Άγιο Όρος Wi-Fi Zone

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση

Πώς σας φαίνεται η εισβολή της σύγχρονης τεχνολογίας στο Άγιον όρος

Καιρός να εκσυγχρονιστούν κι οι καλόγεροι
2
4%
Δεν με πειράζει γιατί δεν αλλοιώνεται η ζωή και η ασκητική παράδοση
15
27%
Με ενοχλεί γιατί το Άγιον Όρος χάνει τον ασκητικό του χαρακτήρα
29
53%
Είναι σημείο των εσχάτων ημερών και αυτό
7
13%
Δεν έχω προσωπική άποψη
2
4%

Σύνολο ψήφων: 55

Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Aγιο Όρος Wi-Fi Zone

Δημοσίευση από Dirfys »

Αφού σου δείχνουν τον δρόμο εσύ γιατί κάθεσε με τις ώρες στο ίντερνετ ?
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ??????????????????[/quote]

εχεις δικιο με την ταχυτητα εμεινα πισω εγω...
με την ρεγκα στο κλαρι....
ειμαι με τις ωρες στο ιντερνετ γιατι ειναι η δουλεια μου,δεν εστεισα ραντζο οπως ειπε καποιος εδω αλλα απο σεβασμο και αγαπη δεν απαντησα γιατι εργαζομαι σε αυτο το αντικειμενο,
ειμαι με τις ωρες γιατι εγω δεν αποφασισα να ειμαι μοναχη,δεν αποχωριστηκα τα κοσμικα για να αφοσιωθω στον Θεο μου,δεν διαλεξα να φυγω μακρυα απο οτι θα με εκανε να μην αφοσιωθω στον Κυριο μου,δεν διαλεξα την μοναχικη ζωη για να εχω την βασιλεια των ουρανων..δεν αποχωριστικα τα ρουχα μου για να φορεσω ρασο,
εμεινα μια απλη εργαζομενη γυναικα με ολα τα καλα και τα ασχημα που φερνει η ζωη,αλλοτε παλευω αλλοτε θυμωνω..αλλοτε κουραζομαι και σκεπτομαι οτι ειμαι τυχερη και αλλες ατυχη...
αλλα ξανα λεω...μιλω....γιατι δεν ειμαι μοναχη....
αν ημουν στην διαθεση και στην κριση σας ολα οσα εκανα.

απο αυτους ομως που αποφασισαν κατι τετοιο εχω απαιτησεις............
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Aγιο Όρος Wi-Fi Zone

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Misha έγραψε:Εικόνα
Σαφώς και είμαι υπέρ.

Οπως και με το τηλέφωνο ή και την απλή αλληλογραφία (ΕΛΤΑ ή Κουριερ) ο χρόνος ενασχόλησης και επικοινωνίας επαφίεται στον ίδιο τον μοναχό και δεν ταράζει καθόλου την ασκητική του ζωή.

Αλλωστε υπάρχουν πάρα πολλοί εκτός Αγίου Ορους που θα ήθελαν μια σοφή συμβουλή απο κάποιον καλόγερο και δεν έχουν την δυνατότητα λόγω απόστασης ή λόγω αδυναμίας μετακίνησής τους.

Εκτός αυτού, επιτέλους κάθε μονή και/ή σκήτη στο Αγιο Ορος πρέπει και οφείλει να αποκτήσει την δικιά της ιστοσελίδα ειδικά δε η Ιερά Επιστασία ώστε οι πάσης φύσης ανακοινώσεις της να βγαίνουν αμέσως και με φερεγγυότητα αποστολέα.

Το ιντερνετ (από κάθε άποψη) είναι μια ανάγκη για όλους ανεξαιρέτως.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
spetzouras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από spetzouras »

Αδελφοί μου,πιστεύω πως αυτό που ενοχλεί δεν είναι η χρήση...

Μπορεί να βάλουν,αλλά να μην το χρησιμοποιεί κανένας ή ελάχιστοι.

Αυτό που ενοχλεί είναι η εικόνα που έχουμε για το Όρος.
Δεν μπορώ να φανταστώ αυτό το περιβάλλον, τα κελιά και τα μοναστήρια ή ακόμα και τον Άθωνα με κεραίες επάνω και ξένους και Έλληνες επισκέπτες να σερφάρουν στις αυλές των μοναστηριών...

Υποψιάζομαι μήπως αυτό έχει να κάνει με Ευρωπαική Ενωση, λόγω των χρημάτων που δόθηκαν για τις ανακαινήσεις των μονών....

Δεν ξέρω,εσείς πως το βλέπετε;
Όλα επί των ημερών μας?! ;-)
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

spetzouras έγραψε:Αδελφοί μου,πιστεύω πως αυτό που ενοχλεί δεν είναι η χρήση...
Μπορεί να βάλουν,αλλά να μην το χρησιμοποιεί κανένας ή ελάχιστοι.
Αυτό που ενοχλεί είναι η εικόνα που έχουμε για το Όρος.
Δεν μπορώ να φανταστώ αυτό το περιβάλλον, τα κελιά και τα μοναστήρια ή ακόμα και τον Άθωνα με κεραίες επάνω και ξένους και Έλληνες επισκέπτες να σερφάρουν στις αυλές των μοναστηριών...
Υποψιάζομαι μήπως αυτό έχει να κάνει με Ευρωπαική Ενωση, λόγω των χρημάτων που δόθηκαν για τις ανακαινήσεις των μονών....
Δεν ξέρω,εσείς πως το βλέπετε;
στην υπογραφή σου λες πολλά φίλε Λεωνίδα...

Μα,στις ημέρες μας όλα;;;;

αυριο θα καταργηθει και το άβατο (ειναι το τελευταιο παραδοσιακό τείχος που έχει απομεινει στο Αγ.Όρος) και κάποιοι θα λένε "γιατί όχι;;; και "δεν άλλαξε τίποτα"....:roll: :roll: :roll:

Εικόνα

http://athos.edo.gr/modules.php?name=Fo ... ght=#19753

http://athos.edo.gr/modules.php?name=Fo ... ght=#19746

http://athos.edo.gr/modules.php?name=Fo ... sc&start=0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Misha την Τρί Ιαν 23, 2007 12:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

Ζητώ συγνώμη γιατί διαφωνώ με τους περισσότερους αλλά δεν με ενοχλεί η τεχνολογία στο Άγιο Όρος. Άλλα πράγματα με ενοχλούν, όχι αυτό.
Μήπως θα έπρεπε να μην έχουν ούτε ρεύμα αφού πριν πολλές εκατοντάδες χρόνια δεν είχαν? Μήπως θα πρέπει να κοιμούνται στις πέτρες αφού κάποιοι το έκαναν?
Μα τι λέτε τέλος πάντων? Γιατί τους θέλετε να υποφέρουν? ενώ κανείς από μας δεν στερείται ούτε το γαλατάκι του δυο φορές τη βδομάδα (Τετάρτη και Παρασκευή).
Θέλετε να είναι άμεμπτοι λες και μιλάμε για αγίους. Τον αγώνα τους κάνουν όπως κι εμείς και κανείς δεν διορίστηκε πρότυπο πίστης.
Κι εγώ θα δεχόμουν ευχαρίστως συμβουλές για το πως θα κόψω το τσιγάρο από έναν καπνιστή παρά από αυτόν που δεν γνωρίζει ούτε τη μυρωδιά του.

Παιδιά όλα τα έργα είναι ευλογημένα από τον Θεό αρκεί να γίνεται σωστή χρήση.

Φίλε Μιχαήλ θα με ενοχλούσε να καταργηθεί το άβατο, θα με ενοχλούσε να καταργηθεί η κατάνυξη και η προσευχή με τον τρόπο που την κάνουν οι μοναχοί, όπως και η κατάργηση του όλου κλίματος του Όρους. Αν άκουγα ραδιόφωνο με τραγούδια θα με ενοχλούσε.

Πως θέλουμε να μας καθοδηγούν αν δεν ενημερώνονται για τα εγκόσμια?
Κι από που θα ενημερωθούν? Πέστε εσείς....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος 123 την Τρί Ιαν 23, 2007 12:05 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Κοίτα !!!!! ΚΟΙΤΑ !!!!! με όλα πια
Και με το Αγιο Ορος βρε θα τα βάλετε τώρα ? δεν έχουν εκεί δεσποτάδες και υπεύθυνους να πουν ναι ή όχι ?

Αν συνεχιστεί αυτή η συνεχής επίθεση και κατάκριση σε κάθε τι που έχει απάνω του σταυρό θα πάω σε κάνα άλλο φόρουμ να ξερκουκουτιάσει λίγο το μυαλό μου (δεν σας απειλώ :p )
Καλή Σαρακοστή
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

lovethink έγραψε:Κοίτα !!!!! ΚΟΙΤΑ !!!!! με όλα πια
Και με το Αγιο Ορος βρε θα τα βάλετε τώρα ? δεν έχουν εκεί δεσποτάδες και υπεύθυνους να πουν ναι ή όχι ?

Αν συνεχιστεί αυτή η συνεχής επίθεση και κατάκριση σε κάθε τι που έχει απάνω του σταυρό θα πάω σε κάνα άλλο φόρουμ να ξερκουκουτιάσει λίγο το μυαλό μου (δεν σας απειλώ :p )
Καλά μην τρελαίνεσαι...μια γνώμη λέμε έτσι για κουβέντα, δεν θα πάρουμε και αποφάσεις εμείς....
Άβαταρ μέλους
spetzouras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από spetzouras »

Misha έγραψε: στην υπογραφή σου λες πολλά φίλε Λεωνίδα...

Μα,στις ημέρες μας όλα;;;;

αυριο θα καταργηθει και το άβατο (ειναι το τελευταιο παραδοσιακό τείχος που έχει απομεινει στο Αγ.Όρος) και κάποιοι θα λένε "γιατί όχι;;; και "δεν άλλαξε τίποτα"....:roll: :roll: :roll:
Αδελφέ μου, πραγματικά ανησυχώ...πιστεύω ότι έχουμε ΕΝΤΕΛΩΣ ξεχάσει τις παραδόσεις της Εκκλησίας μας...τα βλέπουμε όλα με μιά δική μας άποψη, κόβουμε και ράβουμε την Εκκλησία που εμείς θέλουμε ή που αυτή μας κάνουν να νομίζουμε ότι θέλουμε.

Ξεχάσαμε ακόμα και τι είναι το Άγιο Όρος για την Ορθοδοξία...

Διαβάζοντας πολλές φορές το Φόρουμ αναρωτιέμαι και προβληματίζομαι για την κατάσταση...

Μα πραγματικά...όλα επί των ημερών μας θα τα δούμε!!!
Όλα επί των ημερών μας?! ;-)
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

123 έγραψε:

Καλά μην τρελαίνεσαι...μια γνώμη λέμε έτσι για κουβέντα, δεν θα πάρουμε και αποφάσεις εμείς....
Μη το λες
Μέχρι στιγμής συντάξαμε εδώ μέσα επιστολή κατά του Χριστόδουλου και του Πατριάρχη και θα μαζευτούν υπογραφές
Ανοίχθηκε θέμα για να αγιοποιήσουμε πατέρες
σε λίγο θα μαζέψουμε υπογραφές για να φύγει η τεχνολογία από το Αγιο Ορος και να τους κοπεί το ρεύμα

Οχι αγάπες μου γλυκιές , εγώ θα κοιτάξω τη δική μου καμπούρα
Καλή Σαρακοστή
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Και με το Αγιο Ορος βρε θα τα βάλετε τώρα ?
πρωτη φορα ειναι;
lovethink έγραψε:Αν συνεχιστεί αυτή η συνεχής επίθεση και κατάκριση σε κάθε τι που έχει απάνω του σταυρό
ενω αν εχει επανω Σταυρο και Εικόνα
ολα καλα :wink:
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”