Γκρέμισαν ναό στη Χάλκη οι Τουρκοί
Συντονιστής: Συντονιστές
Α, αδελφε μου εδω μου τα χαλάς. εχουν καθε δικαιωμα να ασκησουν τα θρησκευτικα τους καθηκοντα στην δημοκρατικη μας χωρα. Εδω εμεις ζηταμε την αποκαθηλωση των δικων μας εικονων και εσυ μιλας για τα ' αυτονοητα'? μονο στην Αθηνα? σε ολη την Ελλάδα.... ΚΑΙ ετσι οπως παμε θα τους ζητησουμε να μας διδαξουν και ' οθωμανικο δικαιο'!lovethink έγραψε:Kαι μετά μου θέλουνε και τζαμί στην Αθήνα .........
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
To λες ειρωνικά μάλλον ε ? ή όχι ?PRETORIAN έγραψε:Α, αδελφε μου εδω μου τα χαλάς. εχουν καθε δικαιωμα να ασκησουν τα θρησκευτικα τους καθηκοντα στην δημοκρατικη μας χωρα. Εδω εμεις ζηταμε την αποκαθηλωση των δικων μας εικονων και εσυ μιλας για τα ' αυτονοητα'? μονο στην Αθηνα? σε ολη την Ελλάδα.... ΚΑΙ ετσι οπως παμε θα τους ζητησουμε να μας διδαξουν και ' οθωμανικο δικαιο'!lovethink έγραψε:Kαι μετά μου θέλουνε και τζαμί στην Αθήνα .........
Πάντως αν ΑΝ λέω η Τουρκία πάρει θέση και καταδικάσει αυτές τις ενέργειες οκ , αν όμως τις δικαιολογήσει , τότε δεν μπορεί να απαιτούν να τους φτιάξουμε τζαμιά
Από την άλλη ο φτωχός λαός που θέλει ένα μέρος να προσευχηθεί τι φταίει ;
Καλή Σαρακοστή
Μανο δεν σου την' μπαινω'. Απλως η Τουρκια ακομη κι αν καταδίκαζε το γεγονος δεν θα αλλαζε κατι στην πολιτικη της έναντι του Φαναρίου και της Ελλαδος και αυτο πρεπει να το βαλουμε καλα μεσα στο μυαλο μας. Τωρα οσον αφορα τον φτωχο λαο το πραγμα δεν ειναι τοσο απλο. Ποιος σου λεει εσενα οτι πισω απο το θεμα της ανεγερσης με το προσχημα της ασκησης του θρησκευτικου καθηκοντος δεν κρύβονται εταιρειες- βιτρίνες που σκοπο εχουν επικινδυνα για την εθνικη ασφαλεια παιχνιδια.Και λεω ποιος θα αναλαβει την ανεγερση? καποιο κρατος? κι αν όχι ποιος τοτε?και αν , λεμε αν ξεκινησει η ανεγερση του τζαμιου, μήπως αυτο εγείρει και καποιες ' αλλες ' αξιωσεις?lovethink έγραψε:To λες ειρωνικά μάλλον ε ? ή όχι ?PRETORIAN έγραψε:Α, αδελφε μου εδω μου τα χαλάς. εχουν καθε δικαιωμα να ασκησουν τα θρησκευτικα τους καθηκοντα στην δημοκρατικη μας χωρα. Εδω εμεις ζηταμε την αποκαθηλωση των δικων μας εικονων και εσυ μιλας για τα ' αυτονοητα'? μονο στην Αθηνα? σε ολη την Ελλάδα.... ΚΑΙ ετσι οπως παμε θα τους ζητησουμε να μας διδαξουν και ' οθωμανικο δικαιο'!lovethink έγραψε:Kαι μετά μου θέλουνε και τζαμί στην Αθήνα .........![]()
Πάντως αν ΑΝ λέω η Τουρκία πάρει θέση και καταδικάσει αυτές τις ενέργειες οκ , αν όμως τις δικαιολογήσει , τότε δεν μπορεί να απαιτούν να τους φτιάξουμε τζαμιά
Από την άλλη ο φτωχός λαός που θέλει ένα μέρος να προσευχηθεί τι φταίει ;
PRETORIAN έγραψε: Τωρα οσον αφορα τον φτωχο λαο το πραγμα δεν ειναι τοσο απλο. Ποιος σου λεει εσενα οτι πισω απο το θεμα της ανεγερσης με το προσχημα της ασκησης του θρησκευτικου καθηκοντος δεν κρύβονται εταιρειες- βιτρίνες που σκοπο εχουν επικινδυνα για την εθνικη ασφαλεια παιχνιδια.Και λεω ποιος θα αναλαβει την ανεγερση? καποιο κρατος? κι αν όχι ποιος τοτε?και αν , λεμε αν ξεκινησει η ανεγερση του τζαμιου, μήπως αυτο εγείρει και καποιες ' αλλες ' αξιωσεις?
Με την ίδια λογική ούτε εμείς θα έπρεπε να χτίζουμε εκκλησίες στην Αφρική κλπ. Αυτό δεν είναι σωστό!
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να θρησκεύει.
Παρόλα αυτά υπάρχει και το παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας η οποία χρηματοδοτεί ανεγέρσεις ναών σε όλο τον κόσμο εκμεταλευόμενη τα φιλελεύθερα καθεστώτα. Έχω όμως την εντύπωση ότι η ίδια απαγορεύει την ενέγερση μη ισλαμικού ναού στα εδάφη της. Τότε ναι αντικρούεις.
Αλλά και πάλι εμείς δεν είμαστε φονταμενταλιστες. Και γιατί να γίνουμε αλλωστε;
Επίσης δεν πρέπει να είμαστε τρομολάγνοι. Αυτά τα ξένα συμφέροντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Δεν είναι όμως λόγοσ αυτό να περιορίζουμε τις ελευθερίες μας.
Με την μόνη διαφορά αδελφε μου οτι η Αφρική δεν ειναι γειτονικη χωρα και οι ιδιαιτεροτητες σε σχεση με την Τουρκια δεν υφιστανται.Τωρα απ οτι ξερω η ελλας ή η ελληνοθοδοξη εκκλησια οπου εχτισε εκκλησιες δεν τις εχτισε με καποιον απωτερο ' πονηρο' σκοπο. κανω λαθος?Carlos έγραψε:PRETORIAN έγραψε: Τωρα οσον αφορα τον φτωχο λαο το πραγμα δεν ειναι τοσο απλο. Ποιος σου λεει εσενα οτι πισω απο το θεμα της ανεγερσης με το προσχημα της ασκησης του θρησκευτικου καθηκοντος δεν κρύβονται εταιρειες- βιτρίνες που σκοπο εχουν επικινδυνα για την εθνικη ασφαλεια παιχνιδια.Και λεω ποιος θα αναλαβει την ανεγερση? καποιο κρατος? κι αν όχι ποιος τοτε?και αν , λεμε αν ξεκινησει η ανεγερση του τζαμιου, μήπως αυτο εγείρει και καποιες ' αλλες ' αξιωσεις?
Με την ίδια λογική ούτε εμείς θα έπρεπε να χτίζουμε εκκλησίες στην Αφρική κλπ. Αυτό δεν είναι σωστό!
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να θρησκεύει.
Παρόλα αυτά υπάρχει και το παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας η οποία χρηματοδοτεί ανεγέρσεις ναών σε όλο τον κόσμο εκμεταλευόμενη τα φιλελεύθερα καθεστώτα. Έχω όμως την εντύπωση ότι η ίδια απαγορεύει την ενέγερση μη ισλαμικού ναού στα εδάφη της. Τότε ναι αντικρούεις.
Αλλά και πάλι εμείς δεν είμαστε φονταμενταλιστες. Και γιατί να γίνουμε αλλωστε;
Επίσης δεν πρέπει να είμαστε τρομολάγνοι. Αυτά τα ξένα συμφέροντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Δεν είναι όμως λόγοσ αυτό να περιορίζουμε τις ελευθερίες μας.
Ε δεν είμαι και τόσο σίγουρος γι αυτό. Δεν νομίζω ότι η πολιτική έχει αφήσει τη θρησκεία ως ένα ακόμη όπλο για τους σκοπούς της. Επίσης δεν νομίζω οτι διαφέρουμε τόσο από τους Τούρκους. Τα ίδια χάλια είμαστε και εμείς. Έχουμε όμως μια καλή ιστορία και εκεί νομίζουμε οτι πατάμε και οτι είμαστε κάτι το ιδιαίτερο. Αν πατούσαμε στ' αλήθεια στην ιστορία μας δεν θα είμασταν σε αυτό το πνευματικό χάλι που είμαστε.
Τεσπα γιατί άλλαξαμε και το θέμα της συζήτησης.
Τεσπα γιατί άλλαξαμε και το θέμα της συζήτησης.
Είναι αστείο ίσως , αλλά νιώθω ότι είναι αμαρτία να λέω ότι δεν πρέπει να έχουν δικές τους Εκκλησίες οι αλλόδοξοι στη χώρα μας ή την κάθε χώρα
Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ελευθερία να πιστεύει ο καθένας και να έχει το χώρο να το λατρεύει το Θεό που πιστεύει
Απλά θα έπρεπε να είναι αμοιβαίες αυτές οι σχέσεις των κρατών
Πολύ φοβάμαι πως οι Τούρκοι ξέρουν ότι σαν λαός είμαστε φιλόξενοι και δημοκράτες και αυτό εκμεταλεύονται ίσως
Θα δείξει
Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ελευθερία να πιστεύει ο καθένας και να έχει το χώρο να το λατρεύει το Θεό που πιστεύει
Απλά θα έπρεπε να είναι αμοιβαίες αυτές οι σχέσεις των κρατών
Πολύ φοβάμαι πως οι Τούρκοι ξέρουν ότι σαν λαός είμαστε φιλόξενοι και δημοκράτες και αυτό εκμεταλεύονται ίσως
Θα δείξει
Καλή Σαρακοστή