nkope έγραψε :[quote]Πραγματικό γεγονός δεν είναι ότι λένε τα κανάλια. Κι εμείς δεν επαναλαμβάνουν άκριτα για ένα τόσο σοβαρό θέμα ότι φτάνει στ΄αυτιά μας. Εξ άλλου, όπως είπα, το θέμα το συζητάμε ήδη σε άλλο topic, όπου έχουμε συζητήσει σχεδόν όλες τις πλευρές τις εξομολόγησης και του Πνευματικού. Αν το έβαζες εκεί σαν μια ακόμη πλευρά, θα μπορούσαμε να το δούμε σαν μια ακόμη πλευρά, αλλά έτσι ξεκομμένο είναι προκλητικό και παραπλανητικό.
Φίλε nkope , δεν ξέρω πως το αντιλαμβανεσε εσύ αλλά εγώ όταν βλέπω 4 δελτία ειδήσεων να συμφωνούν σε ένα συγκεκριμένο θέμα , τότε μόνο ως πραγματικό περιστατικό θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω .
Εκτός αυτού θα ήθελα να ρωτήσω μιας και είμαι καινούργιος στο forum , αν έχω οποιαδήποτε απορία θα πρέπει να ψάχνω τα διάφορα
" topic " για να την λύσω ή θα πρέπει να ρωτάω ελεύθερα αυτό που με προβληματίζει και να αντιμετοπίζω αυτό το ......αδελφικό " υφάκι " ;
:walk:
Από την εξομολόγηση στην.....φυλακή!!!
Συντονιστής: Συντονιστές
-
JOHNNYWALKER
- Τακτικό Μέλος

Αυτό είναι ο κανόνας.Misha έγραψε:".....ο Κωνσταντίνος Νουκίου Σιγούρος δολοφονήθηκε κι ο φονιάς, κυνηγημένος από τις Αρχές, περιπλανήθηκε άθελά του στα βουνά κι έφθασε στο μοναστήρι της Αναφωνήτριας, όπου ζήτησε άσυλο από τον άγνωστό του Ηγούμενο και αδελφό του θύματος. Ο κακούργος εξομολογήθηκε το φρικτό έγκλημά του στον Ηγούμενο της Αναφωνήτριας. Ο Άγιος Διονύσιος έκρυψε από τους στρατιώτες και συγχώρησε το φονιά του αδελφού του και, μάλιστα, τον βοήθησε να φύγη με μια βάρκα, μέσα στη νύχτα, για την απέναντι στεριά της Κεφαλονιάς."
Αν υπήρξε πνευματικός που έκανε αυτό το μεγάλο ατόπημα, να προδώσει την εξομολόγηση, πρέπει να καθαραιρεθή κατά τη γνώμη μου...
Άντε τώρα να πείσεις, αν είναι αλήθεια κάτι τέτοιο, όποιον έχει κάνει ένα βαρύ αμάρτημα να το εξομολογηθή.........
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Εγώ νομίζω πως ο nkope στο πρώτο του ποστ εννοούσε ότι δεν πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτά που λένε τα κανάλια. Δεν νομίζω να είχε όρεξη να σε προσβάλλει. Κυρίως όταν δεν έχουμε αποδείξεις.... Προσωπικά ο αριθμός 4 δεν μου λέει τίποτα. Και 14 κανάλια να το έλεγαν δεν θα τους πίστευα. ΚΥΡΙΩΣ όταν ο πάτερ που ήταν εκεί το διέψευσε όπως είπα και πριν. Μην το ξεχνάς αυτό. Ποιος θα πιστέψεις; Τον παπά ή τα κανάλια;JOHNNYWALKER έγραψε:Φίλε nkope , δεν ξέρω πως το αντιλαμβανεσε εσύ αλλά εγώ όταν βλέπω 4 δελτία ειδήσεων να συμφωνούν σε ένα συγκεκριμένο θέμα , τότε μόνο ως πραγματικό περιστατικό θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω.
Ιονά μου ( είπα μου ? απαπαπά εμείς κάποτε τσακωνόμαστανIonas έγραψε:Αυτό είναι ο κανόνας.Misha έγραψε:".....ο Κωνσταντίνος Νουκίου Σιγούρος δολοφονήθηκε κι ο φονιάς, κυνηγημένος από τις Αρχές, περιπλανήθηκε άθελά του στα βουνά κι έφθασε στο μοναστήρι της Αναφωνήτριας, όπου ζήτησε άσυλο από τον άγνωστό του Ηγούμενο και αδελφό του θύματος. Ο κακούργος εξομολογήθηκε το φρικτό έγκλημά του στον Ηγούμενο της Αναφωνήτριας. Ο Άγιος Διονύσιος έκρυψε από τους στρατιώτες και συγχώρησε το φονιά του αδελφού του και, μάλιστα, τον βοήθησε να φύγη με μια βάρκα, μέσα στη νύχτα, για την απέναντι στεριά της Κεφαλονιάς."
Αν υπήρξε πνευματικός που έκανε αυτό το μεγάλο ατόπημα, να προδώσει την εξομολόγηση, πρέπει να καθαραιρεθή κατά τη γνώμη μου...
Άντε τώρα να πείσεις, αν είναι αλήθεια κάτι τέτοιο, όποιον έχει κάνει ένα βαρύ αμάρτημα να το εξομολογηθή.........
Που λες ωραία ...... αν κάποιος αθώος είναι στη φυλακή για έγκλημα που έκανε άλλος ? δεν πρέπει να ελευθερωθεί ο αθώος ?
Αλλά νομίζω λέμε βλακείες διότι έτσι κι αλλιώς .... αν κάποιος μετανιώσει για ένα έγκλημά του είναι δυνατόν να θέλει να είναι κάποιος αθώος στη φυλακή ? όχι βέβαια
Αρα νομίζω ότι συζητάμε κάτι χωρίς βάση
Καλή Σαρακοστή
- ntinoula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εγώ πάλι δεν το ήξερα το θέμα. Τώρα το είδα από το συγκεριμένο θέμα. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι είμαι στον κόσμο μου :)
Το θέμα ανοίχτηκε για να κρίνουμε τον ιερέα, που σε τελική δεν ξέρουμε τι συνέβη πραγματικά;
Τις προάλλες πάλι ένα θέμα αναφερόταν για έναν ιερέα στην Πάτρα και στην αρχή οι περισσότεροι τον κατηγορούσαν, αλλά όταν κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες απάντησαν στο θέμα, μετά έλεγαν ότι είχε δίκιο. Να μη βγάζουμε τόσο εύκολα συμπεράσματα από τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι συνέβη και δημιουργούνται "στρατόπεδα" χωρίς λόγο.
Υπάρχουν τόσα άλλα θέματα που θα πρέπει να μας απασχολούν.
Το θέμα ανοίχτηκε για να κρίνουμε τον ιερέα, που σε τελική δεν ξέρουμε τι συνέβη πραγματικά;
Τις προάλλες πάλι ένα θέμα αναφερόταν για έναν ιερέα στην Πάτρα και στην αρχή οι περισσότεροι τον κατηγορούσαν, αλλά όταν κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες απάντησαν στο θέμα, μετά έλεγαν ότι είχε δίκιο. Να μη βγάζουμε τόσο εύκολα συμπεράσματα από τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι συνέβη και δημιουργούνται "στρατόπεδα" χωρίς λόγο.
Υπάρχουν τόσα άλλα θέματα που θα πρέπει να μας απασχολούν.
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.