Προσευχή
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
-
- Έμπειρος Αποστολέας
Γιατί δεν μας λες ποιό είναι αυτό το μοναστήρι; Εμείς να μη βρούμε κάποιο λιμάνι; Τόσο μυστικό ειναι;DOMINIQUE έγραψε:Από ένα μοναστήρι που αγαπάει τους ανθρώπους,από ένα ιερό τόπο που η ηγουμένη δακρύζει όταν βλέπει ψυχές βασανισμένες.andriyian έγραψε:Ποιό μοναστηρι; Πάει με το παλιό ή με το νέο ημερολόγιο;
Φίλοι μου έχω την αίσθηση οτι ζητούμε εκ του μη όντως,να δημιουργούμε θέμα.
Αυτο το μικρό ποιητικό αριστούργημα, δεν μπορεί να είναι προσευχή στον Θεό.
Είναι οι σκέψεις ίσως μιάς μοναχής της εν λόγω Μονής, που με ποιητικό οίστρο μεταφορικά αναφέρονται σε αλήθειες χριστιανικής στάσης και ζωής.
Ας μας πεί η φίλη Ντομινίκ πρώτα αν της παραχώρησαν το κείμενο ως προσευχή, ή απλά της το έδωσαν, για να σκεφτεί μόνη της της μεταφορικές έννοιες από τις οποίες εμφορείται.
Ας συζητούμε πιό ήπια.
Με αγάπη
Αυτο το μικρό ποιητικό αριστούργημα, δεν μπορεί να είναι προσευχή στον Θεό.
Είναι οι σκέψεις ίσως μιάς μοναχής της εν λόγω Μονής, που με ποιητικό οίστρο μεταφορικά αναφέρονται σε αλήθειες χριστιανικής στάσης και ζωής.
Ας μας πεί η φίλη Ντομινίκ πρώτα αν της παραχώρησαν το κείμενο ως προσευχή, ή απλά της το έδωσαν, για να σκεφτεί μόνη της της μεταφορικές έννοιες από τις οποίες εμφορείται.
Ας συζητούμε πιό ήπια.
Με αγάπη
Καλημερούδια!
Filotas, το θέμα δεν είναι αν μας αρέσει μία προσευχή.
Ούτε αν μας αναπαύει.
Το θέμα είναι αν η προσευχή αυτή είναι συντεταγμένη "εν πνεύματι αγίο".
Δηλ. αν πληρεί όλες τις προϋποθέσεις (να το θέσω έτσι) ενός φωτισμένου λόγου που μόνον οι ένδοξοι πατέρες μας κατέχουν.
Κι ένα ωραίο φαγητό μας αρέσει, όπως και μία πολυθρόνα μας αναπαύει.
Το ένα οδηγεί όμως στην γαστριμαργία και το άλλο στη ραθυμία.
Να ψάχνουμε πάρα πολύ από τί πηγές αντλούμε ειδικά προσευχές!
Ντομινικ μου εμένα μου κάνει λίγο "προτεσταντικό"
Filotas, το θέμα δεν είναι αν μας αρέσει μία προσευχή.
Ούτε αν μας αναπαύει.
Το θέμα είναι αν η προσευχή αυτή είναι συντεταγμένη "εν πνεύματι αγίο".
Δηλ. αν πληρεί όλες τις προϋποθέσεις (να το θέσω έτσι) ενός φωτισμένου λόγου που μόνον οι ένδοξοι πατέρες μας κατέχουν.
Κι ένα ωραίο φαγητό μας αρέσει, όπως και μία πολυθρόνα μας αναπαύει.
Το ένα οδηγεί όμως στην γαστριμαργία και το άλλο στη ραθυμία.
Να ψάχνουμε πάρα πολύ από τί πηγές αντλούμε ειδικά προσευχές!
Ντομινικ μου εμένα μου κάνει λίγο "προτεσταντικό"
-
- Έμπειρος Αποστολέας
Καλημέρα από Κέρκυρα με μία μεγάλη ΣΥΓΝΩΜΗ από τη μεριά μου για την προσευχή που είχα βάλει.Εχτές που πήγα στο μοναστήρι του Παντοκράτορα ρώτησα για την προσευχή και μου είπαν οτι είναι όντως προς εκείνη τη μεριά.Φυσικά δεν την είχα πάρει από εκεί,στο ψάξιμο του μυαλού μου θυμήθηκα ότι είχα "αγοράσει " 2 προσευχές από ένα βιβλιοπωλείο.Η συγκεκριμένη αδελφή που το συζήτησα της είπα ότι κρίμα που είναι προτεσταντική τόσο ωραία λόγια κι εκείνη μου απάντησε ότι εκεί είναι το πρόβλημα είναι μόνο ωραία λόγια δεν είναι θεικά λόγια.Συγνώμη
Ολους τους θησαυρούς της γης εάν έχεις και δεν έχεις Θεό στην καρδιά σου,δεν έχεις τίποτα...