ΑΜΗΝ!NIKOSZ έγραψε:ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ελέησον με και για εμάς και για τους δικούς μας και για τους ασθενείς ψυχικά και σωματικά και τους φυλακισμένους και όσους σκέφτονται να αυτοκτονήσουν και τους μελλοθανάτους και τους ψυχορραγούντες και τις κοπέλες που σκέφτονται να κάνουν έκτρωση,τα ορφανά και τις χήρες,τους "εχθρούς" και φίλους μας,τους ζώντες και κεκοιμημένους.
Ελέησόν με γιατί είμαστε ένα όλοι (ίνα ώσιν εν)και μοιραζόμαστε την κοινή ανθρώπινη φύση και όταν πάσχει ένα μέλος συμπάσχει πάντα τα μέλη.
γεροντας Πορφυριος
ΟΝΗCΙΜΟC Συμπαρασταση στους κρατουμενους
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλό θα ήταν αυτό το άρθρο να το διάβαζαν όσοι εκμεταλλεύονται την άσωτη ζωή κάποιων κληρικών για να την κάνουν Γενικό Κανόνα!NIKOSZ έγραψε:Ο ''άγιος'' των φυλακισμένων
Έχει χαρίσει την ελευθερία σε πάνω από 10.000 κρατουμένους
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
gladiator79
- Τακτικό Μέλος

- Επικοινωνία:
ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕ
Χρόνια τώρα του μιλάω, προσεύχομαι κάθε πρωΐ καί βράδυ, κάθε ώρα καί λεπτό άλλωστε δεν έχω σε κανέναν άλλο νά μιλήσω. Τόν αδελφό μου καί την μάνα μου τους σκότωσαν μέσα στην φυλακή πριν πολλά χρόνια. Ό αδελφός μου πέθανε από δηλητηρίαση. Βρέθηκε νεκρός στό κρεβάτι του, καί ή μητέρα μου αρρώστησε ενώ δέν είχε τίποτε. Τήν πήγαν στον γιατρό καί στον δρόμο πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα. Ό Θεός νά τους συγχωρέσει καί νά τους χαρίσει τόν παράδεισο.
Από τότε καλημέρα δέν έχω πει σέ άνθρωπο, μόνον μέ τόν Κύριο μιλάω, όμως απογοητεύτηκα. Νόμιζα δτι καί Εκείνος μέ ξέχασε. Νόμιζα ότι κανένας δέν μέ αγαπά. Έτσι κυλούσαν οι μέρες καί τά χρόνια χωρίς νόημα καί σκοπό, χωρίς νά ξέρω γιατί... Περιμένοντας καί τήν δική μου τήν ώρα κάθε μέρα.
Τά βασανιστήρια πολλά, τό ξύλο ακόμη πιό πολΰ. Λείπουν τά δυό μου δάχτυλα..., τό ένα μου τό κόψανε, μέ τόν μπαλτά, καί τό δώσανε στό σκύλο. «Έτσι νά ψοφήσης σάν τόν σκύλο», μου είπανε, «κομματάκι κομματάκι θά σέ κόψουμε, φέτες φέτες, γουρούνι, βρωμοχριστιανέ, αλήτη».
Μέ τιμωρήσανε γιατί χάραξα στον τοίχο του κελιού μου ένα σταυρό, γιά νά παίρνω δύναμη. Είχαμε μούχλα και υγρασία και ό σοβάς ήταν μαλακός και τό είδαν και τό πλήρωσα μέ τά δύο μου δάχτυλα. Δέν πειράζει δύο δάχτυλα πού λείπουν από ενα νεκρό σώμα, σέ μιά πεθαμένη ψυχή. Έτσι νιώθω.
Έτσι, τουλάχιστον, ένιωθα μέχρι χτες, πού κάποιος άγνωστος μου έφερε αυτόν τόν φάκελλο. Τά μάτια μου τρέχουν συνέχεια. Λύγισα από τήν αγάπη αυτού πού έγραψε τό γράμμα. Ό Θεός νά τόν έχει καλά και νά τόν φυλά από κάθε κίνδυνο, και μιά ευχή του δίνω: ούτε στό όνειρό του νά μήν ζήση μιά μέρα αυτό πού εγώ ζω τόσα χρόνια μέσα εδώ.
Τό μήνυμα της ελευθερίας πού προαναγγέλετε στό γράμμα σας, είναι γιά μάς ελπίδα, ανάσα ζωής. Γίνεσθε αίτια νά ελπίζουμε και πάλι νά χτυπήσουν οι καρδιές μας και νά περιμένουν.
Άς ευχηθούμε μόνο νά μήν είναι φάρσα. Ποιός και γιατί νά νοιαστεί γιά μάς; Και γιατί νά τό κάμει; Γιά ποιό λόγο;
Εγώ δέν έχω κανέναν, όμως δίνω κουράγιο στην νεκρή ψυχή μου και περιμένω. Ελπίζω και περιμένω, ώρα μέ τήν ώρα και μέρα μέ τήν μέρα, νά γίνει τό θαύμα.
Θα προσεύχομαι γιά σάς ώσπου τά μάτια μου νά κλείσουν, γιατί μόνον ένας καλός άνθρωπος μπορεί νά γράψει τέτοια πράγματα. Σάς ευχαριστούμε πάρα πολύ... Μήν μάς ξεχάσετε. Ευχαριστούμε και γιά τά ωραία βιβλία σας και τά άλλα...
Ήταν ένα απόσπασμα από τό βιβλίο «Συγκλονιστικές Ιστορίες Φυλακισμένων» των Εκδόσεων «Ορθόδοξος Κυψέλη».
Χρόνια τώρα του μιλάω, προσεύχομαι κάθε πρωΐ καί βράδυ, κάθε ώρα καί λεπτό άλλωστε δεν έχω σε κανέναν άλλο νά μιλήσω. Τόν αδελφό μου καί την μάνα μου τους σκότωσαν μέσα στην φυλακή πριν πολλά χρόνια. Ό αδελφός μου πέθανε από δηλητηρίαση. Βρέθηκε νεκρός στό κρεβάτι του, καί ή μητέρα μου αρρώστησε ενώ δέν είχε τίποτε. Τήν πήγαν στον γιατρό καί στον δρόμο πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα. Ό Θεός νά τους συγχωρέσει καί νά τους χαρίσει τόν παράδεισο.
Από τότε καλημέρα δέν έχω πει σέ άνθρωπο, μόνον μέ τόν Κύριο μιλάω, όμως απογοητεύτηκα. Νόμιζα δτι καί Εκείνος μέ ξέχασε. Νόμιζα ότι κανένας δέν μέ αγαπά. Έτσι κυλούσαν οι μέρες καί τά χρόνια χωρίς νόημα καί σκοπό, χωρίς νά ξέρω γιατί... Περιμένοντας καί τήν δική μου τήν ώρα κάθε μέρα.
Τά βασανιστήρια πολλά, τό ξύλο ακόμη πιό πολΰ. Λείπουν τά δυό μου δάχτυλα..., τό ένα μου τό κόψανε, μέ τόν μπαλτά, καί τό δώσανε στό σκύλο. «Έτσι νά ψοφήσης σάν τόν σκύλο», μου είπανε, «κομματάκι κομματάκι θά σέ κόψουμε, φέτες φέτες, γουρούνι, βρωμοχριστιανέ, αλήτη».
Μέ τιμωρήσανε γιατί χάραξα στον τοίχο του κελιού μου ένα σταυρό, γιά νά παίρνω δύναμη. Είχαμε μούχλα και υγρασία και ό σοβάς ήταν μαλακός και τό είδαν και τό πλήρωσα μέ τά δύο μου δάχτυλα. Δέν πειράζει δύο δάχτυλα πού λείπουν από ενα νεκρό σώμα, σέ μιά πεθαμένη ψυχή. Έτσι νιώθω.
Έτσι, τουλάχιστον, ένιωθα μέχρι χτες, πού κάποιος άγνωστος μου έφερε αυτόν τόν φάκελλο. Τά μάτια μου τρέχουν συνέχεια. Λύγισα από τήν αγάπη αυτού πού έγραψε τό γράμμα. Ό Θεός νά τόν έχει καλά και νά τόν φυλά από κάθε κίνδυνο, και μιά ευχή του δίνω: ούτε στό όνειρό του νά μήν ζήση μιά μέρα αυτό πού εγώ ζω τόσα χρόνια μέσα εδώ.
Τό μήνυμα της ελευθερίας πού προαναγγέλετε στό γράμμα σας, είναι γιά μάς ελπίδα, ανάσα ζωής. Γίνεσθε αίτια νά ελπίζουμε και πάλι νά χτυπήσουν οι καρδιές μας και νά περιμένουν.
Άς ευχηθούμε μόνο νά μήν είναι φάρσα. Ποιός και γιατί νά νοιαστεί γιά μάς; Και γιατί νά τό κάμει; Γιά ποιό λόγο;
Εγώ δέν έχω κανέναν, όμως δίνω κουράγιο στην νεκρή ψυχή μου και περιμένω. Ελπίζω και περιμένω, ώρα μέ τήν ώρα και μέρα μέ τήν μέρα, νά γίνει τό θαύμα.
Θα προσεύχομαι γιά σάς ώσπου τά μάτια μου νά κλείσουν, γιατί μόνον ένας καλός άνθρωπος μπορεί νά γράψει τέτοια πράγματα. Σάς ευχαριστούμε πάρα πολύ... Μήν μάς ξεχάσετε. Ευχαριστούμε και γιά τά ωραία βιβλία σας και τά άλλα...
Ήταν ένα απόσπασμα από τό βιβλίο «Συγκλονιστικές Ιστορίες Φυλακισμένων» των Εκδόσεων «Ορθόδοξος Κυψέλη».
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΟΝΗCΙΜΟC Συμπαρασταση στους κρατουμενους
Δεν έχω να προσθέσω κάτι, απλά πιστεύω ότι το θέμα πρέπει να ανέβει...

Ο Άγιος Ονήσιμος ήταν δούλος στο σπίτι του πλουσίου Φιλήμονα στις Κολοσσές της Μικράς Ασίας στα χρόνια του Αποστόλου Παύλου. O Φιλήμων, μαζί με όλους τους ανθρώπους του σπιτιού του, ήταν χριστιανός και στοργικός με όλους.
Ο Ονήσιμος όμως ήταν ειδωλολάτρης και ήθελε να πάει στη Ρώμη για να κάνει τη ζωή που ήθελε.
Έτσι ο Ονήσιμος κλέβει τον κύριο του, εξοικονομεί τα ναύλα και φεύγει για την Ρώμη. Φτάνοντας, δε βρίσκει δουλειά πουθενά και γυρνά άσκοπα... στους δρόμους. Τον καταλαμβάνει μεγάλη στενοχώρια και πλησιάζει την Ρωμαϊκή Χριστιανική Κοινότητα.
H βοήθεια που του προσφέρουν οι Χριστιανοί είναι πολύ μεγάλη. Αρχίζει να μετανοεί για την πράξη του και συγχρόνως μαθαίνει ότι στη Ρώμη βρίσκεται ο υπόδικος Απόστολος Παύλος, τον οποίο έχει γνωρίσει στο σπίτι του Φιλήμονα και έχει εντυπωσιαστεί από την παρουσία του παρόλο που τότε ήταν ειδωλολάτρης. Νοιώθει έντονη την επιθυμία να τον επισκεφτεί και αισθάνεται μία συνταρακτική εσωτερική μεταβολή. Ο Ονήσιμος επισκέπτεται τον Απόστολο Παύλο, ο οποίος του φέρεται στοργικά και πατρικά. Συντάσσει τότε ο Απόστολος Παύλος τη γνωστή σε όλους επιστολή προς Φιλήμονα να συγχωρέσει τον Ονήσιμο μία και έχει ήδη μετανοήσει ο Ονήσιμος και έχει βαπτιστεί Χριστιανός.
Ο Ονήσιμος γίνεται απόστολος της Αγίας Πίστεως, χειροτονείται επίσκοπος και λαμβάνει μαρτυρικό θάνατο στους Ποτιόλους της Μικράς Ασίας. Η μνήμη του εορτάζεται στις 15 Φεβρουαρίου και είναι ο προστάτης Άγιος των Φυλακισμένων.
http://www.onisimos.gr/default.asp?id=6 ... t=10&mnu=4
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ας βγάλωμαι την προκατάληψη από μέσα μας -όπως ειπώθηκε και παραπάνω-, και ας προσπαθήσωμαι να επισκευθούμαι της πλησιέστερες φυλακές. Άνδρες και γυναίκες
Είναι πίκρα , είναι λύπη , είναι και άλα πολλά , αλλά μέσα από όλα αυτά , ας ελπίσωμαι στο μέγα έλεος Του.
Είναι πίκρα , είναι λύπη , είναι και άλα πολλά , αλλά μέσα από όλα αυτά , ας ελπίσωμαι στο μέγα έλεος Του.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
19/12/08 16:04
Μοίρασε δώρα στα παιδιά
Τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα επισκέφθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Από την επίσκεψη του αρχιεπισκόπου στις φυλακές ανηλίκων
Αθήνα
Επίσκεψη στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος μοίρασε χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά.
Σε δήλωσή του ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο χώρος των φυλακών είναι χώρος δοκιμασίας και πίκρας γιατί πάντα η στέρηση της ελευθερίας πονά. Όμως, δεν πρέπει να απογοητευόμαστε από μία αστοχία της ζωής. Με πολύ αγώνα μπορεί να κερδηθεί αυτό που χάθηκε, τόνισε ο αρχιεπίσκοπος.
Επισήμανε ακόμη τη στενή συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας για την ανακούφιση των κρατουμένων, ωστόσο τόνισε ότι τα ίδια τα παιδιά θα πρέπει να αγωνιστούν.
Ο Διευθυντής των φυλακών, Παντελής Τσούκας, επισήμανε και εκείνος τη συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας και τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με εξάρτηση από ουσίες είναι οτι ενώ απαλλάσσονται από την εξάρτηση μην έχοντας όμως στηρίγματα στην κοινωνία ή στο προσωπικό τους περιβάλλον, ξαναπέφτουν στα ναρκωτικά.
Σημειώνεται ότι ένα από τα σχέδια του αρχιεπισκόπου είναι να λειτουργήσει ειδικό ίδρυμα για αυτά τα παιδιά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=969405
Μοίρασε δώρα στα παιδιά
Τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα επισκέφθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Από την επίσκεψη του αρχιεπισκόπου στις φυλακές ανηλίκων
Αθήνα
Επίσκεψη στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος μοίρασε χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά.
Σε δήλωσή του ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο χώρος των φυλακών είναι χώρος δοκιμασίας και πίκρας γιατί πάντα η στέρηση της ελευθερίας πονά. Όμως, δεν πρέπει να απογοητευόμαστε από μία αστοχία της ζωής. Με πολύ αγώνα μπορεί να κερδηθεί αυτό που χάθηκε, τόνισε ο αρχιεπίσκοπος.
Επισήμανε ακόμη τη στενή συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας για την ανακούφιση των κρατουμένων, ωστόσο τόνισε ότι τα ίδια τα παιδιά θα πρέπει να αγωνιστούν.
Ο Διευθυντής των φυλακών, Παντελής Τσούκας, επισήμανε και εκείνος τη συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας και τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με εξάρτηση από ουσίες είναι οτι ενώ απαλλάσσονται από την εξάρτηση μην έχοντας όμως στηρίγματα στην κοινωνία ή στο προσωπικό τους περιβάλλον, ξαναπέφτουν στα ναρκωτικά.
Σημειώνεται ότι ένα από τα σχέδια του αρχιεπισκόπου είναι να λειτουργήσει ειδικό ίδρυμα για αυτά τα παιδιά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=969405
Ο όσιος Χριστόδουλος έφερνε γύρα τα σπίτια των πλουσίων, ζητώντας χρήματα για να μοιράσει στους φτωχούς. Ένας απ' αυτούς τους πλουσίους όμως του αρνήθηκε και μάλιστα του κακομίλησε. Ο Όσιος, σαν να μην είχε ακούσει, επέμενε να του ζητά. Τότε εκείνος οργίστηκε και τον χτύπησε στο πρόσωπο. "Αλλά ο Άγιος του είπε ατάραχος:
- Ευχαριστώ. Αυτό το ράπισμα ήταν για μένα. Τώρα δώσε μου σε παρακαλώ και κάτι για τους φτωχούς.
Κι o πλούσιος έκπληκτος και μετανοημένος του έδωσε χρήματα πολλά.
+++
Εξομολογήθηκε στον πνευματικό του και φεύγοντας του πρότεινε το χαρτάκι με τα ονόματα για να τα «μνημονεύει».
-Έχεις γράψει και κανενός εχθρού σου το όνομα; τον ρώτησε χαμογελαστός ο Γέροντας... Εκείνος τα έχασε.
-Να, παρ' το και γράψε και κανενός εχθρού σου το όνομα.
Αμήχανος εκείνος έγραψε ένα δύο ονόματα και τα ξανάδωσε.
-Τώρα «θα πιάσει», τον διαβεβαίωσε ο Γέροντας και τον ξεπροβόδισε.
+++
Ποια ψυχή ήταν πιο άσχημη από του Παύλου την εποχή που εδίωκε την Εκκλησία; Και ποια ψυχή ήταν ωραιότερη από τη δική του όταν έλεγε «τον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι, την πιστιών τετήρηκα»;
Ποια ψυχή ήταν δυσειδέστερη από του ληστή; Και ποια ψυχή στάθηκε ομορφότερη από του ληστή, όταν άκουε από τον Κύριο το: «σήμερον μετ' έμού έση έν τω παραδείσω».
Ποια ψυχή ήταν απεχθέστερη από του τελώνη Ματθαίου, όταν έκλεβε, καί ποια ψυχή ήταν πιο ωραία από του τελώνη όταν έβαλε το θέλημα του κάτω από τον ζυγό του Χριστού κι έγινε ευαγγελιστής;...
Ιερός Χρυσόστομος
http://www.onisimos.gr/default.asp?id=6 ... t=12&mnu=4
- Ευχαριστώ. Αυτό το ράπισμα ήταν για μένα. Τώρα δώσε μου σε παρακαλώ και κάτι για τους φτωχούς.
Κι o πλούσιος έκπληκτος και μετανοημένος του έδωσε χρήματα πολλά.
+++
Εξομολογήθηκε στον πνευματικό του και φεύγοντας του πρότεινε το χαρτάκι με τα ονόματα για να τα «μνημονεύει».
-Έχεις γράψει και κανενός εχθρού σου το όνομα; τον ρώτησε χαμογελαστός ο Γέροντας... Εκείνος τα έχασε.
-Να, παρ' το και γράψε και κανενός εχθρού σου το όνομα.
Αμήχανος εκείνος έγραψε ένα δύο ονόματα και τα ξανάδωσε.
-Τώρα «θα πιάσει», τον διαβεβαίωσε ο Γέροντας και τον ξεπροβόδισε.
+++
Ποια ψυχή ήταν πιο άσχημη από του Παύλου την εποχή που εδίωκε την Εκκλησία; Και ποια ψυχή ήταν ωραιότερη από τη δική του όταν έλεγε «τον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι, την πιστιών τετήρηκα»;
Ποια ψυχή ήταν δυσειδέστερη από του ληστή; Και ποια ψυχή στάθηκε ομορφότερη από του ληστή, όταν άκουε από τον Κύριο το: «σήμερον μετ' έμού έση έν τω παραδείσω».
Ποια ψυχή ήταν απεχθέστερη από του τελώνη Ματθαίου, όταν έκλεβε, καί ποια ψυχή ήταν πιο ωραία από του τελώνη όταν έβαλε το θέλημα του κάτω από τον ζυγό του Χριστού κι έγινε ευαγγελιστής;...
Ιερός Χρυσόστομος
http://www.onisimos.gr/default.asp?id=6 ... t=12&mnu=4
π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος - O Iερέας των Φυλακισμένων (Ρομπέν των Φυλακών)
http://video.google.com/videoplay?docid ... 5666&hl=el
http://video.google.com/videoplay?docid ... 5666&hl=el