Σημαντικές αποκαλύψεις για τη Μητέρα Τερέζα

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Thomas15n έγραψε:
lovethink έγραψε:Οσο για το "Αγιος" έχει διάφορες βαθμίδες
Αλλο όταν λέμε "αυτός είναι άγιος άνθρωπος" και άλλο όταν λέμε "Αγιος Σπυρίδωνας"
Αγαπητέ μάλλον μπερδεύεις το καλός άνθρωπος με το Άγιος, .
Εσύ νομίζεις ότι το μπερδεύω
Ακριβώς αυτό είπα παραπάνω σε μια πρόταση

Αλλά όχι αγαπητοί , δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω και τις ψυχές ανθρώπων που ταϊσαν ορφανά και στέγασαν αστέγους επειδή δεν ήταν Ορθόδοξοι
Ούτε θα συντάξω με τον Αντίχριστο ανθρώπους που όλη τους τη ζωή τη δώσαν στη φιλανθρωπία

Οποιος νιώθει ότι η ψυχή του αντέχει να πάρει αυτή την ευθύνη της κριτικής ας το κάνει
Εγώ γιοκ
Καλή Σαρακοστή
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

lovethink έγραψε:Αλλά όχι αγαπητοί , δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω και τις ψυχές ανθρώπων που ταϊσαν ορφανά και στέγασαν αστέγους επειδή δεν ήταν Ορθόδοξοι
Εγώ τουλάχιστον δεν είπα κάτι τέτοιο ξαναδιάβασε το άρθρο μου.
Ούτε εσύ ούτε κανένας μας κρίνει την ψυχή οποιουδήποτε ανθρώπου, αυτή είναι δουλειά του Θεού και όχι δική μας, αλλά επιμένω το μπέρδεμα Αγίου και καλού ανθρώπου είναι ΛΑΘΟΣ και δείχνει και κάτι ακόμη που ΕΙΝΑΙ η πραγματική εκκλησία του Χριστού και που ΟΧΙ, εκεί βρίσκεται το όλο θέμα ο προηγούμενος πάπας ανακήρυξε "άγιο" και τον γενοκτόνο Στέπινατς μήπως ήταν και αυτός άγιος και δεν το ξέρουμε!
Άν υπάρχουν καλοί και με προσφορά άνθρωποι στο Ισλάμ τότε τί θα πούμε ότι και αυτοί έχουν χάρη Θεού άρα η θρησκεία τους είναι αληθινή όσο και η Ορθοδοξία που έχει πραγματικούς Αγίους, ή ότι και οι Ινδοί Γκουρού που κάποιοι από αυτούς κάνουν θαυμαστά πράγματα πιστεύουν σε αληθινούς Θεούς, άρα όλοι το ίδιο είμαστε. Ξεκαθάρισε τα μην πέσεις στην παγίδα της πανθρησκείας χωρίς να το πάρεις χαμπάρι, ο δρόμος γιά την κόλασι είναι στρωμένος με τις καλλίτερες προθέσεις.
Όταν ο προηγούμενος πάπας είχε πάει στην Ινδία και του έβαλαν στο κούτελο το σημάδι του Θεού Σίβα το δέχθηκε ο "Άγιος Πατέρας" αυτόν τον πάπα τον δέχθηκε και πήρε την ευλογία του και η μητέρα Τερέζα, το γνωρίζεις αυτό; Λοιπόν τώρα τί γίνεται, όλοι το ίδιο είμαστε; Όσοι πιστεύουν στο αληθινό Θεό και όσοι πιστεύουν σε ψέμματα ή αιρέσεις χάριν των καλών έργων τους έχουν την ίδια αξία; η πίστι η ορθή δεν μετράει;
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

Πάντως εδώ που τα λέμε, αν εμείς οι ορθόδοξοι πιστεύουμε τόοοοσο πολύ στον Θεό οφείλουμε να γίνουμε άγιοι!

Δυστυχώς ή ευτυχώς η μάχη που διεξάγεται μέσα μας και σκοπό έχει να Τον συναντήσουμε έχει και πτώσεις και αμφιβολίες και εκλογικεύσεις κι ότι μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου...

Κι όλα αυτά επειδή είμαστε άνθρωποι...
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Thomas15n έγραψε: Όσοι πιστεύουν στο αληθινό Θεό και όσοι πιστεύουν σε ψέμματα ή αιρέσεις χάριν των καλών έργων τους έχουν την ίδια αξία; η πίστι η ορθή δεν μετράει;
Axου δεν είπα αυτό
Βαριέμαι να το αναλύσω
Βγάλε ότι συμπέρασμα θες :p
Καλή Σαρακοστή
paratiritis88
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από paratiritis88 »

ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ "ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ" ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΤΑΠΕΙΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ;

" ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΕΙΧΑ ΑΚΡΑΔΑΝΤΗ ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΟΜΟΥΝΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ..."

" ΕΙΜΑΙ ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΟΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ, ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ..."

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΣΕΩΣ ΝΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ.

ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΤΕΡΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΘΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΟ;

ΚΙ΄ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΙ΄ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΞΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΕΡΕΖΑΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΓΡΑΦΕ;

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΛΙΑ ΕΠΙ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΑΚΟΜΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ !!!

Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ;

ΓΙΑ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

«Ο Ιησούς τρέφει μία πολύ εξειδικευμένη αγάπη για εσάς. Για μένα, η σιωπή και το κενό είναι τόσο σημαντικά που δεν κοιτάζω και δεν βλέπω, που ακούω και δεν καταλαβαίνω», έγραφε η Μητέρα Τερέζα το 1979 σ' επιστολή της προς τον έμπιστο φίλο της ιερέα Μίχαελ Φαν ντερ Πέτ.

«Πού είναι η πίστη-μέσα στα τρίσβαθα της ψυχής μου, όπου δεν υπάρχει παρά το κενό κι η σκοτεινιά-Θεέ μου-πόσο οδυνηρή είναι τούτη η άγνωστη βάσανος-δεν έχω πίστη», γράφει σε αχρονολόγητη επιστολή της, που απευθύνει στον Ιησού.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ, ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ...

paratiritis88
FILOPATRIS
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από FILOPATRIS »

paratiritis88 έγραψε:

ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ "ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ" ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΤΑΠΕΙΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ;

" ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΕΙΧΑ ΑΚΡΑΔΑΝΤΗ ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΟΜΟΥΝΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ..."

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΣΕΩΣ ΝΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ.

ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΤΕΡΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΘΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΟ;

ΚΙ΄ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΙ΄ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΞΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΕΡΕΖΑΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΓΡΑΦΕ;

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΛΙΑ ΕΠΙ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΑΚΟΜΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ !!!

Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ;

ΓΙΑ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

«Ο Ιησούς τρέφει μία πολύ εξειδικευμένη αγάπη για εσάς. Για μένα, η σιωπή και το κενό είναι τόσο σημαντικά που δεν κοιτάζω και δεν βλέπω, που ακούω και δεν καταλαβαίνω», έγραφε η Μητέρα Τερέζα το 1979 σ' επιστολή της προς τον έμπιστο φίλο της ιερέα Μίχαελ Φαν ντερ Πέτ.

«Πού είναι η πίστη-μέσα στα τρίσβαθα της ψυχής μου, όπου δεν υπάρχει παρά το κενό κι η σκοτεινιά-Θεέ μου-πόσο οδυνηρή είναι τούτη η άγνωστη βάσανος-δεν έχω πίστη», γράφει σε αχρονολόγητη επιστολή της, που απευθύνει στον Ιησού.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ, ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ...

paratiritis88
οτι και να ναι αυτή η τερέζα ΜΗΝ τη συγκρίνετε με τους Αγίους μας ,και μάλιστα οσάν αγία...Άυτή εδινε αναφορά στον παππα που πολλοι στο περελθον τον εξομοίωναν σαν Αντίχριστο
arxontopoulo
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από arxontopoulo »

paratiritis88 έγραψε:

ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΤΕΡΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΘΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΟ

Όταν ο πονεμένος πατέρας του ευαγγελίου έφερε το δαιμονισμένο παιδί του στον Χριστό και του ζήτησε να το θεραπεύσει ο Κύριος του είπε:

"ει δύνασαι πιστεύσαι, πάντα δυνατά τω πιστεύοντι" και συνεχίζει ο ευαγγελιστής:
"και ευθέως κράξας ο πατήρ του παιδίου μετά δακρύων έλεγε· πιστεύω, Κύριε· βοήθει μου τη απιστία"
(κατά Μάρκον, θ', 23-24)

Εδώ ο πατέρας του παιδιού αυτού είναι σαν να λέει στον Χριστό "έχω πόθο να πιστεύσω· σε παρακαλώ Κύριε ενδυνάμωσέ τον". Ακόμα και οι απόστολοι είχαν πει κάποτε στον Χριστό "πρόσθες ημίν πίστιν". Αυτό σημαίνει ότι ήταν άπιστοι;

Απεναντίας, αυτό δηλώνει ότι οι άνθρωποι αυτοί συναισθάνονταν την αδυναμία και την μικρότητά τους και ζητούσαν από τον Θεό να τους ενισχύσει. Είχαν επίγνωση ότι η ακλόνητη πίστη, όπως άλλωστε κι όλα τα άλλα χαρίσματα, είναι δωρεά της Χάριτος του Θεού.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει το συγκεκριμένο άρθρο περί αμφισβήτησης της ύπαρξης του Θεού είναι ανυπόστατο και αυθαίρετο. Πουθενά από το περιεχόμενο του άρθρου δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Έχω την εντύπωση ότι οι δημοσιογράφοι οι οποίοι ασχολήθηκαν με το περιεχόμενο των επιστολών αυτών, αντιμετώπισαν το θέμα αρκετά επιφανειακά.
Όπως αγαπάς!
dromeas
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από dromeas »

Aγαπητέ lovethink, άλλο πράγμα το ποιος θα σωθεί και άλλο πράγμα ποιος κατέχει την αλήθεια στο πλήρωμά της.Βλέπω ότι υιοθετείς της αντιλήψεις της Νέας Εποχής που προπαγανδίζει ότι όλες οι θρησκείες έχουν ένα μέρος της αλήθειας και άρα όλες πρέπει να ενωθούν για να υπάρξει ενότητα αληθείας. Εσύ δέχεσαι ότι η Χάρις του Θεού ενεργεί στην Ρωμαιοκαθολική Ομολογία όπως και στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Μήπως ο τρόπος σκέψης σου επηρεάζεται από τον συγκριτισμό;
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

dromeas έγραψε:Aγαπητέ lovethink...
Βλέπω ότι υιοθετείς της αντιλήψεις της Νέας Εποχής που προπαγανδίζει ότι όλες οι θρησκείες έχουν ένα μέρος της αλήθειας και άρα όλες πρέπει να ενωθούν για να υπάρξει ενότητα αληθείας.
Όχι, dromea κάνεις λάθος. Μπορεί έτσι να φαίνεται από μακρυά αλλά δεν είναι έτσι. Ο Μάνος ορθόδοξος είναι. Απλά βλέπει τα πράγματα από την κοσμική τους πλευρά. Από την πλευρά της δικαιοσύνης μεν αλλά της ανθρώπινης/κοσμικής δικαιοσύνης δε. Έχει αντιληθφεί την σημαντικότητα του Θεού αλλά όχι "στο πετσί του" που λέμε. (Όπως όλοι μας δηλ αν το καλοσκεφτείς :( ). Θα το αντιληθφείς αυτό με τον καιρό.

Και μιας και λέμε για την Νέα εποχή. Πρόσφατα αγόρασα ένα βιβλίο που λέγεται: Η "Νέα"προσδοκία των εθνών. -Νέα εποχή. Η εξαπάτηση της ανθρωπότητος από τις εκδόσεις Ο Ποιμενικός αυλός. Είναι ένα βιβλίο με σκούρο μπλε εξώφυλλο και μία εικόνα στην μέση, που δείχνει την Αποκάλυψη του Ιωάννου. Εμένα τουλάχιστον σαν βιβλίο με ξετρέλανε. Έχει μέσα γραπτές αποδείξεις σε ένα σωρό ερωτήσεις που εμένα με βασάνιζαν. Όχι επειδή δεν ήξερα τις απαντήσεις τους αλλά επειδή μερικοί άθεοι και σχετικοί που μιλάω καμιά φορά σου λένε κάτι κουφά που δεν ξέρεις τι να πεις. Βρήκα πολλές απαντήσεις σε αυτό το βιβλίο και το συνιστώ σε όλους.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Evi_J έγραψε:Όχι, dromea κάνεις λάθος. Μπορεί έτσι να φαίνεται από μακρυά αλλά δεν είναι έτσι. Ο Μάνος ορθόδοξος είναι. Απλά βλέπει τα πράγματα από την κοσμική τους πλευρά. Έχει αντιληθφεί την σημαντικότητα του Θεού αλλά όχι "στο πετσί του" που λέμε. (Όπως όλοι μας δηλ αν το καλοσκεφτείς :( ). Θα το αντιληθφείς αυτό με τον καιρό.

.
Ναι δρομέα κάνεις λάθος
Ο Μάνος Ορθόδοξος είναι απλά ο καημένος είναι κοσμικός
Δεν είναι σαν πολλούς εδώ που έχουν νιώσει τη σημαντικότητα Του Θεού και θεωρούν ότι και φιλάνθρωπος να είσαι αν δεν είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος θα πας στη κόλαση
Καλή Σαρακοστή
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”