Διαζυγιο
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
Re: Διαζυγιο
[quote="theodora"]Και ένα άλλο γράμμα από μένα:
Δεν δέχομαι μεγάλα παιδιά 20 και 25 ετών να φορτώνουν όλα τα ψυχολογικά τους και τις αποτυχίες της δικής τους ζωής στο διαζύγιο των γονιών τους! Είναι ανέντιμο, ψεύτικο και αρρωστημένο.
Πάρα πολύ όμορφα όλα αυτά που έγραψες και είμαι σύμφωνη 1000% μαζί σου. Τα λόγια σου απορέουν μεγάλο δυναμισμό και αισιοδοξία. Υπάρχουν όμως και παιδιά που όντως δεν τα ξεπερνάν εύκολα αυτά τα κατάλοιπα του διαζυγίου. Σ΄αυτούς τους ανθρώπους τι μπορούμε να πούμε? μεγάλωσες, έλα, ξεχασέτο? το λές αλλά δεν αλλάζει κ τίποτε. Εχω μία φίλη η οποία είναι 28 χρ. οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 7 ετών. Ακόμη δεν προφέρει την πρόταση, "οι γονείς μου είναι χωρισμένοι" και φοβάται να κάνει σχέση για να μην έχει την ίδια κατάληξη με αυτούς. Δεν αντιλέγω πως αυτό που κάνει είναι ψυχοφθόρο κ για την ίδια αλλά πως της αλλάζεις τον τρόπο σκέψης?
Δεν δέχομαι μεγάλα παιδιά 20 και 25 ετών να φορτώνουν όλα τα ψυχολογικά τους και τις αποτυχίες της δικής τους ζωής στο διαζύγιο των γονιών τους! Είναι ανέντιμο, ψεύτικο και αρρωστημένο.
Πάρα πολύ όμορφα όλα αυτά που έγραψες και είμαι σύμφωνη 1000% μαζί σου. Τα λόγια σου απορέουν μεγάλο δυναμισμό και αισιοδοξία. Υπάρχουν όμως και παιδιά που όντως δεν τα ξεπερνάν εύκολα αυτά τα κατάλοιπα του διαζυγίου. Σ΄αυτούς τους ανθρώπους τι μπορούμε να πούμε? μεγάλωσες, έλα, ξεχασέτο? το λές αλλά δεν αλλάζει κ τίποτε. Εχω μία φίλη η οποία είναι 28 χρ. οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 7 ετών. Ακόμη δεν προφέρει την πρόταση, "οι γονείς μου είναι χωρισμένοι" και φοβάται να κάνει σχέση για να μην έχει την ίδια κατάληξη με αυτούς. Δεν αντιλέγω πως αυτό που κάνει είναι ψυχοφθόρο κ για την ίδια αλλά πως της αλλάζεις τον τρόπο σκέψης?
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας
Είναι ανέντιμο, ψεύτικο και αρρωστημένο.Dimitra79 έγραψε:theodora έγραψε:Και ένα άλλο γράμμα από μένα:
ο εγωισμος ακομα πιο μεγαλος σε αυτον που δεν το δεχεται
δημητρα παπακια ειναι στο avatar ;
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας
Νιλς Χολκερσον!!
Το αβαταρ της Δημητρας.Αγαπημενο παιδικο εργακι!
Το αβαταρ της Δημητρας.Αγαπημενο παιδικο εργακι!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας
Πάνο, είναι ο Νιλς Χολγκερσεν !
Οταν ήμουν μικρή ο Νίλς Χόλγκερσον ήταν το αγαπημένο μου καρτούν. Το πουλί είναι χήνα Κ ο Νίλς ταξίδευε μαζί τους...
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
- ntinoula
- Κορυφαίος Αποστολέας
Ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι στις απόψεις μας. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι επίδραση μπορεί να έχει ένα διαζύγιο στην ψυχούλα ενός παιδιού, ίσως και ανεπανόρθωτη. Τα παιδιά είναι τα πιο αγνά πλασματάκια που υπάρχουν ακόμα στον κόσμο μας, ας μην είμαστε τόσο σκληροί απέναντί τους. Μπορεί κάποιο παιδί να το ξεπεράσει πιο εύκολα από κάποιο άλλο, άλλο παιδάκι ίσως και ποτέ..! Ειδικά αν στη ζωούλα του δε γνωρίσει το Χριστό, για να γεμίσει με ελπίδα και αγάπη, και έχει στιγματιστεί βαθιά από το διαζύγιο, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο (και ποιος ξέρει που μπορεί να καταλήξει). Παίζει και ο χαρακτήρας του παιδιού πολύ σημαντικό ρόλο, άλλοι είναι πιο ευαίσθητοι από κάποιους άλλους.theodora έγραψε:Δεν δέχομαι μεγάλα παιδιά 20 και 25 ετών να φορτώνουν όλα τα ψυχολογικά τους και τις αποτυχίες της δικής τους ζωής στο διαζύγιο των γονιών τους! Είναι ανέντιμο, ψεύτικο και αρρωστημένο.
Ακόμα κι αν για μας το πρόβλημα τους δεν είναι τόσο σοβαρό όσο το βιώνουν οι ίδιοι, δεν είναι ωραίο να χρησιμοποιούμε χαρακτηρισμούς του τύπου «αρρωστημένο»! Όπως κι εμείς όταν βιώνουμε κάτι δε θα θέλαμε να μας πουν κάτι τέτοιο γιατί θα το θεωρήσουμε σκληρό, ας μην το λέμε σ’αυτά τα παιδιά, που ακόμα κι αν μεγάλωσαν, μπορεί να μην έχουν ξεπεράσει αυτό που τους συνέβη. Δεν αντιμετωπίζουν όλοι οι άνθρωποι τα προβλήματα με τον ίδιο τρόπο. Ας είμαστε πιο επιεικείς. :)
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
-
- Συστηματικός Αποστολέας
Συμφωνώ με την ntinoula. Ας είμαστε λίγο πιο συγκαταβατικοί. Μπορεί πραγματικά ένα διαζύγιο να τραυμάτισε τόσο την ψυχή ενός παιδιού που να είναι πάρα πολύ δύσκολο να επουλωθούν οι πληγές του. Πόσο μάλλον εάν το παιδί αυτό δεν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον Χριστό και να βιώσει την αγάπη Του.
Όπως αγαπάς!
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Κάποιος πολύ εύστοχα είπε ότι αν κάποτε τα παιδιά κυβερνούσαν τον κόσμο, τότε ο πρώτος νόμος που θα ψήφιζαν θα ήταν η απαγόρευση του διαζυγίου
ΥΓ: κύριε διαχειριστά η νέα μορφή του φόρουμ είναι κάπως κουραστική.Νομίζω καλύτερα να ανεβαίνουν τα τελευταία θέματα και όχι οι τελευταίες δημοσιεύσεις.Και 2 φορές κωδικός πολύ πάει..
με αγάπη..
ΥΓ: κύριε διαχειριστά η νέα μορφή του φόρουμ είναι κάπως κουραστική.Νομίζω καλύτερα να ανεβαίνουν τα τελευταία θέματα και όχι οι τελευταίες δημοσιεύσεις.Και 2 φορές κωδικός πολύ πάει..
με αγάπη..
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
-
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Agapite Lazare otan mpenis edo: http://agiooros.net/forumlazarr έγραψε: ΥΓ: κύριε διαχειριστά η νέα μορφή του φόρουμ είναι κάπως κουραστική.Νομίζω καλύτερα να ανεβαίνουν τα τελευταία θέματα και όχι οι τελευταίες δημοσιεύσεις.Και 2 φορές κωδικός πολύ πάει..
με αγάπη..
vlepis tis teleftees dimosiefsis ton thematon.
Afto pou les simveni mono stin arxiki.
Episis ean mpis edo: http://agiooros.net/forum
mono mia fora sou zita kodiko.
Pantos den to vrisko poli kourastiko.
Ean thes mporis na allaxis to thema apo to profil sou kai na epilexis se alla dio.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Ευχαριστώ αφεντικό :Dagiooros έγραψε:Agapite Lazare otan mpenis edo: http://agiooros.net/forumlazarr έγραψε: ΥΓ: κύριε διαχειριστά η νέα μορφή του φόρουμ είναι κάπως κουραστική.Νομίζω καλύτερα να ανεβαίνουν τα τελευταία θέματα και όχι οι τελευταίες δημοσιεύσεις.Και 2 φορές κωδικός πολύ πάει..
με αγάπη..
vlepis tis teleftees dimosiefsis ton thematon.
Afto pou les simveni mono stin arxiki.
Episis ean mpis edo: http://agiooros.net/forum
mono mia fora sou zita kodiko.
Pantos den to vrisko poli kourastiko.
Ean thes mporis na allaxis to thema apo to profil sou kai na epilexis se alla dio.
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...