Ανεξάρτητες αρχές "προστασίας" !!!

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

τελικα αυτοδικια η οχι; :D
αυτοδικια εκει που μας συμφερει;
ενω αλλου ΠΟΤΕ;

[δεν πηρα απο αυτους που ηθελα απαντηση για αυτο ξαναρωταω]
χωρις περιστροφες;
ναι η οχι :arrow:
Εικόνα
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Φίλοι μου
Νομίζω εξαντλήθηκε το θέμα....
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
plou73
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από plou73 »

Από μένα περιμένεις;Για να καταλάβω :-/
plou73
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

plou73 έγραψε:Από μένα περιμένεις;Για να καταλάβω :-/
οχι οχι... :lol:
ξερουν αυτοι
Εικόνα
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

michail έγραψε:Ο ΛΗΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΛΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΕΡΕΑΣ.ΓΝΩΡΙΖΗΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ? Η ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ "ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ" ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ, ΑΠΟΚΟΠΤΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΣΤΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ.ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ.
Μαλιστα δηλαδή ο Θεός που αγαπάει και τον ίδιο τον Διάβολο, δεν αγαπάει του ιερείς που αμαρτάνουν...sorry αλλά τέτοια άποψη πρώτη φορά την ακούω...δεν έτυχε να την διαβάσω ούτε στο ευαγγέλιο, ούτε σε κανένα Γεροντικό, ούτε σε κάποιο πατερικό σύγγραμμα.

Όσο για το "όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε" θα σε παραπέμψω σε πατέρα της Εκκλησίας (δεν θυμάμαι τώρα που το διάβασα) ότι θα κριθούμε ως "σώμα" ως μοναστήρι, ως ενορία κλπ. Εξάλλου ο αγ. Νικόδημος ο Αγιορείτης λέει το εξής: Ότι για κάθε άνθρωπο θα δώσουν λόγο: ο ίδιος, ο πνευματικός του, οι γονείς του και ο ανάδοχος, φανερώνοντας πως η γνωστή ρήση "καθένας από το ποδι του κρέμεται" είναι προτεσταντικής προέλευσης. Ακόμη κι αν κάποιοι ιερείς σκανδαλίζουν και είναι αφορμή να ακούγονται τόσα για την εκκλησία, το ίδιο θα δώσουν λόγο όσοι σκανδαλίζουν τους άλλους που δεν γνωρίζουν συγκεκριμμένο σκάνδαλο και γίνονται εξίσου αιτία να ψυχρανθεί κάποιου η σχέση με την Εκκλησία. Και να σου πω αδελφέ μου και τι μου είχε πει ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος που για ένα διάστημα που έμανα Αθήνα (1 χρόνο περίπου) τον είχα πνευματικό με την άδεια, φυσικά, του πνευματικού μου; Μη κρίνεις, γιατί αν κάτι μας συγκρατεί είναι η Χάρη του Θεού και τίποτα άλλο, αν μας εγκαταλείψει, μπορεί να γίνουμε και οι χειρότεροι αλήτες της Ομόνοιας. Κι ο θεός το επιτρέπει κάποτε αυτό αν δεν πάψουμε να κρίνουμε μήπως και ταπεινωθούμε! Γι' αυτό όχι φίλε μου μεγάλα λόγια και μεγάλες καταδίκες γιατί αν μας εγκαταλείψει η χάρη του Θεού και γίνουμε παίγνια των δαιμόνων, μπορεί να πέσουμε στο πάθος, που ως θεοί, το σχολιάζουμε και κατακρίνουμε τον άνθρωπο που υπέπεσε σ' αυτόι . Ο Θεός έχει δρόμους να αποκαταστήσει την αλήθεια και την δικαιοσύνη και σ' αυτήν τη ζωή. Υπάρχουν οι αρμόδιοι να ψάξουν τα θέματα και να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους (βλέπε το παραδειγμα που ανέφερε ο αδελφός Misha με τον Εδέσσης και τον νυν Πειραιώς που "δεν χαρίζουν κάστανα"). Το πολίτευμα, έτσι το θέλει το Άγιο Πνεύμα που συγκροτεί την Εκκλησία, είναι Ιεραρχικό, και έχουν οριστεί αρμόδιοι-Επίσκοποι για τα θέματα αυτά.

Κάποτε ένας αδελφός από τις συνάξεις που πηγαίναμε κατέκρινε συνεχώς το πάθος ιερέα γπου κάπνιζε. Το λεγε, το ξανάλεγε, το 'χε κάνει σίριαλ...μέχρι που κάτω από κάποιες συνθήκες στο στρατό, το άρχισε κι ο ίδιος καπνίζοντας 3 πακέτα την μέρα! Ο γέροντας του, μου εμπιστεύθηκε μι φορά, του είπε: Θυμάσαι τον ιερέα που 'χε αυτό το πάθος και τον κατέκρινες; Έπεσες στο ίδιο για να ταπεινωθείς και να μάθεις να μετράς τα λόγια σου......
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

YiaVi έγραψε:
xenos έγραψε:Η διαπόμπευση που τόσο ένθερμα υποστηρίζουν οι "καλοί Χριστιανοί" αυτού του φόρουμ δύο αιτίες μπορεί να έχει. Την κουτσομπολίστικη αδηφαγία μας ή/και το ότι θέλουμε να δείξουμε πόσο καλοί και τίμιοι είμαστε εμείς σε σχέση με τους άλλους που είναι αμαρτωλοί. Τί κρίμα που δεν μοιάζουμε στον Κύριό μας... "γυναίκα σε κατέκρινε κανείς?" "Κανείς Κύριε." "Ούτε Εγώ σε κατακρίνω". Μάλλον είμαστε δικαιότεροι του Χριστού...
Το δήλωσα πιο πάνω ότι δεν είμαι καλός Χριστιανός, άρα δεν είμαι στην κατηγορία που περιγράφεις. Μου κάνει εντύπωση ότι κάποιοι "σούπερ πνευματικοί" (που συνήθως κάνουν και τζάμπα μαθήματα πνευματικότητας) δικαιολογούν ακόμη και το σκάνδαλο του παιδεραστή κληρικού. Ε όχι φίλε, υπάρχουν και διαβαθμίσεις. Η καημένη η μοιχαλίδα του Ευαγγελίου κινδύνευε να λιθοβοληθεί για ένα σαρκικό αμάρτημα. Δεν ποίμαινε τον λαό του Ισραήλ. Ο άλλος είναι λειτουργός, φοράει τα άμφια, του εμπιστεύεται ο Θεός ψυχές - και παιδικές ψυχές - και ασχημονεί ασύστολα ακόμα και μέσα στην εκκλησία, και μέσα στο ιερό. Και κάτι περίεργες προοδευτικούρικες "ανεξάρτητες" Αρχές τον προστατεύουν και η διοικούσα Εκκλησία τον καλύπτει. Εντάξει, μακάρι ο άνθρωπος να μετανοήσει. Μέχρι όμως τότε, τί θα γίνει με τον κόσμο που σκανδαλίζεται; Και κατά πόσο η συγκάλυψη του σκανδαλοποιού θα βοηθήσει τον ίδιο να συνετιστεί;
Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Δεν μίλησα για απάνθρωπες ποινές σε παιδόφιλους κληρικούς. Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το έργο της και η Εκκλησία το δικό της. Και έργο της Εκκλησίας ειναι 1. να απομακρύνει οριστικά τον κληρικό από το θυσιαστήριο, 2. να φροντίσει για την πνευματική του θεραπεία, εάν αυτός βέβαια το επιθυμεί, 3. να προστατεύσει με κάθε τρόπο το ποίμνιο (και βέβαια όχι συγκαλύπτοντας υποκριτικά το σκάνδαλο, αλά Ρ/καθολικό αρχιεπίσκοπο Βοστώνης και κολλητάρι του δικού μας μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου, αγαπημένου παιδιού του Ιακώβου).
Adeλφέ, γράφεις για την ψυχική του θεραπεία! Ας τον στείλουν μια 5ετια στον παπα-Γρηγόρη στο Δοχειάρι να δεις πως του φεύγουν οι "κάψες" και πως στρώνει χαρακτήρα!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

5 ετια; 8O
μια φορα ειχα καθησει 7 μερες και κοντεψα να φυγω με Εικόνα απο την κουραση

αλλα ειναι ωραια εκει :wink:
Εικόνα
plou73
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από plou73 »