Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Δημοσίευση από vasilisalt »

Και επειδή το ΄΄μπάλωσες΄΄ Evi j δεν σημαίνει ότι δεν το είπες. Θυμίζει αυτόν που λέει το <<έμαθα πως ΄΄μοιχεύεις΄΄ αλλά εγώ δεν το πιστεύω>>. Προκαταβολικά συγνώμη καρδιάς αν πληγώνω κάποιον.
Συνταξιδιώτης
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Συνταξιδιώτης »

Προσωπικά μου χτυπάει λίγο άσχημα όταν μπαίνουν επί τάπητος πολιτικές αποφάσεις εδώ στις συζητήσεις,διότι έχουμε υποχρέωση να υπακούμε στις αποφάσεις των αρχόντων και επί πλέον εμείς οι χριστιανοί δεν πρέπει να διαιρούμαστε σε κόμματα.Αντιθέτως ο `Αγιος Μάρκος ο ασκητής μας αναφέρει στα κείμενά του ότι "όταν τα καθεστώτα γίνονται πολύ πιεστικά έχουμε το δικαίωμα να αντιδρούμε".
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

θα υποβάλω μια παράκληση.....
Να θυμηθούμε ότι
((μην κάνουμε ότι δεν θέλουμε να μας κάνουν))

άρα μην λέμε ότι δεν θέλουμε να μας πούνε.....
Σαν ο μεγάλος σας αδερφός το λέω σε μιά πολύτεκνη οικογένεια.......
αν δεν πω έστω αυτό τι θα πω σήμερα σε έκεινον;.............
((Πατέρα συνχωρισέ με που άφησα τα μικρά μου αδεφάκια να τσακόνονται και δεν έκανα τίποτα....
.....είναι βαρύ για μένα....συγνώμη που γίνομε εθραυστός...δεν θα έπρεπε όμως δεν κάνει να λέμε ψέματα))
Νά μην λέμε.....
αλλά :8
είχαται ποτέ μεγάλο αδερφό;;;;
Μιά φορά και έναν καιρό είχα μιά μεγάλη οικογένεια στο athos.edo........είχα απο τον θεό την τίμη να είμαι ο μεγάλος αδερφός.........
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

aposal έγραψε:Καλόν είναι όμως να το συζητήσεις με τον πνευματικό σου.
Μου λές τώρα τα αυτονόητα..
Αυτό νομίζω πως είναι αυτονόητο για κάθε χριστιανό που έχει πάρει σοβαρά την πνευματική του ζωή.

Παρεπιμπτόντως μάλλον δεν διάβασες παραπάνω ότι η δική μου ταυτότητα αναγράφει το θρήσκευμα.
Επιμένω όμως πως και αν δεν το έγραφε μία απ τα ίδια θα μου έκανε.. χαλλλαρά και πολύ χαλλαρά.

Και όσο για την υπακοή στον Θεό .. ποιά εντολή του Θεού λέει να μην πάρουμε το χ δημόσιο έγγραφο;
Παρέθεσα μάλιστα και το αποστολικό χωρίο που λέει ακριβώς «υπακοή στην εξουσία»

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

aposal έγραψε:«Θέλουμε μια ευρωπαϊκή λύση για μια ενιαία, επανενωμένη Κύπρο. Πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από εξαρτήσεις από τις μητέρες πατρίδες, από στρατεύματα κατοχής, από διαιρέσεις και τείχη».
Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ειδικά για το θέμα της Κύπρου, εκφράζοντας τις πάγιες θέσεις του για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.
Δεν βρίσκω κάτι κακό σε αυτό.
Γιατί πρέπει η Κύπρος να βρίσκεται υπό την προστασία εγγυητριών δυνάμεων;
Να φύγουν όλες οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις απ το νησί και να γίνει ανεξάρτητο κράτος της ΕΕ
Γιατί να στέλνουμε χιλιάδες στρατό και χρήματα κάθε χρόνο στην Κύπρο;
Να φύγουν οι Τούρκοι να φύγουν οι Βρεττανοί να φύγουμε και εμείς.
Μπορούν οι Κύπριοι να τα βρούν μεταξύ τους μια χαρά νομίζω
Τα ξένα συμφέροντα - ενίοτε και τα ελληνικά - οδήγησαν στην διχοτόμηση.

Τώρα βέβαια με ποιούς όρους και προϋποθέσεις θα γίνει η επανένωση είναι ένα ζήτημα
Εκεί θα το ξανασυζητήσουμε το θέμα όταν τεθούν οι όροι της επανένωσης..

avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

pilotos έγραψε: Εμείς ντρεπόμαστε να κάνουμε το Σταυρό μας , ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ενώ οι αιρετικοί τρέχουν με τα περιοδικά τους στα σπίτια και στους δρόμους και το διαλαλούν... Εμείς κρυμμένοι στο καβούκι μας ...
Απο που προκύπτει ότι «ντρεπόμαστε να κάνουμε τον σταυρό μας», ότι είμαστε «κρυμμένοι στο καβούκι μας» και ότι «ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί»; Γιατί προσωπικά δεν ντρέπομαι να λέω ότι είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός ούτε ντρέπομαι να κάνω τον σταυρό μου παντού και πάντα ούτε κρύβομαι σε κανένα καβούκι μου (τουλάχιστον όχι λόγω της πίστης μου). Θάλεγα μάλλον πως με προβληματίζει έντονα επί προσωπικού μήπως όλα αυτά που κάνω - το να κάνω τον σταυρό μου επιδεικτικά μπροστά στους άλλους, το να λέω ότι είμαι Ορθόδοξος - τα κάνω για το «θεαθήναι τοις ανθρώποις» και όχι για να αρέσω στον Θεό.

Να θυμηθούμε λίγο και τι λέει ο Ιησούς;
«Και όταν προσεύχη, ούκ έση ως οι υποκριταί· ότι φιλούσιν εν ταίς συναγωγαίς και εν ταίς γωνίαις των πλατείών εστώτες προσεύχεσθαι, όπως αν φανώσι τοις ανθρώποις· αμήν λέω ημίν, ότι απέχουσι τον μισθόν αυτών. σύ δε όταν προσεύχη, είσελθε εις το ταμείον σου και κλείσας την θύραν σου πρόσευξαι τω πατρί σου τω εν τω κρυπτώ· και ο πατήρ σου ο βλέπων εν τω κρυπτώ αποδώσει σοι εν τω φανερώ.»
Η εντολή λοιπόν λέει «εν τω κρυπτώ» και αναρωτιέμαι μήπως την παραβαίνω...
pilotos έγραψε:Γι' αυτό και ο Θεός επιτρέπει τόσες δοκιμασίες στην Εκκλησία και στους ανθρώπους της.
Τι εννοείς επιτρέπει δοκιμασίες στην Εκκλησία και στους ανθρώπους της;
Δεν είναι δεδομένες εκ των ουκ άνευ οι δοκιμασίες για την Εκκλησία και για τον κάθε πιστό;;;;;
Αυτό αποτελεί ύβρη προς τον Θεόν ακόμα και σαν λογισμός!!!

Γνωρίζομεν ακριβώς ότι ο μέν Θεός και οι άγιοι άγγελοι αυτού χαίρουν εις τας θλίψεις και στενοχωρίας των ανθρώπων, ο δε διάβολος και οι εργάται αυτού εις τάς αναπαύσεις τούτου. Όταν αι εντολαί του Κυρίου τελειούνται διά των θλίψεων και των στενοχωριών, ημείς όμως καταφρονώμεν αυτάς, έπεται ότι καταφρονώμεν τον Θεόν, όστις έδωκε τας εντολάς κατά των παθών, τα οποία γεννώνται εκ της αναπαύσεως, και καταργούμεν την αιτίαν της αρετής, ήτις είναι η στενοχωρία και η θλίψις»
Αββάς Ισαάκ ο Σύρος Τα σωζόμενα ασκητικά σελ. 144 εκδόσεις Άγιος Νικόδημος.

pilotos έγραψε:Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ο καθένας να λαμβάνει στα χέρια του κομματικές ταυτότητες, να κουνάει κασκόλ ομάδων, να κουνάει πλαστικά σημαιάκια, αλλά εμείς ούτε Σταυρό, ούτε εικονίσματα σε δημόσιους χώρους, ούτε σε ταυτότητες. Αυτό πράγματι είναι το αστείο με εμάς τους "χριστιανούς" ... Το κόμμα πάνω από την Εκκλησία... Καθώς και όλα τα προσωπικά μας πάνω από την Εκκλησία και τον Χριστό. Αυτό πράγματι μας χαρακτηρίζει όλους.
Και σταυρό φοράμε, και εικόνες τιμούμε, και εκκλησία πάμε και όλοι το ξέρουν και από κανέναν δεν κρυβόμαστε σε ότι αφορά την πίστη μας. Και δεν νομίζω πως «μας χαρακτηρίζει όλους». Παραείναι υπερβολική η γενίκευση. Εμένα αυτά ΔΕΝ με χαρακτηρίζουν. Έχω άλλα πάθη.

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Επειδή ήμουν ένας από αυτούς που εμφανίσθηκαν οργισμένοι κατά του πρωθυπουργού, αμέσως μετά την κατάργηση των όρων "Μακεδονία" και "Αιγαίο", θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη για την εμπάθειά μου (αλάνθαστο δείγμα αμαρτωλότητος) και να σας παροτρύνω όλους να συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για τους κυβερνώντες.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

aposal έγραψε:Επειδή ήμουν ένας από αυτούς που εμφανίσθηκαν οργισμένοι κατά του πρωθυπουργού, αμέσως μετά την κατάργηση των όρων "Μακεδονία" και "Αιγαίο", θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη για την εμπάθειά μου (αλάνθαστο δείγμα αμαρτωλότητος) και να σας παροτρύνω όλους να συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για τους κυβερνώντες.
Μπα.. και γώ μια απ τα ίδια.
Και δεν έχω πεισθεί ακόμα για το αντίθετο.
Αλλά και η Εκκλησία εύχεται και εμείς καλό είναι να προσευχόμαστε.
Νάναι ευλογημένο.

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Δεν χρειάζεται να πειστούμε για το αντίθετο. Ό,τι και να πράξει είναι στο τιμόνι της χώρας και οφείλουμε να προσευχόμαστε γι' αυτόν.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Βλέπω ότι σε αυτό το topic, έγινε πραγματικός "σκοτωμός" το 3ήμερο που πέρασε.
Ας είναι.
Είδατε αδελφοί τι σημαίνει πολιτική? Πονεμένη ιστορία δυστυχώς.

Να πω για τον Γ.Α.Π. ότι είναι γεγονός, πως δεν φημίζεται για την Πίστη του. Και ποιός άραγε προηγούμενος κυβερνήτης μας φημιζόταν? Πείτε έναν πολιτικό που κυβέρνησε την χώρα που να είχε τέτοιο χαρακτηριστικό.

Δεν πειράζει.
Εκαστος εφ' ω ετάχθη.
Μακάρι να τα πάει καλά και να μείνει στην ιστορία ως καλός κυβερνήτης. Αρκετό θα είναι.
Οπως έμειναν στην ιστορία, ο καθένας στον τομέα του, ο Αλέξης Μινωτής στο θέατρο, ο Δημήτρης Μητρόπουλος στην μουσική, ο Γεώργιος Παπανικολάου στην ιατρική και τόσοι άλλοι διαπρεπείς συμπατριώτες μας.
Ξέρει κανείς τάχα, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ανωτέρω? Τους ρώτησε ποτέ κανείς γι'αυτό?
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”