Δημήτρια 2007 (Δήμος Αγίου Δημητρίου)

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

john1984
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από john1984 »

Ευχαριστώ πολύ το αδελφό που μας παρουσίασε το πρόγραμμα. Εϊναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και φέτος.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

john1984 έγραψε:Ευχαριστώ πολύ το αδελφό που μας παρουσίασε το πρόγραμμα. Εϊναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και φέτος.
Αδελφέ μου Γιάννη, είναι όπως το είπες : Πολύ ενδιαφέρον ΚΑΙ φέτος!
Ο Θεός να έχει καλά και να ενισχύει τον πρωτοπρεσβύτερο του ναού μας! Γιατί τέτοιους ιερείς χρειαζόμαστε!
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

aposal έγραψε:
Α. Η παλιά Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου γκρεμίστηκε γιατί απλά δεν χωρούσε το πλήθος των πιστών της Ενορίας. Το Ιερό γκρεμίστηκε μεν, αλλά η Αγία Τράπεζα αποσυναρμολογήθηκε μόνο, φυλάσσεται και θα επανασυναρμολογηθεί μόλις τελειώσουν οι εργασίες του Ι. Ναού. Θα τοποθετηθεί στον ημιυπόγειο χώρο, μέρος του οποίου θα διαμορφωθεί σε παλαιοχριστιανικό βαπτιστήριο (για την βάπτιση ενηλίκων).

Β. Τα λείψανα του Αγίου Δημητρίου που έχει ο ναός προέρχονται από την Ιταλία, απʼ όπου τα είχε φέρει ο μακαριστός πλέον τότε Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων, για τον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης. Ένα τμήμα των λειψάνων εδόθη και στον δικό μας ναό, στις 19-10-1997. Στον ναό μας υπάρχει και σχετικό πιστοποιητικό γνησιότητας από την Ι. Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Εγω τις απαντησεις μου τις πήρα.....
Ασχολίαστες, γιατί ποιός καθαρίζει μαζί σας ετσι και κανω το λάθος να τις σχολιάσω
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

ROMFAIA έγραψε:
aposal έγραψε:
Α. Η παλιά Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου γκρεμίστηκε γιατί απλά δεν χωρούσε το πλήθος των πιστών της Ενορίας. Το Ιερό γκρεμίστηκε μεν, αλλά η Αγία Τράπεζα αποσυναρμολογήθηκε μόνο, φυλάσσεται και θα επανασυναρμολογηθεί μόλις τελειώσουν οι εργασίες του Ι. Ναού. Θα τοποθετηθεί στον ημιυπόγειο χώρο, μέρος του οποίου θα διαμορφωθεί σε παλαιοχριστιανικό βαπτιστήριο (για την βάπτιση ενηλίκων).

Β. Τα λείψανα του Αγίου Δημητρίου που έχει ο ναός προέρχονται από την Ιταλία, απʼ όπου τα είχε φέρει ο μακαριστός πλέον τότε Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων, για τον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης. Ένα τμήμα των λειψάνων εδόθη και στον δικό μας ναό, στις 19-10-1997. Στον ναό μας υπάρχει και σχετικό πιστοποιητικό γνησιότητας από την Ι. Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Εγω τις απαντησεις μου τις πήρα.....
Ασχολίαστες, γιατί ποιός καθαρίζει μαζί σας ετσι και κανω το λάθος να τις σχολιάσω
Αν εννοείς εμένα, ποτέ δεν θα συμφωνήσω να μην ακούγεται η άλλη γνώμη! Αλίμονο αν η συζήτηση γίνεται μόνο με όσους έχουν ταύτηση απόψεων! Τότε τι θα κερδίσουμε από τη συζήτηση αυτή;
Αλλά αν θέλεις να πάρεις τεκμηριωμένες απαντήσεις, καλό είναι να μιλήσεις με κάποιον γνώστη, γι' αυτό ανέφερα στο προηγούμενό μου μήνυμα τον πρωτοπρεσβύτερο του ναού πατέρα Ματθαίο!
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Aσε το αυτό, το ποιόν και τι εννοώ.
Παραπέμπω όποιον θελει περισσότερα στο Συναξαρι του αγίου Δημητρίου και τα σχετικά με τον ταφο του Αγίου στην Θεσ/νίκη.....που δεν ανοιξε ΠΟΤΕ !!!!
Όποιος θελει να μαθει, θα μαθει.....

Σχετικά με τον πρωτοπρεσβύτερο , ειχα την τιμή να μιλήσω μαζί του σε καποια επίσκεψή του στον οδοντίατρο (εχουμε τον ίδιο) ...
Οι απαντησεις που πήρα ΔΕΝ με κάλυψαν...Γι΄αυτό λέω αστο, αστο να πάει στην ευχή γιατί μάλλον τελικά εγω είμαι η παραξενη...
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

ROMFAIA έγραψε:Aσε το αυτό, το ποιόν και τι εννοώ.
Παραπέμπω όποιον θελει περισσότερα στο Συναξαρι του αγίου Δημητρίου και τα σχετικά με τον ταφο του Αγίου στην Θεσ/νίκη.....που δεν ανοιξε ΠΟΤΕ !!!!
Όποιος θελει να μαθει, θα μαθει.....

Σχετικά με τον πρωτοπρεσβύτερο , ειχα την τιμή να μιλήσω μαζί του σε καποια επίσκεψή του στον οδοντίατρο (εχουμε τον ίδιο) ...
Οι απαντησεις που πήρα ΔΕΝ με κάλυψαν...Γι΄αυτό λέω αστο, αστο να πάει στην ευχή γιατί μάλλον τελικά εγω είμαι η παραξενη...
Σεβαστή η άποψή σου!
Εγώ που τον ξέρω κάποια χρόνια και έχω συνομιλήσει μαζί του πάρα πολλές φορές και για διάφορα - πνευματικά - θέματα, τον θεωρώ ως τον καλύτερο ιερέα που έχω γνωρίσει!
Συγχώρα με αδελφή, αλλά δεν μπορώ να σε ερμηνεύσω, δεν έχω άλλωστε το πνευματικό ανάστημα να το κάνω!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”