Ομολογία πίστεως κατά του Οικουμενισμού

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ομολογία πίστεως κατά του Οικουμενισμού

Δημοσίευση από Thomas15n »

konstantinoupolitis έγραψε:Καλά γίνε πρώτα Ορθόδοξος, μάθε και ορθογραφία και έπειτα κάνε μας και κήρυγμα περι μίσους, όταν είναι εύφημος η ομολογία σου για την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Κλεάνθη !!!!!!!!!!!! Are you here?

Welcome !!!!
Μπήκα να δω τί λέτε για το θέμα έχω να γράψω πάνω από χρόνο, κύριε Κωνσταντινουπολίτη που είσαι μορφωμένος και ορθογράφος και αγγλομαθής μάθε και εσύ να μην προσβάλλεις τον συνομιλητή σου και μην πουλάς εξυπνάδα.
Λοιπόν μην συνεχίζετε τα ίδια και τα ίδια τα γεγονότα σας φωνάζουν ότι όσοι είναι στην αίρεση του Οικουμενισμού θα έχουν κακή πορεία συνέλθετε και αν αγαπάτε πραγματικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη στείλτε του και εσείς μήνυμα να μείνει σταθερός στην Ορθοδοξία και να αφήσει τους αιρετικούς που μένουν αμετανόητοι στο σκοτάδι τους αν ήθελαν να μετανοήσουν θα το είχαν ήδη πράξει ο διάλογος κρατάει από το 60 δεν φτάνουν τόσα χρόνια διαλόγου; Σε τί έχουν μετανοήσει όλα αυτά τα χρόνια οι δυτικοί, το γνωρίζεται ότι ο νυν πάπας Βενέδικτος 16ος έχει πει ότι οι αναμονή των Εβραίων στην έλευση του Μεσσία δεν είναι μάταιη; δηλαδή αρνείται ουσιαστικά ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός άρα είναι αντίχριστος, με αυτό θέλετε να ενωθούμε και να το λέμε αδελφό μας τον αρνητή του Χριστού.
http://www.orthodoxostypos.gr/Photos/Pages/Page3.pdf
Εμείς όλοι τον θέλουμε και τον αγαπάμε τον Πατριάρχη αλλά και αυτός πρέπει να μείνει πιστός στην πίστη των πατέρων μας δεν μπορεί να προσβάλλει την πίστη μας και μετά να έχει την απαίτηση να μείνουμε μαζί του δεν γίνεται, ας αποφασίσει με ποιούς θέλει να είναι με τους ορθόδοξους ή με τους αιρετικούς, εμείς όλοι τον θέλουμε μαζί μας αλλά την απόφαση με ποιούς θα μείνει την έχει ο ίδιος.
Λυπούμε αλλά αν συνεχίσει αυτήν την πορεία το Φανάρι θα σβήσει και δεν θα τους φταίει κανείς.
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Όταν μας ζητήσει ο Πατριάρχης να αλλαξοπιστήσουμε τότε θα πάρουμε θέση απέναντι του. Δεν μας το ζήτησε.
Άλλη όμως είναι η θέση και η ευθύνες ενός Πατριάρχη, και άλλες οι ευθύνες ενός ηγουμένου μίας εκ των 9 ( ή περισσότερες, γιατί όλο και αυξάνονται)΄΄παρατάξεων΄΄ των ΓΟΧ, και άλλες των ΄΄ορθοτομούντων΄΄ του Ορθ. Τύπου.
Είναι πολλοί που θέλουν να συσπειρώσουν ΄΄ποίμνιο΄΄ γύρω τους, και ψάχνουν διαφορές.....
Δεν είναι κανείς υπέρ του Οικουμενισμού, και όποιος τον καταγγέλλει καλά κάνει.
Η μία πίστη όλων των χριστιανών ( κάποτε , και θα δώσει ο Θεός) θα είναι με τη δύναμη του Θεού η Ορθόδοξη πίστη, αλλά με τη δύναμη του Θεού.
Η φωτιά των μεγάλων δοκιμασιών ενώνει τα διαφορετικά σε ένα, και καθαρίζει από τα σαπρά, δεν επέρχεται η ένωση των εκκλησιών με συμφωνίες Κυρίων, με απόψεις ΄΄ορθοτομούντων΄΄, και με ζηλωτές ΓΟΧ χωρίς επίγνωση, ούτε καν με επιθυμίες ή όχι Πατριαρχών ή Παπών.
Το μέλλον της Εκκλησίας είναι υπόθεση του Αγίου Πνεύματος και όχι ανθρώπων
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

H στάση των νέων φιλενωτικών,ξεπερνάει κάθε όριο!
Κινείται μεταξύ των ύβρεων και της τυφλής υπακοής σε ένα διαβρωμένο σύστημα Ιεραρχίας,δικαιολογώντας λειτουργικές συμπροσευχές,ανταλλαγές δισκοπότηρων...
Βέβαια διαφωνώ με τον Πάνο(pan)! Αλλά όχι να εξισώσουμε και το Παλαιό Ημερολόγιο με τους αιρετικούς, διότι αίρεση σημαίνει διαφορά δογματική,το Παλαιό είναι σχίσμα..
Ο Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος είχε πει στον Οικουμενιστη Πατριάρχη Αθηναγόρα με απλά λόγια,"προτιμότερο να ανοίξει η γη και να καταπιεί για πάντα το Πατριαρχείο Κων/λεως,παρά να υποχωρήσουμε στην Πίστη για ένα γιώτα...."
(Ακόμη είχε δει τον Χριστό ο Γ.Φιλόθεος να του λέει"Δεν σταυρώθηκα για τις 13μέρες αλλά για τις αμαρτίες σας..")

Αλλά οι φιλενωτικοί τα λόγια των Αγίων,Γερόντων,Πατέρων τα έχουν γραμμένα...
Τόσα όμορφα κείμενα Αγίων παρατέθηκαν,αλλά που...αυτοί είναι υπερορθόδοξοι...
Λυπάμαι,που χωρίς κανένα επιχείρημα προβάλλεται μόνο ένας θεσμός εκκλησιαστικός που χρόνια τώρα
έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα,χωρίς ποίμνιο ή μάλλον με ποίμνιο λιγοστό και εντελώς άσχετο..όπως γνωρίζω από μέσα...
Δεν ήθελα να μιλήσω,αλλά αυτά που λέγονται είναι φοβερά...χωρίς λογική,μόνο προσβολές...
Ντροπή από την μια να μην μπορούμε να μιλήσουμε με το παλαιό ημερ.και από την άλλη να ψαχνόμαστε με παπικούς...!!!
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Η αναφορά μου αφορά το θράσος και την υποκρισία του να καταγγέλουμε τις συμπροσευχές όντες εκτός Εκκλησίας.

Για το θέμα του Οικουμενισμού όποιος με διαβάζει ξέρει άσε που αν ήμουν Οικουμενιστής δεν θα δημοσίευε μελέτη μου η Θεοδρομία βασικό έντυπο της όλης κίνησης.

Το άρθρο σου pan είναι γεμάτο ταπεινολογία και κατάκριση αλλά απο τέτοια το παλαιό είναι γεμάτο.

Και επειδή αγνοείτε βασικά στοιχεία θεολογίας και κάνετε τους καμπόσους μιας και εμείς πρέπει να ενοχοποιηθούμε όντες μορφωμένοι αν κατάλαβα καλά:

Αίρεση δεν είναι η θεολογική δογματική διαφορά μα πρώτιστα η δημιουργία ετέρας Εκκλησίας, η Απόσχιση απο την Μητέρα Εκκλησία.

Και κατεξοχήν το να έχεις δική σου ομολογία και να μην αναγνωρίζεις την ετέρα -νέα γαρ- βαυκαλιζόμενος πως "δεν έχουμε θεολογικές δογματικές διαφορές" άρα είμαστε σε σχίσμα είναι υποκρισίες και παραπλανήσεις.

Όσο για το εάν υπάρχουν και δογματικές διαφορές στους εν τω παλαιώ άσε με να έχω επιφύλαξη.

Τέλος εντός των εν τω νέω ζηλωτών με τους οποίους διατηρώ ως ανθενωτικός πολύ καλές σχέσεις όπως και με τον π. Θεόδωρο, επιτρέψτε μου χωρίς να μιλώ διπλωματικά να σας πω πως αρκετοί απο αυτούς διεξάγουν νυν υπερ πάντων αγώνες κατά των συμπροσευχών αναγνωρίζοντας παράλληλα τους εν τω παλαιώ ως Ορθοδόξους και εκκλησιαζόμενοι στους ευκτηρίους οίκους τους.

Υποκριτές !
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

pan έγραψε:Όσιος Γέρων Γαβριήλ Διονυσιάτης “Δεν κατεχόμεθα από Μισαλλοδοξία”
....
(«Ελληνικός Βορράς», 6 Φεβρουαρίου 1964)
Δηλαδή Παναγιώτη μιλάμε για πολύ πρόσφατο άρθρο, μόλις πριν ...45 χρόνια!!!

Νικόλα (agiooros) μήπως ήρθε η ώρα να κλείσει αυτό το θέμα;
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Βρε Νίκο μου,τι είναι αυτά που λες;
Άρθρο 45χρόνων; Δεν γνωρίζεις ότι "Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας";
Τα λόγια των Πατέρων είναι αιώνων,να τα καταργήσουμε και να μας πεις εσύ άλλα;
Σε πειράζω για να καταλάβεις το λάθος επιχείρημά σου!
Τι επαναφέρεις το θέμα ερειστικά και ζητάς το κλείσιμό του;Διαφωνείς;μην το διαβάζεις τότε!
Αλλά δεν έχει τίποτα κακό!Είναι μάλιστα μέσα στη ζωή και οι όποιες διαφορές!
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Το άρθρο είναι άρθρο ανθρώπου, κι ο κάθε άνθρωπος ζει στην εποχή του. Λόγια διαχρονικά είναι μόνο τα λόγια του Χριστού. Ακόμη και τα λόγια των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας έχουν εφαρμογή στην εποχή μας κατά το μέτρο που αναφέρονται σε πνευματικά και δογματικά θέματα, ενώ σε κάποια πρακτικά θέματα είναι πιθανόν να μην είναι σήμερα εφαρμόσιμα.

Επομένως, είναι προτιμότερο για θέματα της εποχής μας ν' αναφερόμαστε σε λόγια έγκριτων ανθρώπων της εποχής μας κι όχι σε άρθρα που γράφτηκαν πριν από μισό αιώνα.

Όσο για το κλείσιμο της συζήτησης, πιστεύω ότι έχει αρχίσει να παρεκτρέπεται και να ξεφεύγει από το θέμα. Άλλωστε νομίζω, ότι ήταν να πούμε, το είπαμε, κι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
pan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pan »

Άτυπο προοίμιο του διαλόγου Ορθοδόξων και Παπικών υπήρξε παπικό κείμενο, υπογραφόμενο από τον Πάπα, το οποίο περιελάμβανε γενικές αρχές των αξιώσεων της Παπικής πλευράς προς συζήτηση με τους ορθοδόξους εκπροσώπους. Το εν λόγω κείμενο εκυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο του λήγοντος έτους με τίτλο «Απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούν όψεις γύρω από τη διδασκαλία της Εκκλησίας».

Στις απαντήσεις αυτές αναφέρεται ότι:

1. Η μόνη αληθινή Εκκλησία, η οποία διατηρεί τα γνήσια στοιχεία, τα οποία καθώρισεν ο Χριστός δια την Εκκλησίαν, είναι η καθολική Εκκλησία, αυτή είναι η πραγματική και ορατή Εκκλησία εντός της ιστορίας.... Η Καθολική Εκκλησία είναι η μία και μοναδική Εκκλησία.

2. «Η Καθολική Εκκλησία» υφίσταται εις την Εκκλησίαν εκείνην, η οποία διοικείται υπό του διαδόχου του Πέτρου και των Επισκόπων, οι οποίοι ευρίσκονται εις κοινωνίαν μετ’ αυτού.

3. «Η Καθολική Εκκλησία» έχει την εκκλησιολογική αποκλειστικότητα της εκκλησιαστικής αξιολογήσεως όλων των άλλων «Εκκλησιών», οι Επίσκοποι των οποίων δεν ευρίσκονται εις κοινωνίαν μετά του διαδόχου του Πέτρου και επομένως οι Εκκλησίες αυτές έχουν «εκκλησιολογικό έλλειμμα».
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Καλημέρα αδελφοί καλή εβδομάδα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

filotas έγραψε:...Νικόλα (agiooros) μήπως ήρθε η ώρα να κλείσει αυτό το θέμα;
Nikola & Nikola (!!!) είμαι τελείως εναντίον του να κλείνει ένα θέμα επειδή απλά "εκτράπηκε", εκτός αν φοβάσαι κάτι...

Η κάθε "εκτροπή" βοηθά όλους μας να κερδίσουμε.

Η γνώμη μου είναι ότι η εικόνα πρέπει να μένει αναλοίωτη και πραγματική. Και θα μείνει πραγματική όταν οι θέσεις και συζητήσεις φτάσουν μέχρι τα μύχια της ψυχής μας.

Επιπλέον, με το σκεπτικό ότι οι ΓΟΧ έχουν τα δικά τους σαιτ, μπλογκ κλπ και θα πρέπει να πάνε εκεί για να συνεχίσουν τα κυρήγματά τους, ειμαι υπερ του Μπαν και κατά του οποιουδήποτε κλειδώματος θέματος.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

konstantinoupolitis έγραψε:Η αναφορά μου αφορά το θράσος και την υποκρισία του να καταγγέλουμε τις συμπροσευχές όντες εκτός Εκκλησίας...
Θα προσθέσω "όντες σε ξένη της Ορθοδοξίας εκκλησία"

Δεν είδα κανένα ισλαμιστή η βουδιστή ή μορμόνο ή ή ή να έρχεται και να απαγγέλει άσματα υπέρ των θρησκειών τους και κατά της Ορθοδοξίας.

Ελεος.

Θα μας φάει η πολλή δημοκρατία...

Απορώ με το θράσος τους.

Είπαμε να γυρνάμε και το άλλο μάγουλο αλλα και η υποχώρηση έχει και τα όριά της...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”