Internet στο Άγιον Όρος
Συντονιστής: Συντονιστές
- keliotis
- Βασικός Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Βρε παιδιά, βρε παιδιά ηρεμήστε.
Το 963 κτίζεται η Λαύρα και το 1250 με 1300 ορθώνεται πάνω στον βράχο η Σιμωνόπετρα. Επανάσταση και παγκόσμια πρωτοπορεία στον τομέα τους τα οικοδομήματα. Αλλοιώθηκε κανένα Άγιο Όρος; Αφήστε τους ανθρώπους ήσυχους. Ας κρατήσουμε για μας την οδό της σωτηρίας. Αυτοί ξέρουν τι κάνουν.
Το 963 κτίζεται η Λαύρα και το 1250 με 1300 ορθώνεται πάνω στον βράχο η Σιμωνόπετρα. Επανάσταση και παγκόσμια πρωτοπορεία στον τομέα τους τα οικοδομήματα. Αλλοιώθηκε κανένα Άγιο Όρος; Αφήστε τους ανθρώπους ήσυχους. Ας κρατήσουμε για μας την οδό της σωτηρίας. Αυτοί ξέρουν τι κάνουν.
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας
Αγαπητε δεν θα παω στο 1300.
αλλα στο 1989 ....................μεχρι το 2008
τωρα θα μου πεις ποιος εισαι εσυ που λες αν αρχισε η αλωση του ορους ;
δεν μιλαμε για την αλωση της τροιας [ με αυτη την μορφη ]
μιλαμε για το σχεδιο αλωσης του ορους που υπαρχει
η μηπως οχι ;
Τωρα αν ο θεος θα θελει να γινει κατι και τι ειναι αυτο θα το δουμε .
Εγω απο το 89 μεχρι σημερα εχω δει να αλλαζουν πολλα
Τωρα μπορει να εχω και εγω αγνοια των πραγματων μπορει ???
αλλα στο 1989 ....................μεχρι το 2008
τωρα θα μου πεις ποιος εισαι εσυ που λες αν αρχισε η αλωση του ορους ;
δεν μιλαμε για την αλωση της τροιας [ με αυτη την μορφη ]
μιλαμε για το σχεδιο αλωσης του ορους που υπαρχει
η μηπως οχι ;
Τωρα αν ο θεος θα θελει να γινει κατι και τι ειναι αυτο θα το δουμε .
Εγω απο το 89 μεχρι σημερα εχω δει να αλλαζουν πολλα
Τωρα μπορει να εχω και εγω αγνοια των πραγματων μπορει ???
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Η χρήση - και - του ίντερνετ στο Άγιον Όρος προσωπικά θεωρώ ότι συμβάλλει στην εξάλειψη της ιδιαιτερότητας του ίδιου σε σχέση με τον μοναχισμό έξω από αυτό. Δεν θεωρώ ότι είμαι ο πιο φωτισμένος για να διεκδικώ το αλάθητο των απόψεών μου, αλλά λίγο "το ένα δεν πειράζει", "λίγο το άλλο δεν πειράζει" και θα μαραθεί το λουλούδι...
Πρωτοπήγα στο Όρος πριν 15 χρόνια και λίγο πρόλαβα τον παλιό τρόπο μοναχισμού. Κάθε φορά που πάω κάτι εκλείπει από εκείνη την παλιά αγνότητα... Βέβαια η φθορά του Αγίου Όρους εως τώρα στηρίζει τον έξω κόσμο αλλά εώς πότε θα έχει να δίνει άραγε...
Αγαπητέ αγιορείτη μοναχέ συγχώρεσέ με, αν κάτι που λέω σε ενοχλεί αλλά είναι η προσωπική μου άποψη και μόνο.
Θα χαρώ να τα πούμε και από κοντά στο επόμενο προκύνημα εφ' όσον ...κανονίσεις την πρόσκληση...
Πρωτοπήγα στο Όρος πριν 15 χρόνια και λίγο πρόλαβα τον παλιό τρόπο μοναχισμού. Κάθε φορά που πάω κάτι εκλείπει από εκείνη την παλιά αγνότητα... Βέβαια η φθορά του Αγίου Όρους εως τώρα στηρίζει τον έξω κόσμο αλλά εώς πότε θα έχει να δίνει άραγε...
Αγαπητέ αγιορείτη μοναχέ συγχώρεσέ με, αν κάτι που λέω σε ενοχλεί αλλά είναι η προσωπική μου άποψη και μόνο.
Θα χαρώ να τα πούμε και από κοντά στο επόμενο προκύνημα εφ' όσον ...κανονίσεις την πρόσκληση...
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας
Για οσους κατεχουν το αντικειμενο της ΠΛηροφορικης, που τυγχανει να ειναι και το επαγγελμα μου, καθοτι προγραμματιστης, θα ελεγα οτι αποτελει την γραφη και την αναγνωση του 21ου αιωνα. Και περαιτερω απο αυτο σε οτι αφορα την αλλαγη του τροπου επικοινωνιας, ανταλλαγης ιδεων, πληροφοριας και ανθρωπινης γνωσης εν γενει.
Ως εκ τουτου αποτελει ισοκυρη αν οχι μεγαλυτερη επανασταση απο την ανακαλυψη της τυπογραφιας το 1454.
Και εδω τιθεται το ερωτημα. Υπεστη βλαβη ο Μοναχισμος, και η Ησυχαστικη παραδοση του Α.Ο. που μετρουσε ηδη 6 αιωνες ζωης απο την τυπογραφια;
Παρατησαν τον κανονα οι μοναχοι, και την υπακοη, η την ασκηση και εγραφαν η διαβαζαν βιβλια συνεχως; Η αντιθετως μας παρεδωσαν μνημειωδη εργα Ορθοδοξης ασκητικης πνευματικοτητος, οπως η Φιλοκαλια, τα εργα του Αγιου Νικοδημου, και μυρια οσα αλλα διαμαντια;
Αυτο λοιπον που καταδεικνυεται φανερο, ειναι οτι απο μονη της η τεχνολογια, δεν βλαπτει, αλλα παντα σε συνδυασμο με την χρηση της, καλη και συνετη, η κακη και υπερ το δεον, ειναι που επιφερει το θετικο η αρνητικο αποτελεσμα.
Σε καθε περιπτωση εχουν Γεροντα στις Μονες, στις Σκητες, στα Κελλια, και εχουν και το συνειδητο τους, που τους καθοδηγει.
Παντως δεν εχουν αναγκη τα κροκοδειλια δακρυα μας, και την υποκριτικη μας κινδυνολογια για την φθορα του Α.Ο. και την δυστοκια τους να πορευθουν προς οδον σωτηριας, λες και εμεις το πετυχαμε.
Tα windows θα τους εμποδισουν και ο παγκοσμιος ιστος;
Σε σπηλια να εισαι μονος σου, η ακομα και στην ερημο, μπορει να εχεις τετοια ακαταστασια, που να πας κατα διαολου, πολυ πιο ευκολα απο εναν μοναχο που κανει το διακονημα του μεσω ιντερνετ για καποια μελετη που το απαιτει και με την ευλογια του Γεροντος του.
Λοιπον θεωρω ταπεινα οτι ειναι αναξια λογου η σπουδη, για το τι μεσα υιοθετει ο Α.Ο. και για ποιους σκοπους. Εχουν γνωση εχουν διακρισι, εχουν και την Εφορο και Προστατιδα Θεοτοκο να τους νουθετει, οταν υπερβαινουν τα εσκαμμενα.
Ο ρολος μας, να ειναι προσκυνηματικος, και οχι κριτικος. Το ενα ωφελει το αλλο κολαζει.
Ως εκ τουτου αποτελει ισοκυρη αν οχι μεγαλυτερη επανασταση απο την ανακαλυψη της τυπογραφιας το 1454.
Και εδω τιθεται το ερωτημα. Υπεστη βλαβη ο Μοναχισμος, και η Ησυχαστικη παραδοση του Α.Ο. που μετρουσε ηδη 6 αιωνες ζωης απο την τυπογραφια;
Παρατησαν τον κανονα οι μοναχοι, και την υπακοη, η την ασκηση και εγραφαν η διαβαζαν βιβλια συνεχως; Η αντιθετως μας παρεδωσαν μνημειωδη εργα Ορθοδοξης ασκητικης πνευματικοτητος, οπως η Φιλοκαλια, τα εργα του Αγιου Νικοδημου, και μυρια οσα αλλα διαμαντια;
Αυτο λοιπον που καταδεικνυεται φανερο, ειναι οτι απο μονη της η τεχνολογια, δεν βλαπτει, αλλα παντα σε συνδυασμο με την χρηση της, καλη και συνετη, η κακη και υπερ το δεον, ειναι που επιφερει το θετικο η αρνητικο αποτελεσμα.
Σε καθε περιπτωση εχουν Γεροντα στις Μονες, στις Σκητες, στα Κελλια, και εχουν και το συνειδητο τους, που τους καθοδηγει.
Παντως δεν εχουν αναγκη τα κροκοδειλια δακρυα μας, και την υποκριτικη μας κινδυνολογια για την φθορα του Α.Ο. και την δυστοκια τους να πορευθουν προς οδον σωτηριας, λες και εμεις το πετυχαμε.
Tα windows θα τους εμποδισουν και ο παγκοσμιος ιστος;
Σε σπηλια να εισαι μονος σου, η ακομα και στην ερημο, μπορει να εχεις τετοια ακαταστασια, που να πας κατα διαολου, πολυ πιο ευκολα απο εναν μοναχο που κανει το διακονημα του μεσω ιντερνετ για καποια μελετη που το απαιτει και με την ευλογια του Γεροντος του.
Λοιπον θεωρω ταπεινα οτι ειναι αναξια λογου η σπουδη, για το τι μεσα υιοθετει ο Α.Ο. και για ποιους σκοπους. Εχουν γνωση εχουν διακρισι, εχουν και την Εφορο και Προστατιδα Θεοτοκο να τους νουθετει, οταν υπερβαινουν τα εσκαμμενα.
Ο ρολος μας, να ειναι προσκυνηματικος, και οχι κριτικος. Το ενα ωφελει το αλλο κολαζει.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
- Έμπειρος Αποστολέας
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας
Aγαπητε φιλε διαφωνω με τα λεγομενα σου
[ μπορει και λογω του οτι ειμαι ασχετος ]
Μας εκανες μια πολυ καλη αναδρομη για την εξελιξη της
τεχνολογιας ,[ γιατι πιστευω οτι η τυπογραφεια , και το ιντερνετ ειναι κατι τετοιο ]
αλλα εχω μερικες αποριες
μπορεις να μου δωσεις να καταλαβω αυτα τα αγια κειμενα που ανεφερες σε ποια [[ μηχανη προς συντομιαν ]] τα εγραψαν ,
η μηπως εγινε στο μελλον η αντιγραφη τους απο καποια μηχανη
Το 1989 δεν υπηρχε γραφομηχανη ,,
δεν ειχα δει εγω πουθενα στο αγιο ορος μοναχο να γραφει σε μηχανη.
ειχα δει ομως εξω απο το ορος αρκετες μηχανες που μας ελυναν τα χερια
καλε μου φιλε η ταχυτητα του σημερα
μην ειναι η καταστροφη του αυριο
μην λαβεις στραβα τα λεγομενα μου
οι διαφωνιες θα μας κανουν καλυτερους
[ μπορει και λογω του οτι ειμαι ασχετος ]
Μας εκανες μια πολυ καλη αναδρομη για την εξελιξη της
τεχνολογιας ,[ γιατι πιστευω οτι η τυπογραφεια , και το ιντερνετ ειναι κατι τετοιο ]
αλλα εχω μερικες αποριες
μπορεις να μου δωσεις να καταλαβω αυτα τα αγια κειμενα που ανεφερες σε ποια [[ μηχανη προς συντομιαν ]] τα εγραψαν ,
η μηπως εγινε στο μελλον η αντιγραφη τους απο καποια μηχανη
Το 1989 δεν υπηρχε γραφομηχανη ,,
δεν ειχα δει εγω πουθενα στο αγιο ορος μοναχο να γραφει σε μηχανη.
ειχα δει ομως εξω απο το ορος αρκετες μηχανες που μας ελυναν τα χερια
καλε μου φιλε η ταχυτητα του σημερα
μην ειναι η καταστροφη του αυριο
μην λαβεις στραβα τα λεγομενα μου
οι διαφωνιες θα μας κανουν καλυτερους
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας
panosgreece, τα πνευματικα βιβλια που αναφερω γραφτηκαν και εκτυπωθηκαν τον 18ο αιωνα, μεσω της τυπογραφιας, απο τον Αγιον Νικοδημο τον Αγιορειτη και τον επισκοπο κορινθου.
Θελω να δειξω με αυτο την αξια και την καλη χρηση της τεχνολογιας που στην εποχη εκεινη ηταν η τυπογραφια.
Η ιδια τυπογραφια ηταν την ιδια εποχη που τυπωνε και βιβλια με επικλησεις του σατανα που χρησιμοποιουσαν αιρεσεις τετοιου τυπου στην Αγγλια.
καταλαβες; ειναι η χρηση που καθοριζει την αξια ενος πραγματος.
Θελω να δειξω με αυτο την αξια και την καλη χρηση της τεχνολογιας που στην εποχη εκεινη ηταν η τυπογραφια.
Η ιδια τυπογραφια ηταν την ιδια εποχη που τυπωνε και βιβλια με επικλησεις του σατανα που χρησιμοποιουσαν αιρεσεις τετοιου τυπου στην Αγγλια.
καταλαβες; ειναι η χρηση που καθοριζει την αξια ενος πραγματος.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Ο αββάς Βαρσανούφιος σε μιά ερώτηση μοναχού για κάτι σχετικό στην εποχή τους απάντησε:Σαν μετρο θα έχεις το εξής...ότι κάνεις να είναι λιγότερο αποτι έκανες στον κόσμο και είσαι σε καλό δρόμο...
Μην κρίνετε παρακαλώ κανέναν ποτέ και ιδιαίτερα μοναχό ή κληρικό,γιατι δεν ξέρετε την ζωή του και κάτω απο τι προυποθέσεις κάνει ότι κάνει...
Συγχωρέστε με
Μην κρίνετε παρακαλώ κανέναν ποτέ και ιδιαίτερα μοναχό ή κληρικό,γιατι δεν ξέρετε την ζωή του και κάτω απο τι προυποθέσεις κάνει ότι κάνει...
Συγχωρέστε με