Θα πάρουμε την Πόλη!

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

Iosif έγραψε:
Sfakianos έγραψε:Ο Μεγαλοδύναμος Θεός δεν έχει ανάγκη από πολυάριθμους ή ολιγάριθμους ανθρώπους για να δώσει την Πόλη στους Έλληνες αν αυτό θέλει . Ο Θεός μόνο γνωρίζει το αν το πότε και το γιατί , ......
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι προσπαθούν τόσα πολλά χρόνια, να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ τον λαό.
Ο λαός που είναι κατεστραμμένος πνευματικά, ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ.

Ακριβως !
και οι παντος ειδους "Βησσαριωνες" ειναι και αυτοι σημαδια των καιρων...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

Ionas έγραψε:Του μιλούν ΛΟΓΙΚΑ και ΣΥΝΕΤΑ η Elenas, ο Silver και ο Yunan, ΤΙΠΟΤΑ αυτός δεν καταλαβαίνει Χριστό.... Παίρνουντη σκυτάλη Sfakianos, Iosif, Aplastos πάλι τίποτα, το βιολί βιολάκι του. Ο άνθρωπος είναι υπεράνω" είναι ο "μεγας και πολύς". Ο Θεός να μας ελεήσει από τέτοιους φευδάδελφους......
Αυτός είναι ο YiaVi, αυτό το καταχθόνιο τέρας, αν δεν το καταλάβατε ήδη. 8)
Sfakianos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Sfakianos »

Υiavi , στην Κεφαλονιά το 80% των ντόπιων είναι Βενετσιάνικες οικογένειες με πάρα πολλά παρακλάδια , μερικές φράγκικες , μια παλαιά αγγλική (της μητέρας μου ) , μερικές παλαιές αλβανικές , αρκετές βενετοκρητικές και οι ελληνικές από την Πελοπόνησσο . Σχεδόν όλες όμως οι οικογένειες αυτές αν και εγγεγραμένες στην τοπική Χρυσή Βίβλο είχαν ασπαστεί το Ορθόδοξο Δόγμα , μιλούσαν και έγραφαν ελληνικά (έχω αντίγραφα νοταριακών εγγράφων στην κατοχή μου από τον 17ο αιώνα ) , ανέπτυξαν ελληνική συνείδηση , έκαναν το βίο αβίωτο στους Βενετούς , Γάλλους , Άγγλους , Ρώσους διακρίθηκαν σε μάχες το '21 κλπ.
Σημείωσε δε, οτι πέραν του Αγίου Γερασίμου , που ήταν Νοταράς από την Κορινθία , οι άλλοι δύο Άγιοι της νήσου ο Αγίος Παναγής Τυπάλδος Μπασιάς και ο Αγιος Άνθιμος ο Νέος Ασκητής ήταν από τέτοιες οικογένειες . Αλλά και στην Ζάκυνθο ο Άγιος Διονύσιος ήταν από την οικογένεια των Βαρώνων Σίγουρων .
Εικόνα
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

Δεν το περίμενα ότι είχε γίνει και στην Κεφαλλονιά τέτοιας έκτασης εποικισμός. Σίγουρα όμως υπήρχε και ένα υπόστρωμα γηγενούς ελληνικού πληθυσμού (τα επίθετα δεν είναι πάντοτε ενδεικτικά της καταγωγής).
Ο άγιος Διονύσιος όχι μόνο ήταν δυτικής καταγωγής, αλλά μάλιστα νορμανδικής! Αυτά για να καταλάβουμε ότι η Ορθοδοξία είναι ξένη προς τον εθνοφυλετισμό και ότι ο Ελληνισμός δεν βασίζεται στη ράτσα, στη φυλή, αλλά είναι μία κοινή συνισταμένη από πολλές συνιστώσες. Αυτά τα περί καθαρόαιμων Ελλήνων είναι μία μυθοπλασία και βασίζονται σε ιδεολογήματα του 19ου αιώνα.
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

Melpomeni έγραψε:Ακριβως !
και οι παντος ειδους "Βησσαριωνες" ειναι και αυτοι σημαδια των καιρων...
Οι Βησσαρίωνες όλων τών κατηγοριών, ακολουθούν τον δικό τους ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ δρόμο.
Αυτό το κάνουν επειδή έχουν ΑΓΝΟΙΑ τών πραγμάτων, ή επειδή πιστεύουν λαθεμένα ότι ΕΤΣΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΓΕΙΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ «ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ».
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

Ο Yunan έγραψε :
Κατ'αρχήν ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης ή İstanbul επίσης Ελληνιστί αλλά με επαρχιώτικη προφορά "Εις Την Πόλ" (Εις την Πόλη) είναι σήμερα 17.000.000 κάτοικοι.

Ούτε ένας λιγότερος! Κάθε μέρα γίνονται περισσότεροι.

Αδελφέ, μη λιγοψυχείς ας γίνουν 500 δισεκατομμύρια !
Η σωτηρία μας, όπως και η όσονούπω απελευθέρωση της Πόλης είναι δωρεά του Κυρίου μας, ουχί εξ έργων μας, για να μη καυχηθούμε (του τύπου : ας είναι καλά τα χέρια μας, ή : εμείς οι Έλληνες είμαστε 100 εκατ. θα τους φάμε). Όχι αδελφέ μου. Είμαστε το νέο Ισραήλ της Χάριτος. Τα ασθενή του κόσμου εξελέξατο ο Θεός ίνα καταισχύνη τα ισχυρά(τους κατά κόσμον αδυνάτους εξέλεξεν ο Θεός, διά να καταντροπιάσει τους ισχυρούς Α Κορ. Α:27). Γιά μας ισχύει το : Τουρκία θα σε κάνω δυνατή, όπως ενδείξωμαι εν σοι την δύναμίν μου, και όπως διαγγελή το όνομά μου εν πάση τη γή(Ρωμ. Θ:17).(Τουρκία θα σε κάνω 100-200 εκατομμύρια και θα σε διαλύσω για χάρη του νέου Ισλαήλ, έτσι ώστε όλοι να δουν την δύναμη του Θεού των Ορθοδόξων).
Ο Ασσύριος Σενναχηρίμ πολιορκεί την Ιερουσαλήμ με μυριάδες μυριάδων στρατού και επαιρόμενος ρωτά τον Εζεκία: τι η πεποίθησις αύτη, ήν πέποιθας; (ποιά είναι αυτή η πεποίθησις, εις την οποία στηρίζεσθε;(Βασ. Δ ΙΗ:19) και ότι είπας προς με, επί Κύριον Θεόν πεποίθαμεν, ουχί αυτός ούτος,..(εάν μου είπης ότι ημείς έχομεν πεποίθησιν εις Κύριον τον Θεόν μας, εγώ σου απαντώ, δεν πρέπει να στηρίζεσαι εις αυτόν..) (Βασ. Δ, ΙΗ:22). Το αποτέλεσμα : Και εγένετο έως νυκτός και εξήλθεν άγγελος Κυρίου και επάταξεν εν τη παρεμβολή Ασσυρίων εκατόν ογδοηκονταπέντε χιλιάδας, και ώρθρισεν το πρωί και ιδού πάντες σώματα νεκρά, και απήρε και επορεύθη και απέστρεψε...(κατά την νύκτα εκείνην εξήλθεν από τον Θεόν τιμωρός άγγελος, ο οποίος εθανάτωσεν από το στρατόπεδον των Ασσυρίων εκατόν ογδοήκοντα πέντε χιλιάδες άνδρες. Οι διασωθέντες ηγέρθησαν το πρωί και είδαν όλα τα νεκρά σώματα. Ο Σενναχηρίμ ανεχώρησεν επορεύθη και επέστρεψεν εις την χώραν του (Βασ. Δ, ΙΘ:35-36)..
Αδελφέ, τα πιστεύουμε αυτά ;
aplastos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από aplastos »

Εγώ παιδιά δεν τον καταδικάζω τον Βησσαρίωνα.
aplastos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δεν πεύτω στην παγίδα της ''ρετσινιας'' και της ''ταμπέλας''.
aplastos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Είπε κάοια πράγματα που τα άκουσα για πρώτη φορα και δεν μπορώ να τα προσπεράσω αδόκιμα.
Carlos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Carlos »

Παιδιά, γνωρίζει κανείς ότι αν αυτή τη στιγμή η Πόλη (με όλους τους κατοίκους της) γινότανε ελληνική θα παθαίναμε μία απίστευτη οικονομική καταστροφή;
Είναι καλός ο ρομαντισμός δεν λέω.
Το οικονομικό όμως χάσμα είναι τεράστιο!!!
Και ο ρεαλισμός όπως πάντα σκληρός!!!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”