Ο nkope είναι ο τροχονόμος της περιοχής;

Ερωτήσεις για προβλήματα και προτάσεις σχετικές με την σελίδα του www.agiooros.net.

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
paratiritis88
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από paratiritis88 »

nkope έγραψε:Λοιπόν, ως εδώ ήταν. Παρακαλώ πολύ όλους σας να τοποθετηθείτε πάνω στις καταγγελίες και τις αποχωρήσεις των διάφορων μελών.

Εάν πιστεύετε ότι αποτελώ πρόβλημα για το forum τότε είμαι έτοιμος να φύγω.

Αν νομίζεται ότι η ενασχόλησή μου με το συντονισμό αυτού του χώρου μου είναι ευχάριστη ή δεν έχει προσωπικό κόστος κάνετε μεγάλο λάθος.

Δεν αντέχω άλλο. Πέστε ξεκάθαρα θέλετε να μείνω ή να φύγω.

Εγώ θα κάνω υπακοή.

ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΡΗΘΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΟΥ...

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΣ, ΤΟΤΕ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΗ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ( ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ), ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΥΓΕΙ...

ΠΙΘΑΝΟΝ, ΑΡΓΗΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ !

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ 11η ΩΡΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΠΕΙΣ: " ΦΕΥΓΩ ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ..."

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΦΟΣΙΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.

ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΤΟ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕΙΖΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η Δ Ι Α Κ Ρ Ι Σ Η, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΔΩ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΟΥ..

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΡΑ, ΣΑΛΑΓΗΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΙΩΞΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΕΚΑΝΕΣ..

ΟΜΩΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΠΩΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΛΟΥΠΙ ( ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΨΥΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ Ε Σ Υ ΚΡΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ....

ΚΑΙ Η "ΕΞΟΥΣΙΑ" ΥΠΗΡΞΕ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...

ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΥΛΛΟΓΙΣΟΥ:

ΕΙΔΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

ΜΠΟΡΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΑΡΝΟΥΜΑΙ.

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ...

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ...

paratiritis88
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

nkope έγραψε:Λοιπόν, αγαπητοί επειδή βλέπω ότι σχεδόν σε κανένα δεν άρεσε η προσπάθεια μου να βάλω λίγη τάξη στο χάος, που αποτελούσε το forum πριν τις 3 απανωτές διακοπές λειτουργίας, κι επειδή κι εμένα ο χρόνος μου είναι εξαιρετικά πολύτιμος, για να μένω σ΄ένα χώρο που δεν εκτιμάται η προσπάθειά μου, θ΄ακολουθήσω κι εγώ τη Ζωή και θα επανέλθω ως απλός πολίτης μετά από κανα μήνα.

Καλή τύχη σας εύχομαι κι ο Θεός μαζί σας. Ελπίζω με τους υπόλοιπους συντονιστές κι όποιον αναλάβει μετά από μένα να μείνετε πιο ευχαριστημένοι.

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως Ηλία, ήσουν άδικος μαζί μου, γιατί εκτός από την απάντηση σου στο chelonios που σβήστηκε μαζί με τη δημοσίευση τη δική του, δεν έχω διαγράψει ποτέ καμιά άλλη δημοσίευσή σου. Είναι πιθανόν να έχουν μεταφερθεί κάποιες. Δεν είχα κανένα λόγο να τις διαγράψω άλλωστε αφού στα περισσότερα που λες είμαι απόλυτα σύμφωνος.
Λυπαμαι...Ειλικρινα λυπαμαι...
Οτι επακολουθησει το κερδισαμε με το σπαθι μας ...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Elladikos
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από Elladikos »

Προσωπικά συγκαταλέγομαι στους νέους συνομιλητές συτού του χώρου , όπως δείχνει ο μετρητής μου. Ίσως όμως είμαι και παλαιότερος από πολλούς παλιούς δώ μέσα, αλλά αυτό δεν έχει και πολλή σημασία.
Αυτό που εισέπραξα από τις πρώτες μου καταχωρήσεις εδώ μέσα ήταν μία έλλειψη ελευθερίας διαλόγου , καθώς 2 από τα λιγοστά μηνύματά μου σβήστηκαν τάχιστα , χωρίς να τύχουν της κριτικής των υπολοίπων μελών , παρά μόνο του nkope και μάλιστα χωρίς έξηγήσεις.
Για να ακριβολογώ έλαβα την απάντηση ότι μυνήματα με ύβρεις διαγράφονται και στην ανταπάντησή μου ότι το μήνυμά μου δεν περιείχε ύβρεις , έλαβα αντί επεξήγησης άμεση διαγραφή ξανά.
Εδώ απλά να θυμίσω ότι οι μεγαλύτεροι αιρετικοί της Εκκλησίας ανά τους αιώνες δεν πετάχτηκαν κακήν κακώς από το "παράθυρο" εν μιά νυκτί , αλλά αντίθετα κλήθηκαν, συνδιαλέχθηκαν ενώπιον Συνόδου , ακούστηκαν απόψεις εκατέρωθεν και στο τέλος βγήκε η όποια απόφαση.
Με αυτό δεν θέλω να πώ ότι θάπρεπε να εφαρμοστεί μια συντονιστική ομάδα αντί του ενός συντονιστή, κατ' αναλογίαν των Συνόδων (πράγμα ανέφικτο και υπερβολικό) .
Ίσως όμως αν τα μηνύματα έμεναν για κάποιο χρόνο και όντως αποδεικνυόταν ότι είχαν την καθολική αποδοκιμασία των χρηστών τότε θάπρεπε να γίνει μια σύσταση σε αυτόν που τα έγραψε για να αλλάξει κάποια πράγματα. Νομίζω στοιχειώδεις κανόνες διαλόγου αυτό επιβάλλουν.

Μου έγραψε ό συντονιστής ότι δεν έβαλα " επιχείρημα θεολογικό" . Nαι όντως στις 3 πρώτες σειρές του μυνήματός μου , τις οποίες απομόνωσε , μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν έγραψα με θεολογικούς όρους , αν και κατά τη γνώμη μου το περιεχόμενο είχε άμεση συνάφεια με την επόμενη παράγραφο στην οποία αναφερόμουν σε οξύ πρόβλημα της Εκκλησίας.
Συγνώμη αλλά κάθε φράση εδώ μέσα και κάθε δημοσίευση βρίθει θεολογικών σχολιασμών και αναλύσεων; Σαφώς και όχι. Εδώ βλέπουμε ποίηση , στίχους τραγουδιών , βιντεο απο σατυρικές εκπομπές κλπ. που κάθε άλλο παρά θεολογία "μυρίζουν". Δεν τα κατακρίνω αυτά , ένα διάνθισμα με διάφορα στοιχεία πάντα είναι θεμιτό.

Χαίρομαι που βλέπω πολλούς νέους ανθρώπους να ανεβάζουν κείμενα και ομιλίες είτε δικά τους είτε άλλων , αγίων και πνευματικών ανθρώπων , που μας μιλάνε για την άσκηση στην κατάκτηση των διαφόρων αρετών.
Προσωπικά αισθάνομαι πολύ λίγος για να μιλήσω για τέτοια θέματα και γι αυτό ποτέ δεν θα έγραφα την γνώμη μου . Αν κάποιος αδελφός ζητήσει κάποια σχετικά συμβουλή ίσως να τον παρέπεμπα σε κάποιο βιβλίο σχετικά με το θέμα του. Αν και στο παρόν φόρουμ υπάρχει και ιερέας που σίγουρα μπορεί και αυτό να το κάνει καλύτερα.
Εκεί όμως που με τρώει η αγωνία μου για την Εκκλησία και μιλάω για τις Οικουμενιστικές πράξεις επισκόπων της , νομίζω ότι πρέπει να μιλήσω και να ενημερώσω. Διαπίστωσα ότι με το που έβαλα την εικόνα της συμπροσευχής του Πατριάρχη με τους αρχηγούς των διαφόρων θρησκειών στη Γροιλανδία τον περασμένο μήνα , κάποιος είπε : όλο με τον Πατριάρχη θα ασχολούμαστε; (εννοούσε το να τον κατηγορούμε) .
Aυτό πιστεύω ήταν και η άποψη του συντονιστή και γι αυτό την έβγαλε από το κείμενό μου . Την ξαναδημοσίευσε η romfaia και αυτηνής της έσβησε ολόκληρο το κείμενο.
Αν έχει ξανασυζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσε να μας πεί ότι , ξέρετε το συγκεκριμένο θέμα είναι γνωστό εδώ στο φόρουμ , τα μέλη είναι ενήμερα και είναι κουραστικό το να επαναλαμβανόμαστε. Eντάξει δεκτό. Αλλά το σβήσιμο με αυτόν τον αυταρχικό τρόπο ίσως δείχνει και μια σπουδή στο να απομακρύνουμε κάποια πολύ σοβαρά σημάδια ασθένειας από τα μάτια των ανθρώπων. Αυτό όμως δεν κάνει την ασθένεια να φύγει . Ισα ίσα τότε είναι που εξαπλώνεται ανενόχλητη σε ολόκληρο το σώμα.

Συγχωρήστε με αδελφοί.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Πριν από ημέρες έγραψα ένα αρθράκι γιά την άποψη του π.Αντωνίου, σβήστηκε επί τόπου. Άν υπάρχει κάποιο πρόβλημα είναι με όποιους ετσιθελικά επιβάλλουν τις απόψεις τους στους άλλους χωρίς να ανέχονται αντίλογο και την γνώμη του άλλου. Αυτό το έκανε κατα κόρον ο nkope και στο άλλο φόρουμ ο g_aggelos αυτά γιά να μην μυξοκλαίνε, όταν αυτοί πρώτοι παίρνουν το μαχαίρι και κόβουν κεφάλια επειδή έτσι τους γουστάρει να περιμένουν κατόπιν να δεχτούν και τις συνέπειες. Καλά κάνουν όλοι όσοι τους τα λένε, αν θέλουν να είναι ειλικρινείς να πούν ότι σ'αυτό το φόρουμ μπορούν να γράφουν μόνον όσοι συμφωνούν μαζί τους. Να ξέρει και όποιος μπαίνει τι να κάνει και τι να περιμένει.
Δούλεψε γκιλοτίνα κάργα, εδώ τα βάλανε ακόμη και με τον π.Αντώνιο αυτοί που λένε ότι σέβονται τον κλήρο. Απλά σέβονται το κατεστημένο και όχι τον κλήρο, γιατί υπάρχουν ακόμη ευτυχώς και κληρικοί που είναι ορθόδοξοι και αντιοικουμενιστές, αυτούς δεν βλέπω να τους σέβονται και πολύ. Αυτά, ελπίζω να μην σβηστεί η απάντησή μου.
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

Αγαπητέ μου nikope, η συντονιστική πρακτική σε χώρο, όπου συνδιαλλέγονται άνθρωποι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, είναι ένα θέμα επίπονο και κουραστικό, και συνεπάγεται προσόντων τέτοιων, που να άπτονται της έννοιας "διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού".
Επιπρόσθετα, επειδή ο χώρος είναι επιφορτισμένος του τίτλου "Ορθόδοξος",θεωρώ οτι ο συντονιστής, εκτός των άλλων δημοσιοσχετίστικων προσόντων, πρέπει να διάκειται από πνεύμα διάκρισης και καταλλαγής, και να γνωρίζει την κατάλληλη οριακή στιγμή, στην οποία θα πρέπει να επέμβη διακριτικά, ώστε να πέσουν οι τόνοι που ίσως έχουν ανέβη,ή να επαναφέρει ένα θέμα όταν αυτό παρεκκλίνει από το αρχικό προταθέν.
Γνωρίζω οτι όλα όσα επικαλούμαι συνιστούν ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όταν δεν υπάρχει και η απαιτούμενη συνεργασία των μελών, προς την κατεύθυνση του ύφους ενός ορθόδοξου χώρου, που πρωτίστως θα πρέπει να διακατέχεται από αμοιβαιότητα και αλληλοσεβασμό.
Ομως αγαπητέ Νίκο, και η θέση σου "ή μένω (όπως είμαι)ή φεύγω, ελλοχεύει έναν υφέρποντα εγωϊσμό που ίσως δεν τον αντιλαμβάνεσαι.
Οι αντιδράσεις των μελών έχουν βάση, και είναι φωνές συνοδοιπόρων με διαφορετική κουλτούρα και θέσεις, τις οποίες είτε βλέπουν να εξαφανίζονται, είτε να κλειδώνονται, είτε να μετατίθενται.
Αυτό καταδεικνύει εμφανώς την τάση να χειραγωγούνται οι συζητήσεις κατά το δοκούν,και τα μέλη να ομαδοποιούνται σε μια αγέλη κατευθυνόμενη.
Θεωρώ οτι οι προθέσεις σου είναι διαφορετικές από τις διαφαινόμενες, και απλά προσπαθείς να "νοικοκυρέψεις"τον χώρο, αλλά ο τρόπος σου είναι ανεπιτυχής, γιατί είναι πολύ "ζηλωτικός" :lol:
Στον χώρο πιστεύω οτι πρέπει να μείνεις ως συντονιστής, μπορείς να προσφέρεις πολλά,αλλά το διακόνημά σου πρέπει να το επαναπροσδιορίσεις σε πιό διακριτική βάση.
Αλλωστε οι συντονιστές πρέπει να πράττουν περισσότερο παρά να μιλούν.
Με αγάπη για καταλλαγή πρός όλους.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Thomas15n έγραψε:...σέβονται το κατεστημένο και όχι τον κλήρο...
Απομωνώνω την παραπάνω φράση και σχολιάζοντας αναφέρω οτι ο σεβασμός του κατεστημένου εμπεριέχει τον σεβασμό στον κλήρο ο οποίος και αποτελεί το κατεστημένο.

Εάν κάποιο μέλος του κλήρου διαφωνεί με το κατεστημένο, τότε το σωστό είναι είτε να αποχωρήσει απο το κατεστημένο είτε να βάλει κατά του κατεστημένου μέσα απο τα θεσμικά όργανά του που είναι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Ολα τα άλλα είναι κλεφτοπόλεμος που δείχνει διασπαστικές τάσεις, ύποπτα κίνητρα και αν μη τι άλλο αντορθόδοξα αισθήματα όσο και αν κάποιο θέλουν να τα βαφτίσουν γνήσια Ορθόδοξα.

Κοντολογίς δηλαδή, όλοι ξέρουν τον δρόμο και τις ερμηνείες καλύτερα απο την ΔΙΣ ?

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

anny έγραψε:...Στον χώρο πιστεύω οτι πρέπει να μείνεις ως συντονιστής, μπορείς να προσφέρεις πολλά, αλλά το διακόνημά σου πρέπει να το επαναπροσδιορίσεις σε πιό διακριτική βάση...
Ξεκάθαρο, σαφές και στην καρδιά του προβλήματος.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

eortologio_gr έγραψε:Εάν κάποιο μέλος του κλήρου διαφωνεί με το κατεστημένο, τότε το σωστό είναι είτε να αποχωρήσει απο το κατεστημένο είτε να βάλει κατά του κατεστημένου μέσα απο τα θεσμικά όργανά του που είναι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
Κατ'αρχήν όπως το θέτεις ακούγεται σωστό, αλλά επειδή γνωρίζω κάποια "πράγματα και καταστάσεις" νομίζεις ότι όποιος απευθυνθεί στην ΔΙΣ θα βγάλει άκρη, ξέρεις πόσες καταστάσεις εκκρεμούν χωρίς να δίνουν σημασία, ενώ άν θήγεται κάποιος πχ επίσκοπος συγκεκριμένου κλίματος αντιδρούν άμμεσα. Είναι μεγάλη κουβέντα δεν είναι του παρόντος να ανοίξει. Όμως τα πράγματα δυστυχώς ούτε ξεκάθαρα είναι ούτε εύκολα.
Ο νοών νοείτω.
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vfilip »

ως παλιός συντονιστής θα ήθελα να σας πώ ότι τα μηνύματα δεν είναι σωστό να λογοκρίνονται ως προς την ουσία τους παρά μόνο αν είναι υβριστικά και βάλλουν εναντίον του Πατριάρχη και του Αρχιεπίσκοπου .
Παρουσιάζεται όμως το φαινόμενο 2 ή περισσότερα μέλη να αρχίσουν να τσακώνονται και ανταλλάσουν καυστικά σχόλια , το οποίο ππάλι δεν είναι σωστό και πρέπει να κόβεται , διότι αλλοιώνεται το θέμα του topic κάθε φορά . Μόνο σε αυτές τις 2 περιπτώσεις πρέπει να κόβονται ή να κλειδώνουν τα μηνύματα . Διαφορετικά παύει η αρχή της ελευθερίας , οπότε τι νόημα έχει να συμμετέχω και να ξοδεύομαι να γράφω όταν μου τα σβήνουν ?
Πάντως ο nkope ξοδεύει πολύ χρόνο για να συντηρεί αυτή την κατάσταση και πρέπει να του αναγνωρίσετε την προσφορά του .
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

eortologio_gr έγραψε:Απομωνώνω την παραπάνω φράση και σχολιάζοντας αναφέρω οτι ο σεβασμός του κατεστημένου εμπεριέχει τον σεβασμό στον κλήρο ο οποίος και αποτελεί το κατεστημένο.
Δίκη σου ερμηνεία, διαφωνώ κάθετα.
Αυτά που αναφέρεις τα λέγαν και στον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό οι συνεπίσκοποι της εποχής του, γιατί αντέδρασε στη ψευτοσύνοδο της Φερράρας, η ιστορία όμως και η συνείδηση του πληρώματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας δικαίωσε τον Εφέσου τότε και όχι τους υπόλοιπους που ήταν η συντριπτική πλειοψηφία. Άν ο Εφέσου δεν αντιδρούσε τότε και υπέγραφε και αυτός δεν θα μιλούσαμε σήμερα γιά Ορθοδοξία, αλλά ο Κύριος φιλάει την Εκκλησία του και αλλοίμονο σ'αυτούς που την διαστρέφουν και την υπονομεύουν.

Και να μην απομονώνεις τόσο μικρές φράσεις γιατί δεν βγαίνει νόημα.
Και έτσι παρερμηνεύονται οι απόψεις του άλλου κατά το δοκούν.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εισηγήσεις για το Φόρουμ”