αυτοδικια εκει που μας συμφερει;
ενω αλλου ΠΟΤΕ;
[δεν πηρα απο αυτους που ηθελα απαντηση για αυτο ξαναρωταω]
χωρις περιστροφες;
ναι η οχι
Συντονιστής: Συντονιστές
Μαλιστα δηλαδή ο Θεός που αγαπάει και τον ίδιο τον Διάβολο, δεν αγαπάει του ιερείς που αμαρτάνουν...sorry αλλά τέτοια άποψη πρώτη φορά την ακούω...δεν έτυχε να την διαβάσω ούτε στο ευαγγέλιο, ούτε σε κανένα Γεροντικό, ούτε σε κάποιο πατερικό σύγγραμμα.michail έγραψε:Ο ΛΗΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΛΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΕΡΕΑΣ.ΓΝΩΡΙΖΗΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ? Η ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ "ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ" ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ, ΑΠΟΚΟΠΤΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΣΤΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ.ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ.
Adeλφέ, γράφεις για την ψυχική του θεραπεία! Ας τον στείλουν μια 5ετια στον παπα-Γρηγόρη στο Δοχειάρι να δεις πως του φεύγουν οι "κάψες" και πως στρώνει χαρακτήρα!!!!!YiaVi έγραψε:Το δήλωσα πιο πάνω ότι δεν είμαι καλός Χριστιανός, άρα δεν είμαι στην κατηγορία που περιγράφεις. Μου κάνει εντύπωση ότι κάποιοι "σούπερ πνευματικοί" (που συνήθως κάνουν και τζάμπα μαθήματα πνευματικότητας) δικαιολογούν ακόμη και το σκάνδαλο του παιδεραστή κληρικού. Ε όχι φίλε, υπάρχουν και διαβαθμίσεις. Η καημένη η μοιχαλίδα του Ευαγγελίου κινδύνευε να λιθοβοληθεί για ένα σαρκικό αμάρτημα. Δεν ποίμαινε τον λαό του Ισραήλ. Ο άλλος είναι λειτουργός, φοράει τα άμφια, του εμπιστεύεται ο Θεός ψυχές - και παιδικές ψυχές - και ασχημονεί ασύστολα ακόμα και μέσα στην εκκλησία, και μέσα στο ιερό. Και κάτι περίεργες προοδευτικούρικες "ανεξάρτητες" Αρχές τον προστατεύουν και η διοικούσα Εκκλησία τον καλύπτει. Εντάξει, μακάρι ο άνθρωπος να μετανοήσει. Μέχρι όμως τότε, τί θα γίνει με τον κόσμο που σκανδαλίζεται; Και κατά πόσο η συγκάλυψη του σκανδαλοποιού θα βοηθήσει τον ίδιο να συνετιστεί;xenos έγραψε:Η διαπόμπευση που τόσο ένθερμα υποστηρίζουν οι "καλοί Χριστιανοί" αυτού του φόρουμ δύο αιτίες μπορεί να έχει. Την κουτσομπολίστικη αδηφαγία μας ή/και το ότι θέλουμε να δείξουμε πόσο καλοί και τίμιοι είμαστε εμείς σε σχέση με τους άλλους που είναι αμαρτωλοί. Τί κρίμα που δεν μοιάζουμε στον Κύριό μας... "γυναίκα σε κατέκρινε κανείς?" "Κανείς Κύριε." "Ούτε Εγώ σε κατακρίνω". Μάλλον είμαστε δικαιότεροι του Χριστού...
Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Δεν μίλησα για απάνθρωπες ποινές σε παιδόφιλους κληρικούς. Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το έργο της και η Εκκλησία το δικό της. Και έργο της Εκκλησίας ειναι 1. να απομακρύνει οριστικά τον κληρικό από το θυσιαστήριο, 2. να φροντίσει για την πνευματική του θεραπεία, εάν αυτός βέβαια το επιθυμεί, 3. να προστατεύσει με κάθε τρόπο το ποίμνιο (και βέβαια όχι συγκαλύπτοντας υποκριτικά το σκάνδαλο, αλά Ρ/καθολικό αρχιεπίσκοπο Βοστώνης και κολλητάρι του δικού μας μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου, αγαπημένου παιδιού του Ιακώβου).