Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτήν την περίοδο;

Διαβάσατε ένα καλό Ορθόδοξο Χριστιανικό βιβλίο; προτείνετε το και σε μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτήν την περίοδο;

Δημοσίευση από ψυχουλα »

panagiotisspy έγραψε:Αυτή την περίοδο διαβάζω παράλληλα δύο βιβλία. Με αργούς ρυθμούς βέβαια, υποθέτω θα αργήσω πολύ να τα τελειώσω! :(

Το "Βίος και Λόγοι" του Γέροντος Πορφυρίου. Οι περισσότεροι θα το ξέρετε και θα τόχετε διαβάσει.
Και την "Δίκη" του Φραντς Κάφκα. Πρόκειται για ένα κάπως "δύσκολο" και "απαισιόδοξο" βιβλίο, που περιγράφει μιαν υποθετική μελλούμενη κοινωνία, στην οποία ο άνθρωπος είναι εντελώς ανίσχυρος μπροστά σε αδιόρατες, ανάλγητες και σκοτεινές εξουσίες. Είναι κατά κάποιον τρόπο "προφητικό" δυστυχώς, μιάς και οι εποχές που ζούμε κατατείνουν σε τέτοια φαινόμενα.

Ισως το πρώτο βιβλίο, με βοηθήσει να τελειώσω το δεύτερο! :smile:
Η Δικη του Καφκα ειναι φοβερο βιβλιο, μεσα στα δεκα αγαπημενα μου, αλλα πολυ απαισιοδοξο γιατι ο καημενος ο Καφκα οπως και ο Καμυ που ειναι εξαιρετικος συγγραφεας κι αυτος αλλα επισης απαισιοδοξος και κυνικος, δεν ηξερε οτι δεν ειμαστε μονοι.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Αφού είναι απαισιόδοξο γιατί το διαβάζετε βρε παιδιά??? :7 :7 :7
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Δύο βιβλία του Κάφκα έχω επιχειρήσει να διαβάσω. Τον κλασσικό "Πύργο" και ένα ακόμη που δεν θυμάμαι τον τίτλο του (!), παρά μόνον ότι ήταν ένθετο σε μια Κυριακάτικη εφημερίδα. Το πρώτο το τελείωσα με πολλή δυσκολία (φοιτητής ων), αλλά όχι και το δεύτερο. Δεν έχω διαβάσει πιο ψυχοπλακωτικό συγγραφέα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

Smarti μου αρεσει να διαβαζω ρεαλιστικα πραγματα οπως συμβαινουν στη ζωη, δε διαβαζω για να γινω χαρουμενη ή για να περάσει η ώρα... Επισης μου αρεσουν πολυ οι χαρακτηρες βιβλιων που ειναι ιδιαιτεροι, αλλοκοτοι και λιγο σκοτεινοι τυποι, λιγο μαυρα προβατα και ακαταλαβιστικοι. Τέλος, μου αρέσουν τα βιβλία που κοιτούν πισω από το περιτύλιγμα και καταπιανονται με την αλλοτριωση του ανθρωπου, τη μοναξια του, τον εγωισμο του, την ασυννενοησια μεταξυ ατομων της ιδιας οικογενειας, τις ανθρωπινες σχεσεις. Για αυτο συγγραφεις οπως ο Καφκα ή ο Καμύ ή ο Μαρκές ή ο Σαραμαγκού με αγγίζουν ιδιαίτερα.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

ψυχουλα έγραψε:Smarti μου αρεσει να διαβαζω ρεαλιστικα πραγματα οπως συμβαινουν στη ζωη, δε διαβαζω για να γινω χαρουμενη ή για να περάσει η ώρα... Επισης μου αρεσουν πολυ οι χαρακτηρες βιβλιων που ειναι ιδιαιτεροι, αλλοκοτοι και λιγο σκοτεινοι τυποι, λιγο μαυρα προβατα και ακαταλαβιστικοι. Τέλος, μου αρέσουν τα βιβλία που κοιτούν πισω από το περιτύλιγμα και καταπιανονται με την αλλοτριωση του ανθρωπου, τη μοναξια του, τον εγωισμο του, την ασυννενοησια μεταξυ ατομων της ιδιας οικογενειας, τις ανθρωπινες σχεσεις. Για αυτο συγγραφεις οπως ο Καφκα ή ο Καμύ ή ο Μαρκές ή ο Σαραμαγκού με αγγίζουν ιδιαίτερα.
Δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω με αυτό που έγραψα Ψυχούλα :? :? :? ...απλώς παίρνοντας παραδειγμα από εμένα...έγραψα το σχόλιο...εγώ όταν αρχίζω να διαβάζω
κάποιο βιβλίο που με ψυχοπλακώνει το παρατάω αμέσως... :oops: :oops:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

smarti έγραψε:
ψυχουλα έγραψε:Smarti μου αρεσει να διαβαζω ρεαλιστικα πραγματα οπως συμβαινουν στη ζωη, δε διαβαζω για να γινω χαρουμενη ή για να περάσει η ώρα... Επισης μου αρεσουν πολυ οι χαρακτηρες βιβλιων που ειναι ιδιαιτεροι, αλλοκοτοι και λιγο σκοτεινοι τυποι, λιγο μαυρα προβατα και ακαταλαβιστικοι. Τέλος, μου αρέσουν τα βιβλία που κοιτούν πισω από το περιτύλιγμα και καταπιανονται με την αλλοτριωση του ανθρωπου, τη μοναξια του, τον εγωισμο του, την ασυννενοησια μεταξυ ατομων της ιδιας οικογενειας, τις ανθρωπινες σχεσεις. Για αυτο συγγραφεις οπως ο Καφκα ή ο Καμύ ή ο Μαρκές ή ο Σαραμαγκού με αγγίζουν ιδιαίτερα.
Δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω με αυτό που έγραψα Ψυχούλα :? :? :? ...απλώς παίρνοντας παραδειγμα από εμένα...έγραψα το σχόλιο...εγώ όταν αρχίζω να διαβάζω
κάποιο βιβλίο που με ψυχοπλακώνει το παρατάω αμέσως... :oops: :oops:
δε με στενοχωρησες καθολου! συγνωμη αν σου εδωσα τετοια εντυπωση!!
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Παιδιά πλησιάζει το καλοκαιράκι. Όλο και κάπου κανονίζουμε να πάμε οι περισσότεροι λίγες μέρες διακοπές για να ξεκουραστούμε. Προτείνω όσοι διαβάζουν ψυχοπλακωτικά βιβλία να τα αφήσουν για λίγο στην άκρη γιατί σίγουρα δεν ταιριάζουν με το κλίμα της ψυχικής και σωματικής χαλάρωσης των διακοπών.
Για τους φίλους των αστυνομικών μυθιστορημάτων προτείνω τα βιπεράκια του James Hadley Chase (εξαιρετικά !) και της Αgatha Christie. Eίναι φθηνά, μεταφέρονται εύκολα στις αποσκευές μας και μας κρατούν καλή συντροφιά στις διακοπές μας. Ειδικά τα αστυνομικά του James Chase είναι κατά την γνώμη μου, συναρπαστικά.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

Πολυ ωραια αστυνομικα γραφει και ο Καμιλλερι. Μικρα, με πρωτοτυπες υποθεσεις, αναλαφρα, με ιδιοτυπο ιταλικο χιουμορ και με πολυ συμπαθη πρωταγωνιστη τον επιθεωρητη Μονταλμπανο, εξυπνο, ανεξαρτητο, καλοφαγα. Λογω της ιταλικης καταγωγης του συγγραφεα ταιριαζουν ιδιαιτερα και στη δικη μας ψυχοσυνθεση.
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOCKHEART »

"ΕΣΧΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ" π. Αλέξανδρος Σμέμαν
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

Όσιος Ανδρέας ο δια Χριστόν Σαλός. εκδόσεις Ιεράς Μονής Παρακλήτου. πολυ ωραίο βιβλίο και πολύ διδακτικό τις πρεσβείες του Αγίου που τόσο αγάπησε ο Κύριος να έχουμε αμήν.
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Λέσχη Αναγνωστών - Βιβλιοπροτάσεις”