Επίσκεψη Αγίου Όρους
Συντονιστής: Συντονιστές
-
- Συστηματικός Αποστολέας
Re: Επίσκεψη Αγίου Όρους
το ξερετε βεβαια ,απλώς το λέω ,σιγουρα θα είναι πνευματικα ωφελιμη,αν κανετε και εσεις και αυτα προσευχή γιαυτο..τωρα απο μας ο καθένας κάπου αναπαυεται αλλα και παντου..εκει νασαι μονο..Καλό προσκύνημα εύχομαι στα παιδια..Οτι διαδικαστικα,αποστάσσεις κλπ στη διαθεση σας.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας
βρε ευλογημενη vog, σαν να μας τα μπερδευεις λιγο. Τι ακριβως φοβασαι οτι θα "παθουν" τα παιδια σου, εφοσον εχουν ηδη εξομολογηθει, και καλως το πραττουν και πρεπει συχνα να το πραττουν, και που το οποιο επαθε ο συζυγος σου, και δεν εχει ξαναπαει απο τοτε να εξομολογηθει βλαπτοντας εαυτον και μονο και οχι Τον Κυριο που αναμενει ανα πασα στιγμη να καταθεσουμε τις αμαρτιες στα Παναχραντα πληγωμενα ποδια Του, για να μας τις συγχωρησει;vog έγραψε:Απευθύνομαι σε οποιοδήποτε γνωρίζει καλά το Άγιο Όρος. Πρόκειται να το επισκεφτούν ο γιος μου και ένας φίλος του. Επειδή δεν έχουν ξαναπάει και εγώ δεν ξέρω να τους κατατοπίσω, δεν γνωρίζουν σε ποιο μοναστήρι να κάνουν κράτηση και σε ποιον να απευθυνθούν για να έχουν ψυχική και πνευματική ωφέλεια.
Ο σύζυγός μου πήγε πριν δώδεκα χρόνια στη μονή Βατοπεδίου και εξομολογήθηκε εκεί για πρώτη φορά. Από τότε αρνείται κατηγορηματικά να ξαναπάει για εξομολόγηση. Δεν θα ήθελα να γίνει το ίδιο σε αυτά τα νέα παιδιά που θα πάνε για πρώτη φορά.
Αν γνωρίζετε που μπορούν να πάνε για να βρουν ωφέλεια, παρακαλώ πολύ, απαντήστε μου. Ευχαριστώ πολύ.
Ηταν αυστηρος μαζι του ο Πνευματικος; Του ειπε οτι δεν γλυτωνει με τιποτα; Τον απογοητευσε; Του εβαλε κανονα να μην ξανακοινωνησει ποτε; Του εβαλε 1.000.000 μετανοιες και να λεει ολο το Τυπικο της Εκκλησιας απ'εξω μεχρι εσχατης αναπνοης; Tι του εκανε τελος παντων και δεν ξαναπαει να εξομολογηθει ΑΡΑ, δεν μπορει και να κοινωνει των Αχραντων Μυστηριων ορθα και αξια αλλα μονο εις κατακρισιν εαν το κανει..
Στα γραφω αυτα για να σε παρακινησω και να μας πεις περιπου πως κα ιτι εγινε, οχι με λεπτομερειες, εννοειται, αλλα σε οτι αφορα την σταση του Πνευματικου, γιατι προφανως με αυτο εχει να κανει η απογοητευση του συζυγου και οχι με το ιδιο το Μοναστηρι.
Να πεις στον συζυγο, εαν δεν το εχεις κανει ηδη, οτι εαν πηγαινε σε εναν Ιατρο και δεν του φερονταν καλα και του εκανε και λαθος διαγνωση, στο υπολοιπο της ζωης του θα αφηνοταν να πεθανει απο οποιαδηποτε αρρωστια, επειδη βρεθηκε ενας Ιατρος που δεν τον ανεπαυσε; Δεν ειναι λογικο αυτο.
Εαν θελεις το συζηταμε, εαν οχι, να με συγχωρεις για την παρεμβαση. Αλλωστε σε φορουμ ειμαστε. Ορθοδοξο.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Καλημέρα! Το άλλο σαββατοκύριακο μάλλον θα επισκευθώ την Νέα Σκήτη. Εχει κανείς να μου προτέινει καποιο κελί να επισκευθώ? Θα ρωτήσω και εκεί βέβαια αλλα θέλω να δω αν γνωρίζατε κάτι και εσείς.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Δεν είναι η πρώτη φορά που πηγαίνω βέβαια και γνωρίζω μερικά πράγματα αλλά θέλω να δω αν καποιος γνωρίζει κάτι και έχει να μου προτείνει. Συνήθως όταν έχουμε χρόνο πηγαίνουμε και στην Αγία Αννα ή στην Ι.Μ Αγίου Παυλου. Ας οικονομίσει ο Θεός φέτος να πάμε οπου θέλει εκείνος.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Έκλεισα ημερομηνία εισόδου στο Αγιο Όρος για την Κυριακή 5 Απριλίου 2009. Θα φιλοξενηθούμε στις 6 Απριλίου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και στις 7 Απριλίου στην Ι.Μ. Ιβήρων.
Δεν γνωρίζω ακόμα αν μας δεκτούν στην Ι.Μ. Παντοκράτορος για την 5η Απριλίου. Θα χαρώ πολύ, αν εκείνες τις μέρες θα βρίσκεται στο Όρος με τους ίδιους προορισμούς κάποιο μέλος του Site, να βρισκόμασταν για γνωριμία και συντροφιά.!!!
Νικηφόρος Παπανικολάου
Δεν γνωρίζω ακόμα αν μας δεκτούν στην Ι.Μ. Παντοκράτορος για την 5η Απριλίου. Θα χαρώ πολύ, αν εκείνες τις μέρες θα βρίσκεται στο Όρος με τους ίδιους προορισμούς κάποιο μέλος του Site, να βρισκόμασταν για γνωριμία και συντροφιά.!!!
Νικηφόρος Παπανικολάου
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Αυριο είναι να μπούμε και εμείς αλλα μας προβληματίζει που οι αγρότες θα έχουν κλειστούς τους δρόμος. Θα πάμε απο Καβάλα και έχουν κλειστούς το Στρυμώνα και την Ασπροβάλτα. Επειδή έχουμε σκοπό να περάσουμε απο εκει κατα τις 3 με 4 το πρωί, λέτε να μας αφησουν να περάσουμε?
- heart
- Κορυφαίος Αποστολέας
ειναι να παω και εγω τριτη απογευμα.τι κανουμε?
"Κάθε πρωΐ ο Θεός ευλογεί τον κόσμο με το ένα χέρι, άλλ' όταν ιδή κανέναν ταπεινό άνθρωπο, τον ευλογεί με τα δυο Του χέρια. εκείνος πού έχει μεγαλύτερη ταπείνωση, είναι ο μεγαλύτερος από όλους." παπά Τύχων
- heart
- Κορυφαίος Αποστολέας
πυστευω οτι το jps θα μας παει απο αλλο δρομο.
(καροδρομο διλαδι)αφου κλησανε τους δρομους υπαρχει και απο τα βουνα να
παμε,ακουσα στο ραδιο οτι πανε απο αλλο δρομο.
ας μας πει καπιως αν ξερει κατι
(καροδρομο διλαδι)αφου κλησανε τους δρομους υπαρχει και απο τα βουνα να
παμε,ακουσα στο ραδιο οτι πανε απο αλλο δρομο.
ας μας πει καπιως αν ξερει κατι
"Κάθε πρωΐ ο Θεός ευλογεί τον κόσμο με το ένα χέρι, άλλ' όταν ιδή κανέναν ταπεινό άνθρωπο, τον ευλογεί με τα δυο Του χέρια. εκείνος πού έχει μεγαλύτερη ταπείνωση, είναι ο μεγαλύτερος από όλους." παπά Τύχων
παιδιά για να δείτε ποιοι δρόμοι είναι ανοικτοί να μπείτε στην ιστοδελίδα της αστυνομίας (http://www.astynomia.gr) και συγκεκριμένα στον φάκελο "κυκλοφορία στους δρόμους". πάντως αν είναι κλειστή η εγνατία υπάρχει και ο παλιός ο δρόμος "Ε-90". πληροφορίες για τους δρόμους στο maps.google.com
καλό προσκύνημα
καλό προσκύνημα
-
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Me ton Panagioti?heart έγραψε:ειναι να παω και εγω τριτη απογευμα.τι κανουμε?