Γυμναστική και φοβίες

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

yianvla
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από yianvla »

ΟΚ, συμφωνώ οτι πρέπει να είμαστε γενικά προσεκτικοί με όσα πας πλασάρουν (όχι μόνο στη γυμναστική....γενικά μιλάω). Εγώ δεν είχα ποτέ ως τώρα κάποια 'περίεργη' εμπειρία (σε σχέση με τη γυμναστική), αλλά αφου εσυ Evi_J είχες (πράγμα το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα), αυτό μάλλον μας δείχνει οτι πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί.

Καλή ανάρρωση στον φίλο μας πάντως...
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Προβληματίζομαι

Μου έχουν γίνει προτάσεις επανειλημένα να πάω σε ομοιοπαθητικούς , ή να κάνω μασάζ ή να κάνω ενεργοθεραπεία ( μακριά !!!!!! ) ή ότι άλλο για να ανακουφιστώ από πονοκεφάλους και άσθμα
Πολλοί έχουν πάει και έχουν δει εξέλιξη

Πρέπει να οριοθετούμε όμως τα πράγματα
Να βρίσκουμε τη χρυσή τομή

Σίγουρα πχ τα βότανα είναι ένα δώρο Θεού στον άνθρωπο γιατί είναι προτιμότερο να πιείς ένα χαμομηλάκι ζεστό από το να πάρεις ταβόρ
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πετάξεις τα φάρμακα που σου έδωσε ο γιατρός και θα κάνεις τη κουζίνα σου φυτώριο

Σίγουρα ένα μασάζ στα σωστά σημεία στο κεφάλι στο σβέρκο στο μέτωπο μπορούν να σου πάρουν τον πονοκέφαλο και να ησυχάσεις και να αποφύγεις το παναντόλ
Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ακόμα και για πονόδοντο θα κάνεις μασάζ και θα τρέχεις σε κάθε είδους μασαζοθεραπεία και χειροπρακτική φτάνοντας στο σημείο να νομίζεις πως έτσι καταπολεμάς και μεγάλες ασθένειες παραμελώντας την υγεία σου και τα φάρμακά σου

Στη σχολή μου είχαμε και μάθημα "γυμναστικής γιόγκα"
Δεν μπορώ να αμφισβητήσω πως μετά από ένα μάθημα τέτοιο ήταν σαν να είχα ξυπνήσει από 10ωρο ύπνου ανανεωμένος και ορεξάτος και ανάλαφρος , διότι κανείς δεν αμφισβητεί πως αν τεντώσεις με δύναμη τους μυς σου και μετά τους αφήσεις να χαλαρώσουν αυτό σου χαρίζει ηρεμία στο σώμα
Δεν είναι τυχαίο που λέμε πχ "κάνε ένα ζεστό μπάνιο να χαλαρώσεις"
Είμαστε σώμα με όργανα που θέλουν τη γυμναστική τους που δουλεύουν με οξυγόνο με καύσεις με με με με .....

Αλλά άλλο αυτό και άλλο να πέφτεις στη παγίδα αντιμετωπίζοντας τη γιόγκα όχι ως μια "απλή γυμναστική" αλλά ως μέσο να μάθεις για τα τσάκρας τα μάγκρας τα ντάρνας και όχι άλλο μπορεί να υπάρχει στις ανατολιτικοινδουϊστικοκινεζοφιλοσοφίες

Αν με συμβούλευε ΓΙΑΤΡΟΣ του ΙΚΑ , ΓΙΑΤΡΟΣ νοσοκομειακός να κάνω την τάδε γυμναστική για το Χ πρόβλημά μου θα το έκανα
Οποιονδήποτε άλλον , έξω από το χώρο της συμβατικής ιατρικής , δεν έχω εμπιστοσύνη αν με συμβουλεύσει κάτι

Στη τελική και ο Απόστολος Παύλος είχε πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε και όμως δόξαζε Το Θεό για αυτό
Δεν έψαχνε να βρει "μάγους" να τον γιατρέψουν

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πιω το χαμομήλι μου
δεν θα κάνω το μασάζ μου ή τη γυμναστική μου
Αλλά ως εκεί
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Γυμναστική και φοβίες

cool έγραψε:Και επειδη ειμαι σχετικα νεος, δεν θελω να τρεχω σε φυσικοθεραπευτες.
Toυς δικαιολογεί και το ΙΚΑ , να πας :wink:
cool έγραψε:
cool έγραψε: 3 διαφορετικοι γυμναστές, μου προτειναν ολοι μεθοδο πιλατες(pilates).
cool έγραψε:
Γιατί δεν πας σε κάποιο ορθοπεδικό να δεις τι θα σου προτείνει αυτός ?
Εμένα μου πρότεινε κολυμβητήριο για τον αυχένα μου ο γιατρός
Ο κίνδυνος υπάρχει από τη στιγμή που εσύ νιώθεις ότι είσαι ευάλωτος στο κάθε τι που θα σου πει ο άλλος
Ο προσυλητισμός είναι παντού γύρω μας , παντού κάθε ώρα και στιγμή .
Από εκεί και πέρα σίγουρα παίζει ρόλο πόσο ξεκάθαροι είναι οι άλλοι
Το τι έχουν κατά νου όταν λένε "κάνω πιλάτες"

Διότι και εμείς που κάναμε γιόγκα ( και καλά .... ) στη σχολή , η γυμναστική ήταν ως εξής "τεντώστε με δύναμη το χέρι σας μέχρι εκεί που φτάνει ....τέρμα τέρμα τέρμα τέρμα να πονάει και αφήστε το μετά να πέσει κάτω χαλαρωμένο "

Ε εντάξει ........ άσκηση για να χαλαρώνεις από τη πίεση

Είναι σαν το κρασί μάλλον , εμείς εδώ στην Ευρώπη το πίνουμε νερωμένο και δεν μας πειράζει ( γιόγκα πιλάτες κτλπ )
Στις χώρες εκείνες που είναι τεχνικές θρησκευτικού περιεχομένου χτυπάει κατακούτελα

Ποιός ξέρει :roll:

αλήθεια όλοι αυτοί οι άγιοι οι Πατέρες που έζησαν μέχρι τα 90 τους με τόσες κακουχίες γονοκλυσίες ,ύπνους στο πάτωμα , χωρίς ανέσεις ...... πως τα κατάφεραν ?
Καλή Σαρακοστή
cool
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από cool »

lovethink, δεν θεωρω οτι μπορω να προσυλητιστω, αν και βεβαια ποτε μη λες ποτε.
Και εξομολογουμαι, και εκκλησια παω, και οποτε μπορω διαβαζω, ενταξει, δεν ειμαι το παραδειγμα προς μιμηση ουτε ο φλογερος χριστιανος, αλλα εν πασει περιπτωσει προσπαθω να ειμαι παντα συνδεδεμενος με την εκκλησια.
Νομιζω τα καταφερνω, σιγουρα μπορω και καλυτερα.

Απο εκει και περα, η δικη μου η απορια-ενσταση, ηταν αν κανοντας αυτες τις ασκησεις του pilates, τις κατα τα αλλα αθωες, μηπως, συμμετεχουμε ασυνειδητα και αθελα μας, σε μια διαδικασια αντιχριστιανικη.

Τωρα, αν οπως λες, παει καποιος και κανει 'σκετες' ασκησεις, απογυμνωμενες απο οτιδηποτε προσθετο(ποιος το χρειαζεται εξαλλου? μακρια απο μας), λογικα δεν διατρεχεις καποιο κινδυνο.

Βεβαια, υπαρχει και η αποψη, 'μην παιζεις με αυτα, δεν ειναι απολυτο εξακριβωμενο τι ειναι' ή κατι τετοιο τελωσπαντων.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Γνώμη μου είναι τότε να κάνεις δύο απλές κινήσεις

Πας σε γιατρό να σου προτείνει κάτι , και σε πνευματικό να σου πει τη γνώμη του και να πάρεις την ευλογία του να κάνεις αυτό που πρέπει χωρίς να έχεις μετά άγχος
Καλή Σαρακοστή
ilaros
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ilaros »

αλήθεια όλοι αυτοί οι άγιοι οι Πατέρες που έζησαν μέχρι τα 90 τους με τόσες κακουχίες γονοκλυσίες ,ύπνους στο πάτωμα , χωρίς ανέσεις ...... πως τα κατάφεραν ?
Αυτοί έκαναν μεγάλη άσκηση στη νηστεία η οποία βοηθάει το σώμα, αν όχι περισσότερο, τουλάχιστον όσο και η γυμναστική στο να ξεκουράζεται. Εμείς που το βομβαρδίζουμε καθημερινά με ένα σωρό χημικά, από τις τροφές αλλά όχι μόνο από αυτές, είναι λογικό να είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από αυτούς. Η νηστεία (εννοώ η απόλυτη αποχή από τις τροφές) είναι κάτι απαραίτητο για τον άνθρωπο, δηλαδή κατά περιόδους πρέπει να απέχουμε από την τροφή προκειμένου το σώμα μας να αναπαύεται, να αποτοξινώνεται και να διορθώνει τις φθορές του (φυσικά με την απαραίτητη ξεκούραση, όχι να μην τρώμε τίποτα και να λιώνουμε στη δουλειά).

Δείτε και το εξής link:
http://www.drbass.com/firstfast.html
που περιέχει την εμπειρία ενός γιατρού που έκανε νηστεία για 38 ημέρες (καθόλου τροφή, μόνο νερό). Είναι πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Κατά δεύτερον η προσευχή, αλλά και γενικά η χάρις του Θεού, ξεκουράζει τον άνθρωπο, σύμφωνα με τον π. Παΐσιο. Αυτός που κοιμάται 8 ώρες αλλά με άγχος και ενοχές είναι πιο κουρασμένος από αυτόν που κοιμάται 4 ώρες αλλά με ήσυχη καρδιά και αναπαυμένη συνείδηση.

Και μία πρακτική συμβουλή για αυτόν που άνοιξε το τόπικ: Απέφυγε οποιαδήποτε τροφή 3-4 ώρες πριν να κοιμηθείς, δηλαδή το τελευταίο γεύμα να γίνεται τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν να κοιμηθείς και μετά μην καταναλώσεις τίποτα. Θα δεις ότι θα σε βοηθήσει, δεν λέω βέβαια ότι θα σου λύσει το πρόβλημα. Απέφευγε επίσης το νερό που είναι πολύ κρύο και τους καφέδες καθώς και αυτά επιδεινώνουν το πρόβλημα. Μην θεωρήσεις κομπογιαννίτικους τους κανόνες αυτούς. Οι κανόνες που σου έγραψα παραπάνω είναι εγγυημένο ότι, ακόμα και αν δεν δεις μεγάλη διαφορά στο αυχενικό, θα δεις ότι θα σε βοηθήσουν γενικότερα και προσωπικά θεωρώ ότι απευθύνονται σε όλους. Απλώς κάποιοι θα δουν ωφέλεια από αυτούς αμέσως, κάποιοι μακροπρόθεσμα. Φυσικά μην ξεχνάς και το άγχος, το οποίο είναι σημαντικός παράγοντας εμφάνισης του αυχενικού.

Το μασάζ καλό είναι αλλά δεν θεραπεύει το αυχενικό, απλώς ανακουφίζει τα συμπτώματα (αυτό στο λέω μετά από πολλές ώρες μασάζ σε γνωστό μου που έχει αυχενικό). Με το μασάζ αιματώνεται ο αυχένας και θερμαίνεται. (Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, θεωρώ ότι το αυχενικό οφείλεται σε ισχαιμία του αυχένα, δηλαδή δεν προμηθεύεται με αρκετό αίμα, τονίζω όμως ότι δεν είμαι σίγουρος για αυτό και ότι είναι προσωπική θεώρηση).
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

[quote="cool"]Λογω προβλημάτων που σχετιζονται με κακη σταση σωματος, καθιστικη ζωη, πρωιμα συνδρομα αυχενικού και γενικότερα λόγω έλλειψης σωματικής άσκησης, αναγκάζομαι να ψάχνομαι σε θέματα γυμναστικής, προς αποφυγή χειρότερων καταστάσεων στη ζωή μου.

Είμαι άνθρωπος που ειμαι πολυ αρνητικός σε θέματα γυμναστικής, ασκήσεων κλπ. Ωστόσο, πιεζομαι εκ των πραγματων να κανω κατι για τον εαυτο μου, για την υγεια μου.

Χρειαζομαι και γενικοτερα καποιου ειδους ασκηση, αλλα και ειδικοτερα για το αυχενικο μου. Και επειδη ειμαι σχετικα νεος, δεν θελω να τρεχω σε φυσικοθεραπευτες.

Ξεκινησα χορό, μου ειπαν ομως οτι γενικα βοηθα στην φυσικη κατασταση αλλα ομως οχι για το αυχενικο.

Εχω βαλει περπατημα στη ζωη μου, και αυτο γενικα βοηθα, οχι ειδικα ομως.

Κι ερχομαι στο προκειμενο:

3 διαφορετικοι γυμναστές, μου προτειναν ολοι μεθοδο πιλατες(pilates). Ειδικα για την παθηση του αυχενικου συνδρομου, ενδεικνυται, ειναι ηπια γυμναστική και κυριως βοηθαει και μπορει και να με βοηθησεις. Μου ειπαν ολοι οτι θα βελτιωθω, και θα επανερθω(ελαφρυ σκυψιμο, τοσα χρονια βιβλια και computers...)

Ψαχνω στο internet, και βλεπω καποια συσχετιση pilates με yoga.
Και εκανα το ψαξιμο επειδη ημουν υποψιασμενος, καποιοι μου εκαναν αναφορες σχετικα.

Ειδα εδω
http://www.alopsis.gr/modules.php?name= ... le&sid=727
αλλα σε ολοκληρο το ελληνικο internet, ελαχιστες ως μηδαμινες οι αναφορες για το pilates, απο χριστιανικης αποψεως.

Τωρα τι να πω: η συζητηση ειναι μαλλον μεγαλη.
Υπαρχει οντως κινδυνος, προσυλητισμου, προς ανατολικες θρησκειες? Απο ποιον, απο τον εκαστοτε γυμναστη? Εγω με τους γυμναστες που μιλησα, ειδικα οι δυο ηταν ανθρωποι της εκκλησιας!

Αναρωτιεμαι μηπως δαιμονοποιουμε τα παντα? Ή οντως το Pilates των γυμναστηριων ειναι δουρειος ιππος, αλλα για ποιο πραγμα? Μηπως απλα κινδυνολογουμε?

Μηπως σημερα αν πω οχι στο πιλατες, αυριο τρεχω σε φυσιοθεραπευτες που μου κανουν μεθοδο πιλατες?

Να παω να κανω τη γυμναστικη μου(Pilates) και να μην το ζαλιζω το θεμα?[/quote

Γιατι κακο ειναι να πας σε φυσιοθεραπευτη για το αυχενικο ;;;;;;;
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
nick
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από nick »

Κάνε εγγραφή σε δημοτικό κολυμβητήριο. Υπάρχουν σχεδόν σε όλους τους Δήμους. Έχουν καλές τιμές, θερμαινόμενες πισίνες, καλά ωράρια (όχι όλα) και αξιοπρεπή αποδυτήρια. Είναι η καλύτερη γυμναστική, δεν κινδυνεύεις από την καταπόνηση, ρυθμίζει το σωματικό σου βάρος, σου αφαιρεί όλο το stress, αδειάζει το μυαλό σου και σου δημιουργεί κατάσταση ευφορίας. Φεύγεις αναγεννημένος. Αν τηρείς τους κανόνες υγιεινής δεν κινδυνεύεις από δερματικά. Κάνω χρόνια και έχω σωματικές λειτουργίες παρόμοιες με έφηβου (με βάση ιατρικές εξετάσεις και διαγνώσεις γιατρών, αλλά και προσωπική εμπειρία).

Καλές βουτιές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”