Ορθοδοξία, Ελληνισμός και εθνικισμός

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ορθοδοξία, Ελληνισμός και εθνικισμός

Δημοσίευση από GeorgiosM »

αν εχεις δυο σπίτια...το ενα στον πονεμένο.. τωρα καπως συννενοουμαστε σε πιο συγκεκριμενα.
αγαπητέ ΦΙλώτα, λες αριστα μια λύση για να γινουμε σιγουρα αγιοι!
με αυτο το σκεπτικό και για τα λεφτά θα πεις το ίδιο (για τα περισσευματα-τις αποταμιευσεις)
δηλαδή θα σπουδαζεις το παιδι σου 700ευρω/μηνα στην επαρχία και θα δινεις 400-700 ευρω σε φτωχους.
το δεχομαι ότι ετσι ανοιγει απλετος δρομος αγιασμού!

αλλα ΝΟΜΙΖΩ ο μεροκαματιαρης θα σωθεί με ΣΑΦΩΣ ΣΑΦΩΣ ολιγοτερα! αν δεν κανω λαθος...

συμφωνα με τα λεγομενα σου φιλε μου, τοτε και η επισημη Εκκλησία θα επρεπε να εχει ΜΗΔΑΜΙΝΗ περιουσια
και πτωχικους ναούς...
κατσε να σκεφτω κ αλλα αργοτερα...αλλα κατι δε μου κολλαει, νομιζω οτι παλι καπου λαθος το πιανω...
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Οι ναοί και η περιουσία, όπως λες, ανήκουν στην Εκκλησία, δηλαδή σε μας τους ίδιους. Τη διαχείρισή τους έχουν οι ενοριακές επιτροπές και οι Μητροπόλεις και χρησιμοποιούν τα πενιχρά έσοδα από τα λίγα ακίνητα που έμειναν και τις εισφορές ων πιστών για να κάνουν το κοινωνικό έργο, που ακόμη και οι άθεοι ομολογούν, ότι είναι το μόνο οργανωμένο σήμερα και αποτελεσματικό στους χαλεπούς καιρούς, που ζούμε,

Για φανταστείτε να μην είχε σήμερα η Εκκλησία ούτε αυτούς τους ελάχιστους πόρους, που έχει, ποιος θα μπορούσε να στηρίξει, με απούσα την πολιτεία, τους απελπισμένους συνανθρώπους μας.

Για φαντάσου ακόμη Γιώργο, η Εκκλησία ν΄αναγκαστεί μετά από 2 χρόνια, όπως λέει ο κ. Τζήμερος (και ψυθιρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ) ν' αναγκαστεί να μισθοδοτεί από τους ελάχιστους αυτούς πόρους και τους ιερείς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι υπερπολύτεκνοι.

Άστα Γιώργο, νομίζω ότι εδώ έκανες φάουλ και πρέπει ν' ανακαλέσεις.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

dionysisgr έγραψε:Στα γραφω Μαρια μεσα στο κειμενο μου.

Αν το μελετησεις θα τα βρεις.

Αλλα μπορω να στα συνοψισω.

Και θα βοηθησουμε, το δυνατον ο καθενας, νομιζω ολοι το κανουν ηδη,
και δεν χρειαζεται να το φωναζει καποιος γιατι αυτογελοιοποιειται, πρωτα απο ολα,
αλλα και πνευματικη ζημια παθαινει,
και θα φωναξουμε οτι κατι τρεχει, εδω στις πλατες μας,
και θα διαμαρτυρηθουμε, οπου ακουγεται η φωνη μας,
και θα ειμαστε σε εγρηγορση, εαν ξεπεραστουν τα ορια,
και απειληθουμε αμεσα, στην υποσταση μας ωε εθνος και προσωπα,
και δεν θα λεμε κοιμωμενοι με τα τσαρουχια οτι ολα καλα,
και θα ενημερωνουμε οσους μπορουμε για αυτα που παιζονται,
και σχεδιαζονται ερημην μας.

Οτι μπορουμε ανθρωπινως θα το κανουμε.

Απο εκει και περα, και πανω απο ολα,
θα προσευχομαστε, για να μας στηριξει ο Κυριος,
να μην κανουμε κατι, που ειναι εναντια στο θελημα Του,
αλλα ομως και να μην παραχωρησουμε απο μονοι μας,
το μεγιστο δωρο της ελευθεριας, που μας εχει δωσει Εκεινος,
και σεβεται τοσο απολυτα, ενω οι συνανθρωποι μας,
πολλες φορες στο παρελθον αλλα και τωρα,
δεν το σεβονται, και μας το στερουν.

Δεν ξερω εαν σε καλυψα.
Απόλυτα, ευχαριστώ!
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

τι να ανακαλέσω φίλε μου?δηλαδή? εγω λεω οτι η Εκκλησία ΠΡΕΠΕΙ να εχει περιουσία,
επειδη ειμαστε στον υλικό κοσμο, το βρισκω ανθρωπινο και λογικό. αλλο αν γινεται κακη διαχειριση!
εγώ ειπα οτι "σύμφωνα με το ΛΑΘΟΣ σκεπτικό" η Εκκλησία δε πρεπει να εχει περιουσία!
(το ενα σπιτι δικο μου, το αλλο του πονεμενου)

να σου πω κατι ασχετο με την εκκλη.περιουσια???

ΣΕ ΜΙΑ βραδιά η Εκκλ.της Ελλαδος θα ΧΑΡΑΤΣΩΘΕΙ απίστευτα...
να αργήσει να έρθει αυτή η βραδια...
και θα τρεχουν οι ιεραρχες μας να ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ τα χαρατσια...

το δικαιολογητικο ειναι το εξής.
1.καταρεει η χωρα οποτε παιρνουμε οτι βρουμε (να "σωθούμε¨ ολοι)
2. την εποχή των εσχατων νομιζεις οι ΧΟ θα βαράνε χαμόμηλα???
ή με ενα κομποσκοινακι την ημέρα θα φερνει ο αγγελος μπριζολες κ γουρουνοπουλα αδελφέ μου?
συγγνωμη για το υφος..
3. για την περιουσια του ΑΟ ? χμμμμμ...εσεις τι περιμενετε να αποφασιστει αραγε????χμμμμ....

τελοσπάντων..τί καθομαι και "θυμώνω" τσαμπα,
και θυμωνω κ εσας...κλπ!?
ο Παραδεισος εμάς περιμένει! και ξερουμε τη συνταγή...τι αλλο θελουμε?
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

και ξέρεις τι αλλο εκτιμώ? (μακάρι να βγω λαθος)

1.θα γινει απιστευτο χαρατσωμα και χρεωμα της εκκλ.περιουσιας
θα βγει ο αρχιεπίσκοπος κ ιεραρχια θα διαμαρτυρηθουν,
θα ζητησουν στηριξη απο λαό.
ξερεις τι στήριξη θα παρουν??
2. μονο καποιες διαμαρτυρίες και γκρινιες...
θυμαστε τοσες κ τοσες απεργιες (ακομη και τους αγανακτησμενους στο συνταγμα?)
τιποτα δεν απεδωσαν...
μακαρι να κανω πολύ λαθος...
αφου ληστευτηκε ο κοσμακης, τωρα ερχεται και αλλων η σειρα...
μεχρι τωρα μαζευτηκε το απιστευτο χρημα..γιατι να νομιζουμε οτι θα
μας δώσει Ο Κύριος θαύμα ...για να χουμε περιουσία????
ο Ουρανός ε΄χει καλύτερα οικοπεδα...κ πιο ασφαλή...
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

GeorgiosM έγραψε:τι να ανακαλέσω φίλε μου?δηλαδή? εγω λεω οτι η Εκκλησία ΠΡΕΠΕΙ να εχει περιουσία,
επειδη ειμαστε στον υλικό κοσμο, το βρισκω ανθρωπινο και λογικό. αλλο αν γινεται κακη διαχειριση!
εγώ ειπα οτι "σύμφωνα με το ΛΑΘΟΣ σκεπτικό" η Εκκλησία δε πρεπει να εχει περιουσία!
(το ενα σπιτι δικο μου, το αλλο του πονεμενου)
Αααα, μάλιστα έτσι το εννοούσες. Τότε καλά, νά 'ναι ευλογημένο.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... qOs_S2bcI0

Θα μπορούσα να αναφέρω κάποιες προσωπικές εμπειρίες , γιά να τεκμηριώσω πολλα από τα αναφερόμενα στα παραπάνω βίντεο, αλλά το θεωρώ άσκοπο.
Πέραν των άλλων , δεν μου αρέσει η κινδυνολογία, και μάλλον με καλύπτει η επιχειρηματολογία του ομιλητή.

Λέτε να μας δουλεύει;

Αν είναι ευλογημένο
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

stathis73 έγραψε: Γεώργιε δεν συμφωνώ σε αυτά που λές για τους εξής λόγους:

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν λειτουργεί σύμφωνα με το ποιός είναι πρωθυπουργός της χώρας, δεν είναι αυτός ο ρόλος του αλλά και η θέση του.

Ο Ρόλος του ειναι πολλαπλός θα έλεγα, εκτός από ποιμαντικός πρέπει να είναι και επιβάλλεται να είναι προστάτης και επιτηρητής όλων αυτών που πρεσβεύει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας.
..............
Δηλαδή ολοι αυτοί οι μάρτυρες οι ομολογητές που έδωσαν την ζωή τους για Τον Χριστό μας και την διαφύλαξη της ορθοδοξίας το έκαναν τσάμπα;;;................ή έπρεπε να σκεφτούν το τότε άθεο ηγεμόνα και να πούν τι να μιλώ εγώ τώρα ή τί να θυσιάζομαι άδικα δεν βαριέσαι αφού ο "Παπανδρέου" θα κάνει αυτό!!!!
.............
Τοτε αδερφέ δεν θα υπήρχε τίποτα ούτε θρησκεία ούτε τίποτα.
.........
Χρειάζεται διαρκείς αγώνας ώστε ολοι αυτοί οι Ιερόσυλοι και αυτοί που νομίζουν οτι θα ξεπουλήσουν τα ιερά και όσια (γελιούνται οικτρά) να πάρουν την δυναμική απάντηση που τους αρμόζει και οσο για τις πράξεις αγάπης που λές συμφωνώ, αυτές πρέπει να γίνονται καθημερινά.
........
Το Ελληνικό χώμα κρεβάτι μου
Η Ελληνική σημαία σεντόνι μου
Η Αγία Γραφή μαξιλάρι μου
Όνειρο μου η ελευθερία της
Πατρίδος μου.
αγαπητε αδελφέ να σε ρωτήσω..αυτο που βγαινουν ορισμένοι και λενε
"ο αρχιεπίσκοπος να κάνει πιο πολλά και να δώσει ομολογία κλπ"
συχνά με ξενερώνει... μου θυμιζει οδηγίες "αφελή" πατερα προς παιδια...
"παιδι μου, κοιταξε να μην κανεις τα λαθη που εκανα εγώ στη ζωή" ...
και απο εκεί και περα κανένας κόπος κ εγνοια κ μεριμνα!!! λεει "εγώ του τα είπα-ας παει τωρα να τραβιεται"!!
και το παιδί φυσικά γινεται πεντακις χειροτερο...κλπ!!

ΛΟΙΠΟΝ, ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ?
να με συγχωρείτε για το ύφος (είμαι λιγο θυμωμένος αυτην την ωρα που γραφω!)

και εμενα δεν μου αρεσουν συναυλιες νΤαλάρα στον αγ.Παντελεήμονα (νομιζω 100 ατομα διαμαρτυρήθηκαν, αρα
τι αγωνες μιλάμε...στο φλου?δυστυχως δεν πηγα για συμπαρασταση...)
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μέτρα έχουμε τίποτα για την Ελληνική κοινωνία?

στην εποχή μας γίναν πολλοι Καντιώτες...αλλά ουδεις δεν ξερει πως να αντιμετωπίσει την
πολύ ξεχαρβαλωμένη κατασταση...και ουδεις παρουσιαζει τα εργα του Καντιώτη. μονο αναλυσεις ,
γκρινιες και διαμαρτυριες..να με συγχωρειτε για το υφος...
και εγω απο τους πρώτους δυστυχώς...
ακόμη και στο μαχητικό φυλλο του ορθοδοξου τυπου, απο διαμαρυρίες ειναι φουλ, λύσεις δεν βλεπω...
το να λέμε "επιστροφή Στον Κύριο" ειναι μεν σωστό, αλλά μου φαινεται θελει πιο συγκεκριμένες λύσεις
γιατι αλλιως καταντά αοριστολογία..!
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Ο ιερολογιώτατος διάκονος του Χριστού όχι μόνον ορθοδοξει αλλά τολμά σαν γνήσιος μαθητής του μετανάστη και φτωχό Χριστού να πεί τα πράγματα με το όνομα τους, σε καιρούς μάλιστα πού έχουμε μπερδέψει το ανοιχτό ορθόδοξο ήθος με το στενό "νεοελληνοχριστιανικό" πνεύμα(για να μην το χαρακτηρίσω βαρύτερα).
Ναι! Την αγαπώ την πατρίδα μου! Είμαι περήφανος πού γεννήθηκα εδώ! Το λέω αυτό με συνείδηση και αφελότητα, όπως θα το υποστήριζε κάποιος πριν 30 χρόνια δίχως να φοβάται μην έρθει κάποιος "πιό προοδευτικός και δημοκράτης" και τον αποκαλέσει "εθνικιστή", "φασίστα" 'η άλλα τινά χαριτωμένα, τα οποία εκείνοι πού τα εκφέρουν δεν ξέρουν καν τί σημαίνουν,πολλές φορές δε εξαπολύουν χαρακτηρισμούς από θέση,απολαμβάνοντας τρυφηλότητες και ακύμαντο βίο μακράν των προβλημάτων.
Αλλά επειδή ακριβώς είμαι έλληνας, γουστάρω τους μετανάστες! Ειλικρινά πιστευει κάποιος πώς ο κουρελής μετανάστης-λαθρομετανάστης πού έρχεται εδώ να βρει ένα κομμάτι ψωμί ή λίγη παραπάνω αξιοπρέπεια είναι όργανο ενός αποκρύφου σχεδίου για την ... "καθυπόταξιν της πατρίδος" και την... "μόλυνση του ελληνικού αίματος"; Την "μόλυνση του ελληνικού αίματος"! Άκουε ουρανέ και ενωτίζου η γή! Βρέθηκε ορθόδοξος ιεράρχης μαθητής του Χριστού να επικαλεστεί ΜΟΛΥΝΣΙΝ ΑΙΜΑΤΟΣ! Θέλετε να σας θυμίσω με ποιά ακριβώς ιδεολογία συνάδει αυτή η επίκληση , αυτή η φοβία; Είναι περιττό και θα ξεπεράσω τα όρια, αν και τα όρια έχουν πλέον αυτοκαταργηθεί. Και υπάρχουν χριστιανοί ορθόδοξοι πού πάνε στην εκκλησία, μεταλαβαίνουν,διαβάζουν το ευαγγέλιο της αγάπης,ακούνε τα λόγια των προφητών,έχουν βάπτισμα ομοτιμίας ανθρώπων και ...χειροκροτούν τις δηλώσεις.

Ο Αβραάμ μετανάστης, ο Χριστός μετανάστης, οι προφήτες μετανάστες,οι απόστολοι μετανάστες,το χριστιανικό πνεύμα μεταναστευτικό(ουκ έχομεν εδώ μένουσαν πόλιν αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν). Ο Χριστός νεογέννητο στην Βηθλεέμ,χωρίς ρούχο και ψωμί,καταδιωγμένος μαζί με την δεκαπεντάχρονη μάνα Του στην αφιλόξενη ¨Αιγυπτο,αργότερα διωγμένος από την Ναζαρέτ,αποκηρυγμένος από την Ιουδαία, δεν υπήρχε έδαφος να τον χωρέσει και να Τον δεχτεί.

Οι μετανάστες εγκληματίες. Βρείτε έναν εγκληματία και αφού πρώτα ξεφουσκώσετε το ασκί που λέγεται εγωιστικός και άμεμπτος εαυτούλής, κάνετε τον όχημα για τον παράδεισο. Μην απορείτε και μην τρίβετε τα μάτια σας για κάτι τέτοιο. Απάτη η ιδιοκτησία, άδεια η ζωή χωρίς θυσία,στενή η ζωή και άχαρη χωρίς άχθος και σταυρό,κανένας αναμάρτητος.Και όπως λέει και ο πατήρ Ιερόθεος: Χριστός ο Πάσσαρης,Χριστός η πόρνη,Χριστός ο μετανάστης. Τα γκέτο; Ρίχτε φούμο αποδοκιμασίας στους υπευθύνους, αντί να τους "θυμιατίζετε" σαν ραγιάδες νεοέλληνες για να διορίσουν τον κανακάρη στο δημόσιο και να προσθέσουν ένα ψιχουλάκι στον πενιχρό μισθό σας. Α! Νεοέλληνας! Η πιό ανόητη και σαχλή και αγαπημένη ράτσα. Θέλετε να σωθεί η πατρίδα; Τότε δείξτε αξιοπρέπεια. Η Ελλάδα κινδυνεύει από τους Ελληνες και μόνον, μόνον από μας τους Έλληνες.
Όταν αποτινάξουμε βλαχιά,κακομοιριά,κουτοπονηρία και την αυταρέσκεια του υπεραρείου βλακούλη ίσως καμουμε μία αρχή για να σώσουμε ό,τι και αν σώζεται ακόμα.

Δεν με νοιάζει ποιά θα είναι η πρόσληψη αυτής της απόψεως, ο σκανδαλισμός και οι αντιδράσεις. Βασάνισα πολύ την θέση μου, αν και εκ των υστέρων κατάλαβα πώς υπερέβαλα στην βάσανο για κάτι πολύ απλό. Σκέφτηκα λοιπόν πώς όταν βρεθώ στο Κριτήριο του Θεού, μπροστά στην φωτιά της γνησιότητας και της δοκιμασίας μου, ο Χριστός δεν θα γυρίσει να μου πεί: "Ήσουν καλός έλληνας, είχες αίμα καθαρό, ήσουν στέρεος πατριώτης"; Εκεί βασιλιάδες και πένητες, έλληνες και τούρκοι,ορθόδοξοι και εβραίοι θα είναι ένα, γυμνοί και τετραχηλισμένοι και δεν θα περνάνε κοσμικές μαγκιές και φυλετικές διακρίσεις στον Εσφαγμένο υπέρ πάντων Αμνό του Θεού. Εκεί θα μας ρωτήσει αν χορτάσαμε τον πεινασμένο και αν ντύσαμε τον γυμνό και εξής τα της περικοπής των Αποκρέω ρητά. Εκεί το μόνο ευλογημένο έθνος θα είναι το γένος των φιλοπτώχων χριστιανών ή και ανθρώπων. Δεν θα πάμε στον παράδεισο με το εθνόσημο στο μπράτσο αλλά με τα χέρια γεμάτα αγαθοεργίες αδιάκριτης αγάπης. Ένα φύσημα από τους θεϊκούς μυκτήρες και δεν υπάρχουν έθνη και πάλι απλόχερο δώσιμο από την θεϊκή χείρα και η δόξα του αγίου γένους.

Για την ώρα όποιου δεν κρυώνει το σώμα του και δεν πεινά το στομάχι του,ούτε βρέχεται η κεφαλή του , του συνιστούμε να είναι πιό προσεκτικός στις εκφράσεις του , γιατί όπως λένε και οι γέροι οι παλιοί , αποδίδοντας ανθρωπομορφισμούς στον αγιο Θεό: " Ο Θεός μαρκάρει τον λογά και τον αδικητή και δεν ξεχνά, ρόδα είναι και γυρίζει"...

Πηγή http://iereasanatolikisekklisias.blogsp ... st_18.html
Καλή Σαρακοστή
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

γεια σου αδελφέ μου λοβθινγκ (Μάνο)!
ωραία νότα εβγαλες...
να πω κατι στο παραπανω ποστ...
μια ταπεινη παρατηρηση...ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΝ
ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ Κ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΟΒΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΟ-ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ!!!!
δηλαδή δίνει το πνεύμα της αγαπης και μιας ψυχραιμίας, αλλα καμία
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ διεξοδο δεν προτεινει...
η μόνη συγκεκριμένη λύση που βλεπω να λεει ειναι να τους ταίζουμε τσάμπα...
και θα ήθελα πολύ ο άγιος να μας εξηγησει λίγα παραπάνω διότι
ΔΗΛΩΝΩ ΘΕΛΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΕΡΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΕΠ ΑΥΤΟΥ, Ο Κύριος να με συγχωρέσει..
σε ευχαριστώ!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”