Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση από marinam »

panagiotisspy έγραψε:Αν και είμαστε λιγάκι νέοι για να εισπράξουμε τα παραπάνω,
εν τούτοις,
Βασίλη, η Άννα δίνει ρέστα....

Δεν είναι ανάγκη να καταλάβουμε ακριβώς τις ευθύνες μας, απλά να δεχτούμε ότι έχουμε πολλές....

Και να αγαπήσουμε τα παιδιά μας, όχι για μας, αλλά γι' αυτά....
Δεν είμαστε "νέοι" καθόλου αν και Παναγιώτη μου δεν ξέρω την ηλικία σου :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ξέρω την δικιά μου όμως και δεν είμαι καθόλου μα καθόλου νέα. Πρέπει να γίνουμε υπευθυνοι. Να έχουμε συνήδειση. Η γενειά του πατέρα μου φταίει, φυσικά και έχει δίκιο η Άννα. Και θα την πληρώνουν όχι μόνο η δικιά μου γενιά αλλά και οι επόμενες. Αν δεν αλλάξουμε ομως εμείς, τους εαυτούς μας τότε μην περιμένουμε να μας αλλάξουν οι άλλοι, γιατι οι άλλοι θα μας αλλάξουν για δικό τους συμφέρον.
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

Τώρα αρχίζω και θυμώνω και ειλικρινά μερικές φορές νομίζω ότι δεν ξέρω αν η άποψη και η σκέψη που κάνω ευσταθεί, αρχίζουν και τα καταφέρνουν και να έχουν αποτελέσματα, γιατι μας κάνανε να μην εμπιστευομαστε την αποψή μας. Εδώ και αρκετό καιρό έχει καταπατηθεί το Σύνταγμα και δεν είμαι συνταγματολόγος, και κανένας ούτε ο ΠτΔ μας δεν είπε κάτι και τους πείραξε η αγανάκτηση ανθρώπων που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν στην παρέλαση;

Συμφωνώ ότι η παρέλαση είναι να τιμάμε τους ανθρώπους που δώσαν την ζωή τους να ζούμε ελευθεροι όλοι εμείς. αναρωτηθηκε όμως ποτέ του αν εκείνοι οι άνθρωποι που πολεμούσανε τότε (μαζί) θα ήταν περήφανοι για το σήμερα;;

Τέλος πάντων πρέπει να φύγω, καλη σας μέρα!

Με το δημοψήφισμα που άκουσα σήμερα μου θύμησαν όταν πέθανε ο παππούς μου βρήκα έντυπα απο το δημοψήφισμα που έγινε το ' 74. Βρήκα σε καφέ και σε γαλάζιο χρώμα νομίζω τα ψηφοδελτια. φυσικά δεν ήξερα τι ήταν τότε. Κάπου πρέπει να έχω κρατήσει 2 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

faviola έγραψε: Κοίτα να δεις αυτά λέω στους γονείς μου. Στον πατέρα μου, που τον περισσότερο χρόνο της θητείας του ήταν στην φυλακή γιατί ήταν χαρακτηρισμένος κομμουνιστής (χωρίς να είναι) στην διάρκεια της Χούντας και στην μάνα μου που ήταν στο Πολυτεχνείο. Το λέω χωρίς να κρατάω τον ριζοσπάστη στο χέρι μου. Στο χέρι μου κρατώ την αγάνακτηση, κρατώ τα ποίηματα του Ελύτη, την μουσική του Θοδωράκη, το Canto General του Pablo Neruda.... Και οι παππούδες μου σπούδασαν παιδιά και 'εβγαλαν λαμπρούς επιστήμονες. Αυτό δεν τους απαλάσσει από τις πολιτικές τους ευθύνες. Δυστυχώς πλέον δεν έχω κανένα παππού (τον έναν δεν τον γνώρισα, ο άλλος κοιμήθηκε το 2008 σε ηλικία 92 ετών). Όμως θα του τα λέγα αυτά. Τα λέω στους γονεις μου και στους εδώ φίλους μου, οι έξω φίλοι είναι νέοι..., στην ηλικία μου. Βασίλη μας θάψατε στην καλοπέραση. Πώς θα μας ξεθάψετε; Γιατί πρέπει εμείς να βρούμε τον τρόπο; Εσείς δεν μας οδηγήσατε εδώ; Τώρα που ζητούνται ευθύνες τι γίνεται;;;; Δεν ζήτησα να γίνετε Κολοκοτρωναίοι. Ζητώ να γίνετε ΗΡΩΕΣ!!!!!! Να γίνετε ΕΛΛΗΝΕΣ σαν τους γονείς σας. Αυτό ζητά η καταρρακωμένη γενιά μας......
Τα λόγια σου δείχνουν μια κατά τη γνώμη μου υγιέστατη νέα.
Αυτό δεν σημαίνει πως είναι και σωστά.
Για ποια νεολάια μιλάς; για πια νέα γενιά;
Θεωρείς ότι εκπροσωπείς τους περισσότερους της γενιάς σου;
Οι περισσότεροι νέοι ή τέλος πάντων αρκετοί, είναι εκτός τόπου και εκτός χρόνου!!!!!!!!!!!!!!!!!

Νομίζω πως η βασική ευθύνη των ΄΄μεγάλων΄΄ είναι γιατί έκαναν παιδιά σαν τα μούτρα τους και ίσως χειρότερα.
Γι αυτό βάρα όσο θες. Θα έχεις δίκιο.
Αλλά και οι μεγαλύτεροι θα βαράνε τους πιο μεγαλύτερους κ.ο.κ.
Εντάξει, και τι έγινε;;;

Το παράδειγμα του πατέρα μου δεν φάινεται να σε έπεισε.
Όμως προσωπικά δεν έχω και άλλο επιχείρημα.
Είναι δυνατόν σε έναν βιοπαλαιστή που τη μισή του ζωή πολέμαγε την πείνα, να του ζητάω ευθύνες για το κοινωνικό γίγνεσθαι;;;

Βέβαια εσύ το γενικεύεις - γι αυτό και συμφωνεί ο Παναγιώτης - οπότε πιθανόν να μην εννοέις τους πατεράδες μας και εμάς,
αλλά όλους τους υπόλοιπους...

Λοιπόν για να συμφωνήσουμε σε κάτι.
Η μέγιστη επανάσταση είναι να μεγαλώσεις και να παραδώσεις στην κοινωνία, παιδιά της ΄΄προκοπής΄΄, καλά με Χριστό μέσα τους,
με σεβασμό στον συνάνθρωπο, προσανατολισμένα στην πρόοοδο και στην αναγέννηση της ανθρωπότητας.
Και αν συμφωνείς σε αυτό, τότε παύει η κριτική στον γέροντα πατέρα μου και στον δικό σου...

Και κάτι τελευταίο και συγχώρεσέ με.
Για ξύλινο λόγο κατηγορούνται και οι νέοι, όχι μόνο οι πολιτικοί.
Ακούγοντας κομμουνιστικά λογίδρια στα φεστιβαλ της ΚΝΕ, σκας στα γέλια...
Πρόσεχε σε παρακαλώ Αννούλα μου.
Πρόσεχε μην μετεξελίξεις τη σημερινή φρεσκάδα σου, σε αριστερά τσιτάτα...

Με πολύ συμπάθεια.
ΒΑΣΙΛΗΣ
Katerinar
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Katerinar »

Katerinar έγραψε: Για αυτό θα ξανα ανεβάσω τα λόγια του Μακρυγιάννη...

"Εάν θέλουμε το λίγο να γίνει μεγάλο, πρέπει να λατρεύουμε Θεό να αγαπάμε την Πατρίδα, να έχουμε αρετή, τα παιδιά μας να τα μαθαίνουμε γράμματα και ηθική."

Στρατηγός Μακρυγιάννης
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

ο καθένας έχει τους λόγους του για το τι κάνει, και αυτοί και εμεί. σωστό λάθος θα το κρίνει η Ιστορία. Αλλά εγώ θα φοβόμουν περισσότερο την ώρα που θα με κρίνει ο Θεός και όχι η Ιστορία. Γιατι θα κριθούμε και για τις πράξεις μας εκεί, αλλά και για αυτά που δεν πράξαμε για τους συναθρώπους μας.

καλημέρα ...

Βασιλάκη μου καλημέρα.

Νομίζω το γενικέυει η Αννα γιατι όλοι φταίμε... δεν έχω χρόνο να σου απαντήσω γιατι. πιο μετά :8 :8

Αποψή μου είναι ότι η αριστερά και η δεξιά ως ιδεολογία έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό. τουλάχιστον με ότι αντιπροσωπευαν κάποτε...
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

marinam έγραψε:

καλημέρα ...

Βασιλάκη μου καλημέρα.
Καλημέρα γλυκιά μου Μαρίνα.
Στο λέω από τώρα.
Σε συνάντηση στα Γιάννενα θα έρθω ότι και να γίνει...
Μου έχουν λέιψει τα βατράχια στο νησάκι της λίμνης...
Θα πληρώσω εγώ το τραπέζι αλλά με μια προυπόθεση.
Όλες οι κοπέλες της παρέας να φάνε από ένα πιάτο βατράχοπόδαρα!!!
Καλημέρα και πάλι
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Αν και σταδιακά φεύγουμε απ' το θέμα,
να σου πω Βασίλη,
ότι τα παιδιά σου είναι μικρά,
όταν μεγαλώσουν λίγο θα καταλάβεις,
πως πολλές φορές θα αισθάνεσαι πως θα έχεις άδικο όταν θα μιλάς μαζί τους,
χωρίς όμως να ξέρεις ακριβώς σε τι έχεις άδικο..

Τόχω νιώσει με τα "δικά μου"..

Αυτή είναι η υγιής αμφισβήτηση των νιάτων..

Και σε αυτό το σημείο,
πρέπει όλοι μας να βρούμε τη διάκριση,
να διακρίνουμε το πού ακριβώς πρέπει να απομυθοποιηθούμε απ' τα παιδιά,
να πάψουμε νάμαστε σε θέση ισχύος σε κάποιο επίπεδο απέναντί τους,
ώστε σε τελική ανάλυση με την ταπείνωση αυτή,
να τα βοηθήσουμε,
έτσι θα γίνουμε πραγματικοί γονιοί,
έτσι θα παραδώσουμε στην κοινωνία,
ανθρώπους ακομπλεξάριστους,
χωρίς κουσούρια και συμπλέγματα,
ανθρώπους ελεύθερους,
αξιωνόμενοι να νιώσουμε,
πως τα "δικά μας" παιδιά,
δεν είμαστε πλέον εμείς οι ίδιοι,
αλλά κάποιοι άλλοι άνθρωποι,
καλύτεροι από μας,
άνθρωποι δικοί τους (του εαυτού τους),
και πάνω απ' όλα,
δικοί Του....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΑΨΟΓΟΣ.
Προσοχή όμως γιατί κινδυνεύει και το φαινόμενο ΄΄ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ΄΄.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

vasilisalt έγραψε:ΑΨΟΓΟΣ.
Προσοχή όμως γιατί κινδυνεύει και το φαινόμενο ΄΄ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ΄΄.
Βέεεεεεεεεεεεεεβαια!!!! :smile: :smile:

Πάντα υπάρχει αυτό!!!! :8 :8

Αχ αυτή η λέξη διάκριση βρε παιδί μου, νιώθω πως πολλές φορές ταυτίζεται με την Αγάπη....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

vasilisalt έγραψε:
marinam έγραψε:

καλημέρα ...

Βασιλάκη μου καλημέρα.
Καλημέρα γλυκιά μου Μαρίνα.
Στο λέω από τώρα.
Σε συνάντηση στα Γιάννενα θα έρθω ότι και να γίνει...
Μου έχουν λέιψει τα βατράχια στο νησάκι της λίμνης...
Θα πληρώσω εγώ το τραπέζι αλλά με μια προυπόθεση.
Όλες οι κοπέλες της παρέας να φάνε από ένα πιάτο βατράχοπόδαρα!!!
Καλημέρα και πάλι

Βασιλάκη μου,
θα ειμαι μιλημενη με τον μαγαζατορα και σε μένα θα φέρει φτερουγες αντι βατραχια. Κανονιστε όποτε θελετε να ερθετε. Θα σκεφτω :35 :35 :35 :35 και εγω μια μερα και βλεπουμε. Έχεις ματαρθει Γιαννενα? Ο Φιλώτας ο Αχιλλέας ο Νικηφόρος μάλλον αυτοί θα ναρθουν. Ο Παναγιωτάκης είπε οπως θα πάει Αγιο Όρος. Έχει ο Θεός.

Κοιτα μηδε φας βατράχια ουαι σου.....!!! :mrgreen: :mrgreen:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”