Αυτός ο ευλογημενος ελεγχος οπως λένε και οι Πατέρες.
Αν αρχησω τα .... δέν πειραζει μωρέ αυτο και εκεινο μέ βλεπω παρέα μέ το Σεχίδη.
Γία εμένα μιλάω μόνο
Συντονιστής: Συντονιστές

Το να πράττεις ή να μην πράττεις είναι επίσης προβληματικό.cool έγραψε:Εδω και αρκετο καιρο, μου συμβαινει το εξης:
καθομαι και κανω την αυτοκριτικη μου για το πως χρησιμοποιω το χρονο μου και νιωθω τυψεις που κυριως τον χρησιμοποιω για αυτα που λεμε βιοτικες μεριμνες...

Ε Καλά τό πήγες στά ακρα τώραeortologio_gr έγραψε: Είναι αυτή η λύση ? Δηλαδή η απόσυρση απο την καθημερινότητα και η ενασχόληση με τα "Θεία" η η μη ενασχόλιση με τίποτε γήινο ?

cool έγραψε: Εν τελει τι πρεπει να κανει ο καθε χριστιανος? Όλα οτι ειναι αυστηρα εντος εκκλησιαστικου πλαισιου?
Τα αλλα τα χαρακτηριζουμε 'κοσμικα' και 'αχρηστα'?
Που σταματαμε και που ξεκιναμε? Που ειναι τα ορια, του χρησιμου, του αχρηστου πνευματικα?
Μεχρι ποιου σημειου ο χριστιανος παλευει να φερει εις περας βιοτικα πραγματα και ποτε πρεπει να σταματα?
Δεν ξεχνω και το 'παν μετρον αριστον'. Σοφη κουβεντα.
.

Μπορώ απο τό Ευαγγελιο καί από τήν Ιστορια τής Εκκλησιας να σου τά πω αλλιώς.lazarr έγραψε: 4.Ο Χριστός είχε επάγγελμα, συναναστρεφόταν με τους ανθρώπους , είχε φίλους και μην ξεχνάτε ότι οι φαρισαίοι τον κατηγορούσαν σαν φαγά και πότη.Επίσης αν ισχύσει αυτή η λογική , της εγκατάληψης δηλ των εγκοσμίων, τι νόημα είχε η ευλογία του γάμου από το Χριστό ενός θεσμού που έχει καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα και προϋποθέτει εξ ορισμού την ενασχόληση με μέριμνες;

Αδελφέ μου, τι μου θυμίζεις.....cool έγραψε:Διαβαζω ενα βιβλιο λογοτεχνικο. Σκεφτομαι, θα μπορουσε να ειναι βιβλιο θρησκευτικο!
Παω μια βολτα για ενα καφε. Σκεφτομαι, θα μπορουσες να εχεις παει επισκεψη σε πασχων αδελφο ή σε ενα μοναστηρι!
Ακουω μουσικη(ορχηστρικη, ή και 'ποιοτικη'). Σκεφτομαι, θα μπορουσες να ακους υμνους της εκκλησιας μας!
Και αλλα πολλα παρομοια...
Επισης, διαβαζω να παρω μια πιστοποιηση που θα με παει καλυτερα επαγγελματικα. Σκεφτομαι, τι προσπαθεις, ολα ματαια ειναι. Στο κατω κατω, δουλεια εχεις.
Θα ηθελα να μαζεψω χρηματα, και να στερηθω, για να αποκτησω στο μελλον δικο μου σπιτι. Μια ζωη στο νοικι? Απο την αλλη λεω, και τι να το κανεις, εφημεροι ειμαστε σε τουτη τη ζωη. Αστο παρατησε το κι αυτο.
Δεν ξερω, ολα αυτα με εχουν διχασει.
Μεχρι ποιου σημειου ο χριστιανος παλευει να φερει εις περας βιοτικα πραγματα και ποτε πρεπει να σταματα?
Αν διαβασω και δωσω διαγωνισματα, και εχω περισσοτερες γνωσεις, και αυριο εχω μια καλυτερη δουλεια, αυτο δεν ειναι οφελος για την οικογενεια μου;
Με ποιον θα τον συγκρινουμε τελικα? Με εναν ιερεα?
Αφου πολλες φορες σκεφτομαι, αφου ως λαικός σκεφτεσαι ετσι, καλυτερα να ησουν (τροπος του λεγειν) ιερεας, οτι εκανες, σχεδον οτιδηποτε, εκ των πραγματων θα ειχε πνευματικη χροια! Καλα σε αυτη τη ζωη, υποθηκη και για την επομενη!!!