Μέσω Εκκλησιαστικής Μουσικής Απόδειξη Πάπας όχι Άγιο Πνεύμα
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
Το Άγιο Πνεύμα ΣΥΝΤΗΡΕΙ και ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ στην ύπαρξη ΟΛΟΚΛΗΡΗ την δημιουργία.
Δεν υπάρχει καθόλου δημιουργία, ούτε για μία στιγμή, χωρίς το Άγιο Πνεύμα.
Ο Θεός είναι ΟΧΙ ΜΟΝΟ ο δημιουργός τού κόσμου, αλλά είναι ΚΑΙ ο συνεχής ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ τού κόσμου.
Μέσα στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, υπάρχει η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ τής Χάριτος τού Θεού, και η Χάρις του Θεού είναι παρούσα ( μέσα στην Ορθοδοξία ) ΣΥΝΕΧΩΣ.
Υπάρχει ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ διαφορά, ώς προς την Χάρι τού Θεού, μέσα στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία. Η σαφέστατη αυτή διαφορά, τής Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας, φαίνεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ πάνω στην ζωή τών Αγίων τής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Φαίνεται επίσης η διαφορά, για παράδειγμα, στον Αγιασμό τής Ορθόδοξης Εκκλησίας ( που ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ), και στο Άγιο Φώς τών Ιεροσολύμων ( που ανάβει ΜΟΝΟ στον Ορθόδοξο Πατριάρχη ).
Ο Αγιασμός τών άλλων ετερόδοξων Χριστιανικών Εκκλησιών, όταν γίνεται, ΔΕΝ διατηρείται ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.
Δεν υπάρχει καθόλου δημιουργία, ούτε για μία στιγμή, χωρίς το Άγιο Πνεύμα.
Ο Θεός είναι ΟΧΙ ΜΟΝΟ ο δημιουργός τού κόσμου, αλλά είναι ΚΑΙ ο συνεχής ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ τού κόσμου.
Μέσα στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, υπάρχει η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ τής Χάριτος τού Θεού, και η Χάρις του Θεού είναι παρούσα ( μέσα στην Ορθοδοξία ) ΣΥΝΕΧΩΣ.
Υπάρχει ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ διαφορά, ώς προς την Χάρι τού Θεού, μέσα στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία. Η σαφέστατη αυτή διαφορά, τής Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας, φαίνεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ πάνω στην ζωή τών Αγίων τής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Φαίνεται επίσης η διαφορά, για παράδειγμα, στον Αγιασμό τής Ορθόδοξης Εκκλησίας ( που ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ), και στο Άγιο Φώς τών Ιεροσολύμων ( που ανάβει ΜΟΝΟ στον Ορθόδοξο Πατριάρχη ).
Ο Αγιασμός τών άλλων ετερόδοξων Χριστιανικών Εκκλησιών, όταν γίνεται, ΔΕΝ διατηρείται ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iosif την Δευ Ιαν 15, 2007 2:44 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Voliotis έγραψε:Εντάξει. Είναι πολυφωνική μουσική σε συνεργασία με εκκλησιαστικό όργανο και χρησιμοποιείται από τους Προτεστάντες. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τελείως αυτούσιο το Ευαγγέλιο, αφού ο Μπαχ παραθέτει διαλείμματα, όπου παρακαλεί το Θεό να μην τον φέρει στη θέση των σταυρωτών του κτλ. Χαρακτηριστικό είναι το τελείωμα του έργου, με τον Μπαχ να καληνυχτίζει τον Ιησού, ο οποίως μόλις έχει σταυρωθεί. (αν θυμάμαι καλά)
Μιλάμε για τέχνη
ΕΛΕΟς ΠΙΑ!!!
τωρα ......... γιατι φωναζεις τι ειπαμε ?tigris έγραψε:Voliotis έγραψε:Εντάξει. Είναι πολυφωνική μουσική σε συνεργασία με εκκλησιαστικό όργανο και χρησιμοποιείται από τους Προτεστάντες. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τελείως αυτούσιο το Ευαγγέλιο, αφού ο Μπαχ παραθέτει διαλείμματα, όπου παρακαλεί το Θεό να μην τον φέρει στη θέση των σταυρωτών του κτλ. Χαρακτηριστικό είναι το τελείωμα του έργου, με τον Μπαχ να καληνυχτίζει τον Ιησού, ο οποίως μόλις έχει σταυρωθεί. (αν θυμάμαι καλά)
Μιλάμε για τέχνη
ΕΛΕΟς ΠΙΑ!!!
ανεφερε οτι ηξερε για τα εργα που μας ρωτησες...
και χαρηκα πολυ που το εκανε γιατι δεν το ηξερα...
ηρεμα.....ηρεμα....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dirfys την Δευ Ιαν 15, 2007 2:58 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Η Δυτική Εκκλησία βασίστηκε στο γρηγοριανό μέλος-η Ανατολική στο βυζαντινό που έχει τις ρίζες του στους αρχαίους ελληνικούς ρυθμούς- ΔΕΝ θεωρώ πιο εμπνευσμένη την βυζαντινή μουσική σε σχέση με την Δυτική Εκλησιαστική- άποψή μου και άποψη κάποιων δισεκατομμύριων ειδικών, μουσικόφιλων, ιστορικών κλπ και απλών ανθρώπων ΧΩΡΙς παρωπίδες.
Είναι σαν να βάζω την ελληνική λαική τέχνη που αναπτύχθηκε επί τουρκοκρατίας στο ίδιο σκαλί με Τζιότο Μικελάντζελο Ραφαήλ & άλλους μεγάλους δημιουργούς
Ευχαριστώ
Είναι σαν να βάζω την ελληνική λαική τέχνη που αναπτύχθηκε επί τουρκοκρατίας στο ίδιο σκαλί με Τζιότο Μικελάντζελο Ραφαήλ & άλλους μεγάλους δημιουργούς
Ευχαριστώ
Συμφωνώ με τα παραπάνω, απλώς θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρατήρηση. Ο Πάπας Γρηγόριος πήρε στοιχεία από το ήδη υπάρχον βυζαντινό μέλος για να δημιουργήσει το μεταγενέστερο γρηγοριανό.tigris έγραψε:Η Δυτική Εκκλησία βασίστηκε στο γρηγοριανό μέλος-η Ανατολική στο βυζαντινό που έχει τις ρίζες του στους αρχαίους ελληνικούς ρυθμούς- ΔΕΝ θεωρώ πιο εμπνευσμένη την βυζαντινή μουσική σε σχέση με την Δυτική Εκλησιαστική- άποψή μου και άποψη κάποιων δισεκατομμύριων ειδικών, μουσικόφιλων, ιστορικών κλπ και απλών ανθρώπων ΧΩΡΙς παρωπίδες.
Ευχαριστώ
Ναι, όπως η Εκκλησία ήταν, τους πρώτους αιώνες αδιαίρετη και μία, έτσι και η εκκλησιαστική τέχνη, παρά τις όποιες επιτόπου διαφορές.
Νομίζω είναι και θέμα γούστου, προσωπικής προτίμησης του καθενός πάντως-άλλες ψυχές τέρπονται στο ένα είδος άλλες στο άλλο...Προσωπικά, ενοχλούμαι από την άκριτη δαιμονοποίηση οπουδήποτε δυτικου "προιόντος" -ξεχνώντας ότι είμαστε κατεξοχήν δυτική χώρα ...εντάξει, με κάποιες παραλλαγές
Νομίζω είναι και θέμα γούστου, προσωπικής προτίμησης του καθενός πάντως-άλλες ψυχές τέρπονται στο ένα είδος άλλες στο άλλο...Προσωπικά, ενοχλούμαι από την άκριτη δαιμονοποίηση οπουδήποτε δυτικου "προιόντος" -ξεχνώντας ότι είμαστε κατεξοχήν δυτική χώρα ...εντάξει, με κάποιες παραλλαγές
πριν λιγο μου ζητηθηκε με πμ να αλλαξω αυτο που εγραψα στο ποστ πριν λιγα λεπτα..
εγραψα...
τωρα εσυ γιατι φωναζεις τι ειπαμε ?
ηρεμα.....ηρεμα....
ενοχλησε το..εσυ γιατι φωναζεις.....
το εσυ ειναι προσβλητικο και προσεβληθηκε η φιλη τιγρις.
με μεγαλη αγαπη θα το κανω και σεβασμο σε οτι ενοχλει.
θα σβησω το εσυ. αλλα θελησα να σας το πω..οχι για να δειτε την κινηση μου αλλα να δουμε ολοι μας πως φερομαστε.
ειναι αντιθετο αυτο που κανω με τις ιδεες μου αλλα θα το κανω και για πρωτη φορα θα πραξω αυτο που θεωρουσα αδυνατο πριν λιγες ημερες...
δηλαδη να γυρισω το μαγουλο οταν θα μου δωσει καποιος χαστουκι....
εγραψα...
τωρα εσυ γιατι φωναζεις τι ειπαμε ?
ηρεμα.....ηρεμα....
ενοχλησε το..εσυ γιατι φωναζεις.....
το εσυ ειναι προσβλητικο και προσεβληθηκε η φιλη τιγρις.
με μεγαλη αγαπη θα το κανω και σεβασμο σε οτι ενοχλει.
θα σβησω το εσυ. αλλα θελησα να σας το πω..οχι για να δειτε την κινηση μου αλλα να δουμε ολοι μας πως φερομαστε.
ειναι αντιθετο αυτο που κανω με τις ιδεες μου αλλα θα το κανω και για πρωτη φορα θα πραξω αυτο που θεωρουσα αδυνατο πριν λιγες ημερες...
δηλαδη να γυρισω το μαγουλο οταν θα μου δωσει καποιος χαστουκι....