Τι είναι η ομάδα "Ε" στον Όλυμπο;;;;;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Μία και μόνη ερώτηση, η απάντησή μου για τους οπαδούς της εν λόγω ομάδας:

Που ηταν οι Εψιλον και τα υπερόπλα τους όταν καιγόταν η Πελοπόννησος....?

Πίναν καφέ στην ....Ανδρομέδα, στο Ε του Βοώτη, ή στον Σείριο και δεν πρόφταιναν να επέμβουν....?
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

(αποσπάσματα από βιβλίο «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου)

Ο Γέρων Πορφύριος εξήγησε σε κάποιον συνομιλητή του, σχετικά με την εμφάνιση των UFO :
-Αυτά όλα, να ξέρεις είναι πράγματα φανταστικά, δαιμονικά! Ζωή σε άλλον πλανήτη δεν υπάρχει!
Άβαταρ μέλους
nemesis123
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από nemesis123 »

ROMFAIA ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΣ ΜΑΚΡΙΑ(ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ)
ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ Κ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, Η ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΤΡΕΠΑΝ.....ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ,ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ,ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ.......
ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΑ ΤΖΟΒΕΝΑ ,ΟΧΙ ΟΤΙ Κ ΟΤΙ :lol:
ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΛΟΥΣΤΡΟΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ,Κ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.....ΤΑ ΖΩΑ!! ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....
ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ....ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ Η ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ/ΑΣΥΜΒΑΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΡΟΠΛΑ MADE IN SIRIOS... :lol:
mirto
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από mirto »

Evi_J έγραψε: Αντιθέτως υπάρχουν ένα κάρο τρόποι του μισητού δαίμονος που δικαιολογούν το όνομα του (δαίμων = από το ρήμα δαϊω/δαϊζώ που σημαίνει: κόβω κάτι για το χωρίσω στην μέση, αποχωρίζομαι, χωρίζω, ξεριζώνω, καταστρέφω. Ένα παράδειγμα στον συγκεκριμένο τρόπο είναι η ιδία η λέξη "ΕΛ" η οποία είναι αρχαία εβραική και σημαίνει "Θεός". Ουσιαστικά δηλ μας λέει να μην πιστέψουμε τον Χριστό αλλά στην μούρη του που πιστεύει ότι είναι θεός!! Τρέχα γύρευε δηλ!
Αγαπητή Evi θα ήθελα μια διευκρίνιση για την λέξη "ΕΛ" που βρήκες την ερμηνεία της και που μπορώ να βρω παραπάνω στοιχεία ??? Δηλ. αυτή η λέξη είναι άλλη μια ονομασία του σατανά;;;;
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Iosif έγραψε:ΦΕΥΓΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ από τις θεωρίες για τους ( ανύπαρκτους ) εξωγήινους, και για αυτούς που δήθεν ήλθαν από τον πλανήτη Σείριο, και άλλα παρόμοια.
Αυτές οι θεωρίες είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ !
Δυστυχώς το θέμα δεν είναι πια αν εμείς θα φύγουμε μακρυά αλλά το πόσο κοντά είναι αυτές! Το ξέρεις ότι ακόμα και τα μικρά παιδιά έχουν ακουστά την ιστορία; Από το έξτρα τεύχος "Κώδικας Ντα Μίκυ" που κυκλοφόρησε μέσω του περιοδικού "Μίκυ Μάους" (ναι το γνωστό Μίκυ Μάους παρακαλώ) πριν 1,5 χρόνο περίπου, όταν οι εκδότες σκέφτηκαν να εκμεταλευτούν τον χαμό που γινόταν με το όνομα Ντα Βίντσι; Ακόμα και το Μίκυ Μάους δεν μπορείς να εμπιστευτείς ποια! (Και όσο σκέφτομαι ότι ο καημένος ο Walt Disney ήταν θρήσκος άνθρωπος....)
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

mirto έγραψε:Αγαπητή Evi θα ήθελα μια διευκρίνιση για την λέξη "ΕΛ" που βρήκες την ερμηνεία της και που μπορώ να βρω παραπάνω στοιχεία ??? Δηλ. αυτή η λέξη είναι άλλη μια ονομασία του σατανά;;;;
Αγαπητή Μυρτώ. Πολύ ευχαρίστως να σου δώσω ότι πληροφορίες ξέρω.

Πρώτα όμως να κάνω μια διόρθωση για ένα ορθογραφικό λάθος που έκανα στο προηγούμενο μου ποστ στην λέξη "δαίω". Το ρήμα "δαίω" ΔΕΝ παίρνει διαλυτικά όπως έγραψα παραπάνω, πάνω στην απροσεξία μου. Μόνο το "δαϊζω". Απλά τα πήρα όλα τα "αι" σβάρνα και τους έβαλα διαλυτικά. :o

Τώρα σε ότι αφορά τις ερωτήσεις σου.
Σύντομες απαντήσεις:
1) Η λέξη "ΕΛ" δεν είναι επονομασία του σατανά. Μερικές φορές όμως καταντάει έτσι.
2) "ΕΛ" σημαίνει "θεός".
3) Την ερμηνεία την βρήκα:
--------α) Σε πολλά και διάφορα συγγράμματα που έχω διαβάσει κατά καιρούς.
--------β) Στην Αγία Γραφή. Όχι σε μετάφραση όμως αλλά σε ερμηνεία της.
--------γ) Σε διάφορες ετυμολογικές σελίδες ανά το internet βασισμένες σε λεξικά της Εβραϊκής γλώσσας.

Επεξηγηματικές (γραμμένες αντίστοιχα) απαντήσεις:
1) Η λέξη "ΕΛ" ναι μεν γλωσσολογικά δεν είναι σατανιστική, αλλά καταντάει όταν οι διάφορες θεωρίες παρερμηνεύουν το νόημα της. Για να το πω ποιο απλά και σημερινά: Ο τροχονόμος είναι όργανο. Η κιθάρα είναι όργανο. Άρα ο τροχονόμος είναι κιθάρα. Σωστά; Σκέψου αυτό το πράγμα με το "ΕΛ" και θα καταλάβεις γιατί από ευλογημένη μετατρέπεται σε καταραμένη. (Κακό πράγμα η παρερμηνεία)

2) "ΕΛ" είναι ένα από τα ονόματα του Θεού (μάλιστα οι άνθρωποι που πίστευαν στον Θεό κατά την προ Χριστού εποχή, ονομαζόντουσαν "Ελοχίμ" ενώ σήμερα ονομάζονται "Χριστιανοί") που ανάλογα με την περιοχή έδιναν και το αντίστοιχο όνομα. Στην Ελλάδα π.χ "Δίας". (Να και ένας άλλος τρόπος της παρερμηνείας που έλεγα πριν στο Νο1). Εμείς οι χριστιανοί όμως όταν λέμε "Θεό" εννοούμε Τον ΕΝΑΝ και αληθινό Θεό σε 3 πρόσωπα δηλ την Αγία Τριάδα και που από σεβασμό γράφουμε την λέξη "θεός" με κεφαλαίο το "θ". Σε όποια κείμενα δεις να γράφεται το όνομα Του με μικρό πολύ απλά δεν μιλάει για τον Θεό ως πρόσωπο αλλά για κάποιο αντικείμενο που πολλοί άνθρωποι το περνάνε για Θεό....

Στην εβραϊκή γλώσσα ο Θεός έχει πολλά ονόματα. Και ο διάβολος το ίδιο. Και λόγο του ότι πολλές γλώσσες έχουν ρίζες στην εβραϊκή γλώσσα, γι' αυτό και βλέπουμε και διάφορες παραλλαγές των ονομάτων αυτών. Θα παραθέσω μια λίστα με αυτά τα ονόματα αλλά σε άλλο θέμα. Πρώτον για να μην μπερδευόμαστε με τα ποστς και δεύτερον για να μην αναγκαστούν να διαβάζουν όλοι, όλο αυτό το θέμα με τις κουφές θεωρίες περί εξωγηίνων.

3)
--------α) Συγγράματα διαφόρων φιλοσοφικών ιστοριών, παιδικών περιπετειών, θρησκευτικών βιβλίων κ.τ.λ καθ' όλη την διάρκεια της ζωή μου. Τόσα πολλά που είναι αδύνατον να θυμηθώ έτσι στο ντούκου κάποιο τίτλο.

--------β) Θαρρώ πως ήταν στο βιβλίο [color=#darkblue]"Γένεσις ~ Κείμενο - Ερμηνεία - Σχόλια"[/color] του αρχιμανδρίτου Τιμοθέου Κιλίφη το ποίο το αγόρασα (μιας και το βρήκα πρόχειρο σε κάποιο μοναστήρι που πήγα) για να δω την ερμηνεία της προτάσεως που αναγράφεται στο [color=#darkblue]6.2[/color] κεφάλαιο της Γενέσεως.

--------γ) Π.χ στην wikipedia: El (god)

ΣΗΜ: Η αγγλική wikipedia είναι ΣΑΦΩΣ ποιο δίκαιη και αντικειμενική από την ελληνική η οποία αλλάζει ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. Την ελληνική δεν θα την πίστευα. Την αγγλική την πιστεύω. (Βέβαια εγώ προσωπικά τα έχω εξακριβώσει ότι έχω διαβάσει στην wikipedia έτσι ξέρω ότι λέει αλήθεια. )
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Γιά αυτούς ξέρει κανενας κατι;
Είναι οντως Ορθοδοξοι;
http://www.deathtotheworld.com/
ΕικόναΕικόνα
ΕικόναΕικόνα
Εικόνα
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

stratos έγραψε:Γιά αυτούς ξέρει κανενας κατι;
Είναι οντως Ορθοδοξοι;
http://www.deathtotheworld.com/
Ηλία, δεν θέλω να εκφραστώ πρόχειρα κατά της αδελφότητας που έχει το site, όμως μου κάνουν εντύπωση:

1. Δεν αναφέρεται σε καμιά γνωστή Ορθόδοξη Εκκλησία απ΄αυτές που υπάρχουν στις ΗΠΑ.

2. Τονίζει ιδιαίτερα τη βία σε βάρος της αγάπης και της ειρήνης.

3. Χρησιμοποιεί αισθητικά πρότυπα που παραπέμπουν σε σατανιστικές και heavy metal ομάδες. Προσπαθεί να προκαλέσει κι όχι ν' αναπαύσει.

Φοβάμαι ότι είναι μια ακόμη ομάδα φανατικών. Εύχομαι να κάνω λάθος.

Πάντως στην Καλιφόρνια υπάρχει νομίζω Ορθόδοξο Μοναστήρι με παγκόσμια φήμη. Όποιος ξέρει κάτι γι αυτό ας μας πει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nkope την Τετ Οκτ 03, 2007 8:03 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Απο το σαιτ που αναφέρεις το οποίο και μεταφράζεται "θάνατος στον κόσμο" αναφέρει την αρχή ίδρυσης της ομάδας ως εξής :

Ο "κόσμος" είναι το γενικό όνομα για όλα τα πάθη. Οταν θελουμε να ονοματίσουμε τα πάθη με το κοινό τους όνομα τα λέμε "ο κόσμος". Αλλά όταν θέλουμε να τα ξεχωρίσουμε με το εξειδικευμένο όνομά τους τα ονομάζουμε "πάθη". Τα πάθη είναι τα εξής :

-αγάπη για πλούτο
-επιθυμία για περιουσιακά αποκτήματα
-σωματικές απολαύσεις από όπου έρχεται και το σεξουαλικό πάθος
-αγάπη για ισχύ, διάκριση και τιμές το οποίο δημιουργεί το πάθος της ζήλιας

Για την ισχύ, την υπεροψία και την διάκριση λόγω θέσης, η επιθυμία για στολισμό του σώματος με πολυτελή ρούχα και στολίδια και το γαργάλημα για ανθρώπινη αρίστευση είναι η πηγή της μνησικακίας, προσβολής του συνανθρώπου μας και δημιουργίας εσωτερικού τρόμου.

Οταν τα πάθη αυτά παύουν να υπάρχουν ο "κόσμος" είναι νεκρός.

Κάποιος είχε πεί οτι οι Αγιοι όταν ήταν ζωντανοί ήταν νεκροί διότι αν και ζούσαν με την σάρκα τους δεν ζούσαν για την σάρκα τους.

Δες για ποιό από αυτά τα πάθη είσαι ζωντανός. Τότε θα γνωρίζεις πόσο κοντά είσαι στο να είσαι ζωντανός και πόσο κοντά στο να είσαι νεκρός.

Αγιος Ισαάκ ο Σύρος

Εγώ, κρίνοντας απο το υπόλοιπο σαιτ εκτιμώ οτι διαθέτουν σοβαρά ίχνη Ορθοδοξίας την οποία ερμηνεύουν χωρίς καθηδήγηση πνευματικού όπου είναι σαφές οτι το cult που δημιούργησαν προσφέρει σωσίβιο στους "κενούς" Αμερικάνους - η έδρα του είναι στην Βόρεια Καλιφόρνια και ιδρυτικά μέλη είναι οι (κατα δήλωση) Μοναχοί Ιωάννης και Δαμασκηνή.

Η γνώμη μου είναι οτι μέσα στην σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης όπου οι όροι είναι ανελέητοι χωρίς να συγχωρούνται λάθη, ομάδες σαν αυτή που εξετάζουμε προσφέρει το σωσίβιο της απόσυρσης απο την κοινωνία σε άτομα που δεν έχουν καταφέρει τίποτε ή βαριούνται να προσπαθήσουν.

Είναι επίσης σαφές οτι με τους όρους που αναφέρονται στην ίδρυση του cult, ο θάνατος μέσω ομαδικής αυτοκτονίας είναι αναμενόμενος.

Αλλωστε όταν θα έχεις αποδεσμευτεί απο τον κόσμο νεκρώνοντάς τον δεν σε χωρίζει τίποτε απο τον θάνατο τον οποίο ζείς καθημερινά. Οπου και η πλανεμένη ζέση σου να φτάσεις γρηγορότερα στον Κυριο σε ωθεί στην αυτοκτονία ειδικά αν περιβάλεσαι και απο άλλα άτομα του ιδίου μενταλιτέ.

Στρεβλώνοντας μια πραγματικότητα κατα την περιγραφή του Ισαάκ του Συρου και μακριά απο μεστή συμβουλή, η ομάδα που εξετάζουμε αποτελείται σαφώς απο πλανεμένα άτομα.

Εδώ έρχεται η ανάγκη για αφύπνηση της Εκκλησίας η οποία δυστυχώς κοιμάται τον ύπνο του Δικαίου. Οσο η επαφή με την Ορθοδοξία είναι μακρυά απο τα παιδιά, τοσο αυτά μεγαλώνοντας και υπο το βάρος της οικονομικής ανέχειας, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ενταχθούν σε ομάδες cult και τελικά να αφαιρέσουν την ίδια τους την ζωή.

Η κατηγορία μου προς την Εκκλησία είναι άμεση και ευθεία. Ξυπνήστε και βοηθήστε μας. Αν κατέχετε την γνώση και έχετε την πίστη προς την Οδό, δείξτε τό μας ΤΩΡΑ. Αλλιώς αποσυρθείτε και καλλιεργείστε ζαρζαβατικά.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μην περιμένετε τον κόσμο να έρθει σε εσάς. Πάτε εσείς στον κόσμο.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Μάλλον έχω κάνει λάθος. Αν είναι το Μοναστήρι του Αγίου Γερμανού (Αλάσκας), που ίδρυσε ο π΄Σεραφείμ Ρόουζ τότε σίγουρα έχω κάνει λάθος.

Γιατί σύμφωνα με το παρακάτω κείμενο το Μοναστήρι αυτό είναι εντελώς μα εντελώς Ορθόδοξο:

Αναρρίχηση Ιμαλαϊων προς τον Χριστό

........
Επισπεύδοντας την επιστροφή μου, έφτασα στην Καλιφόρνια μετά από δύο μήνες. Την παραμονή του Ευαγγελισμού, πήρα τον χωματόδρομο που οδηγεί στην Μονή του Αγίου Γερμανού της Αλάσκα. Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση, άρτι αφιχθείς από το Σαν Ντιέγκο, ήταν το αναχρονιστικό των μοναχών μέσα στον εικοστό αιώνα. Που ακούστηκε, να εγκαταλείπει κανείς την άνεση και την ιδιοκτησία στην εποχή μας; Ήταν το μέσον της Σαρακοστής, και ήταν ολοφάνερο πως αυτοί οι άνδρες ευρίσκονταν εν μέσω πνευματικού πολέμου. Η σοβαρότητα διαπότιζε το μοναστήρι. Φάνηκαν έτοιμοι να πεθάνουν για την αλήθεια, και τέτοιο φαινόμενο δεν το είχα συναντήσει, ούτε στην ΙΒΜ, ούτε στην Σχολή Καλών Τεχνών ή στην Ιαπωνία. Έβλεπα τον πόνο στα μέρη αυτά, αλλά ήταν όντως πρόθυμοι να τα δώσουν όλα για το ένα το χρειαζούμενο; Παρά τα τόσα που είχα δει, ακόμα δεν είχα στερεώσει την πίστη μου στον Θεό, όμως ήξερα πως οι μοναχοί αυτοί έβλεπαν κάτι, και το ήθελα και εγώ.

Το Σαββάτο του Λαζάρου έφτασε. Την ημέρα αυτή, μνημονεύεται η ανάσταση του Λαζάρου από τον Χριστό, τέσσερις μέρες μετά από τον θάνατό του. Με ξύπνησαν πολύ νωρίς το πρωί για να πάμε στην Θεία Λειτουργία σε ένα κοντινό μοναστήρι, και εν συνεχεία στο γεύμα εκεί. Ξύπνησα, αλλά ξανακοιμήθηκα αμέσως. Όταν τελικά σηκώθηκα από το κρεβάτι, βρήκα όλο το μοναστήρι άδειο. Ψυχή δεν είχε μείνει μέσα. Καθώς τριγυρνούσα μέσα στους χώρους του μοναστηριού, ο ύμνος «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός, και μακάριος εκείνος, ον ευρήσει γρηγορούντα…» αντηχούσε μέσα στο κεφάλι μου. Κατάλαβα, πως αυτό ακριβώς μου είχε συμβεί, σωματικά και πνευματικά. Ο Κύριος με κάλεσε και μου πρόσφερε ένα γεύμα, αλλά εγώ είχα μείνει συγκρατημένος… Μου είχε κλείσει τελικά ο Θεός την πόρτα; Πήρα τον χωματόδρομο της επιστροφής, κατηφορίζοντας στην βουνοπλαγιά, ελπίζοντας σε ωτο-στοπ προς το μοναστήρι. Στο δρόμο μελετούσα τα γεγονότα της ημέρας και ήταν προφανές ότι ο Θεός είχε επιτρέψει να μείνω πίσω, για να με βγάλει από την αναποφασιστικότητά μου. Και αμέσως τότε, μου ήρθε σαν κεραυνός, τι ακριβώς εννοούσαν με τα λόγια «προσωπικός Θεός»! Γιατί να μου έστελνε μια «απρόσωπη δύναμη» ένα τόσο ξεκάθαρο μήνυμα σωτηρίας για την ψυχή μου; Σαν απρόσωπη, θα είχε την έγνοια τι θα απογινόμουν εγώ; Άρα, η αγάπη δεν μπορεί να υπάρχει, ειμί μόνο ανάμεσα σε ανθρώπους. Μια «δύναμη» δεν μπορεί να αγαπήσει (και σας προκαλώ να αγαπήσετε εσείς μια απρόσωπη δύναμη). Έτσι, έφτασα στο συμπέρασμα πως ο Θεός έπρεπε να είναι Πρόσωπο. Μόλις κατέληξα στο συμπέρασμα αυτό, άκουσα τον ήχο ενός αυτοκινήτου να πλησιάζει από πίσω. Ήταν ο γείτονάς μας στο βουνό. Του έκανα σινιάλο να σταματήσει και, κατά περίεργη «σύμπτωση», συνέβαινε να πηγαίνει στην εβδομαδιαία επίσκεψή του στο κατάστημα που γειτόνευε στο μοναστήρι. Έφτασα εγκαίρως για την Θεία Λειτουργία.

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε, και σήμερα είμαι ρασοφόρος μοναχός, ένας αναχρονισμός αν θέλετε. Οι αγώνες μου δεν έπαψαν, όμως οι ημέρες περιπλάνησης έχουν τελειώσει πια. Μερικές φορές θρηνώ για το σπαταλημένο παρελθόν μου, αλλά όταν κοιτάξω πιο προσεκτικά, βλέπω το χέρι του Θεού να με καθοδηγεί μέσα από τις πιο έρημες περιόδους της ζωής μου. Με έφερε εδώ για κάποιο σκοπό, αλλά αυτό θα αποκαλυφθεί εν καιρώ.

Του Ρασοφόρου Μοναχού Αδριανού

Πρωτοδημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Orthodox Word», έκδοση Νο. 190

Πηγή: http://www.philthompson.net/pages/becom ... alaya.html

Μετάφραση : Κ.Ν.

Επιμέλεια: Θωμάς Φ. Δρίτσας

http://www.oodegr.com/oode/anatolikes/b ... istis2.htm
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”