Επίσης θάθελα να πω, όσο αφορά στα θέματα φιλοξενίας στο Ρώσικο μοναστήρι τα εξής:
Πάντα μου έκανε εντύπωση ο μικρός αριθμός προσκυνητών που φιλοξενεί η εν λόγω μονή, εν συγκρίσει πάντοτε με τον τεράστιο αριθμό δωματίων που διαθέτει.
Πρόσφατα ζήτησα φιλοξενία για την 21η Ιουνίου και το αίτημα δεν έγινε δεκτό. (Τηλεφώνησα μάλιστα 3 μήνες νωρίτερα). Παρά ταύτα μετέβην στην μονή στις 21 Ιουνίου για απλή προσκυνηματική επίσκεψη. Στο αρχονταρίκι δεν συνάντησα κανέναν. Υπήρχαν επιγραφές στα Ελληνικά, Ρώσικα και Αγγλικά που ανέφεραν: “Το αρχονταρίκι δέχεται προσκυνητές προς φιλοξενίαν έως ώραν 12:30”. Η ώρα αυτή, είναι η ώρα άφιξης του πλοίου, που εξέρχεται από Δάφνη προς Ουρανούπολη. Επομένως μετά από την ώρα αυτή δεν δέχονται, πιθανότατα ακόμα και στην περίπτωση που έχει κάνει κάποιος κράτηση κανονικά.
Δεν το παραθέτω ως διαφωνία ή ως αντίρρηση. Η κάθε μονή επιλέγει το πρόγραμμα που επιθυμεί και τον τρόπο που φιλοξενεί.
Απλά πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θάπρεπε να είχε ανακοινωθεί από μέρους της, διότι αν κάποιος δεν το γνωρίζει, θα αντιμετωπίσει μείζον πρόβλημα και θα ταλαιπωρηθεί χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
Mονή Αγίου Παντελεήμονος
Συντονιστής: Συντονιστές
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας
Re: Mονή Αγίου Παντελεήμονος
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.