Που είναι οι άθεοι και οι αδιάφοροι;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

aplastos έγραψε:Μετάνοιωσα αδελφοί μου γι' αυτή την ερώτηση.Τι πρέπει να κάνω για να τη διαγράψω πραγματικά. Νοιώθω τύψεις. Συγγνώμη.
Καλά μην το παίρνεις κι'ετσι, έγραψες την γνώμη σου όπως σου βγήκε δεν θα σου πάρει κανείς το κεφάλι γι'αυτό. Όλοι άνθρωποι είμαστε και σφάλλουμε και μετανοιώνουμε γιά κάποια λόγια μας και πράξεις μας.
Το θέμα είναι να είμαστε ειλικρινείς και ανεκτικοί στην γνώμη του άλλου.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Άθεοι δεν γνωρίζω αν υπάρχουν, αλλά σίγουρα υπάρχουν Θεομάχοι (όπως λέει και η Μελπωμένη), που κατά καιρούς εμφανίζονται. Ο Θεός να τους έχει καλά!
Αδιάφοροι σε ένα ποσοστό είμαστε όλοι μας. Αλλιώς θα είμασταν πιο προχωρημένοι πνευματικά!
Αδελφέ aplastos αν ψάχνεις τους πρώτους, θα βρεις περισσότερους σε άλλες ιστοσελίδες.
Αν θες να μάθεις κάτι σχετικό με τον Χριστιανισμό, όπως εγώ, μπορείς να μείνεις συμμετέχοντας ή όχι! Δεν είναι πάντα οι γνώμες μας σωστές (όπως δεν είμαστε κι εμείς σωστοί), αλλά η διαφορετικότητα των απόψεων θα σε βοηθήσει, όπως βοηθάει κι εμένα.
Και, αν θέλεις, μπορείς να κάνεις ένα ερώτημα κατ' ευθείαν στον πατέρα Αντώνιο, που ως πνευματικός, έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα απ' όλους μας!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Domna έγραψε:>:D<D> >:D<D> >:D<D> >:D<D> >:D<D>
Μπράβο, βρε Μάνο, αυτός είσαι !!! ΕΥΓΕ ΛΕΒΕΝΤΗ !!!
Ax βρε Δόμνα μου
Που είναι η παλιά ηλεκτρονική παρέα μας ;
Καλή Σαρακοστή
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Πολλοί έφυγαν απο την παλιοπαρέα γιατί βαρέθηκαν, κουράστηκαν ή απλά βρήκαν κάτι καλύτερο να κάνουν.

Άλλοι έφυγαν γιατί δεν θεωρούν το χώρο τόσο Ορθόδοξο ή εν πάσει περιπτώσει θεωρούν εαυτούς πιο Ορθόδοξους.

Άλλοι έφυγαν την περίοδο του Σχίσματος...

Άλλοι έφυγαν γιατί βρίσκουν τα θέματα και τις συζητήσεις που εδώ και καιρό ανεβαίνουν τυποποιημένα, κουραστικά, παρα-προφητικά, δίχως πνευματικά ουσιαστικά ερείσματα.

Άλλοι έφυγαν θεωρώντας πως δέχθηκαν ανάρμοστη συμπεριφορά.

Άλλοι απλώς έφαγαν μπαν.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν απαντήσεις παλαιών μελών στο ερώτημά μου "γιατί έφυγες, γιατί δεν γράφεις τόσο συχνά, γιατί δεν συμμετέχεις πλέον".

Το γράφω όλο αυτό προβληματισμένος και γω απο τη μεριά μου Μάνο μιας και μου έδωσες την αφορμή. Δεν μπαίνω στην διαδικασία να κρίνω το δίκαιο ή άδικο των επιχειρημάτων τους.

Αναμφίβολα εμένα μου λείπουν οι παρουσίες κάποιων, αλλά και η ανθρωπιά και η αγάπη που εκλείπουν απο την πλειοψηφία των δημοσιευμάτων κατα κανόνα κριτικών μηδέ εξαιρουμένων των δικών μου.

Μου λείπει ας πούμε η ανθρωπιά και η ευαισθησία του ΝίκουΖ αλλά και με ενοχλεί το γεγονός πως αυτήν την μαζική συμμετοχή στο site δεν την μετατρέπουμε σε κάποιου είδους ενεργητική προσφορά.
aplastos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από aplastos »

Μιά σελίδα με αντιθετους, θα έδινε μια εικόνα μεγαλύτερης αντικειμενικότητας και ανεκτικότητας και πλουραλιστικότητας με όχι τόσο μονομερεια και δογματικότητα.
Πόσοι απο εσάς έδω έχουν πνευματικό ή δεν έχουν, και περιμένουν απαντησεις απο e-ιερωμένος;
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

aplastos έγραψε:Μιά σελίδα με αντιθετους, θα έδινε μια εικόνα μεγαλύτερης αντικειμενικότητας και ανεκτικότητας και πλουραλιστικότητας με όχι τόσο μονομερεια και δογματικότητα.
Πόσοι απο εσάς έδω έχουν πνευματικό ή δεν έχουν, και περιμένουν απαντησεις απο e-ιερωμένος;
ΕΣΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ? ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ?(ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ)Η ΔΕΝ ΡΩΤΟΥΝ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΚΑΤΙ?ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ E-ΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΒΛΕΠΩ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΑ ΡΩΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟN LINE.
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
aplastos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από aplastos »

Ας πούμε αν σας ρωτήσουν σε μια παρέα , ποιός είναι θρήσκος και ποιός ο θρησκόληπτος , θεούσος ή θεούσα, τι θα απαντούσατε;
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

Ας πούμε αν σας ρωτήσουν σε μια παρέα , ποιός είναι θρήσκος και ποιός ο θρησκόληπτος , θεούσος ή θεούσα, τι θα απαντούσατε;

sinxaritiria gia tin erotisi sas aplaste

θα έκανα οτι ο Διογένης ο κυν ......
θα βουταγα το πρωτο φανάρι που θα έβρισκα μπροστά μου
και θα φώναζα σε όποιον με ρωτούσε τι κάνω
ψάχνω παρέα.
:D
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

τι εστι παρέα

5 μαγγες να τα περνάμε ορέα????????