Γιατί δεν γελάμε πλέον; Μήπως επειδή απομακρυνόμαστε από τον Θεό; Μήπως υιοθετούμε ξένες (=λανθασμένες) συπεριφορές;theodora έγραψε: και έχω και καιρό να γελάσω !
Εύλογη απορία..........
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Re: Εύλογη απορία..........
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
"έχω καιρό να γελάσω στο καφενείο παίζοντας τάβλι" εννοούσα παππού....
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά απέχω πάρα πολύ από τον υπέροχο χαρακτηρισμό που μου δίνεις!theodora έγραψε:"έχω καιρό να γελάσω στο καφενείο παίζοντας τάβλι" εννοούσα παππού....
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Οι διαπιστώσεις σου Xpnsto-με τις οποίες προσωπικά συμφωνώ- φανερώνουν κάποιο παράπονο, κάποια προσδοκία, κάποια απογοήτευση, κάποιο θυμό? Ή έτσι απλά τις κάνεις για να συμφωνήσουμε? (Από ενδιαφέρον ρωτάω, όχι από περιέργεια, ούτε για να δημιουργήσω νέο θέμα για προστριβές)
Ρε συ το smiley αυτο που τρωει το ποπ κορν να βαλεις να το ποσταρουμε
που ειναι το????? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ????
Τι μεγαλοι που ηταν οι Πατερες της Ορθοδοξιας!! ε βεβαια αμα σκεφτεσαι μαζι με το Αγιο Πνευμα τι περιμενεις...
Η Ορθοδοξια το προπατορικο αμαρτημα αντιθετα με τους αλλους που το βλεπουν σαν ενα αμαρτημα που το φορτωνεσε χωρις να το εχεις κανει το βλεπει οτι δεν ειναι αλλο απο την αποκυρηξη του Θεου την κατασταση του κοσμου σημερα, αυτο λεει ειναι το προπατορικο, τι να λεμε τωρα!! Ολα δενουν μετα απο αυτο
Ολοι οι ανθρωποι γεννηθηκαν με αυτο, ποιο? την συνεπεια του την απομακρυνση απο τον Θεο. Πεθαίνουμε, εχουμε ταση προς την αμαρτια, δεν μας ακουει ο Θεος
Δεν γεννηθηκαμε με κανενα αμαρτημα στην πλατη πχ σαν να ειχαμε πει ψεμματα. Οπως λενε αλλοι και ετσι ενα ερωτημα "εξηγουν"(εμενα μουλες) και 10 βγαινουν στην φορα
Συνεπεια ειναι της αποστασιας του Αδαμ το προπατορικο οχι καμια αμαρτια.
που ειναι το????? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ????
Τι μεγαλοι που ηταν οι Πατερες της Ορθοδοξιας!! ε βεβαια αμα σκεφτεσαι μαζι με το Αγιο Πνευμα τι περιμενεις...
Η Ορθοδοξια το προπατορικο αμαρτημα αντιθετα με τους αλλους που το βλεπουν σαν ενα αμαρτημα που το φορτωνεσε χωρις να το εχεις κανει το βλεπει οτι δεν ειναι αλλο απο την αποκυρηξη του Θεου την κατασταση του κοσμου σημερα, αυτο λεει ειναι το προπατορικο, τι να λεμε τωρα!! Ολα δενουν μετα απο αυτο
Ολοι οι ανθρωποι γεννηθηκαν με αυτο, ποιο? την συνεπεια του την απομακρυνση απο τον Θεο. Πεθαίνουμε, εχουμε ταση προς την αμαρτια, δεν μας ακουει ο Θεος
Δεν γεννηθηκαμε με κανενα αμαρτημα στην πλατη πχ σαν να ειχαμε πει ψεμματα. Οπως λενε αλλοι και ετσι ενα ερωτημα "εξηγουν"(εμενα μουλες) και 10 βγαινουν στην φορα
Συνεπεια ειναι της αποστασιας του Αδαμ το προπατορικο οχι καμια αμαρτια.
Δημοσ.: 590
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."
I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Re: Εύλογη ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ !
Τα πράγματα έχουν ως εξής: Συζητούσα με την αδερφή μου την Καλλιόπη χθες το απόγευμα για ένα θέμα και πάνω σε μία διαφωνία μου τράβηξε ένα σκαμπίλι από τα νεύρα της (πριν έρθει να βρει εμένα είχε τσακωθεί με τον άντρα της στο σπίτι της).
Μόλις πέρασαν τα 2 πρώτα δευτερόλεπτα του ξαφνιάσματος του δικού μου, άνοιξα την αγκαλιά μου και της είπα: «Δεν το ήθελες το ξέρω και ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ». Και συνεχίσαμε την συζήτηση μας εκεί που την είχαμε διακόψει. (βεβαίως δεν θέλησα να την επιβαρύνω με ερωτήσεις για τον άντρα της κτλ κτλ Νομίζω πως θέλει τον χρόνο της να σκεφτεί πιό ήρεμα)
Σενάριο 2ο: Στο λεωφορείο για την δουλειά, έχω πιάσει κουβεντούλα με μία κυρία. Δεν συμφωνούμε όπως φαίνεται και ξαφνικά από το πουθενά σηκώνει το χέρι και με σκαμπιλίζει.
Τί κάνω? Αν έχω μαζί μου γιαταγάνι της το κόβω από την μασχάλη. Εάν δεν έχω, την αρχίζω τα χαστούκια μέχρι να πει «ήμαρτον».
ΓΙΑΤΙ ?
Γιατί είμαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με πάθη και αδυναμίες.
Γιατί η μία είναι αδελφή μου και έχουμε φάει, έχουμε πιεί μαζί, ξαναέχουμε συζητήσει άπειρες φορές και ποτέ δεν είχε δείξει άλλη φορά τέτοιο σημάδια σχιζοφρένειας. Οπότε? ΚΑΤΑΝΟΩ πως έχει κάτι που το παλεύει μέσα της (πρόβλημα στην εργασία, με τον άντρα, τα παιδιά?) το ράβω, δεν την προσβάλλω, δεν την τσιγκλάω και της επιτρέπω να έχει λίγο χρόνο να ηρεμήσει.
Την άλλη όμως την ξένη που χωρίς λόγο και αιτία, χωρίς να με ξέρει και να την ξέρω σήκωσε το χέρι της, δεν θα το αφήσω έτσι.
Συμπέρασμα της ιστορίας:
1) Είμαι άνθρωπος.
2) Όλα τα δάχτυλα δεν είναι τα ίδια
.......................................
Τα υπόλοιπα δικά σας !
Μόλις πέρασαν τα 2 πρώτα δευτερόλεπτα του ξαφνιάσματος του δικού μου, άνοιξα την αγκαλιά μου και της είπα: «Δεν το ήθελες το ξέρω και ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ». Και συνεχίσαμε την συζήτηση μας εκεί που την είχαμε διακόψει. (βεβαίως δεν θέλησα να την επιβαρύνω με ερωτήσεις για τον άντρα της κτλ κτλ Νομίζω πως θέλει τον χρόνο της να σκεφτεί πιό ήρεμα)
Σενάριο 2ο: Στο λεωφορείο για την δουλειά, έχω πιάσει κουβεντούλα με μία κυρία. Δεν συμφωνούμε όπως φαίνεται και ξαφνικά από το πουθενά σηκώνει το χέρι και με σκαμπιλίζει.
Τί κάνω? Αν έχω μαζί μου γιαταγάνι της το κόβω από την μασχάλη. Εάν δεν έχω, την αρχίζω τα χαστούκια μέχρι να πει «ήμαρτον».
ΓΙΑΤΙ ?
Γιατί είμαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με πάθη και αδυναμίες.
Γιατί η μία είναι αδελφή μου και έχουμε φάει, έχουμε πιεί μαζί, ξαναέχουμε συζητήσει άπειρες φορές και ποτέ δεν είχε δείξει άλλη φορά τέτοιο σημάδια σχιζοφρένειας. Οπότε? ΚΑΤΑΝΟΩ πως έχει κάτι που το παλεύει μέσα της (πρόβλημα στην εργασία, με τον άντρα, τα παιδιά?) το ράβω, δεν την προσβάλλω, δεν την τσιγκλάω και της επιτρέπω να έχει λίγο χρόνο να ηρεμήσει.
Την άλλη όμως την ξένη που χωρίς λόγο και αιτία, χωρίς να με ξέρει και να την ξέρω σήκωσε το χέρι της, δεν θα το αφήσω έτσι.
Συμπέρασμα της ιστορίας:
1) Είμαι άνθρωπος.
2) Όλα τα δάχτυλα δεν είναι τα ίδια
Τα υπόλοιπα δικά σας !
Καμια φορα και εμεις με την συμεριφορα μας βοηθαμε την ασχημη κατασταση δεν το λεω για εσενα Θεοδωρα γενικα το λεω.
Σιγουρα ο Χριστιανος δεν ειναι κανενας αναισθητος προς Θεου τον ακρατο θυμο δεν πρεπει να εχει.
Οργίζεσθε και μην αμαρτάνετε, λεει η Γραφη.
Καλα το δευτερο περιστατικο ειναι αληθινο? Ξαφνικα λες??
χαχαχα σε καμια παθολογικη περιπτωση επεσες εαν ναι
Σιγουρα ο Χριστιανος δεν ειναι κανενας αναισθητος προς Θεου τον ακρατο θυμο δεν πρεπει να εχει.
Οργίζεσθε και μην αμαρτάνετε, λεει η Γραφη.
Καλα το δευτερο περιστατικο ειναι αληθινο? Ξαφνικα λες??
χαχαχα σε καμια παθολογικη περιπτωση επεσες εαν ναι
Δημοσ.: 590
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας
Xpnstos έγραψε:Ενώ σήμερα οι "αδελφοί" ξεχαρμάνιασαν (με ότι τρόπο ξεχαρμανιάζει ο καθένας) και επέστρεψαν, αδελφικότεροι.
Αφού έκαναν την Παρασκευή (και το Σάββατο το πρωί), ως μανιακοί, λούζοντας πατόκορφα δικαίους και αδίκους με προσβολές, και μη έχοντας την συναίσθηση να ζητήσουν ούτε ένα συγγνώμη, σήμερα ξαναγύρισαν για να ξαναγράψουν για τον γέροντα Παϊσιο, οδηγίες για προσκυνήματα, κλπ. ψυχωφέλιμα.
Μέχρι το επόμενο χαρμάνιασμα.
ζητω συγνωμη απο τον χρηστο για τους χαρακτηρισμους
παναγιωτης
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Ζητώ κι εγώ συγνώμη αν άθελά μου έθιξα ή στεναχώρησα κάποιον.panosgreece έγραψε:Xpnstos έγραψε:Ενώ σήμερα οι "αδελφοί" ξεχαρμάνιασαν (με ότι τρόπο ξεχαρμανιάζει ο καθένας) και επέστρεψαν, αδελφικότεροι.
Αφού έκαναν την Παρασκευή (και το Σάββατο το πρωί), ως μανιακοί, λούζοντας πατόκορφα δικαίους και αδίκους με προσβολές, και μη έχοντας την συναίσθηση να ζητήσουν ούτε ένα συγγνώμη, σήμερα ξαναγύρισαν για να ξαναγράψουν για τον γέροντα Παϊσιο, οδηγίες για προσκυνήματα, κλπ. ψυχωφέλιμα.
Μέχρι το επόμενο χαρμάνιασμα.
ζητω συγνωμη απο τον χρηστο για τους χαρακτηρισμους
παναγιωτης
Το μόνο που ήθελα ήταν να βοηθήσω λίγο τους αδελφούς μας από την Κύπρο, επειδή έμοιαζαν λίγο πελαγωμένοι κι εγώ ξέρω ένα-δυό πραγματάκια από τον Άθω.
Δεν σου κρατώ τίποτα. Ο Θεός να μας συγχωρεί όλους. Το να σφάλλουμε είναι ανθρώπινο. Το να αλληλοσυγχωρούμαστε είναι των Χριστιανών γνώρισμα.panosgreece έγραψε: ζητω συγνωμη απο τον χρηστο για τους χαρακτηρισμους
παναγιωτης
Και πολύ καλά έκανες Πέτρε. Δεν έθιξες ούτε και στενοχώρεσες κανέναν.petrosathonas έγραψε: Ζητώ κι εγώ συγνώμη αν άθελά μου έθιξα ή στεναχώρησα κάποιον.
Το μόνο που ήθελα ήταν να βοηθήσω λίγο τους αδελφούς μας από την Κύπρο, επειδή έμοιαζαν λίγο πελαγωμένοι κι εγώ ξέρω ένα-δυό πραγματάκια από τον Άθω.