Ο Yunan έγραψε :
Κατ'αρχήν ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης ή İstanbul επίσης Ελληνιστί αλλά με επαρχιώτικη προφορά "Εις Την Πόλ" (Εις την Πόλη) είναι σήμερα 17.000.000 κάτοικοι.
Ούτε ένας λιγότερος! Κάθε μέρα γίνονται περισσότεροι.
Αδελφέ, μη λιγοψυχείς ας γίνουν 500 δισεκατομμύρια !
Η σωτηρία μας, όπως και η όσονούπω απελευθέρωση της Πόλης είναι δωρεά του Κυρίου μας, ουχί εξ έργων μας, για να μη καυχηθούμε (του τύπου : ας είναι καλά τα χέρια μας, ή : εμείς οι Έλληνες είμαστε 100 εκατ. θα τους φάμε). Όχι αδελφέ μου. Είμαστε το νέο Ισραήλ της Χάριτος. Τα ασθενή του κόσμου εξελέξατο ο Θεός ίνα καταισχύνη τα ισχυρά(τους κατά κόσμον αδυνάτους εξέλεξεν ο Θεός, διά να καταντροπιάσει τους ισχυρούς Α Κορ. Α:27). Γιά μας ισχύει το : Τουρκία θα σε κάνω δυνατή, όπως ενδείξωμαι εν σοι την δύναμίν μου, και όπως διαγγελή το όνομά μου εν πάση τη γή(Ρωμ. Θ:17).(Τουρκία θα σε κάνω 100-200 εκατομμύρια και θα σε διαλύσω για χάρη του νέου Ισλαήλ, έτσι ώστε όλοι να δουν την δύναμη του Θεού των Ορθοδόξων).
Ο Ασσύριος Σενναχηρίμ πολιορκεί την Ιερουσαλήμ με μυριάδες μυριάδων στρατού και επαιρόμενος ρωτά τον Εζεκία: τι η πεποίθησις αύτη, ήν πέποιθας; (ποιά είναι αυτή η πεποίθησις, εις την οποία στηρίζεσθε;(Βασ. Δ ΙΗ:19) και ότι είπας προς με, επί Κύριον Θεόν πεποίθαμεν, ουχί αυτός ούτος,..(εάν μου είπης ότι ημείς έχομεν πεποίθησιν εις Κύριον τον Θεόν μας, εγώ σου απαντώ, δεν πρέπει να στηρίζεσαι εις αυτόν..) (Βασ. Δ, ΙΗ:22). Το αποτέλεσμα : Και εγένετο έως νυκτός και εξήλθεν άγγελος Κυρίου και επάταξεν εν τη παρεμβολή Ασσυρίων εκατόν ογδοηκονταπέντε χιλιάδας, και ώρθρισεν το πρωί και ιδού πάντες σώματα νεκρά, και απήρε και επορεύθη και απέστρεψε...(κατά την νύκτα εκείνην εξήλθεν από τον Θεόν τιμωρός άγγελος, ο οποίος εθανάτωσεν από το στρατόπεδον των Ασσυρίων εκατόν ογδοήκοντα πέντε χιλιάδες άνδρες. Οι διασωθέντες ηγέρθησαν το πρωί και είδαν όλα τα νεκρά σώματα. Ο Σενναχηρίμ ανεχώρησεν επορεύθη και επέστρεψεν εις την χώραν του (Βασ. Δ, ΙΘ:35-36)..
Αδελφέ, τα πιστεύουμε αυτά ;