aposal έγραψε:Και παρέλειψα να πω ότι στην απόφαση της Δ.Ι.Σ. (ψήφοι 7 - 5) νομίζω ότι η στάση των 5 Ιεραρχών δεν ήταν η αρμόζουσα (επιεικής χαρακτηρισμός)!
:razz: :razz: :razz: ευχαριστουμε δια την τοσαυτην επιεικιαν σας δια την Ιεραν Συνοδον!!!ειστε πο πολυ καλος....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! μπορειτε μηπως να μας κρινετε κ ολες τις υπολοιπες παρακαλω?διοτι αν δεν τυχουν της υψηλης εγκρισεως σας,νομιζω,δεν ειναι σε θεση να θεωρουνται εγκυραι απο το σωμα της Εκκλησιας.... :razz: :razz: :razz:
συγχωρειστε μου τον αστεισμον....
μα ειναι δυνατον να κρινονται κατα τετοι τροπο οι αποφασεις της συνοδου??εχομε εμεις την πειρα -κοινωνικη κ αγιοπνευματικη -που εχουν οι ιεραρχαι?
aposal έγραψε:Και παρέλειψα να πω ότι στην απόφαση της Δ.Ι.Σ. (ψήφοι 7 - 5) νομίζω ότι η στάση των 5 Ιεραρχών δεν ήταν η αρμόζουσα (επιεικής χαρακτηρισμός)!
:razz: :razz: :razz: ευχαριστουμε δια την τοσαυτην επιεικιαν σας δια την Ιεραν Συνοδον!!!ειστε πο πολυ καλος....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! μπορειτε μηπως να μας κρινετε κ ολες τις υπολοιπες παρακαλω?διοτι αν δεν τυχουν της υψηλης εγκρισεως σας,νομιζω,δεν ειναι σε θεση να θεωρουνται εγκυραι απο το σωμα της Εκκλησιας.... :razz: :razz: :razz:
συγχωρειστε μου τον αστεισμον....
μα ειναι δυνατον να κρινονται κατα τετοι τροπο οι αποφασεις της συνοδου??εχομε εμεις την πειρα -κοινωνικη κ αγιοπνευματικη -που εχουν οι ιεραρχαι?
Να με συγχωρέσεις αδελφέ μου αν η άποψή μου σε σκανδάλισε! Πιθανότατα έχεις εσύ το δίκιο! Δεν γνωρίζω καλά του Εκλησιαστικούς κανόνες!
Βέβαια η άποψή μου αφορούσε μόνο τη συγκεκριμένη απόφαση της ΔΙΣ και δεν είναι γενική κρίση εναντίον των πέντε Ιεραρχών! Αλίμονο!
Πάντως πρέπει να πω ότι :
1) Θεωρώ ότι είναι λάθος που αργεί τόσο πολύ η οριστική απόφαση και αφήνεται να πλανάται επί τόσο μακρό χρονικό διάστημα η σκιά περί ηθικής, εναντίον ενός Ιεράρχη και
2) Όλο αυτό το διάστημα δεν άκουσα καμία δήλωση περί μετανοίας του τέως, πολύ δε περισσότερο δεν είδα καμία ανάλογη ενέργεια.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
μετ'εκπληξεως μου διαπιστωνω οτι ενιοι εξ υμων εχετε στησει λαικα δικαστηρια...κατι σαν τα "δικαστηρια του βουνου"για οσους γνωριζουν...
ξερετε ποιος εκανε ή δεν εκανε τι κ αναλογως οχι μονο βγαζετε ετυμηγορια αλλα επιπλεον οσον αφορα αρχιερεις βαζετε κ το επιτιμιον(λεει ο aposal να βγει και στην τηλεοραση -σε ποιο καναλι???-κ να μας πληροφορησει την μετανοια του για αυτα που εμεις εδω στο δικαστηριο του φορουμ μας τον βρηκαμε ενοχο.....μηπως πατερ Αντωνιε,πρεπει να βγαλετε οι ιερεις τα πετραχειλια κ να τα φερετε στα μελη του φορουμ εδω?????!!!! :razz: :razz:
επιπλεον,μηπως αδελφοι μου θελετε να καταργησουμε την Αγια και Ιερα Συνοδο της Εκκλησιας μας και να βαλουμε στην θεση της τον π.Νικολαο-που ακομη δεν εχω καταλαβει σε ποιον ακριβως π.Νικολαο αναφερεστε...διοτι αν αναφερεστε στον αγιον Μεσογαιας,γιατι δεν αναφερεστε και για τον αγιον πρ.Αττικης-ο οποιος εχει κ 30 χρονια αρχιερευς στην πλατη του- με την προσφωνηση ο π.Παντελεημων????μηπως του αφαιρεσατε κ την αρχιερωσυνη του ανθρωπου????γιατι ο ενας να ειναι π.Νικολαος κ ο αλλος να μην ειναι π.Παντελεημων...???δεν ειναι αντικειμενικο το θεμα?πολυ σωστα κ κατα ταξιν ειπε οτι δεν ειναι υφισταμενος του αγιου Μεσογαιας.που το παραξενο?
περα απο το χιουμορ.....
λυπουμαι ειλικρινως διοτι χριστιανοι οντες δεν ξερουμε την ταξη της Εκκλησιας...και θεωρουμε ο,τι μας κατεβει κ οπως μας κατεβει...ΠΑΝΤΑ ΕΥΣΧΗΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑΞΙΝ ΓΙΝΕΣΘΩ...η Εκκλησια απεφανθη συνοδικως,οπως αριστουργηματικα το ορισαν οι θειοι κ ιεροι πατερες.οποιος εχει τις διαφωνιες του κ τις αποδειξεις του εκει ας απευθυνθει...
aposal έγραψε:Πάντως πρέπει να πω ότι :
1) Θεωρώ ότι είναι λάθος που αργεί τόσο πολύ η οριστική απόφαση και αφήνεται να πλανάται επί τόσο μακρό χρονικό διάστημα η σκιά περί ηθικής, εναντίον ενός Ιεράρχη και
2) Όλο αυτό το διάστημα δεν άκουσα καμία δήλωση περί μετανοίας του τέως, πολύ δε περισσότερο δεν είδα καμία ανάλογη ενέργεια.
αγαπητε μοι αδελφε, σε καμμια περιπτωση δεν εχω σκοπο βεβαιως να σε στενοχωρησω...αλοιμονο...η μονη λογικη απορια σου ειναι το 1 απο αυτα που γραφεις παραπανω.
ομως ,δεν ειναι δυνατον στην ιεραρχια να προβει σε εκλογη μητροπλιτου διοτι δεν εχει ΦΕΚ αναλογο στα χερια της...διοτι δεν αξαντληθηκαν ολα τα ενδικα μεσα ουτως ωστε να χηρευσει οριστικως η θεσις...για σκεψου αν τελικα οι αποφασεις ειναι αθωοτικες για τον πρ.Αττικης....κ η συνοδος εχει εκλεξει ηδη νεον Αττικης....τι εχει να γινει...ποιος απο τους δυο θα ειναι ο νομιμος,κανονικος κ μονιμος μητροπολιτης εκ των 2?????θα γινει πιθανως ο,τι εγινε και στη Λαρισσα....θυμασαι....??????θελεις να επαναληφθουν αυτες οι αθλιοτητες και στην αθηνα??γι αυτους κ..αλλους λογους δεν δυναται η ιεραρχια να προβει σε πληρωση της