Ομάδα 50 ατόμων εισήλθε παράνομα στο Άγιον Όρος!

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

nkope έγραψε:Δεν ξέρω Ζωή που βρήκες τον αριθμό 850, αλλά εγώ που είμαι άντρας και πάω στο Άγιο Όρος θα σου πω ότι στην τελευταία πανήγυρη της Ι.Μ. Γρηγορίου οι προσκυνητές ήταν περίπου 150 και της Ι.Μ. Ιβήρων περίπου 120. Το δεύτερο το ξέρω από προσωπική εμπειρία γιατί έφτασα εκεί τη μέρα της αναχώρησής τους. Σε καμιά πανήγυρη δεν πηγαίνει μεγαλύτερος αριθμός προσκυνητών κι αυτοί όχι όλοι μαζί σε μια μέρα, γιατί οι Μονές δεν μπορούν να φιλοξενήσουν μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, αλλά είναι αντίθετο και στους κανονισμούς του Αγίου Όρους.

Για μένα είναι ξεκάθαρο. Η όλη ιστορία ήταν προβοκάτσια. Τα 600 άτομα μαζεύτηκαν για να κάνουν φασαρία κι όχι προσκύνημα. Και μάλιστα απ΄ότι λέτε 50 απ΄αυτούς δεν σεβάστηκαν την ιερότητα του Αγίου Όρους και τους κανόνες λειτουργίας του και μπήκαν μέσα χωρίς άδεια.

Να δούμε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας από τους επίδοξους υποστηρικτές της Ορθοδοξίας.
Δεν μπαίνω στην διαδικασία να πιάσω συζήτηση από την στιγμή που θεωρείς πως ψεύδομαι. Έγραψα νομίζω πως εκείνη την χρονιά ανάμεσα στους προσκυνητές ήταν και ο άντρας μου....Αλλα αλήθεια στο Περιβόλι της Παναγιάς υπάρχει κανείς άλλος εκτός από την Κυρία των Αγγέλων που μπορεί να απαγορεύσει την είσοδο?
Προφανώς η Δέσποινα δεν συμφωνούσε με την απαγόρευση και γι΄αυτό οι 50 κατάφεραν και πέρασαν ανάμεσα από τα μπλόκα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί....Πήραν βίζα "άνωθεν" και τι λέτε εσείς εγώ τα ακούω βερεσέ....
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Το Χιλανδάρι, η Παντελεήμονος και η Ζωγράφου αποτελούν ξεχωριστή περίπτωση ιστορικά σε σχέση με τις άλλες Μονές, αλλά σήμερα δεν παρουσιάζουν καμιά ιδιορυθμία και η συνεργασία τους με τις άλλες 16 Μονές είναι άψογη. Αντίθετα με την παλιά αδελφότητα της Εσφογμένου που τηρεί τη γνωστή ιδιόρυθμη στάση, εξ αιτίας τη οποίας έχουν δημιουργηθεί όλα τα γνωστά προβλήματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτοί που σήμερα δηλώνουν μέλη της αδελφότητας αυτής, στην πλειοψηφία τους, δεν ήταν μέλη της όταν διέκοψε τη σχέση της με την Ι. Κοινότητα.
alexios71
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από alexios71 »

Μια φορά είχα πάει στο Αγιο Ορος και στον γυρισμό συνάντησα πάνω στο καράβι τον γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό.Είχε πολύ κόσμο δίπλα του και του κάνανε διάφορες ερωτήσεις.Τον ρώτησα και γω για τους ζηλωτές αν πρέπει να τους ακούμε.Η απάντησή του ήταν όχι. Γιατί απλά από τον φανατισμό όχι μόνο στον χριστιανισμό αλλά οπουδήποτε μπόρει να βγει κάτι καλό
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Ευτυχώς Ζωή που εγώ τη λέξη βλασφημία δεν την χρησιμοποιώ τόσο εύκολα όσο εσύ.

Θα πρέπει να μου πεις πως πήγαν και πως έφυγαν τα 850 άτομα για να σε πιστέψω.
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

ROMFAIA έγραψε: Προφανώς η Δέσποινα δεν συμφωνούσε με την απαγόρευση και γι΄αυτό οι 50 κατάφεραν και πέρασαν ανάμεσα από τα μπλόκα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί....Πήραν βίζα "άνωθεν" και τι λέτε εσείς εγώ τα ακούω βερεσέ....
ε καλα τωρα . .
ειπαμε αλλα οχι και ετσι Εικόνα

Μετα οτι θελει ο καθε ενας θα κανει
αρκει να λεει οτι ηταν το Θελημα της Παναγιας
Εικόνα
dionisis
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από dionisis »

Αν ήτανε άλλο μοναστήρι να δεις τρόπους που θα βρίσκανε για να τους μεταφέρουνε.. Να προσκυνήσουν ήθελαν.. Αν μπορούσαν να τους μεταφέρουν ευχής έργον.. αλλοιώς και με τα ποδάρια τους θα πήγαιναν..
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Το μεγαλύτερο καράβι των Αγιορείτικων Γραμμων πέρνει περίπου 200 άτομα, και κάνει μόνο ένα δρομολόγιο την ημέρα το πολύ δύο, για όλα τα Μοναστήρια, ενώ αυτό που είναι στη γραμμή της Ιερισσού μόνο 33 και κάνει περίπου μια ώρα πήγαινε - έλα. Βρες εσύ τρόπο μ΄αυτά να μεταφέρεις αυθημερόν τα 600 άτομα.
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

Οσες φορες εχω παειστην Εσφιγμενου οταν γιορταζει ειναι πηχτρα απο κοσμο και ολοι εξυπηρετουνται!
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Ή οι 600 δεν ήταν 600 ή δεν υπήρχε τρόπος να πάνε και να ρθουν όλοι μαζί την ίδια μέρα, διαλέγετε και παίρνετε. Απλή αριθμητική είναι.
dionisis
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από dionisis »

όχι 600 δεν αφήνουν να πάνε αλλά ούτε έναν.. ούτε έναν..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”