Ελεύθερες (προγαμιαίες) σχέσεις

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

Για τον αρραβώνα.
Αυτό που γινόταν πολύ παλιότερα κι από τη δική μου γενιά ήταν να διαβάζει ο παπάς και να ευλογεί τον αρραβώνα, οπότε στον γάμο δεν έλεγε πάλι τα λόγια.
Μετά που δεν καλούσαν ιερέα στον αρραβώνα, άρχισε να διαβάζεται και ο αρραβώνας και ο γάμος την ώρα του μυστηρίου μαζί.

Ας μας πει κάποιος που γνωρίζει θεολογικά αν είναι όντως έτσι.
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

αααααα για να σας πω Εικόνα
χοντροι καυγαδες μονο στα τοπικ οικουμενισμου-Πατριαρχη
Εικόνα
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

123 έγραψε:Για τον αρραβώνα.
Αυτό που γινόταν πολύ παλιότερα κι από τη δική μου γενιά ήταν να διαβάζει ο παπάς και να ευλογεί τον αρραβώνα, οπότε στον γάμο δεν έλεγε πάλι τα λόγια.
Μετά που δεν καλούσαν ιερέα στον αρραβώνα, άρχισε να διαβάζεται και ο αρραβώνας και ο γάμος την ώρα του μυστηρίου μαζί.

Ας μας πει κάποιος που γνωρίζει θεολογικά αν είναι όντως έτσι.
Οπως και να'χει ο σκοπός ήταν να βγάλουν τα μάτια τους το ζευγάρι χωρίς να τους λογισθεί αμαρτία
Βέβαια ο αρραβώνας μπορούσε να διαλυθεί πανεύκολα :wink:
Άβαταρ μέλους
spetzouras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από spetzouras »

lovethink έγραψε:ΘΕς να μιλήσω ΣΟΒΑΡΑ σπέτζουρα ? ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΙΑ ? οκ
Πάμε λοιπόν

Εχω ακούσει περίπτωση κοπέλας που έκανε έρωτα περίμενε με αγωνία να κάνει έρωτα μαζί με το δεσμό της και ανακάλυψε ότι αυτός κρατούσε μόνο 2 λεπτά το πολύ
Ζήσε τώρα εσύ 80 χρόνια μαζί του
Ευχαριστώ
Αδελφέ μου συγνώμη, αλλά αυτό λέμε τόση ώρα?
Αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα σε μια σχέση?
Ας υποθέσουμε όμως ότι είναι...

Πίστεψέ με δεν θα έχει σημασία...αν υπάρχει πραγματική αγάπη και κατανόηση τα οποιαδήποτε προβλήματα λύνονται, ακόμα και όταν αφορούν το κρεβάτι...είτε με τη βοήθεια γιατρού, είτε με αμοιβαία συννενόηση είτε με το κυριότερο απ'όλα, την πίστη και την προσευχή στο Θεό...
Όλα επί των ημερών μας?! ;-)
Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dirfys »

Από εμένα συγχωρεμένοι...
Την ρόμπα τι την χρειάζεσται?
Καλή η πλάκα και το χιούμορ,αλλά όπου πρέπει και με μέτρο...
Πιστεύω οτι αυτό είναι το σωστό... τουλάχιστον για ένα φόρουμ που θέλει να λέγεται το διαδυκτιακό Άγιο Όρος...

ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ το site?
ειμαστε ολοι δηλαδη cyber μοναχοι? τι λες μωρε?
τι σου συνεβη μεσημεριατικα?

καθώς επίσης και οι απλοί εργαζόμενοι και μη, επισκέπτες του που αναζητούν κάτι το διαφορετικό...μόνο και μόνο επειδή είμαστε στον απρόσωπο κόσμο του διαδυκτίου, αυτό το φόρουμ είναι τα μέλη του...[/quote]
ψαξε στις συζητησεις και θα δεις ποια ειναι τα μελη του. και το κυριωτερο μαθε να ξεχωριζεις το χιουμορ την πλακα απο την γελοιοτητα.
γιατι εσυ κατι τετοιο σκεφτηκες .
Άβαταρ μέλους
agioreiths
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από agioreiths »

spetzouras έγραψε:
Xιούμορ και πλάκα ?
Καλά δε θα λέω άλλη φορά για καρπούζια
Θα μιλάω απευθείας αλλά μη σοκαριστείτε μετά και το γυρίσουμε πάλι στα καρπούζια .........

Ας μας πει κάποιος τότε γιατί εφόσον είναι αμαρτία το προγαμιαίο σεξ θεσπίστηκε ο αρραβώνας και ευλογούμε το σεξ πριν το γάμο ........
Για να δούμε τις αντοχές μας λοιπόν επί τάπητος και όχι με αστεία
Το να ευλογεί ιερέας τον αρραβώνα,τις βέρες κλπ είναι λάθος!
Είναι παράδοση που υπήρχε παλιότερα, τότε που οι άνθρωποι παντρευόντουσαν αμέσως μετά τον αρραβώνα...
Ο αρραβώνας γίνεται μέσα στο μυστήριο του γάμου.
Ρώτησε και τον πνευματικό σου...εγώ πάντως όταν τον ρώτησα αυτά μου είπε και αυτά έκανα...

Αμα μιλήσω ΣΟΒΑΡΑ και χωρίς αστεία θα δυσαρεστηθούν πολλοί και θα σοκαριστούν ακόμα περισσότεροι.

Αν ο σκοπός σου είναι να σοκάρεις τότε είσαι σε λάθος φόρουμ...
ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ Ο ΙΕΡΕΥΣ ΤΙΣ ΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ Ο ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ. Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ. ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΡΡΑΒΩΝΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΑΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.
Πριν την Ανάσταση, υπάρχει πάντα ο Γολγοθάς ...
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

spetzouras συγνώμη αλλά κατέβα λίγο παρακάτω.... εδώ...στον λαό.... και αν δεν μπορείς να γελάσεις .... χαμογέλα...κάνει καλό...Εικόνα
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Εικόνα
Εικόνα
taje
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από taje »

Υπάρχει διάχυτο ένα κλίμα έντασης,ή κάνω λάθος?

Θα ήταν καλό τις παραινέσεις μας,ιδίως όταν αυτές αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα, να τις μεταφέρουμε μέσω προσωπικών μηνυμάτων.Διαφορετικά,δημιουργούνται εντάσεις,καθώς θίγεται ο εγωισμός του καθενός μας.Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει,αλλά ουδεις εξ ημών αναμάρτητος.

Επίσης,ας σεβαστούμε την προσωπικότητα του καθενός.Άλλος προτιμά ως μέσο έκφρασης το χιούμορ,άλλος όχι.Και εγώ πολλές φορές ενοχλούμαι,άλλοτε απο την σοβαροφάνεια και άλλοτε από την συνεχη διάθεση για σάτυρα.Όμως το λάθος είναι δικό μου,καθώς είναι πιο ωφέλιμο να ασχολούμαι με την διόρθωση των δικών μου παθών και λανθασμένων συμπεριφορών και να μην κρίνω τους συνανθρώπους μου.Οι πράξεις μιλούν πιο πειστικά απο τα λόγια.

Δεν κρίνω κανένας σας και δεν φωτογραφίζω κανέναν(και καμία).Απλά καταθέτω την προσωπική μου άποψη.
Εξάλλου,τα γράφω κυρίως για να τα ακούσω εγώ,μιας και είμαι ο χειρότερος όλων.

Καλό απόγευμα να έχουμε.
giannakis
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από giannakis »

ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ.ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ SITE ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!ΑΣ ΣΤΑΜΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΕΓΩΪΣΜΟΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ![/b]
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”