Η μνημόνευση των "πιστών του Πατρίου" εννοεί σαφώς και εμένα που ανήκω στην πάτρια Ορθοδοξία με εκκλησιαστική κορυφή της ιεραρχίας τον εκλιπόντα μακαριστό Χριστόδουλο.john1984 έγραψε:Εάν η διαχείριση του ιστοχώρου θεωρεί εκ των προτέρων τις θεολογικές τοποθετήσεις των πιστών του πατρίου ως διασπαστικές της Ορθοδοξίας και δεν τηρεί τουλάχιστον μία ουδετερότητα απέναντί τους και κατά συνέπεια δεν προτίθεται να δεχτεί διάλογο επί ίσοις όροις τότε νομίζω ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε το παρόν θέμα.
Αλλο η συζήτηση για το Ιουλιανό και το Γρηγοριανό ημερολόγιο και άλλη για το ποιός τηρεί ορθά την Ορθοδοξία των πατέρων μας.
Απο ότι φάνηκε οι βολές εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος με Αρχιεπίσκοπο αυτής τον εκλιπόντα, στόχο έχουν την Ορθοδοξία και όχι την συμβολή σε έναν γόνιμο διάλογο.
Οσο αυτή η τακτική υπάρχει ζώσα με εκφράσεις "αιρετικός αρχιεπίσκοπος" και τα συναφή τόσο και θα υπάρχουν οι φωνές αντίδρασης απο όλους εκείνους που αισθάντονται οτι κάποιος χλευάζει τον προκαθήμενο της Εκκλησίας του.
Εάν αυτό δεν είναι διασπαστικό της Ορθοδοξίας τότε ποιό είναι.Εγώ σαν ένα απλό μέλος του φόρουμ αυτού εξέφρασα και θα εκφράζω την άποψή μου όσο έχω την δυνατότητα γιαυτό.
Το ερώτημα κατα πόσο το παρόν φόρουμ πρέπει να μαγαρίζεται απο αλλόθρησκες φωνές ή θα πρέπει να μπεί ένα ουσιαστικό τέλος όχι όμως με διαγραφές.
Ζητώ να σταματήσει ο προσυλητισμός των ΓΟΧ και η διασπορά διχόνοιας μέσα απο ένα ελεύθερο βήμα όπως το παρόν φόρουμ.
Εκτός και αν αυτό το βήμα φτιάχτηκε για να δοθεί θέση σε όλους εκείνους που πιστεύουν οτι κάνουν ομολογία πίστεως καταφερόμενοι εναντίον της Πάτριας Ορθοδοξίας μας οι εκφραστές της οποίας σύσσωμοι συνόδεψαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο στην τελευταία επίγεια κατοικία του.
Χρ.