Θα πούμε ξανά ΟΧΙ;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Θα πούμε ξανά ΟΧΙ;

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

Captain Yiannis έγραψε:Και γιά τους δύο βέβαια θα έδινα την ζωή μου, μήπως όμως γιά την πατρίδα θα πρέπει να το ξανασκεφτώ
Πάντως αυτοί που το έκαναν ήδη- έδωσαν και τη ζωή τους για την πατρίδα- δεν το ξανασκέφτηκαν τόσο πολύ όταν ήρθε η ώρα να το κάνουν.
Και μείς αν και δεν είμαστε τίποτα ήρωες, συνηθισμένοι άνθρωποι είμαστε, τι θα κάνουμε αν έρθει τέτοια ώρα, θα τρέξουμε να σωθούμε σαν τα δαρμένα σκυλιά μακριά; Ο ελεύθερος αδελφέ πεθαίνει μια φορά ο δούλος κάθε μέρα και ώρα.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Μ.Δ.Κ. έγραψε:
Captain Yiannis έγραψε:Και γιά τους δύο βέβαια θα έδινα την ζωή μου, μήπως όμως γιά την πατρίδα θα πρέπει να το ξανασκεφτώ
Πάντως αυτοί που το έκαναν ήδη- έδωσαν και τη ζωή τους για την πατρίδα- δεν το ξανασκέφτηκαν τόσο πολύ όταν ήρθε η ώρα να το κάνουν.
Και μείς αν και δεν είμαστε τίποτα ήρωες, συνηθισμένοι άνθρωποι είμαστε, τι θα κάνουμε αν έρθει τέτοια ώρα, θα τρέξουμε να σωθούμε σαν τα δαρμένα σκυλιά μακριά; Ο ελεύθερος αδελφέ πεθαίνει μια φορά ο δούλος κάθε μέρα και ώρα.
Νάναι ευλογημένο , Κυριάκο , αυτό δεν είναι το όνομά σου?

Μακάρι ο Κύριος να μου επιτρέψει να είμαι δούλος του , μόνο.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

Η δουλεία ήταν και είναι θεσμός και κατάσταση Σατανικής εμπνεύσεως και εφαρμογής, ο Κύριος δεν έχει ανάγκη απο δούλους, αλλά ζητά να μας ελευθερώσει απο τη δουλεία του Διαβόλου, των παθών και των αμαρτιών μας.

Απο ταπείνωση και ανθρωποπαθώς αναφωνούμε ότι προτιθέμεθα να είμαστε δούλοι Κυρίου, Αυτός ζητά να μας ελευθερώσει.
Ναι Κυριάκο με λένε.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Μ.Δ.Κ. έγραψε:Η δουλεία ήταν και είναι θεσμός και κατάσταση Σατανικής εμπνεύσεως και εφαρμογής, ο Κύριος δεν έχει ανάγκη απο δούλους, αλλά ζητά να μας ελευθερώσει απο τη δουλεία του Διαβόλου, των παθών και των αμαρτιών μας.

Απο ταπείνωση και ανθρωποπαθώς αναφωνούμε ότι προτιθέμεθα να είμαστε δούλοι Κυρίου, Αυτός ζητά να μας ελευθερώσει.
Ναι Κυριάκο με λένε.

Δόξα τω Θεώ. Πάντων Ένεκεν.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

Thomas15n έγραψε:Πρὶν ἀπὸ αὐτὴν τὴν ἐρώτηση τίθεται μιά ἄλλη, πόσοι πραγματικοὶ Ἕλληνες ὑπάρχουν στὴν Ἑλλάδα σήμερα;
Σὲ αύτὴν ἄς απαντήσει ὁ καθένας μας σὰν να εἶναι αὐτὸς ὁ τελευταῖος ἕλληνας ποὺ ἔχει μείνει.
Πώς εννοείς τον πραγματικό Έλληνα ,Θωμά;
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

dionysisgr έγραψε:
Andreasmas έγραψε: Είμαστε ο μοναδικός στον κόσμο λαός που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου

Όλοι είναι εχθροί μας, όλοι μας μισούν και να μας καταστρέψουν θέλουν .
Αμάν αυτή η νοοτροπία του Ελληνα που όλοι πια θέλουν να τον καταστρέψουν
Για ανοίξτε λίγο τους ορίζοντές σας , δεν είμαστε μόνο εμείς πάνω στον πλανήτη
Ολα τα κράτη έχουν γνωρίσει πολέμους θλίψεις δυστυχίες μεγάλες , δεν είμαστε ο μοναδικός στο κόσμο λαός που πέρασε δια πυρός και σιδήρου
Αν διαβάσουμε ιστορίες άλλων κρατών θα φρίξουμνε από τις κακουχίες και τις δοκιμασίες τους
Και έχουν και αυτοί Εκκλησίες ξέρεις , μπορεί να μην πιστεύουν Ορθόδοξα , μπορεί να διαφωνούμε κάθετα με τις νοοτροπίες και αντιλήψεις τους ,αλλά εκεί κατέφευγαν κι αυτοί για να γλυτώσουν από τις δυστυχίες και εκεί καταφεύγουν ακόμα και σήμερα
Ολοι αγαπάνε την πατρίδα τους .Και οι Ιταλοί αγαπάνε την πατρίδα τους και την ιστορία τους ,και οι Γάλλοι και οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι και και και και .
Οσο για το αν όλοι είναι εχθροί μας και μας μισούν ,αυτό είναι απαράδεκτο και μόνο να το πιστεύουμε
Αλλωστε δεν μας κατέστρεψαν οι άλλοι ,μόνοι μας καταστραφήκαμε .Μόνοι μας βουλιάξαμε την Ελλάδα οικονομικά γιατί εμείς έχουμε αυτή τη νοοτροπία
Εμείς είμαστε αυτοί που θέλουμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα , εμείς είμαστε αυτοί που γκρινιάζουμε συνέχεια αλλά δεν έχουμε πρόοδο
Είμαστε μια χώρα γκρινιάρηδων που δεν προοδεύουν
Δεν σ'αρέσει αυτά που λέω ,το ξέρω ,ούτε εμένα μου αρέσουν αλλά έτσι είναι
Να που φτάσαν την Ελλάδα οι πολιτικοί μας και οι πολίτες ,εμείς οι ίδιοι
Τι σημαίνει "μας μισούν όλοι και θέλουν να μας καταστρέψουν" .Εκτός κι αν έχεις στο μυαλό σου μόνο τους Τούρκους και τους Σκοπιανούς γιατί δεν νομίζω ότι οι Πορτογάλοι ,οι Ελβετοί ,οι Γιαπωνέζοι θέλουν να μας καταστρέψουν
Αγαπάμε την πατρίδα μας , αλλά όχι να βγάζουμε και όλες τις άλλες χώρες άχρηστες και χωρίς ιστορία
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Andreasmas έγραψε:Εδώ όμως δεν επιθυμώ να μιλήσω εγώ ,ας μιλήσουν δυο άνθρωποι που μισούν τον Έλληνα ,μισούν την Ελλάδα μας ,την Πατρίδα μας ,κι ό,τι ακούει στο όνομα Ελλάδα.

1. Φρήντριχ Σίλερ:
<<Καταραμένε Έλληνα
Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω.
Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά, πρώτος και αξεπέραστος.
Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος.
…Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος.
Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση…
Γιατί να σε αγγίξω;
Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;
Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;
>>
!
Είδες πόσο εύκολο είναι να πέσεις σε παγίδα και να συκοφαντήσεις έναν άνθρωπο ; o Συγκεκριμένος είναι ποιητής .Το ποίημα αυτό δεν δείχνει ότι μισεί την Ελλάδα αλλά δείχνει ότι ζηλεύει την φιλοσοφία και τον πολιτισμό μας .Δεν είναι ένα κείμενο μίσους αλλά ένα κείμενο θαυμασμού
Δεν μπορείς να ξέρεις αν το έγραψε επειδή "μισούσε" τους Ελληνες ή αν ήθελε να δείξει με αυτό το τρόπο τον πολιτισμό των Ελλήνων
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

lovethink έγραψε:
dionysisgr έγραψε:
Andreasmas έγραψε: Είμαστε ο μοναδικός στον κόσμο λαός που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου

Όλοι είναι εχθροί μας, όλοι μας μισούν και να μας καταστρέψουν θέλουν .
.............
Δεν σ'αρέσει αυτά που λέω ,το ξέρω ,ούτε εμένα μου αρέσουν αλλά έτσι είναι
............

:smile:
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Captain Yiannis έγραψε:Δεν σ'αρέσει αυτά που λέω ,το ξέρω ,ούτε εμένα μου αρέσουν αλλά έτσι είναι
............
ΔΕΝ Σ'ΑΡΕΣΟΥΝ ήθελα να πω ,αμάν κι εσύ αμέσως
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

lovethink έγραψε:
Captain Yiannis έγραψε:Δεν σ'αρέσει αυτά που λέω ,το ξέρω ,ούτε εμένα μου αρέσουν αλλά έτσι είναι
............
ΔΕΝ Σ'ΑΡΕΣΟΥΝ ήθελα να πω ,αμάν κι εσύ αμέσως
Όχι όχι , αλλά μου προξένησε , ένα χαμόγελο. :lol: :lol:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”