Δεν ντρέπονται καθόλου;
Συντονιστής: Συντονιστές
Αναφορά στον προσκοπισμό:
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΣ (του Αρχιμ. π. Ιγνατίου Σταυροπούλου)
http://www.parembasis.gr/1997/97_03_08.htm#nowhere
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΣ (του Αρχιμ. π. Ιγνατίου Σταυροπούλου)
http://www.parembasis.gr/1997/97_03_08.htm#nowhere
- ntinoula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δυστυχώς Intergallastic αυτό γίνεται εδώ και χρόνια και όχι μόνο στην τρίτη Λυκείου, αλλά γενικά σε όλα τα διαγωνίσματα του φροντιστηρίου... εκτός από εξαιρέσεις βέβαια. Κάθε Κυριακή διαγώνισμα και σε διαφορετικό μάθημα, οπότε δε μένει ελεύθερη Κυριακή.Intergallactic έγραψε:Αγαπητέ parike,
Θα ήθελα να αναφέρω και εγώ το δικό μου.
Βρίσκομαι στην τελευταία τάξη του Λυκείου και ως γνωστόν γράφουμε διαγωνίσματα στα φροντιστήρια κάθε λίγο και λιγάκι.
Και κατά "σύμπτωση" γράφουμε Κυριακή τα διαγωνίσματα και κατά δεύτερη "Σύμπτωση" γράφουμε 9.30 το πρωί της Κυριακής.
Πώπω, συμπτώσεις....
Οπότε parike, υπομονή μια Κυριακή... σε άλλους συμβαίνει πολύ συχνά
Re: Δεν ντρέπονται καθόλου;
Ενώ τις υπόλοιπες Κυριακές όοοολοι οι απόφοιτοι της θεολογικής σχολής που δίνουν εξετάσεις στο ΑΣΕΠ σπεύδουν στις εκκλησίες από το "πρώτο Ευαγγέλιο", όπως έλεγε η γιαγιά μου το Εωθινό Ευαγγέλιο!parikos_ έγραψε:Το άλλο Σαββατοκύριακο είναι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Και ω τι συμπτώσεως οι θεολόγοι δεν θα χουν την ευκαιρία να εκκλησιαστούν την Κυριακή λόγω των εξετάσεων!
Και αυτοί που ΔΕΝ είναι θεολόγοι και εξετάζονταί από το ΑΣΕΠ και θέλουν να εκκλησιαστούν; Αυτοί δεν έχουν ψυχή;
-
creative256
- Τακτικό Μέλος

Πολλές φορές για διάφορους λόγους (εργασία -εξετάσεις -πρωινό ατύχημα σαν αυτό που είχα σήμερα) μαε εμποδίζουν να πάμε στην εκκλησία .
Και η προσευχή , δεν αντικαθιστά τον εκκλησιασμό αλλα είναι κάτι , καλύτερο απο το να μην κάνουμε τίποτε πνευματικό για μία ημέρα.
Δεν ξέρω αν οι θεολόγοι πάνε όλοι στην εκκλησία από νωρίς ,
αλλα καλύτερα να μην τους κρίνουμε , ινα μην κριθούμε
Και η προσευχή , δεν αντικαθιστά τον εκκλησιασμό αλλα είναι κάτι , καλύτερο απο το να μην κάνουμε τίποτε πνευματικό για μία ημέρα.
Δεν ξέρω αν οι θεολόγοι πάνε όλοι στην εκκλησία από νωρίς ,
αλλα καλύτερα να μην τους κρίνουμε , ινα μην κριθούμε
Re: Δεν ντρέπονται καθόλου;
Φίλε μου λυπάμαι που δεν διιάβασες όλο μου το κείμενο, διαφορετικά θα έβλεπες ότι γραφω: "Θεολόγοι, αλλά και συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων που επιθυμούν να εκκλησιαστούν δεν παραβιάζονται τα δικαιώματά τους και η ελευθερία άσκησης θρησκευτικού καθήκοντος;". Γι' αυτό καλύτερα πριν απαντήσουμε, να διαβάζουμε προσεχτικά για να μην εκτιθέμεθαYiaVi έγραψε:Ενώ τις υπόλοιπες Κυριακές όοοολοι οι απόφοιτοι της θεολογικής σχολής που δίνουν εξετάσεις στο ΑΣΕΠ σπεύδουν στις εκκλησίες από το "πρώτο Ευαγγέλιο", όπως έλεγε η γιαγιά μου το Εωθινό Ευαγγέλιο!parikos_ έγραψε:Το άλλο Σαββατοκύριακο είναι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Και ω τι συμπτώσεως οι θεολόγοι δεν θα χουν την ευκαιρία να εκκλησιαστούν την Κυριακή λόγω των εξετάσεων!
![]()
![]()
Και αυτοί που ΔΕΝ είναι θεολόγοι και εξετάζονταί από το ΑΣΕΠ και θέλουν να εκκλησιαστούν; Αυτοί δεν έχουν ψυχή;
Το μεγαλύτερο ποσοστό των θεολόγων εκκλησιάζεται. Κι άλλο τό ποσοστό που μπήκε γιατί απλά έτυχε να περάσει, προβληματίζεται θετικά για την εκκλησία: Αλλά δεν είναι καινούργια η τάση να θεωρούνται ως "μαύρα πρόβατα"οι θεολόγοι και να υποτιμάται η συστηματική γνώση.