π. Ιωάννης Ρωμανίδης - Ευσεβισμός

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

Φίλε calandrensis θα ήθελα να απαντήσω σε όσα λες αλλά είχα μεταφέρει χθες το βράδυ εδώ ένα απόσπασμα επιστολής του π. Ιωάννη Ρωμανίδη για την ουνία των παπικών και προτεσταντών που διαγράφηκε και δεν θέλω βεβαίως να το ξαναγράψω, ή να γράψω άλλο μήνυμα στο θέμα αυτό μέχρι να μου εξηγηθεί γιατί διαγράφηκε. Ίσως να ήταν και εκτός θέματος και να έκανα λάθος που το μετέφερα.
calandrensis
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από calandrensis »

Ευχαριστώ. Μακάρι να το νιώθουμε το "φίλε"...
calandrensis
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

"Τα ιερά καὶ άγια κείμενα, αντί να τα διαβάζουμε για να ταπεινωνόμαστε, εμείς τα χρησιμοποιούμε για να κρίνουμε τους αδελφούς μας ή για να μπερδεύουμε ένοχα το όνειρο μέ τήν πραγματικότητά μας" (π. Νικόλαος Χατζηνικολάου)
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Καλά το ότι η Σύνοδος η οποία έχει έναν μεγάλο αριθμό οργανωσιακών επισκόπων ειδικά παλαιά, δεν αποτελεί και το καλύτερο για να επικαλεστεί κάποιος την αθώωση μιας Αδελφότητας απο την Σύνοδο.
calandrensis
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Ξανατονίζω: παμψηφεί. Σίγουρα κι οι ιεράρχες μας είναι άνθρωποι και μπορεί να έχουν τις αδυναμίες τους, τις προτιμήσεις ή τις αντιπάθειές τους. Δεν ξέρω όμως πολλές περιπτώσεις ομόφωνων αποφάσεων της Συνόδου. Κι επειδή μάλιστα το θέμα δεν είναι αν θα αγοράσουμε ένα χωράφι, αλλά αν κάποιοι άνθρωποι είναι αιρετικοί, σχισματικοί ή ό,τι άλλο, η ομοφωνία δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από πνοή του Αγίου Πνεύματος.

Εκτός αν εμπιστευόμαστε περισσότερο τη δική μας γνώμη, από τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος να καθοδηγεί την Εκκλησία...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”