Ούτε λέξη για το Θεό και την Κυρά του Αγίου Όρους
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Nikolaos79
- Τακτικό Μέλος

-
filtor
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Ούτε λέξη για το Θεό και την Κυρά του Αγίου Όρους
Ο Γιωργάκης συνδέεται ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑ με τον γέροντα του πνευματικού μας τον οποίο συναντά όποτε περνά από την περιοχή - συνήθως ινγκόγνιτο. Από τις τελευταίες του κινήσεις συμπεραίνω ότι τον ακούει κιόλας...filotas έγραψε:Ούτε λέξη για το Θεό και την Κυρά του Αγίου Όρους δεν βρήκε να πει ο κ. Παπανδρέου στον χαιρετισμό του στον Ηγούμενο π. Αλέξιο και τους μοναχούς της Ι.Μ. Ξενοφώντος, που τον υποδέχτηκαν με αγάπη και σεβασμό στο αξίωμά του.
Για του λόγου το αληθές παραθέτω το λόγο του κ. Παπανδρέου (όχι γιατί παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον):
Ομιλία Παπανδρέου στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος
Γράφει ο/η Romfea.gr
18.07.08
"Γέροντά μου, Άγιε Ηγούμενε, πατέρα Αλέξιε, είναι μεγάλη η χαρά που προσερχόμαστε εδώ σε εσάς, και θέλω να σας ευχαριστήσω, πρώτα απ' όλα, για την θερμή σας υποδοχή, την εγκάρδιά σας υποδοχή και την αγάπη σας.
Είναι για μας χαρά, όχι μόνο αυτή η θερμή υποδοχή σας, αλλά είναι χαρά που σας συναντούμε και πάλι και, όπως πολύ σωστά είπατε, θα έχουμε την ευκαιρία, αυτά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, να τα συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, μέσα σε αυτό το πλαίσιο όπου εμείς συζητάμε αυτές τις μέρες εδώ, στη Χαλκιδική, στο Συμπόσιο της Σύμης, το οποίο ξεκίνησε από το νησί της Σύμης και γι' αυτό έχει πάρει αυτή την ονομασία.
Συζητάμε μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα: τη φτώχεια, τη ανισότητα, τα θέματα που αφορούν στον άνθρωπο αλλά και στη φύση, όπως είπατε κι εσείς, στο περιβάλλον. Το πώς η ανθρωπότητα έχει σχέση με τη φύση και, όπως προσερχόμασταν εδώ στο Ναό, είπατε πολύ σωστά ότι, δεν είναι η φύση που μας απειλεί, αλλά ο άνθρωπος που απειλεί τη φύση.
Ξέρω ότι το δικό σας έργο, το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου -τον οποίο μνημονεύσατε, τον οποίο τιμούμε και αγαπάμε και σεβόμαστε γι' αυτό το έργο που κάνει- σε όλο τον πλανήτη, μεταφέρει, ως πρωτοπόρος θα έλεγα θρησκευτικός ηγέτης, το μήνυμα του σεβασμού του πλανήτη μας, το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος, την ανάγκη της συμφιλίωσης του ανθρώπου με τη φύση, που είναι ο μόνος τρόπος για να σωθεί το κάλλος, αλλά και το μέλλον του πλανήτη μας, του πολιτισμού μας, των παιδιών μας.
Αυτά τα θέματα συζητήσαμε και θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις μεταξύ μας λίγο αργότερα.
Θα ήθελα όμως να σας ευχαριστήσω, επίσης, διότι επί αιώνες αλλά και σήμερα επιτελείτε ένα τεράστιο έργο.
Αυτό της υπηρεσίας προς μια πολιτιστική παράδοση, μια τεράστια παράδοση, που είναι και αναφορά και φάρος ανά τον κόσμο. Μια παράδοση μοναχισμού αλλά και αγάπης, μια παράδοση προσφοράς, μια παράδοση συντήρησης αυτών των ιερών κειμηλίων, των Μονών, που σήμερα έχουμε τη χαρά να βλέπουμε.
Όπως ξέρετε πολύ καλά, κι εγώ προσωπικά, αλλά και το Κίνημά μας, αλλά και ως κυβέρνηση, βρεθήκαμε κοντά σας, ακριβώς για να συμπαρασταθούμε στο δικό σας έργο, χωρίς κανένα άλλο στόχο, παρά ακριβώς να βοηθήσουμε κι εμείς σε αυτό το έργο που επιτελείτε, με κάθε τρόπο.
Νομίζω ότι η δική μας μικρή προσφορά, ήταν σημαντική. Θέλω να ξέρετε ότι θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα της προσφοράς προς το Άγιο Όρος, προς την Αθωνική Πολιτεία, θα συμπαραστεκόμαστε και προσωπικά θα συμπαραστέκομαι, στους δικούς σας πόθους, στις προσπάθειες για να μπορέσει αυτή η παράδοση να αναδεικνύεται όλο και περισσότερο.
Θέλω να ξέρετε ότι γνωρίζω και τις δυσκολίες που έχουμε, ξέρω ότι υπάρχουν και καθυστερήσεις, ξέρω ότι υπάρχουν ακόμη πολλά έργα τα οποία πρέπει να γίνουν, πολλές υποσχέσεις που δεν έχουν εκπληρωθεί, όπως επίσης, επειδή μιλήσαμε για τη φύση, η ανάγκη να προστατέψουμε και από τις πυρκαγιές αυτό το πανέμορφο μέρος της οικουμένης. Ξέρω ότι ανησυχείτε γι' αυτό.
Ξέρω ότι με ζήλο προσπαθείτε να προστατέψετε κι εσείς από πυρκαγιές και από καταστροφές το Άγιο Όρος. Ξέρω, όμως, ότι όσο και να προσπαθείτε εσείς, μόνοι σας δεν θα μπορέσετε, αν δεν συμβάλλει η Πολιτεία.
Γι' αυτό, έχω ζητήσει, κι εγώ και για την περιοχή σας, αλλά και για όλη την Ελλάδα, να υπάρχει η απαραίτητη μέριμνα, για να μην ξαναζήσουμε πυρκαγιές, όπως τις περσινές στη χώρα μας. Ξέρω ότι κι εδώ υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά να ξέρετε ότι και πάλι θα είμαι κοντά σας σε αυτή την προσπάθεια.
Θέλω, εκ μέρους όλων των φίλων που είναι εδώ και συμμετέχουν στο Συμπόσιο, που με ιδιαίτερη προσμονή ήρθαν να σας γνωρίσουν, να μιλήσουν μαζί σας, να εμπνευστούν από το έργο σας, να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία.
Είναι προσωπικότητες από διάφορες περιοχές της γης, είναι πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, διανοούμενοι, δημοσιογράφοι, άνθρωποι της τέχνης, όλοι θέλησαν να έρθουν να σας γνωρίζουν και νομίζω ότι η εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη.
Θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για την τόσο όμορφη και ανθρώπινη φιλοξενία και υποδοχή."
Πηγή: www.romfea.gr
Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου στο Άγιο Όρος, αφού μέσα απ' τα λόγια του φαίνεται καθαρά ότι δεν καταλαβαίνει για πιο λόγο βρέθηκαν όλοι αυτοί οι αγωνιστές της πίστεως στον Ιερά αυτό χώρο. Απ' αυτά που λέει θα νόμιζε κανείς ότι απευθύνεται σ΄ένα σύλλογο οικολόγων ή το πολύ πολύ συντηρητών αρχαιοτήτων, που προσπαθούν να διασώσουν το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά του Αγίου Όρους. Όσο για τον Πατριάρχη, αυτός κατά τη γνώμη του κ. Παπανδρέου είναι ο αρχηγός του ...οικολογικού κινήματος ανά τον κόσμο.
Τι να πούμε. Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν τόσο σκληρυμένη την καρδιά τους, ώστε να μην επηρεάζονται από τη παρουσία της Θείας Χάριτος στο Άγιο Όρος. Δυστυχώς ο κ. Παπανδρέου είναι ένας απ' αυτούς.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Ούτε λέξη για το Θεό και την Κυρά του Αγίου Όρους
Αυτό δεν αλλάζει καθόλου το γεγονός ότι αποσιωπά το πνευματικό περιεχόμενο του Αγίου Όρους, άρα ψαρεύει στα ...θολά νερά.filtor έγραψε:Ο Γιωργάκης συνδέεται ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑ με τον γέροντα του πνευματικού μας τον οποίο συναντά όποτε περνά από την περιοχή - συνήθως ινγκόγνιτο. Από τις τελευταίες του κινήσεις συμπεραίνω ότι τον ακούει κιόλας...
-
gol
- Έμπειρος Αποστολέας

ΗΜΑΡΤΟΝ ...ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΤΛ
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ" ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ "ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΙ" ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΩ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΩΣΩΠΑ ΚΤΛ
ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΣΕ ΕΝΑ FORUM ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ,ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ Η ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΙΟΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΕΔΩ ΑΓΙΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΠΛΑ ΛΥΠΑΜΑΙ.......ΓΙΑ ΤΟ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ" ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΔΩ
Η ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΕΔΩ ...ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ....
ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ,ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ,ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ...
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ" ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ "ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΙ" ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΩ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΩΣΩΠΑ ΚΤΛ
ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΣΕ ΕΝΑ FORUM ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ,ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ Η ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΙΟΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΕΔΩ ΑΓΙΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΠΛΑ ΛΥΠΑΜΑΙ.......ΓΙΑ ΤΟ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ" ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΔΩ
Η ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΕΔΩ ...ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ....
ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ,ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ,ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ...
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
(Γέροντας Επιφάνιος)
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν κατακρίνουμε τους πολιτικούς, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι αυτοί που :
1. Αποποινικοποίησαν τη μοιχεία
2. Νομιμοποίησαν τις αμβλώσεις
3. Θέσπισαν τον πολιτικό γάμο
4. Επιτρέπουν στην γυναίκα να διατηρεί το πατρικό της επίθετο
5. Θέσπισαν το αυτόματο διαζύγιο
6. Απαλείφουν απο τις ταυτότητες το θρήσκευμα.
Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβουμε ότι η εξουσία, σταδιακά προσπαθεί να αποχριστιανίσει τους Έλληνες πολίτες.
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας και μόνον να δούμε, φτάνει.
Αλλά ας μην έχουμε παράπονο! Επιλέξαμε ΑΠΟ ΤΩΡΑ τον Σάκη Ρουβά να μας εκπροσωπήσει στην πολιτιστική γελοιότητα (και εθνική προσβολή, κατά την άποψή μου) που αποκαλείται EUROVISION!
Δέσποινα, έχει δίκιο ότι δεν πρέπει να κατακρίνουμε, αλλά εγώ είμαι πεπεισμένος πως όλες αυτές οι προσπάθειες αποχριστιανισμού γίνονται ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!
Η εμπειρία μου, των 46 ετών, λέει ότι τίποτε δεν γίνεται τυχαία σ' αυτόν τον τόπο!
1. Αποποινικοποίησαν τη μοιχεία
2. Νομιμοποίησαν τις αμβλώσεις
3. Θέσπισαν τον πολιτικό γάμο
4. Επιτρέπουν στην γυναίκα να διατηρεί το πατρικό της επίθετο
5. Θέσπισαν το αυτόματο διαζύγιο
6. Απαλείφουν απο τις ταυτότητες το θρήσκευμα.
Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβουμε ότι η εξουσία, σταδιακά προσπαθεί να αποχριστιανίσει τους Έλληνες πολίτες.
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας και μόνον να δούμε, φτάνει.
Αλλά ας μην έχουμε παράπονο! Επιλέξαμε ΑΠΟ ΤΩΡΑ τον Σάκη Ρουβά να μας εκπροσωπήσει στην πολιτιστική γελοιότητα (και εθνική προσβολή, κατά την άποψή μου) που αποκαλείται EUROVISION!
Δέσποινα, έχει δίκιο ότι δεν πρέπει να κατακρίνουμε, αλλά εγώ είμαι πεπεισμένος πως όλες αυτές οι προσπάθειες αποχριστιανισμού γίνονται ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!
Η εμπειρία μου, των 46 ετών, λέει ότι τίποτε δεν γίνεται τυχαία σ' αυτόν τον τόπο!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Όσον αφορά εμένα δεν έβγαλα κάποιο συμπέρασμα για τον Μήτσο τον περιπτερά ή την γυναίκα του..... !
Ούτε συμπέρανα για τον χαρακτήρα και την ψυχή του πολιτικού κάτι μεμπτό...............!
Αναφαίρετο όμως δικαίωμα μου είναι (κι ας μην αγιάσω ποτέ) να λεω την γνώμη μου (όσο χαζή, ανόητη και λανθασμένη να είναι) για τους πολιτικούς που βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας μου. Της ορθόδοξης και χριστιανικής ακόμα χώρας μου.
Δεν είναι και τόσο φοβερό να κρίνω ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ και ΤΑ ΛΟΓΙΑ αυτών όλων των ανθρώπων (μιλάμε για δημόσια πρόσωπα).
Υποχρέωση μας είναι και να λέμε τις γνώμες μας, και να διαφωνούμε και μέσα από τις συζητήσεις να αλλάζουμε απόψεις, να ρωτάμε, να μαθαίνουμε κτλ κτλ κτλ
Φοβερό θα ήταν να κρίναμε τους ίδιους σαν πρόσωπα !!!!
Μήπως με έχει πειράξει η πολλή ζέστη και έχει πειραχτεί το νευρικό μου σύστημα και δεν σκέφτομαι ορθά ???
Ούτε συμπέρανα για τον χαρακτήρα και την ψυχή του πολιτικού κάτι μεμπτό...............!
Αναφαίρετο όμως δικαίωμα μου είναι (κι ας μην αγιάσω ποτέ) να λεω την γνώμη μου (όσο χαζή, ανόητη και λανθασμένη να είναι) για τους πολιτικούς που βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας μου. Της ορθόδοξης και χριστιανικής ακόμα χώρας μου.
Δεν είναι και τόσο φοβερό να κρίνω ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ και ΤΑ ΛΟΓΙΑ αυτών όλων των ανθρώπων (μιλάμε για δημόσια πρόσωπα).
Υποχρέωση μας είναι και να λέμε τις γνώμες μας, και να διαφωνούμε και μέσα από τις συζητήσεις να αλλάζουμε απόψεις, να ρωτάμε, να μαθαίνουμε κτλ κτλ κτλ
Φοβερό θα ήταν να κρίναμε τους ίδιους σαν πρόσωπα !!!!
Μήπως με έχει πειράξει η πολλή ζέστη και έχει πειραχτεί το νευρικό μου σύστημα και δεν σκέφτομαι ορθά ???
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Έτσι είναι! Στο κάτω κάτω τη θέση που έχει ο πολιτικός ΕΜΕΙΣ του τη δώσαμε. ΕΜΑΣ υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, τα δικά μας συμφέροντα προασπίζεται.theodora έγραψε: Αναφαίρετο όμως δικαίωμα μου είναι (κι ας μην αγιάσω ποτέ) να λεω την γνώμη μου (όσο χαζή, ανόητη και λανθασμένη να είναι) για τους πολιτικούς που βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας μου. Της ορθόδοξης και χριστιανικής ακόμα χώρας μου.