ποιοί ΔΕΝ θα εορτάσουν μεθαύριο;
Συντονιστής: Συντονιστές
καλημερα Μιχαηλ..
σε ευχαριστω για οτι εγραψες δεν ειχα ιδεα, παρα μια μικρη αναφορα στο τι ηταν ο Αγιος Μαρκος ο Ευγενικος.
για να ειμαι περα για περα ειλικρινης ενα ονομα ηταν για εμενα απλα στο εορτολογιο του ημερολογιου στο γραφειο.
ασχετα με τις παραπανω αναφορες θα σε παρακαλουσα να μας γραφεις πυκνα τετοιου ειδους διαβασματα.
χαρηκα σημερα πολυ.
σε ευχαριστω για οτι εγραψες δεν ειχα ιδεα, παρα μια μικρη αναφορα στο τι ηταν ο Αγιος Μαρκος ο Ευγενικος.
για να ειμαι περα για περα ειλικρινης ενα ονομα ηταν για εμενα απλα στο εορτολογιο του ημερολογιου στο γραφειο.
ασχετα με τις παραπανω αναφορες θα σε παρακαλουσα να μας γραφεις πυκνα τετοιου ειδους διαβασματα.
χαρηκα σημερα πολυ.
Misha έγραψε:Όλοι είπαν· Μόνοι μας δεν μπορούμε· πρέπει να ζητήσουμε τη βοήθεια των Ευρωπαίων. Αλλά οι Ευρωπαίοι (Ιταλοί, Γάλλοι, Ισπανοί, Γερμανοί…) δεν είνε ορθόδοξοι. Πιστεύουν στον πάπα, και αυτόν προσκυνούνε. Ήταν και τότε ο πάπας πανίσχυρος, γιατί εξουσίαζε όχι μόνο θρησκευτικώς, αλλά και πολιτικώς. Ό,τι ήθελε, έκανε. Αν έλεγε «πόλεμος», πόλεμος γινόταν· αν έλεγε «ειρήνη», ειρήνη. Έπρεπε, λοιπόν, να πάνε στον πάπα και να τον παρακαλέσουν να στείλη βοήθεια. Σχηματίσθηκε, λοιπόν, μια επιτροπή. Εκκλησιαστικά μέλη της επιτροπής ήταν ο πατριάρχης, ωρισμένοι μητροπολίται, και μεταξύ αυτών ο άγιος Μάρκος μητροπολίτης Εφέσου.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι ΥΠΕΡ της ΤΟΤΕ ένωσης γιατί τότε ήταν υποχώρηση των πιστεύω και παραχώρηση και προσκύνηση του Πάπα
Θα ήθελα απλά να πω πως αυτό το ΟΧΙ το πληρώσαμε με 400 χρόνια Τούρκικη σκλαβιά και με μια Ελλάδα Ελλαδιστάν πλέον χαντακωμένη από την έλειψη "ευρωπαϊκού" διαφωτισμού και Αναγέννησης
Ο ΘΕΟΣ φαντάζομαι ότι θέλει την εκκλησία του ενωμένη (Ορθόδοξα)
Αν οι καθολικοί όλου του κόσμου - που ακούνε τον Πάπα- βαφτιζόντουσαν ΞΑΝΑ Ορθόδοξοι με ολόκληρο βάφτισμα και ο Πάπας έβγαζε διάγγελμα και μετάνοια και ζητούσε δημόσια συγχώρεση και αποστροφή του Παπισμού ( λέμε τώρα ) και έλεγε δημόσια ότι έκαναν λάθος τόσους αιώνες και θέλει να γίνουν οι καθολικοί ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ , θα είχαμε πάλι την ίδια αντίδραση?
Λειτουργούμε καχύποπτα δηλαδή ή απλά βλέπουμε την πραγματικότητα ?
Υπάρχει περίπτωση ποτέ να γίνει και πάλι ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ? ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ? χωρίς σχίσματα ?
Οταν λέμε πως πριν γίνει η Β Παρουσία θα έχει κυρηχθεί παντού ο Χριστός εννοούμε η Ορθοδοξία ? ή το όνομα Του Χριστού ?
Οταν λέμε "ΕΝΩΣΗ" τι εννούμε ? ένωση στο πριν το σχίσμα ? ή στο μετά το σχίσμα ? ένα κράμα θρησκειών ?
Πως είναι δυνατόν να επέλθει ένωση ? είναι ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ να αρχίσουμε να βαπτίζουμε με ράντισμα ή να μη δίνουμε σώμα και αίμα Κυρίου ?
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ !!!!!!
Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Καλή Σαρακοστή
Οχι φίλε ξένε,xenos έγραψε:αναρωτιώμουν κι εγώ ποιός γιορτάζει αύριο!!!!Ioanath έγραψε:Απαράδεκτο post.
Απαράδεκτο ΘΕΜΑ!
Όλοι γιορτάζουμε!
Εντάξει αγαπητέ Ioanath, μην τσιτώνεσαι με το παραμικρό. Δες το σαν αστείο. Μερικά μέλη του φόρουμ και μάλιστα από τα πιο τακτικά, έχουν μια παραπάνω ευαισθησία σε αυτό το θέμα το οποίο τυχαίνει να είναι "διχαστικό". Άστους κι αυτούς να εκφραστούν. Εξάλλου αν δεν απαντάμε στα πόστς μετά από λίγο κλείνουν. Το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα προσελκύουν τόσες πολλές απαντήσεις σημαίνει είτε ότι κάποιους τους απασχολεί πολύ είτε ότι στους υπόλοιπους αρέσει να τσακώνονται.
Δεν χρειάζεται να εξαντλούμε την αυστηρότητά μας μέσα σε αυτό το φόρουμ!
Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους και για χθές και για σήμερα και για αύριο!
δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις ΑΠΟΨΕΙΣ, έχω πρόβλημα με την ΕΜΜΟΝΗ! Η οποία ξεφεύγει από τα όρια τις πλάκας του χαβαλέ ή της καζούρας και πάει στα όρια της ιατρικής.
Αν δεν μπορούν κάποια άτομα να διαχειριστούν το προβλήμα τους να ξυπνούν και να κοιμούνται με το μίσος του Παπα και του Οικουμενισμού ας ζητήσουν πνευματική ή ιατρική βοήθεια.
Εγώ τι φταίω να λούζομαι καθημερινά το δηλητήριο τους μέσα μάλιστα σε ένα χριστιανικό - υποτίθεται - forum ?
Διότι αφού εξαντλήσαμε τα θέματα της επικαιρότητας και δεν είχαμε πλεον αφορμή και αιτία πιάσαμε το εορτολόγιο. Πίσω από κάθε άγιο κρίβεται το μίσος για τον πάπα.
Το είπε και ο πατέρας Αντώνιος κομψά... Δεν μπορεί να παρακολουθεί αυτό τον καταιγισμό post από ορισμένους. Να ξεστήσουν το αντίσκηνό τους από εδώ μέσα. Είναι κατανοητό τι σημαίνει αυτό που λέει; Η ζωή έχει και άλλες δραστηριότητες. Αφήστε να πάρει αέρα το forum και να ξεβρομήσει από το ξύδι!
ΕΛΕΟΣ
Μαράν Αθά
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Επαναφέρω την ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ:
ΜΕΧΡΙ 3 POSTS Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.
Nα δείτε πως θα επέλθει ισορροπία εδώ μέσα.
Γιατί δε το κάνετε;
ΜΕΧΡΙ 3 POSTS Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.
Nα δείτε πως θα επέλθει ισορροπία εδώ μέσα.
Γιατί δε το κάνετε;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ioanath την Πέμ Ιαν 18, 2007 9:28 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μαράν Αθά
ΤΩΡΑ είμαστε στο ΤΩΡΑ. Ας αφήσουμε το παρελθόν γιατί αν το σκαλίσουμε σε όλη του την έκταση δε θα μπορούμε να σταθούμε από τη βρώμα. Απλά το σκαλίζουμε επιλεκτικά.vfilip έγραψε:Και ο αγιος Μάρκος ο Ευγενικός μάλλον ιατρική βοήθεια θα ήθελε , και δεν τον πήραν χαμπάρι τότε .. 8OIoanath έγραψε: Αν δεν μπορούν κάποια άτομα να διαχειριστούν το προβλήμα τους να ξυπνούν και να κοιμούνται με το μίσος του Παπα και του Οικουμενισμού ας ζητήσουν πνευματική ή ιατρική βοήθεια.
Μαράν Αθά