποκομμένη από την κοινωνία κανείς δεν θα τους καταδίωκε. Ουδέποτε κυνηγήθηκαν κρυμμένοι περιθωριακοί. Η απόφαση των πρώτων Χριστιανών να διακηρύξουν την πίστη τους προβάλλοντας ένα διαφορετικό τρόπο ζωής στην κοινωνία τους έκανε μάρτυρες και αγίους.
Δεν καταφέρθηκα εναντίον της εξομολόγησης ή της πνευματικής καθοδήγησης από έναν ιερέα ή και γέροντα. Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένες κλίκες πνευματικών που ουσιαστικά εντείνουν το φαινόμενο της περιθωριοποίησης των χριστιανών από την κοινωνία. Αν οι πρώτοι Χριστιανοί είχαν τέτοια νοοτροπία, να ζουν σε μία κλίκα γύρω από έναν <<γέροντα>> και να τους ενδιαφέρει μια «πνευματική ζωή» αποκομμένη από την κοινωνία κανείς δεν θα τους καταδίωκε. Ουδέποτε κυνηγήθηκαν κρυμμένοι περιθωριακοί. Η απόφαση των πρώτων Χριστιανών να διακηρύξουν την πίστη τους προβάλλοντας ένα διαφορετικό τρόπο ζωής στην κοινωνία τους έκανε μάρτυρες και αγίους.