Οχι δεν ηταν προσωπικη ερωτηση,δεν το εξεφρασα καθαρα, απλως αναρωτιομουν...strumfi έγραψε:Μελπομένη, μου απευθύνεις προσωπική ερώτηση. Πιστεύεις πως γνωρίζω να σου απαντήσω;Melpomeni έγραψε:strumfi έγραψε:Φίλε oceangr,
αντέδρασα κι εγώ με τις δημοσιεύσεις του proskiniti, παρ' ό,τι δεν το συνηθίζω. Το πρόβλημά μου ήταν στο εξής σημείο. Ξύπνησα Σάββατο πρωί και είδα στην πρώτη σελίδα ανεπτυγμένη μία συστηματική δογματική διδασκαλία και μου την έδωσε. Υποπτεύθηκα οργανωμένη προσπάθεια προσηλυτισμού και τα πήρα.
Όμως, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις απόψεις κανενός συνομιλητή, όσο παράξενες κι αν είναι. Ο καθένας μας έχει δικαίωμα να τις εκφράζει -και να υφίσταται τις απαντήσεις βεβαίως, αλλά όμως ευθέως δηλώνοντας ποιος είναι και τι επιζητά.
Η υπογραφή "καιόμενος ων ελάτε να σας φωτίσω..." (κάπως έτσι) μου γέννησε δύο σκέψεις: Τη μία δεν θα την αναφέρω, η δεύτερη όμως παραπέμπει σε υποψήφιο αιρεσιάρχη. Γι' αυτό και αντέδρασα έντονα. Είναι επικίνδυνο να έχεις ένα ορθόδοξο φόρουμ και να έχεις στην πρώτη σου σελίδα απόψεις περί μετεμψυχώσεως ή μετενσαρκώσεως από έναν φωτισμένο. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβεις κι εσύ και ο προσκυνητής. Ίσως, σκέφτομαι, μετά από λίγο καιρό να ήταν καλό να σκεφτεί ο διαχειριστής μια δεύτερη ευκαιρία, για να μας πείσει ο προσκυνητής πως η διάθεσή του ήταν μόνο να παρουσιάσει και να θέσει σε διάλογο τις απόψεις του και όχι κάποια άλλη. Αλλά αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση και δεν πρέπει να πιέζουμε, γιατί τις ευθύνες θα τις υποστεί η διαχείριση και όχι εμείς.
Που βρισκεται τωρα ο proskinιtis ;;;; εληξε η αποστολη του ;;;;αφησε πισω κανενα πνευματικο του παιδι ;;;;
Υφίσταται επίθεση το forum;
Συντονιστής: Συντονιστές
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Είναι ομοίως απαράδεκτο με το να πω οτι είσαι αιρετικός και προτεστάντης. Εσύ πως θα αισθανόσουν?.konstantinoupolitis έγραψε:Σε ένα διάλογο όλες οι γνώμες είναι ευπρόσδεκτες αρκεί να μην ξεπερνάν το μέτρο της αξιοπρέπειας.
Προσωπικά δεν μπήκα στο κόπο να ασχοληθώ με το αν είσαι Ορθόδοξος ή όχι. Μου φτάνει που το δηλώνεις. Τα υπόλοιπα τα ξέρει ο Θεός για σένα.
Απο εκεί και πέρα σκέφτηκες με πόσο σκληρά λόγια έχεις μιλήσεις εδω πέρα για άλλους αδελφούς-χρήστες;
Τέλος το να τοποθετούνται εικονίδια με διαβολάκια εδώ ακόμα και ως παράθεση είναι απαράδεκτο.
Θα ήταν φρόνιμο λοιπόν εκ μέρους σου να ελέγξεις και την συμπεριφορά ορισμένων μελών που εκφράστηκαν, ομοίως σκληρά στο πρόσωπό μου.
Αν δεν επιθυμούν σκληρές απαντήσεις ας προσαρμόσουν την κριτική τους και την αξιοπρέπειά τους σε ήπιο διάλογο και όχι σε χάβρα των Ιουδαίων.
Δεν ήταν επιθυμία μου να εκφραστώ σκληρά για κανέναν, όμως δεν θα κάτσω να δέχομαι ενορχηστρωμένες επιθέσεις, ύστερα απο υπόγειες συμφωνίες ορισμένων μελών για να με αναγκάσουν να εγκαταλείψω τον διάλογο και τις θέσεις μου.
Και ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ!
Το διαβολάκι το επιστρέφω σε αυτόν που το απέπνευσε το πνεύμα του.
Ο πονηρός επιβάλει, και η εν λόγο επιβάλει και προσπαθεί να επιβάλλεται.
Εκτός και αν θεωρείς οτι σε εκφράζει ο διάλογος που δεν κάνει!
Εν πας περιπτώσει, αν την γνωρίζεις μάζεψέ την, με μια συμβουλή σου! Αμφιβάλω όμως αν θα σε ακούσει.
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
Τα αρχικα σου μυνηματα Ωκεανε, εξεφραζαν αποψεις οχι Ορθοδοξες.oceangr2 έγραψε:Είναι ομοίως απαράδεκτο με το να πω οτι είσαι αιρετικός και προτεστάντης. Εσύ πως θα αισθανόσουν?.konstantinoupolitis έγραψε:Σε ένα διάλογο όλες οι γνώμες είναι ευπρόσδεκτες αρκεί να μην ξεπερνάν το μέτρο της αξιοπρέπειας.
Προσωπικά δεν μπήκα στο κόπο να ασχοληθώ με το αν είσαι Ορθόδοξος ή όχι. Μου φτάνει που το δηλώνεις. Τα υπόλοιπα τα ξέρει ο Θεός για σένα.
Απο εκεί και πέρα σκέφτηκες με πόσο σκληρά λόγια έχεις μιλήσεις εδω πέρα για άλλους αδελφούς-χρήστες;
Τέλος το να τοποθετούνται εικονίδια με διαβολάκια εδώ ακόμα και ως παράθεση είναι απαράδεκτο.
Θα ήταν φρόνιμο λοιπόν εκ μέρους σου να ελέγξεις και την συμπεριφορά ορισμένων μελών που εκφράστηκαν, ομοίως σκληρά στο πρόσωπό μου.
Αν δεν επιθυμούν σκληρές απαντήσεις ας προσαρμόσουν την κριτική τους και την αξιοπρέπειά τους σε ήπιο διάλογο και όχι σε χάβρα των Ιουδαίων.
Δεν ήταν επιθυμία μου να εκφραστώ σκληρά για κανέναν, όμως δεν θα κάτσω να δέχομαι ενορχηστρωμένες επιθέσεις, ύστερα απο υπόγειες συμφωνίες ορισμένων μελών για να με αναγκάσουν να εγκαταλείψω τον διάλογο και τις θέσεις μου.
Και ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ!
Το διαβολάκι το επιστρέφω σε αυτόν που το απέπνευσε το πνεύμα του.
Ο πονηρός επιβάλει, και η εν λόγο επιβάλει και προσπαθεί να επιβάλλεται.
Εκτός και αν θεωρείς οτι σε εκφράζει ο διάλογος που δεν κάνει!
Εν πας περιπτώσει, αν την γνωρίζεις μάζεψέ την, με μια συμβουλή σου! Αμφιβάλω όμως αν θα σε ακούσει.
Ξαναδιαβασε τα αν τα ξεχασες.
Οι αποψεις σου αυτες χαρακτηρισθηκαν αιρετικες.Δεν αντεκρουσες ποτε με επιχειρηματα.Δεν απαντησες ποτε ευθεως σε ερωτησεις .
Τα κειμενα σου ειναι μεν συναισθηματικα φορτισμενα,αλλα θεολογικα χωρις ουσια,αλλα ουτε και περιεχομενο.
Με,η χωρις διαβολακια Ωκεανε,διαλογο δεν κανεις.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
-
DOMINIQUE
- Έμπειρος Αποστολέας

Ρούντολφ το ελαφάκι με καρδούλα ταπεινή.....Αυτό λείπει τελικά από όλους μας.Ταπεινότητα,είμαστε φούλ από καχυποψία,ειρωνεία και είμαστε άδειοι από την αγάπη του Χριστού.
Υ.Γ.Φταίει η φωτογραφία που έβαλες lovethink .... :-#
Υ.Γ.Φταίει η φωτογραφία που έβαλες lovethink .... :-#
Ολους τους θησαυρούς της γης εάν έχεις και δεν έχεις Θεό στην καρδιά σου,δεν έχεις τίποτα...