Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου "έδωσε άδεια" στον "μάγο" Σανκάρα;

Συντονιστής: Συντονιστές

fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου "έδωσε άδεια" στον "μάγο" Σανκά

Δημοσίευση από fotios »

Το να επιτρέπει Μητροπολίτης να εμφανίζεται μάγος ή ταχυδακτυλουργός σε πνευματικό κέντρο Μητρόπολης είναι σίγουρα
μια λάθος,πλανεμένη στάση αντικειμενικά και χρήζει αυστηρών συστάσεων από τον Αρχιεπίσκοπο και την Σύνοδο,εκτός
και αν πρέπει να ασχολούνται μόνο με το ποσοστό φορολόγησης της Εκκλησίας...και έτσι να κατασκανδαλίζονται πιστοί και άπιστοι...
Ας μην στρουθοκαμηλίζουμε συνεχώς και ας βλέπουμε τα γεγονότα. Πρέπει να ερευνηθεί το γεγονός και τον Ναυπάκτου να τον
βάλλουν στην θέση του. Δείχνουν βαθιά σήψη αυτά τα πράγματα, πολύ βαθιά...
Είναι ακατανόητο πως δικαιολογείται τα αδικαιολόγητα ορισμένοι. Είναι θλιβερό.
Μόνο η Ανάσταση του Χριστού δεν έρχεται μέσα μας...μάλλον σταυρώνουμε τον Χριστό συνεχώς και ιδίως οι κεφαλές.
Ευτυχώς που υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις όπως ο Πειραιώς που έχει και λόγο και πράξη Ορθόδροξη!!!
Δόξα τω Θεώ!
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από PRETORIAN »

fotios έγραψε:Το να επιτρέπει Μητροπολίτης να εμφανίζεται μάγος ή ταχυδακτυλουργός σε πνευματικό κέντρο Μητρόπολης είναι σίγουρα
μια λάθος,πλανεμένη στάση αντικειμενικά και χρήζει αυστηρών συστάσεων από τον Αρχιεπίσκοπο και την Σύνοδο,εκτός
και αν πρέπει να ασχολούνται μόνο με το ποσοστό φορολόγησης της Εκκλησίας...και έτσι να κατασκανδαλίζονται πιστοί και άπιστοι...
Ας μην στρουθοκαμηλίζουμε συνεχώς και ας βλέπουμε τα γεγονότα. Πρέπει να ερευνηθεί το γεγονός και τον Ναυπάκτου να τον
βάλλουν στην θέση του. Δείχνουν βαθιά σήψη αυτά τα πράγματα, πολύ βαθιά...
Είναι ακατανόητο πως δικαιολογείται τα αδικαιολόγητα ορισμένοι. Είναι θλιβερό.
Μόνο η Ανάσταση του Χριστού δεν έρχεται μέσα μας...μάλλον σταυρώνουμε τον Χριστό συνεχώς και ιδίως οι κεφαλές.
Ευτυχώς που υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις όπως ο Πειραιώς που έχει και λόγο και πράξη Ορθόδροξη!!!
Δόξα τω Θεώ!

:41 :41 :41
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Χριστός Ανέστη Φώτη.
Η γνώμη μου είναι να περιμένουμε να δούμε πρώτα πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα. Ο Ναυπάκτου δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα για οποιαδήποτε μομφή εναντίον του, το αντίθετο μάλιστα, θεωρείται Ιεράρχης υψηλού κύρους και τεραστίου αναστήματος.
Υπάρχει μιά αοριστία στο θέμα.
Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε.
Και δεν ξέρουμε αν ο Σεβασμιότατος ήταν ενήμερος για όλα αυτά.
Αλλά και στην περίπτωση κατά την οποία υπάρχει εκ μέρους του η όποια ευθύνη, αυτός που θα του κάνει τον όποιο έλεγχο είναι η Εκκλησία και όχι εμείς, κατά τη γνώμη μου.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Φωτιε, αγαπητε μου, με θλιβεις, μενω εκπληκτος..

Ε, δεν το περιμενα αυτο, ειδικα απο εσενα, εξεπλαγην πραγματικα, να τοποθετεισαι ετσι αδιακριτα, και επιπολαια, εναντι του κ.κ. Ιεροθεου, που ολοι οι παροικουντες επι τα θεολογικα-πατερικα-εκκλησιαστικα Ορθοδοξα πραγματα, ξερουμε τι αναστημα ειναι για την ελεεινη και αντι-πνευματικη εποχη της αγνοιας και της ληθης, στην οποια ζουμε.

Νομιζω οτι διεπραξες ατοπημα, για το επιπεδο σου, με αυτην σου την τοποθετηση. Και ξερεις ποσο σε τιμω και σε σεβομαι για τις αποψεις και τον αγωνα σου.

Και γιαυτο και στα γραφω αυτα, εαν ηταν αλλος ισως και να τα αφηνα να περασουν ετσι. Αλλα εσυ;

Καλα καλα δεν ξερουμε, τι εχει γινει, και εαν εχει λαβει γνωση ο ιδιος, κλπ, κλπ, και βγαινουμε ελαφρα τη καρδια να τον κατακεραυνωσουμε;

Kαι ποιος ειναι αυτος που τολμα να βαλει "ερωτηματα" για τον Ιεραρχη, και δεν βαζει για την καμπουρα του, πρωτα, αφου ξερουμε οτι στην περιοχη του Ναυπακτου εχουν αναπτυχθει καποιες κοντρες με Μονες, και προσπαθουν να τον διαβαλουν, με πλαγια μεσα καποιοι και να τον ζημιωσουν.

Μην υιοθετειτε ετσι ακοπα και ανεξεταστα οτι γραφει και λεει ο καθενας.

Ας γραψει ο ταλαιπωρος που τον συκοφαντει, 70 και πλεον βιβλια, μεταφρασμενα σε 17 γλωσσες και απειρα συγγραματα, υψηλοτατου επιπεδου, περι ησυχασμου, ασκητικου ιδεωδους, γνησιας ορθοδοξου πνευματικοτητος, δογματικα και αλλα, ας τιμηθει απο πολλους φορεις, οπως Ακαδημια Αθηνων, Ελληνικα και Ρωσικα καθιδρυματα, και αλλους φορεις, ας εχει την πολυετη προσφορα του αξιου Ποιμεναρχου κ.κ.Ιεροθεου, με τον μεστο, θεολογικοτατο, εμπνευσμενο εν πνευματι και αληθεια λογο του,
και μετα να βγαλει την δηλητηριωδη γλωσσα του, αφου την βουτηξει πρωτα στο αφελεστατο μυαλο του, για να διαβαλει τον Επισκοπο της Εκκλησιας μας.

Δηλαδη να βαλω και ενα ερωτημα, και οποιος θελει μου απανταει, Εαν, λεω, εαν, βγαινει καθε μερα καποιος/α, τυχαρπαστος, και διαβαλει απο εναν Ιεραρχη μας, η Αγιο μας, η Πατερα μας, και παει λεγοντας, εμεις τι θα κανουμε;

θα υιοθετουμε το δηλητηριο που χυνει, και θα το πινουμε και εμεις ωστε να φτασουμε σε σημειο να νεκρωθουμε ως προς την εμπιστοσυνη και τον σεβασμο προς την σεπτη Ιεραρχια μας, για να πεσουμε θυματα, των ανιερων σκοπων, που εχουν καποιοι;

Τι λετε να τους κανουμε το χατηρι, αδικωντας ως προς τους Αρχιερεις μας, αλλα και αδικουμενοι, ως προς τον εαυτο μας;

Πως το βλεπετε;
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Αληθώς ανέστη ο Κύριος!

Διονύση μου μια φορά θα απαντήσω διότι τέτοια θέματα είναι ντροπή και να τα συζητάμε.
Πρόσεξε την τοποθέτησή μου μίλησα πως τέτοια πράξη είναι αυτονόητα κατακριτέα από όποιον και να διαπράχθηκε!
Ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης, ούτε κρίνει με "δυο μέτρα και δυο σταθμά" όπως ίσως εμείς.
Είπα πως πρέπει να ερευνηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο και την Ι.Σύνοδο και να επιβληθεί η κατάλληλη τιμωρία,
προς σωφρονισμό, αν επαναλαμβάνω έγινε αυτό το ανείκουστο γεγονός!που πριν λίγα χρόνια ούτε
να το φανταστούμε θα μπορούσαμε...
Αν δεν αληθεύει πρέπει γρήγορα να διαψευστεί από τον Ναυπάκτου!!!Δεν είναι αστεία αυτά,να το διαψεύσει
και να ασκήσει και αγωγή,διότι ο καθένας δεν μπορεί να λέει ότι θέλει...αν δεν είναι αλήθεια!

Διονύση ξέρεις καλά πως Ορθοδοξία είναι κυρίως Ορθοπραξία,είναι βίωμα η πίστη μας!
Από λόγια έχει χορτάσει ο κόσμος..θέλει έργα, ήθος, ταπείνωση και Πατερικό παράδειγμα.
Δεν θα έρθει σε εμάς ο Θεός να μας πει πόσα πτυχία θεολογίας έχεις,πόσα συγγράματα,πόσες μελέτες...ούτε
στους Μητροπολίτες...Αυτά ως μια γενική,απροσωπόληπτη τοποθέτηση,χωρίς μομφή στον σεβαστό Ιεράρχη αλλά
πρέπει να μάθουμε επιτέλους να μη φοβόμαστε την αλήθεια!"τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη"...
ας ελπίσουμε πως είναι όλο μια συκοφαντία,ας ελπίσουμε...
Με πολύ αγάπη εν Χριστώ.
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Σχετικό με το θέμα είναι - και συγγχωρείστε μου, τους μετέπειτα χαρακτηρισμούς,που απαντούν στους αχαρακτήριστους χαρακτηρίζοντες -

Κακώς λέει, ο Δήμος Ναυπάκτου χρηματοδοτεί τη Παπαχαραλάμπειο Βιβλιοθήκη ( αυτά λέει κάποια..... κίνηση...... πολιτων της Ναυπάκτου), και δεν χρηματοδοτεί θεατρικές παραστάσεις κλπ. κλπ. ΕΝΩ ΛΕΕΙ ( η κίνηση αυτή των πολιτών), Ο ΚΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΚΟΥΤΕ: ΦΙΕΣΤΕΣ
Καθώς επίσης λέει , κακώς χρηματοδοτεί ( Ο ΔΗΜΟΣ) την εορτή ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ. Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι άρχισαν όλα και οι ανάλογες...πιέσεις...

Και επειδή μιλάνε για φιέστες τη Μεγάλη Παρασκευή, και ενοχλούνται απο τα της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, εγώ μιλάω για γλοιώδεις γλύτσες της θολοκουλτούρας, και ότι ο εν λόγω Σανκάρα, είναι αυτός που τους αξίζει να βλέπουν και να θαυμάζουν, και ότι κάτι τέτοιοι κρύβονται πίσω απο όλα αυτά, και να αφήσουν ήσυχο τον Σεβ. Ναυπάκτου......
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
gavriil
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από gavriil »

Αγαπητοί φίλοι, Χριστός Ανέστη.
Ζητώ συγγνώμη για την παρέμβαση. Δεν είναι σωστός ο τρόπος της απάντησης προς την Akylina που έθεσε το συγκεκριμένο θέμα. Ακούστηκαν ένα σωρό λιβανίσματα για τον Ναυπάκτου λες και δεν έχει διάκους να τον λιβανίσουν ή δεν τα καταφέρνει ίδιος ο Ναυπάκτου να γράψει τις απόψεις του ευκαίρως ακαίρως και να αυτολιβανίζεται. Για όσους διαβάζουν, τους προτρέπω να παρατηρήσουν το <<τουπέ>> με το οποίο γράφει, ότι είναι ο γνώστης <πάντων και πασών>>.
Τα περί παγκοσμίου φήμης λίγη σημασία έχουν. Έφτιαξε μάλιστα ο άνθρωπος για τον εαυτό του ένα προφίλ και δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί.
Σας θυμίζω το λαό μας στο Μεσολόγγι ο οποίος κατά την Περίοδο των επισκοπικών εκλογών για την Αιτωλοακαρνανία (την οποία με εύσχημο τρόπο λιγουρευόταν και ο κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ) εκφράστηκε πολύ άσχημα και ουσιαστικά παράγγειλε στον Ναυπάκτου μέσω των τοπικών συλλόγων, αν θυμάμαι καλά, να μην τολμήσει να περάσει την πύλη του Μεσολογγίου.
Ξέρουμε κι εμείς που παροικούμε στην Αιτωλοακαρνανία, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Αμφιλοχία (τις έβαλα κατά σειρά πληθυσμού) τις μεθοδεύσεις, τα τεχνάσματα και τις «έξυπνες» δράσεις του ΙΕΡΟΘΕΟΥ..,

Και για να μην μακρηγορούμε

1. Γεγονός είναι ότι η αίθουσα δόθηκε, από το Μητροπολίτη ή συνεργάτες του που δεν ήταν αντάξιοι των περιστάσεων..
2. Γεγονός είναι ότι ο ΣΑΝΚΑΡΑ προβάλλει τις μαγικές του ικανότητες, έκαμε ανενόχλητος τη «δουλειά» του, πήρε και τα λεφτά του και έφυγε.
3. Γεγονός είναι ότι πήγαν και παρακολούθησαν γονείς και παιδιά επί πληρωμή.
4. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι σαν χριστιανοί είμαστε νερόβραστοι και δεν έχουμε σπονδυλική στήλη να πούμε ακόμα και στον Ναυπάκτου ότι έκαμε λάθος ΑΥΤΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ.
5. Θα μπορούσε σήμερα Κυριακή του Θωμά να έχει στείλει μια εγκύκλιο στις ενορίες του, να ζητά συγγνώμη, και να έχει δώσει μια υπόσχεση ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο.

Ακυλίνα , μπράβο σου, και στον Πρετώριαν και στον Φώτη που προσπαθούν να λένε τα πράγματα με το όνομά τους.

Επιφυλάσσομαι να βρω από φίλους Ναυπακτίους τη σχετική αφίσα που μου είπαν ότι είναι αποκαλυπτική.
Αυτά και Χριστός Ανέστη.

Γαβριήλ
Τα περί των μακαριστών π. Γαβριήλ Διονυσιάτου και Σωφρωνίου Σαχάρωφ θα τα σχολιάσω σε άλλη ευκαιρία.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Με συγχωρείς αδελφέ μου Γαβριήλ, αλλά δεν συμφωνώ μαζί σου καθόλου.
Δεν με πειράζει η άποψή σου, αλλά θεωρώ εξαιρετικά άκομψα και αδόκιμα τα λόγια και τους ισχυρισμούς σου, για έναν από τους πλέον άξιους κατά τη γνώμη μου, λειτουργούς της Ορθοδοξίας.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Aγαπητε, gavriil,

Αληθως Ανεστη ο Κυριος.

Ας δουμε τωρα το θεμα μας..

Λυπαμαι πολυ για αυτα που θα γραψω, αλλα, με αναγκαζει η ατυχης και προσβλητικη, αλλα και αναδελφη σταση σου,

Και μονο ο τροπος που μιλας για τον ποιμεναρχη και Επισκοπο σου, ακυρωνει σαφως ολο τον λογο σου, ακομα και εαν ειχες καποιο δικαιο υποθετικα,
και τον καθιστα εμπαθη και συκοφαντικο, και που φυσικα ειναι και ακρως προσβλητικος οχι μονο για το προσωπο μου,
αλλα και ολων των αδελφων, οσων δηλαδη τοποθετηθηκαν με συνεση, και δεν βιαστηκαν,
να κατακεραυνωσουν το ορατο σημειο ενοτητος της τοπικης Εκκλησιας,
που οφειλουν να τιμουν ολοι οσοι θελουν να ονομαζονται πιστοι Χριστιανοι και μελη της Εκλησιας.

Εαν ετσι ελαφρα τη καρδια επιτιθεσαι με τετοιο χυδαιο τροπο, στον Επισκοπο σου, και του υποδεικνυεις κιολας, τι "πρεπει" να κανει, με περισσια αλαζονεια και θρασσος,
τοτε γιατι δεν πας να δηλωσεις στην Ιερα Συνοδο οτι εισαι πιο καταλληλος για την θεση, και μπορεις να διαποιμανεις πολυ καλυτερα το παραπονεμενο ποιμνιο απο τις επιδοσεις του;

Ντροπη..

Επισης εαν δεν ανακαλεσεις τους αθλιους χαρακτηρισμους σου, ακρως προσβλητικους οχι μονο για το προσωπο μου, αλλα και ολους οσους αδελφους, τοποθετηθηκαν με συνεση και χωρις να βιαστουν να "κρεμασουν" τον Επισκοπο σου, οπως εμπαθως κανεις εσυ και οι ομοιοι σου, ειδικα δε εγω δεν θελω να εχω καμμια συζητηση μαζι σου.

Και φυσικα μαλλον δεν εχεις και θεση αναμεσα μας, οταν απευθυνεσαι με αυτον τον τροπο υποτιμωντας τους αδελφους σου, σαν αλλος αλαθητος.. ονοματα μη λεμε.

Εισαι το απολυτο παραδειγμα προς αποφυγην:

1. Της απολυτου και εμπαθους ιεροκατακρισεως και δη Αρχιερεως, τιμωμενου σε ολη την Ελλαδα επι πολλα ετη.
2. Της απαξιωσεως και αναιδεστατης προσβολης των αδελφων σου στο φορουμ, που "τολμησαν", να μην στειλουν στην πυρα τον κ.κ.Ιεροθεο.
3. Της αλαζονειας και της αυτοδικαιωσεως, καθως και του κριτη της οικουμενης, που τα ξερει ολα, και εχει φτασει στο σημειο να υποδεικνύει και στον Επισκοπο του τι, και πως να το κανει!!
4. Προφανως πρεπει να εισαι και απο αυτους τους "καθαρους" που προτειναν να κλειστει αμεσα στην φυλακη η.. "μαφια" του Βατοπεδίου, οταν εγιναν οι "αποκαλυψεις".

Επισης ψευδεσαι θρασυτατα, καθοτι κανεις μα κανεις δεν τα εβαλε με την akylina, αντιθετως και εγω και αλλοι τονισαν οτι, την ευθυνη εχει αυτος που εβαλε πρωτος το δημοσιευμα, και οχι η akylina, που το μετεφερε στο φορουμ.

Ιδου και η αποδειξη αφου γραφω:
"..Και αυτος που εβαλε το αθρο πρωτογενως, γιαυτον μιλαω παντα, και οχι φυσικα για το μελος του φορουμ μας (akylina) εννοειται, ας μας πει αναλυτικα τι ειδους "ερωτηματα", προκυπτουν μεσα στο αρρωστημενο και συκοφαντικο μυαλο του, για τον κ.κ.Ιεροθεο.."

Eπισης οταν θελεις να διαβαλεις καποιον, να γραφεις τουλαχιστον σωστα τα λεγομενα του, αφου εγω εγραψα για τον μακαριστο ΘΕΟΚΛΗΤΟ Διονυσιατη, και εσυ γραφεις για.. ΓΑΒΡΙΗΛ Διονυσιατη, που διατελεσε Ηγουμενος παναξιος (μακαριστος και αυτος), της Ιερας και Σεβασμιας Μονης Αγιου Διονυσιου. Αμφοτεροι και οι δυο κοσμηματα της Αθωνικης πολιτειας.

Αλλα μαλλον η σπουδη και η βιασυνη να διαλυσεις την καλη φημη του κ.κ.Ιεροθεου, σου θολωσε την διανοια, και δεν εβλεπες τι διαβαζες.

Μηπως εχεις καμμια αντιρρηση και επ'αυτου, η θα τους περασεις και αυτους αγιους Γεροντες του Αθω, απο την πυρινη ρομφαια της "δικαιοσυνης" σου..

Μην μπεις στον κοπο να μου απαντησεις. Δεν επιθυμω καμμια συζητηση μαζι σου.

Ας δει την σταση σου, το φορουμ και ας κρινει.

Και παλι, λυπαμαι.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
gavriil
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από gavriil »

Αγαπητέ Διονύση Χριστός Ανέστη.
Μάλλον πρέπει να σταματήσω τη συζήτηση διότι:
1. Οι χαρακτηρισμοί σου προς το πρόσωπό μου είναι ανοίκειοι και ανυπόστατοι. Έβαλες κάτι στο μυαλό σου και θεωρείς ότι τα πράγματα είναι όπως τα σκέφτηκες. Δεν είναι έτσι Διονύση μου.
2. Το θέμα δεν είναι τι έγραψα εγώ. Αλλά το συγκεκριμένο γεγονός της αδειοδότησης. Τα γραφόμενά σου είναι εκτός θέματος
3. Έχεις χάσει επεισόδια από τη συζήτηση. Δεν κατάλαβες ποιος έβαλε το θέμα.
4. Βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα. Δεν ανέφερα ούτε τον μακαριστό π. Γαβριήλ Διονυσιάτη, ούτε τον μακαριστό αιτωλοακαρνάνα π. Θεόκλητο Διονυσιάτη και βέβαια τους τιμώ εξαιρετικά.
5. Δεν ανέφερα τίποτε στην παράθεση των λόγων μου για το Βατοπέδι. Απορώ από που έβγαλες αυτά που ανέφερες ότι είπα. Τέλος πάντων. Σέβομαι και τιμώ την Ιερά Μονή Βατοπεδίου και τους αδελφούς της. Τα όσα έγιναν θεωρώ ότι ήταν μια πλεκτάνη εναντίον τους και μια καλοστημένη παγίδα για να ωφεληθούν άμεσα ή έμμεσα κάποιοι μάλλον υψηλά ιστάμενοι.

Αφού, λοιπόν, δεν προσέχεις τα λόγια που γράφω, δεν παρακολουθείς όλη τη συζήτηση και προσθέτεις λόγια που δεν είπα, είναι περιττό και να συζητάμε (εκτός εάν εκεί θέλεις να οδηγήσεις τη συζήτηση).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”