Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Δημοσίευση από vasilisalt »

Lovethink ενώ θεωρητικά συμφωνώ περισσότερο με τα γραφόμενα σου, νομίζω έχασες πολύ απο το δίκιο σου γιατί προσέβαλες ΄΄ελαφρώς΄΄ τον Pilotos. Αρκετοί κάνουμε χιούμορ στο φορουμ αλλά αδερφέ θέλει προσοχή. Δηλαδή ότι ΄΄τσιγκλάς΄΄ κάποιον με χιούμορ δεν σημαίνει πως δεν τον ΄΄τσιγκλάς΄΄. Ο pilotos για τα δικά μου δεδομένα είναι λίγο συντηρητικός, έχει γράψει όμως αρκετές μεγάλες αλήθειες και δεν ένιωσα ποτέ προσβεβλημένος απο αυτά που έχει γράψει. Έχει ο άνθρωπος τις απόψεις του. Αν μπορώ να σε συμβουλέψω (επιμένω στο αν μπορώ...) θα σου πρότεινα να πάρεις πίσω τη φράση με τη ζελατίνα και να κλείσει το θέμα. Ελπίζω να συνεχίσεις να μας τιμάς με την όμορφη παρέα σου. Να σαι καλά αδερφέ και συγνώμη για την παρέμβαση.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Evi_J έγραψε: Δηλ μου ζητάς να απαρνηθώ τον Χριστό;
A καλά .....εσύ έχεις ξεφύγει
Σου είπα εγώ να απαρνηθείς Τον Χριστό ;
Πότε υπερασπίσθηκα εγώ την διαγραφή του θρησκεύματος ; επειδή δεν θεωρώ απόδειξη πίστης τι γράφουν τα χαρτιά ; Οσο για την ζελατίνα .....παραμένει "αστείο" να ακούς τέτοιες απόψεις .
Οποιος είναι λοιπόν "μάγκας" ας αφήσει τις ιδέες με τις ζελατίνες και ας πάει στο αστυνομικό τμήμα να επιμείνει να του δώσουν παλαιού τύπου ταυτότητα .Εκεί να πω "Μπράβο για το θάρρος και την μαρτυρία" είτε διαφωνώ είτε συμφωνώ

Την κάνω από εδώ μέσα όσο είναι καιρός ,δεν είναι σωστό να με τοποθετείτε με αυτούς που "ντρέπονται να κάνουν το σταυρό τους" ,"που έχουν το κόμμα πάνω από την Εκκλησία" ,με τους "ύπουλους" κτλπ
Αν μη τι άλλο , δεν είναι χώρος αυτός και παρέα για να κάνεις κέφι να συμμετάσχεις
Καλή Σαρακοστή
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ελατε αδερφια να κανουμε προσευχη για τουσ κυβερνωντες ολοι μαζυ.....
ακόμα και πρσευχη για τουσ κυβερνομένους........
αφου ολοι στο ιδιο καζάνι βράζουμε......
δεν θελω απογουτευση.....
αγαπή να εχουμε Που τελείκα την έχουμε....
ολα καλά θα πανε
ασ αληλοσυνχωρηθουμε...χριστιανοί ειμαστε....
και εγω χιλιάδες φορές κακός εχώ καταλαβει και παλι κακός έχω ενοηση....
Ο Θεός να δώσει ναμαστε όλοι καλά γιατι ποιος ξέρει αν αύριο θα είμαστε σε θέσει να μετανοήσουμε....
αυτό το χρόνο πριν καλα καλα κλείση εχασα 2 Ιωαννηδες........
προσευχή αδερφια πρασευχή και δεν θα του περάση........
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Σου είπα εγώ να απαρνηθείς Τον Χριστό;
Η λογική λέει ότι αφού εγώ συμφωνώ με τους αγίους και εσύ διαφωνείς μαζί μου άρα διαφωνείς και με αυτούς. Άρνηση δεν είναι αυτό;
Παρόλα αυτά εγώ δεν λέω αυτό. Το βρίσκω και βαρύ αλλά και κάπως άδικο. Aμφιβάλλω αν εσύ το σκέφτηκες καν αυτό. Λέω όμως "κάπως άδικο" γιατί άλλο νόημα θες να δώσεις (σαφέστατα όλοι μας πιστεύουμε ότι αυτό που μετράει είναι η καρδιά και όχι το χαρτί) και ΑΛΛΟ δίνεις. Ενώ εγώ προσωπικά πιστεύω ότι -στο περίπου- θες να δώσεις ένα νόημα τύπου "μην είμαστε φαρισαίοι και τυπολάτρες" (στο οποίο συμφωνώ 100%) εσύ λες "αρνήσου την πίστη σου". Και θα σου πω γιατί.

ΔΕΝ μιλάμε, για κάποιο υλικό εδώ. (Που τυχαίνει να είναι το χαρτί). Μιλάμε για το περιεχόμενο της καρδιάς. Με το που λες ότι είναι άχρηστο να αναγράφεται το θρήσκευμα στο χαρτί, κάτι δηλαδή που το επιθυμεί η καρδιά μου, είναι σαν να λες ότι κάποιος δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει την πίστη του δηλαδή την καρδιά του. Αν εγώ δεχτώ αυτήν την απαγόρευση (που είναι και παράνομη σύμφωνα με το Σύνταγμα) δεν είναι σαν να απαρνούμαι την πίστη μου; Και αν η πίστη μου είναι ο Χριστός, τότε δεν είναι σαν να απαρνιέμαι Αυτόν; Άρα βγαίνει το νόημα ότι ΕΜΜΕΣΑ μου λες να απαρνηθώ τον Χριστό. Τα πράγματα είναι απλά... Ναι, το ξέρω ότι ούτε που σου πέρασε κάτι τέτοιο από το μυαλό (χωρίς ειρωνία) απλά αυτό δείχνεις. Το κράτος όμως το σκέφτηκε και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί.

Πάντως να σου πω κάτι; Προτιμώ 10 Μάνους να μου λενε καθαρά και ξάστερα ένα κάρο αντιρρήσεις και να με πρίζουνε, παρά ένα κράτος να μου λέει "σιγά μωρέ δεν έγινε και τίποτα" και να μου κάνουν ΥΠΟΥΛΑ πλύση εγκεφάλου με τα χρόνια (από την ημέρα που ήρθε το Πασόκ για να ακριβολογούμε) και να μου αφαιρούν τα δικαιώματα της επιλογής μου ένα-ένα. Το αν έγινε τίποτα ή όχι το κρίνω εγώ για τον εαυτό μου και όχι το κράτος.
Πότε υπερασπίσθηκα εγώ την διαγραφή του θρησκεύματος ;
Είναι γνωστό ότι κανείς δεν μπορεί να είσαι αφοσιωμένος σε δύο κυρίους. Αν δεν είσαι με τον ένα, θα είσαι με τον άλλον. Δεν σε είδα κιόλας να εκφράζεις άλλη τόση πίστη υπέρ.
επειδή δεν θεωρώ απόδειξη πίστης τι γράφουν τα χαρτιά ;
Όχι. Όχι επειδή δεν θεωρείς απόδειξη πίστης το τι γράφουν τα χαρτιά. Αλλά επειδή μετά από όλη αυτήν την συζήτηση ακόμα δεν μπορείς να παραδεχτείς ότι ίσως αυτό να είναι άλλη μια ευκαρία που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο να μαρτυρήσει υπέρ του ονόματος Του. Αν εγώ σου λέω ότι αυτό ίσως να είναι μια μαρτυρία υπέρ Του, και εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις επειδή δεν εκφράζει εσένα, κράτα το για τον εαυτό σου (το οποίο μπορεί να είναι 100% σωστό για την δικιά σου την ψυχή) όμως μην το διαδίδεις ως δεδομένο. Μπορεί να παρασύρεις κάποιον έτσι. Εγώ διευκρίνησα εξ' αρχής ότι μιλάω για τον εαυτό μου και προσκάλεσα όποιον θέλει να έρθει σε αυτήν την ιδεολογία. Εσύ όμως αυτό δεν το είπες. Θεωρείς δεδομένο ότι είναι βλακεία η αναγραφή στην ταυτότητα, άρα θεωρείς δεδομένο ότι αυτή η ιδέα είναι αποτυχία. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της πλάνης μιας και κάτι τέτοιο υποδηλώνει παντογνωσία ότι ξέρεις καλύτερα από τον Θεό, δηλαδή δηλώνει εγωισμό. Ναι ξέρω τι θα μου πεις εδώ: "κοίτα τα μούτρα σου καλύτερα και άσε με εμένα". Μα αυτό σου λέω τόση ώρα. Ότι εγώ δεν ενόχλησα ποτέ το κράτος. Αυτό όμως με ενοχλεί και μάλιστα παράνομα. (Το ότι μάλιστα το κάνουν γιατί είναι ξεπουλημένοι σε αμερικανάκια με προσβάλει ακόμα ποιο πολύ)

Αλλά τέλος πάντων. Είπες ότι δεν θέλεις να συνεχίσεις την συζήτηση. Εντάξει λοιπόν... τα ξαναλέμε στο... επόμενο βρισίδι :lol: :lol: :P
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Αγαπητέ avva, συγνώμη που σε άφησα ξεκρέμαστο σήμερα. Απλά δεν φαντάστηκα ότι θα πέρναγε τόσο η ώρα... Σου έχω άλλη μία απάντηση. Μικρούλα μεν αλλά... Άμα θες την διαβάζεις και απαντάς...
Όχι! ΔΕΝ έχεις το δικαίωμα να γράφεις ότι θέλεις εσύ στην αστυνομική σου ταυτότητα! Αυτό το δικαίωμα σχετικά με το τι θα γράφει η αστυνομική σου ταυτότητα ανήκει στο κράτος
Το οποίο κράτος ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΟ να πράττει ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Το οποίο Σύνταγμα γράφει ότι έχω δικαίωμα να έχω όποια θρησκεία θέλω και επιθυμώ, ΟΠΟΥ θέλω και επιθυμώ (χωρίς να κάνω κατάχρηση σε τρίτους εννοείται), ΧΩΡΙΣ να έχει ΚΑΝΕΙΣ το δικαίωμα να μου αφαιρέσει αυτήν την δυνατότητα. Και εγώ θέλω το θρήσκευμα στην ταυτότητα μου. Με δυο λόγια, είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι το κράτος είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ από την στιγμή που μου καταργεί αυτό μου το δικαίωμα...

(Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι.... μήπως να μιλήσω κινέζικα μήπως και καταλάβουν τι ρωτάω;; )
Μια δοκιμή θα σε πείσει σχετικά.. (αστείο αν και κρύο)
Βασικά σαν αστείο το βρήκα πολύ πετυχημένο... Σαν ειρωνία όμως (στην Ελλάδα μιλάμε, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά... μόνο ελληνικά δεν μιλάμε) δεν θα μου έκανε εντύπωση αν το έγραφα στα κινέζικα και κάποιος θα μου απαντούσε.... (εδώ ήδη ασχολούνται με ξένες, ανατολίτικες θρησκείες, τύπου yoga, πιλάτες κ.τ.λ!)
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Έθνη – κράτη και το κυρίαρχο ιδεολόγημα.
Έστω ότι μέσα σε κάποιο κράτος ζουν, μουσουλμάνοι, βουδιστές,, χριστιανοί, άθεοι, αδιάφοροι, κομμουνιστές, πολιτικές οργανώσεις, σατανιστές, πλούσιοι, πάμπτωχοι, ορθόδοξοι , αιρετικοί, κ.λπ.
Ύστερα λοιπόν από ζυμώσεις και μακροχρόνιες διαμάχες, κάποια συμφέροντα κατόρθωσαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να επιβάλλουν, μια αναγκαστικού τύπου ισορροπία, μια αναγκαστική δια του νόμου κοινωνική ειρήνη, έτσι ώστε βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον το μόρφωμα αυτό να εμφανίζεται σαν ενιαίος οργανισμός και να επιβιώνει..
Αυτό επιτυγχάνεται με τους αναγκαστικούς κανόνες που λέγονται νόμοι.
Οι νόμοι όμως προκύπτουν και βασίζονται και προέρχονται από το συμφέρον των κυρίαρχων στο κράτος αυτό συμφερόντων, και από το κυρίαρχο ιδεολόγημα ( συνήθως κάποιου τύπου κοσμοθεωρία, ή θρησκευτική πίστη) που συνάδει τα συμφέροντα αυτά.

Μπορούμε εύκολα να σκεφθούμε ιδιαίτερα από την ιστορία τα διάφορα ιδεολογήματα που με τυραννικούς νόμους επέβαλαν τα δικά τους συμφέροντα.
Ένα τυραννικό ιδεολόγημα δεν σημαίνει καθόλου ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών που θέλει να εξυπηρετήσει, διότι η κατάρρευση του είναι πολύ πιθανή αν όχι σίγουρη.
Υπάρχουν ιδεολογήματα πιο έξυπνα, όπως η δημοκρατία, όπου τα κυρίαρχα συμφέροντα μπορούν να εξυπηρετούνται μακροχρόνια με την συγκατάθεση μάλιστα των άλλων.
Δύο πόδια δεν χωράνε στο ίδιο παπούτσι, έτσι δυο ιδεολογήματα δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα κυρίαρχα, και εξαρτάται από την δύναμη του ενός κυρίαρχου ιδεολογήματος κατά πόσο αισθάνεται τόσο ισχυρό ώστε να αφήσει περιθώρια στα άλλά ιδεολογήματα, να υφίστανται απλώς εντός του, υποσκάπτοντας έτσι όμως τα θεμέλια της ισχύος του και των συμφερόντων που εξυπηρετεί.
Τα δήθεν δικαιώματα και οι δήθεν ελευθερίες, είναι απλώς οι επιλογές που επιτρέπει το εκάστοτε κυρίαρχο ιδεολόγημα των κυρίαρχων συμφερόντων , και που είναι ουσιαστικά ο αφανής υπερνόμος.
Με λίγα λόγια όλα παίζονται στο επίπεδο των κυρίαρχων συμφερόντων που δεν μπορούν για κάποιο μεταφυσικό λόγο, να οργανωθούν να διατηρηθούν και να υπάρξουν δίχως κυρίαρχο ιδεολόγημα.

Και ερχόμαστε στην πρακτική τρέχουσα εφαρμογή των όσων αναφέραμε σε περιληπτική και συμπυκνωμένη μορφή.

Πως προκύπτουν τα διάφορα θέματα π.χ. με τις ταυτότητες, τα σχολικά βιβλία, και τόσοι άλλοι νόμοι και συμπεριφορές, που ενοχλούν εμάς που αγαπάμε την ορθόδοξη πίστη και την πατρίδα μας;
Η απάντηση ευρίσκεται στο αν είμαστε πράγματι η κυρίαρχη ιδεολογία που είναι η έκφραση των δικών μας συμφερόντων, τα οποία δυναμικά εξασκούμε, ως Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Οι Γάλλοι για παράδειγμα αν και χριστιανοί κατά πλειοψηφία ζουν σε άθρησκο βάσει συντάγματος (νομών) κράτος, ποια ήταν η δυναμική βούλησή τους να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο, και ποια κυρίαρχα μάλιστα ιδεολογήματα και συμφέροντα αντιμάχονται αυτή την προοπτική;

Κάποτε οι πρόγονοί μας επέβαλαν με το σπαθί τους και τη θυσία τους τη βούλησή τους να κάνουν ελεύθερα το σταυρό τους , κάτι που τους το απαγόρευαν οι κατακτητές Τούρκοι , και Τουρκαλβανοί μουσουλμάνοι, και δεν τους το παραχώρησαν φυσικά ως αυτονόητο ΄΄δικαίωμα΄΄….
Και μην νομίζεται ότι λίγο αργότερα δεν άρχισαν να δρούν τα γνωστά άγνωστα, αντίθετα συμφέροντα, που επικαλούνταν ΄΄δικαιώματα΄΄, και ήθελαν να τα εφαρμόσουν με νόμους. Ήταν τότε ΄΄ το περίφημα άρθρο του θρησκεύματος΄΄ ΌΤΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ, μέχρις ότου ο Μακρυγιάννης τράβηξε το γιαταγάνι μέσα στη Βουλή, φωνάζοντας, εδώ σφαζόμαστε , για πίστη και πατρίδα πολεμήσαμε…..
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Evi_J έγραψε:
Η λογική λέει ότι αφού εγώ συμφωνώ με τους αγίους και εσύ διαφωνείς μαζί μου άρα διαφωνείς και με αυτούς. Άρνηση δεν είναι αυτό;
Συμφωνείς εσύ με τους Αγίους ...... ταυτίζεις τα μαρτύρια Των Αγίων Μαρτύρων που μαρτύρησαν με βασανιστήρια για την πίστη τους με την δική σου "μαρτυρία"
Ταυτόχρονα συκοφαντείς τον άλλον ότι διαφωνεί με τους Αγίους επειδή δεν θεωρεί ότι του αφαίρεσε κανείς την πίστη από την καρδιά εξαιτίας ενός κρατικού χαρτιού
Τι να σου πω κοπέλα μου , την περηφάνεια πρόσεξε μόνο και την περίπτωση να ξεγελάς τον εαυτό σου ότι έχεις γίνει "Μάρτυρας" χωρίς σταγόνα αίμα ,χωρίς την εξαθλίωση ,τα βασανιστήρια , τους πόνους , τις θυσίες , που πέρασαν αυτοί που λες ότι εσύ συμφωνείς μαζί τους ενώ εγώ λες πως διαφωνώ
Δεν έχεις σταματήσει να με βρίζεις
Διότι βρισιά είναι για ένα Χριστιανό να του λες
Οτι σου ζητάει να αρνηθείς Τον Χριστό
Οτι δεν συμφωνεί με τους Αγίους που μαρτύρησαν
Οτι είναι βλακεία η αναγραφή της θρησκείας στην ταυτότητα ( τον συνδυασμό λέξεων -βλακεία-θρησκεία ο οποίος είναι δικός σου )
Oτι υπηρετεί άλλο Κύριο ( σε σχέση με σένα πάντα όπου έχεις μαρτυρήσει )
ότι πιστεύει πως γνωρίζει καλύτερα από Τον Θεό ( βλασφημία και μόνο να το σκεφτεί άνθρωπος )
ότι , ότι ,ότι

Είναι τρομαχτικό να λες όλα τα παραπάνω σε έναν άλλο Χριστιανό

Καλή σας συνέχεια
Καλή Σαρακοστή
gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από gkou »

Αγαπητέ lonethink, δεν αξίζει να χαλάμε τις καρδιές μας, όλοι παιδιά του Θεού είμαστε. Ξέρω πόσο καλόκαρδος είσαι, και το έχεις αποδείξει.Αρπάζεσαι κι εσύ εύκολα, όπως και εγώ και οι περισσότεροι πιστεύω από εμάς. Ας δώσουμε τόπο στην οργή...
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

φανατικός -ή -ό [fanatikós] Ε1 : α. (για πρόσ.) που προσηλώνεται, που ενεργεί ή συμπεριφέρεται με υπερβολικό ζήλο, με άκριτη πίστη και τυφλό πάθος (απέναντι σε ένα πρόσωπο, σε μια θρησκεία, σε μια θεωρία ή ιδεολογία, στην υπεράσπιση ή διεκδίκηση μιας ιδέας, μιας πίστης κτλ.): ~ εθνικιστής / δεξιός / αριστερός / καθολικός. ~ οπαδός του ποδοσφαίρου. Φανατικοί οπαδοί / εχθροί του Bενιζέλου. ~ καπνιστής, μανιώδης. β. (για ενέργεια, δράση, συμπεριφορά) που γίνεται, που εμπνέεται ή κυριαρχείται από φανατισμό: Φανατική προσήλωση / άρνηση / διεκδίκηση. ~ ενθουσιασμός / ζήλος.

θρησκόληπτος -η -ο [θriskóliptos] Ε5 : που δείχνει μια υπερβολική και απλοϊκή προσήλωση σε κάθε είδους θρησκευτικές αντιλήψεις και προλήψεις.

αγάπη η [aγápi] Ο30α : 1α.ψυχική διάθεση που κυριαρχείται από αισθήματα φιλίας, στοργής, συμπάθειας, τρυφερότητας, αφοσίωσης.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Evi_J έγραψε:

Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζεται όπως θέλει και να λέει ότι θέλει (ειδικά στο φόρουμ). Το παραπανω όμως είναι πολύ ΄΄βαρύ και ασήκωτο΄΄. Αν ξεφύγουμε λίγο από τη μέθη της νίκης (ντέρμπυ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) και θεωρήσουμε πως η συμμετοχή μας στα όποια χριστιανικά ΄΄κοινά΄΄ είναι και για να γινόμαστε λίγο καλύτεροι νομίζω πως είναι ένας καλός λόγος για μερική ΄΄αναθεώρηση΄΄
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”