π. Ιωάννης Ρωμανίδης - Ευσεβισμός
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
Φίλε calandrensis θα ήθελα να απαντήσω σε όσα λες αλλά είχα μεταφέρει χθες το βράδυ εδώ ένα απόσπασμα επιστολής του π. Ιωάννη Ρωμανίδη για την ουνία των παπικών και προτεσταντών που διαγράφηκε και δεν θέλω βεβαίως να το ξαναγράψω, ή να γράψω άλλο μήνυμα στο θέμα αυτό μέχρι να μου εξηγηθεί γιατί διαγράφηκε. Ίσως να ήταν και εκτός θέματος και να έκανα λάθος που το μετέφερα.
-
- Νέο Μέλος
-
- Νέο Μέλος
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
-
- Νέο Μέλος
Ξανατονίζω: παμψηφεί. Σίγουρα κι οι ιεράρχες μας είναι άνθρωποι και μπορεί να έχουν τις αδυναμίες τους, τις προτιμήσεις ή τις αντιπάθειές τους. Δεν ξέρω όμως πολλές περιπτώσεις ομόφωνων αποφάσεων της Συνόδου. Κι επειδή μάλιστα το θέμα δεν είναι αν θα αγοράσουμε ένα χωράφι, αλλά αν κάποιοι άνθρωποι είναι αιρετικοί, σχισματικοί ή ό,τι άλλο, η ομοφωνία δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από πνοή του Αγίου Πνεύματος.
Εκτός αν εμπιστευόμαστε περισσότερο τη δική μας γνώμη, από τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος να καθοδηγεί την Εκκλησία...
Εκτός αν εμπιστευόμαστε περισσότερο τη δική μας γνώμη, από τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος να καθοδηγεί την Εκκλησία...