Υφίσταται επίθεση το forum;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

tomR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tomR »

Ρε φίλε ποιος σου είπε αν προσκυνάς ή αν σέβεσαι . . .κτλ

τι έγινε τώρα άρχισες να κρίνεις τους πάντες ? αρχίσανε να σου φταίνε τα ντουβάρια ? αυτοί που κλέβουν ? και αν κατάλαβα καλά στην Εκκλησία σου σας βάζουν και υπογράφετε? Και μετά τους προσκυνάτε ?

Δεν μπορείς να το χωνέψεις ? ζορίζεσαι ? φίλε μου? ,που τόσο καιρό έγραφες και έγραφες , χωρίς καμιά δυσκολία ( ομολογώ ), κατεβατά ολόκληρα, τώρα τι έγινε δεν μπορείς να γράψεις ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ ?

Στην Εκκλησία σου είναι Πατριάρχης σου ο κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ? και αρχιεπίσκοπος σου ο Χριστόδουλος ? oceangr2 ? μόνο αυτό ,

ούτε να τους σεβαστείς , ούτε να τους προσκυνήσεις

Υ.Γ.
Μανο . . . . " βρήκε η μπομπη ( =διαπομπευμενη ) στη στρατα και αναγελαει τους διαβατες ".. . .νομίζω αυτό είναι αρκετό
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

tomR έγραψε:Υ.Γ.
Μανο . . . . " βρήκε η μπομπη ( =διαπομπευμενη ) στη στρατα και αναγελαει τους διαβατες ".. . .νομίζω αυτό είναι αρκετό
:rr: :director: :director: :director: :wav: :reindeer:
Καλή Σαρακοστή
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

oceangr2 έγραψε:Μα καλά είστε σοβαροί?

Προσηλυτισμός γίνεται εδώ μέσα και μιλάτε συνέχεια για επιρροές σε νεότερα μέλη κ.τ.λ.

Στα τόσα χιλιάδες κείμενα εδώ μέσα αν 10 ή 20 κείμενα έχουν την δύναμη να επηρεάσουν την πίστη, και το πιστεύεται πραγματικά αυτό, τότε αυτά τα κείμενα έχουν κάποια βάση!

Αυτά διδάσκει η θρησκεία μας? Όποιος έχει διαφορετική προσέγγιση, κλείνουμε τις πόρτες γιατί η Ορθοδοξία είναι γκέτο?
Αυτήν την Ορθοδοξία πρεσβεύουμε?
Αρνήθηκε ο Κύριος να κάνει διάλογο με τον οποιοδήποτε?
Ποιος δίνει λοιπόν το παράδειγμα της πίστης μας?
Ο Πατέρας της πίστης μας ή κάποιοι που το παίζουν θεματοφύλακες?

Θα γυρίσουμε στον μεσαίωνα? Η θεολογική λογοκρισία υφίστατο τότε θα επαναφέρουμε τον σκοταδισμό και στο σήμερα?

Έχω την εντύπωση οτι κάποιοι ανήκουν στον μεσαίωνα και αυτοί είναι οι πραγματικά επικίνδυνη και εχθροί της πίστης μας. Οι Ορθοδοξοζηλωτές!

Ντροπή!
Οταν διάβαζα το κείμενό σου αγαπητέ μου, μου έκανε αίσθηση η συναισθηματική προάσπιση του δικαιώματος κάποιων μελών, να μιλούν ιδιαζόντως για Ορθοδοξία.
Και αναφέρω τον όρο ιδιαζόντως, εννοώντας πως στην πορεία της Χριστιανικής Ορθοδοξίας εδώ και 2000 χρόνια,την σκυτάλη που πήραν από τον Κύριο οι Απόστολοι, την παρέδωσαν σε Πατέρες Θεοφόρους, σε Αγιους Πατριάρχες και Επισκόπους,που στα Πρωτοχριστιανικά χρόνια είχαν Θείο ερωτικό ζήλο, και αυτό καταδεικνύεται από τα 11,000,000 μάρτυρες που έδωσαν την μαρτυρία του Χριστού, υπομένοντας αφάνταστα βασανιστήρια.
Συγχρόνως οι Μεγάλοι Πατέρες Αββάδες της Ερήμου και Του Ορθόδοξου μοναχισμού, συμπλήρωσαν με την απαξία του σαρκικού φρονήματος, τον νοητό πίνακα της Ορθοδοξίας και ορθοπραξίας που μας κληροδοτήθηκε.
Η διδασκαλία αυτών, έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα της συνέχειας της Αλήθειας, όπως αυτή παραδόθηκε από τον Θεό άπαξ.
Οταν λοιπόν σήμερα, επηρεασμένοι όλοι μας, από μια "ανοιχτή κοινωνία", αυτή....της πληροφόρισης, και της μεθοδευμένης παραποίησης της χριστιανικής ορθοδοξίας, από κάποια κέντρα αιρετικών μεταπρατών, ξένων προς την Αλήθεια του δόγματός μας, οφείλουμε να το αναφέρουμε και να ανησυχούμε, όταν κυρίως αιωρείται ως "διδασκαλία" στο ορθόδοξο αρχονταρίκι αυτού του χώρου.
Νάσαι σίγουρος, οτι κανείς φίλος εδώ μέσα δεν είναι φασιστικής νοοτροπίας, κανείς δεν απεμπολίζει κανέναν, αλλά οι οφθαλμοφανείς αιρετικίζουσες απόψεις, πρέπει να απαντώνται, επειδή έχουν ήδη απαντηθεί από Αγίους, στα 2000 χρόνια του χριστιανισμού.
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από oceangr2 »

anny έγραψε: Νάσαι σίγουρος, οτι κανείς φίλος εδώ μέσα δεν είναι φασιστικής νοοτροπίας, κανείς δεν απεμπολίζει κανέναν, αλλά οι οφθαλμοφανείς αιρετικίζουσες απόψεις, πρέπει να απαντώνται, επειδή έχουν ήδη απαντηθεί από Αγίους, στα 2000 χρόνια του χριστιανισμού. [/b][/color]
Είσαι σίγουρη οτι απαντώνται?

Είσαι σίγουρη οτι δίδονται οι απαντήσεις των Αγίων οι ίδιες?
Και αν ναι, δίδονται με την ίδια ταπεινότητα και τον ίδιο Θεοσεβασμό?

Είσαι σίγουρη οτι το οφθαλμοφανές δεν μπορεί να είναι οφθαλμαπάτη?

Είσαι σίγουρη οτι δεν απεμπολίζεται κανένας?

Απάντησε αυτά τα ερωτήματα στον εαυτό σου αν είσαι 100% σίγουρη.

Αν δυσκολευτείς ζήτα μου να σου αναφέρω παραδείγματα.
Όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλα μέλη του φόρουμ!
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

oceangr2 έγραψε:
anny έγραψε: Νάσαι σίγουρος, οτι κανείς φίλος εδώ μέσα δεν είναι φασιστικής νοοτροπίας, κανείς δεν απεμπολίζει κανέναν, αλλά οι οφθαλμοφανείς αιρετικίζουσες απόψεις, πρέπει να απαντώνται, επειδή έχουν ήδη απαντηθεί από Αγίους, στα 2000 χρόνια του χριστιανισμού. [/b][/color]
Είσαι σίγουρη οτι απαντώνται?

Είσαι σίγουρη οτι δίδονται οι απαντήσεις των Αγίων οι ίδιες?
Και αν ναι, δίδονται με την ίδια ταπεινότητα και τον ίδιο Θεοσεβασμό?

Είσαι σίγουρη οτι το οφθαλμοφανές δεν μπορεί να είναι οφθαλμαπάτη?

Είσαι σίγουρη οτι δεν απεμπολίζεται κανένας?

Απάντησε αυτά τα ερωτήματα στον εαυτό σου αν είσαι 100% σίγουρη.

Αν δυσκολευτείς ζήτα μου να σου αναφέρω παραδείγματα.
Όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλα μέλη του φόρουμ!
Εισαι σιγουρος οτι θελεις στην παρεα σου Ορθοδοξους;
Εισαι σιγουρος οτι αυτο που κανεις ειναι διαλογος;
Εισαι σιγουρος οτι εισαι καλοπροαιρετος;
Εισαι σιγουρος οτι δεν πλανασαι;
Εισαι σιγουρος οτι δεν αυτοεξαπατασαι;
Εισαι σιγουρος οτι μιλας επι της ουσιας και οτι δεν βερμπαλιζεις;
Εισαι σιγουρος οτι βγαινει νοημα απο αυτα που λες;
Εισαι σιγουρος οτι δεν σου εχει γινει πλυση εγκεφαλου;
Εισαι σιγουρος οτι αισθανεσαι ανετα με τη μασκα; δεν αρχισε να σε στενευει λιγο;
Απαντησε και σε εμας αν θελεις διαλογο...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από oceangr2 »

Αυτά τα ερωτήματα απάντησε τα πρώτα εσύ.
Πολλοί έχουν αυτήν την απορία για το άτομό σου και γι αυτά τα αντι-ορθόδοξα και αντιχριστιανικά που με ανορθόδοξο τρόπο πρεσβεύεις.

Αναρωτιέμαι στην Ιερά εξέταση τι ρόλο θα είχες.
Χμμμμ,
οφείλω εντούτοις να παραδεχτώ οτι πρέπει να ήσουν τέλειο εκτελεστικό όργανο του :snakeman:
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

oceangr2 έγραψε:Αυτά τα ερωτήματα απάντησε τα πρώτα εσύ.
Πολλοί έχουν αυτήν την απορία για το άτομό σου και γι αυτά τα αντι-ορθόδοξα και αντιχριστιανικά που με ανορθόδοξο τρόπο πρεσβεύεις.

Αναρωτιέμαι στην Ιερά εξέταση τι ρόλο θα είχες.
Χμμμμ,
οφείλω εντούτοις να παραδεχτώ οτι πρέπει να ήσουν τέλειο εκτελεστικό όργανο του :snakeman:

Ωκεανε ! γινε λιγο πιο πρωτοτυπος και απαντησε αν οχι σε ολες,τουλαχιστον σε καποιες ερωτησεις.
Εχω αρχισει και χασμουριεμαι ....
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Σε ένα διάλογο όλες οι γνώμες είναι ευπρόσδεκτες αρκεί να μην ξεπερνάν το μέτρο της αξιοπρέπειας.

Προσωπικά δεν μπήκα στο κόπο να ασχοληθώ με το αν είσαι Ορθόδοξος ή όχι. Μου φτάνει που το δηλώνεις. Τα υπόλοιπα τα ξέρει ο Θεός για σένα.

Απο εκεί και πέρα σκέφτηκες με πόσο σκληρά λόγια έχεις μιλήσεις εδω πέρα για άλλους αδελφούς-χρήστες;

Τέλος το να τοποθετούνται εικονίδια με διαβολάκια εδώ ακόμα και ως παράθεση είναι απαράδεκτο.
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

Melpomeni έγραψε:
strumfi έγραψε:Φίλε oceangr,
αντέδρασα κι εγώ με τις δημοσιεύσεις του proskiniti, παρ' ό,τι δεν το συνηθίζω. Το πρόβλημά μου ήταν στο εξής σημείο. Ξύπνησα Σάββατο πρωί και είδα στην πρώτη σελίδα ανεπτυγμένη μία συστηματική δογματική διδασκαλία και μου την έδωσε. Υποπτεύθηκα οργανωμένη προσπάθεια προσηλυτισμού και τα πήρα.
Όμως, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις απόψεις κανενός συνομιλητή, όσο παράξενες κι αν είναι. Ο καθένας μας έχει δικαίωμα να τις εκφράζει -και να υφίσταται τις απαντήσεις βεβαίως, αλλά όμως ευθέως δηλώνοντας ποιος είναι και τι επιζητά.
Η υπογραφή "καιόμενος ων ελάτε να σας φωτίσω..." (κάπως έτσι) μου γέννησε δύο σκέψεις: Τη μία δεν θα την αναφέρω, η δεύτερη όμως παραπέμπει σε υποψήφιο αιρεσιάρχη. Γι' αυτό και αντέδρασα έντονα. Είναι επικίνδυνο να έχεις ένα ορθόδοξο φόρουμ και να έχεις στην πρώτη σου σελίδα απόψεις περί μετεμψυχώσεως ή μετενσαρκώσεως από έναν φωτισμένο. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβεις κι εσύ και ο προσκυνητής. Ίσως, σκέφτομαι, μετά από λίγο καιρό να ήταν καλό να σκεφτεί ο διαχειριστής μια δεύτερη ευκαιρία, για να μας πείσει ο προσκυνητής πως η διάθεσή του ήταν μόνο να παρουσιάσει και να θέσει σε διάλογο τις απόψεις του και όχι κάποια άλλη. Αλλά αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση και δεν πρέπει να πιέζουμε, γιατί τις ευθύνες θα τις υποστεί η διαχείριση και όχι εμείς.

Που βρισκεται τωρα ο proskinιtis ;;;; εληξε η αποστολη του ;;;;αφησε πισω κανενα πνευματικο του παιδι ;;;;
Μελπομένη, μου απευθύνεις προσωπική ερώτηση. Πιστεύεις πως γνωρίζω να σου απαντήσω;
Άβαταρ μέλους
preloude
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από preloude »

konstantinoupolitis έγραψε:Σε ένα διάλογο όλες οι γνώμες είναι ευπρόσδεκτες αρκεί να μην ξεπερνάν το μέτρο της αξιοπρέπειας.

Προσωπικά δεν μπήκα στο κόπο να ασχοληθώ με το αν είσαι Ορθόδοξος ή όχι. Μου φτάνει που το δηλώνεις. Τα υπόλοιπα τα ξέρει ο Θεός για σένα.

Απο εκεί και πέρα σκέφτηκες με πόσο σκληρά λόγια έχεις μιλήσεις εδω πέρα για άλλους αδελφούς-χρήστες;

Τέλος το να τοποθετούνται εικονίδια με διαβολάκια εδώ ακόμα και ως παράθεση είναι απαράδεκτο.
san εμπειρος αποστολεας εδειξες την πειρα σου. συμφωνω και εγω η υποθεση μου μυριζει νηπιαγωγειο παιδια που παιζουν για καποιο παιχνιδι και τσακωνονται με παιδικη αθωοτητα.ο καλος ο χοντρος που τσακωνεται με τον ζαβολιαρη και ταχει κανει πλακακια με το πηραχτιρι που ταχει βρει με την στρουμφιτα . τα υπολοιπα τα ξερει ο θεος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”