Θα πάρουμε την Πόλη!

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Yunan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Yunan »

Yiavi!!!!!!!! :)

Μην λυπάσαι! έχε υπομονή, όλοι μας να έχουμε υπομονή, και θα'ρθει να δείξει το θέλημά Του...

Γνώμη μου είναι, να ενεργοποίησουμε την καρδιακή μας σχέση με την Εκκλησία και να περιορίσουμε την συμμετοχή του νοός μας εκεί που πρέπει...

Φίλε Misha, να προσθέσω κάτι.

Επειδή ξεφυλλίζω κάθε τεύχος του Ορθόδοξου Τύπουεδώ και πολλά πολλά χρόνια, θα ήθελα να σου θυμήσω πως κατά περιόδους στρίβει το τιμόνι δεξιά και αριστερά ανάλογα με το τι εξυπηρετεί περισσότερο.

Μια με τον Αθηνών, μια με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Μόνο που δεν είναι Εκκλησία μια εφημερίδα για να δικαιολογήσουμε το Κατ'Οικονομίαν...

Αυτό κάνουν οι προτεστάντες όταν αποκόβουν συγκεκριμένα χωρία από την Καινή Διαθήκη.

Μην κάνουμε το ίδιο και εμείς τώρα...

Και ειδικά η εν Ελλάδι Ορθόδοξη Εκκλησία, γνωρίζεις ότι μάχεται αγώνα άνισο ακόμα για να αποβάλει τον προτεσταντισμό από τις τάξεις της.......

Κρατούμε τους Κανόνες και χάνουμε την Ουσία τελικά ως γνήσιοι θεματοφύλακες των νόμων....

Ε!! αυτό δεν μας λέει τίποτα πια;;;;;;

Το Γολγοθά αναμένουμε και στην Ανάσταση προσδοκούμε. Το ξεχάσαμε!!!

Για τα υπόλοιπα δεν πειράζει...

Απάντησα αλλά δεν φτάνει αυτό..... :)
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

Misha έγραψε:
YiaVi έγραψε:[. Περιμένω όμως και άλλες απαντήσεις....
Γιαννη ουκ αν λάβοις παρα του μη έχοντος...κι λόγος ειναι απλός και τον ειχες αποδωσει επιτυχως και μονολεκτικά στο προσφατο παρελθον:

"Πατριαρχολατρεία"
Μιχάλη, τον χαρακτηρισμό αυτό τον είχα πάρει πίσω αν θυμάσαι, χάριν σεβασμού και αγάπης και καταλλαγής. Και είχα ζητήσει και συγγνώμη από όσους τυχόν έθιξα (και από τον Yunan, κατά πρώτο λόγο, τον οποίο εκτιμώ και αγαπώ). Και εξακολουθώ να αρνούμαι να τον ξαναχρησιμοποιήσω τον χαρακτηρισμό, οπότε ας μην οξύνουμε τα πράγματα. Έθεσα όμως ένα ερώτημα, επειδή πιστεύω ότι ο ψευδο-θεολογικός λόγος του Bessarion, επειδή ακριβώς ο ίδιος τον προβάλλει ως δήθεν επίσημη θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συνιστά πρόκληση και παραπλανά. Σε αυτό δεν μου είναι δυνατό να σωπάσω, όπως κάνουν άλλοι θεολόγοι εδώ μέσα (αν και δεν είμαι θεολόγος).
Το ερώτημά μου ήταν πολύ απλό, ξεκάθαρο, χωρίς περικοκλάδες και με ευπρέπεια διατυπωμένο. Επειδή δεν έχω ποτέ περάσει από οργανωσιακούς χώρους, ούτε καν απέξω, η προσποιητή ευγένεια των οργανωσιακών μου είναι ξένη, γι' αυτό - και λόγω ιδιοσυγκρασίας επίσης - ο λόγος μου είναι πολλές φορές οξύς. Στο συγκεκριμένο όμως ερώτημα ήμουν, νομίζω, κόσμιος.
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vfilip »

Bessarion έγραψε:Για τις περιπτώσεις των δύο πατέρων Γεωργίου Μεταλληνού και Θεοδώρου Ζήση αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος μαζί με τη σύζυγό του σπούδασαν στη Γερμανία με χρήματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας (και βέβαια όχι προ του Σχίσματος αλλά 900 έτη αργότερα. Τότε όμως οι άνομες χείρες του Πάπα δε μόλυναν το «ιερό» χρήμα). Ο δε δεύτερος είναι χειροτονία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου όταν ακόμη ήταν Μητροπολίτης Φιλαδελφείας (φυσικά είχαν προηγηθεί οι ειρηνικές επισκέψεις μεταξύ των Οικουμενικών Πατριαρχών και των Επισκόπων Ρώμης όμως τότε για τον π. Θεόδωρο το Φανάρι αποτελούσε «το λαμπρό φάρο και το εδραίωμα της Ορθοδοξίας»).

...........
Εκτός αν προτιμάτε έντυπα ως ο κατ' ευφημισμόν "Ορθόδοξος Τύπος" ο κάλλιον "Ορθόδοξος Ρύπος" καλούμενος.
Εχεις δίκιο , Ο Ζήσης , Μεταλληνός και ο Ορθόδοξος Τύπος "τσούζουν" πολύ και ενοχλούν τα δαιμόνια . Μαύρο πανί είναι για τους δαίμονες .
Εσύ όμως σε ποιό δογμα ανήκεις ? που κυκλοφοράς εδώ μέσα ως αρχέκακος όφις και μας το παίζεις ορθόδοξος .
Οχι αδίκως ο Ουνιτισμός έχει ονομασθεί "Δούριος Ιππος" της Ορθοδοξίας. Αυτή είναι η πρακτική του .Το παίζουν Ορθόδοξοι ενώ δεν είναι και παραπλανούν τους καλοπροαίρετους.
Δεν είχαν άδικο οι Αγιοι μας που έπνεεαν τα μένεα για τους Παπικούς και τις ραδιουργίες τους.
Yunan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Yunan »

Yiavi!!!!!!!!!!!!!!!

Θα σου απαντήσω αμέσως τώρα με προσωπικό μύνημα.....

Εντάξει; :)
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

Yunan έγραψε:Yiavi!!!!!!!!!!!!!!!

Θα σου απαντήσω αμέσως τώρα με προσωπικό μύνημα.....

Εντάξει; :)
Ο Bessarion τις θέσεις του φίλε Yunan, που πάλι το λέω σε εκτιμώ και σε αγαπώ :) , τις εξέθεσε δημοσία, όχι σε πμ. Και παρουσιάστηκε σχεδόν ως εκπρόσωπος και αμύντορας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ κατ' εμέ είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ουνίτης στο πνεύμα. Αν τις εξέθετε σε πμ, ουδέν πρόβλημα και ουδεμία ανάγκη δημοσίου διαλόγου.
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Τούτων γενομένων ο Άγιος Μεθόδιος μάς λέγει «ότι ο άγιος Βασιλεύς ειρηνεύσει τα εσπερία Έθνη». Η Ειρήνευσις γενήσεται δια της πτώσεως του Παπισμού, Προτεσταντισμού, Μασσωνισμού, Πνευματισμού και πάσης ασεβείας δια της επαναφοράς εις την αληθινήν πίστιν των ολίγων εναπομεινάντων εκ του πολέμου εν τη Δυτική Ευρώπη.
Ακολούθως μεταβαίνομεν εις τόν υπό του αγίου Βασιλέως εξαφανισμόν εντελώς εκ του προσώπου της γης των Ασιατών, τών οποίων εκτύπησαν και κατέβαλον πρώτον οι Ρώσοι, είτα οι Προνοηταί δια σφαγής, δέν ηδυνήθησαν όμως να εξαφανίσωσιν εντελώς, ένεκα τής πληθύος αυτού και του ως είρηται εμφυλίου πολέμου.
Εγερθείς λοιπόν ο άγιος Βασιλεύς και ευρών τους Οθωμανούς μη καταβληθέντας εντελώς, αλλ’ επιμένοντας εις τήν απιστίαν του Μωάμεθ, ένεκα τούτου δε και εκδικήσεως τών αιμάτων των υπ' αυτών, πελεκυθέντων και σφαγέντων εκατομμυρίων Ορθοδόξων, θέλει επιπέσει, μετά σφοδρότητας έν χειρί κραταιά κατ’ αυτών, μή θελόντων να υπακούωσι τής φωνής του και τελειώσει αυτούς δια πυρός και σιδήρου.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Yunan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Yunan »

Yiavi!!!

Το έστειλα!

Σύμφωνοι ;;;; :)
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Εικόνα

Ζωηρότατα και καθαρώτατα περιγράφει τήν άπώλειαν τούτων τών Όθωμανών o Άγιος Ανδρέας διά τών εξής: «Και μετά ταύτα δώσει το ·προσωπον αυτού επι Ανατολάς, και ταπεινώσει τους γιούς τής Άγαρ, όργισθήσεται γαρ κατ’ αυτών Κύριος δια τήν βλασφημίαν αυτών και διά το είναι τον καρπόν αυτών χολήν Σοδόμων και πικρίαν Γομόρων, και διά ταύτα νύξας επεγειρεί τον Βασιλέα των Ρωμαίων επ' αυτούς, και τα τέκνα αυτών πυρί αναλώσει, και αυτοί οι παραδιδόμενοι εις τάς χείρας αυτού, εμπρησμώ βιαιοτάτω παραδοθήσονται».
Ταύτα με τον Άγιο Ανδρέα φθεγγεται καί ο Άγιος Μεθόδιος έν περιλήψει δια τών εξής: «Και μετά ταύτα καταδιώξει τους Ισμαηλίτας εν χειρί κραταιά και έν βραχίονι υψηλώ καΙ εις το τέλος διαφθερεί αυτούς». Μόνον οι βαπτισθησόμενοι σωθήσονται, οίτινες έσονται τό εν τρίτον.
Είτα ο άγιος Βασιλεύς θέλει αποκαταστήσει, κατά τον Άγιον Ανδρέαν, τη βασιλεία των Ορθοδόξων το Ίλλυρικόν, τας χριατιανικάς δηλ. επαρχίας τας ενδιαλαμβανομένας εις τήν αρχαίαν Ίλλυρίαν.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

Yunan έγραψε:Yiavi!!!

Το έστειλα!

Σύμφωνοι ;;;; :)
Ωχ ωχ, θα νομίσουν ότι έχουμε και μυστικές συνεννοήσεις μεταξύ μας.
Εγώ πάντως για να διασκεδάσω τις εντυπώσεις, και με τη γνωστή σε όλους πια εδώ πηγαία μου ευγένεια :P και μετριοπάθεια :P :P σας δηλώνω ότι τα περί κατάταξης του Bessarion στη συνωμοταξία ερπόντων αμφιβίων unitarium papofilum papodulum ποσώς δεν τα ανασκευάζω. Αυτάααα 8) 8) 8)
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

YiaVi έγραψε:
Bessarion έγραψε:Επιπλέον θα παρακαλούσα για την παράθεση στοιχείων συγκεκριμένων για τα όσα γράφονται. Μιας και ακόμη το μόνο που διαβάζουμε από κάποιους είναι κραυγές απελπισίας και τα σχόλια της γειτόνισσάς τους, της κουνιάδας τους και της θείας τους από τα Κονγκά. Προς Θεού δεν έχουμε να κάνουμε με αδαείς αλλά με "χριστιανούς της Espresso", Εσπρεσσιονιστάς.
Αυτά για τον πεντηκοστιανό αρχιμανδρίτη Ευσέβιο Στεφάνου που κήρυττε με τις ευλογίες του Ιακώβου είναι κουτσομπολιό υψηλού επιπέδου ουνίτη θεολογίσκε; Διάβασε την "Ορθοδοξία και τη θρησκεία του μέλλοντος" του π. Σεραφείμ Ρόουζ να πληροφορηθείς.
Ή μήπως επειδή τυχαίνει και γνωρίζω τα πράγματα από την Αμερική από πρώτο χέρι δεν σου αρέσει; Μπες σε κανένα ορθόδοξο φόρουμ αμερικάνικο και θα πάρεις αρκετές πληροφορίες. Έχω και φίλους πρώην Ρ/καθολικούς στην Αμερική και μπορείς να μάθεις από αυτούς, αν θέλεις τα e-mail τους (και μου δίνουν βέβαια και την άδεια να τα δίνω σε πεπεισμένους ουνίτες).

Thanks a lot buddie! :love4:

Πριν απο αρκετα χρονια,στην Αμερικη, ευρισκες συχνα στα καθισματα της εκκλησιας της ενοριας μου,φυλλαδια του ..."χαρισματικου" Ευσεβιου Στεφανου.
Ειχα διαμαρτυρηθει στον ιερεα και επαιρνα την απαντηση οτι "ο Πατηρ Ευσεβιος ειναι καλος Χριστιανος,αλλα πολλοι δεν τον καταλαβαινουν".
Επισης εν γνωσει του ιερεα και με τη συμμετοχη και της πρεσβυτερας,
λειτουργουσαν ομαδες "μελετης γραφων" με λιαν συναισθηματικους λαικους κατα το προτυπο των ευαγγελιστων.
Τα ιδια φυλλαδια σε "κομικς" διοχετευονταν και αναμεσα σε μαθητες του κατηχητικου.Τα δυο τριτα των κατηχητων δεν ειχαν ιδεα του τι εστι "Ορθοδοξια".
Αν αποπειραθω να περιγραψω μια Ελληνορθοδοξη ενορια της Αμερικης,με ολες τις εκδηλωσεις της,δεν με φτανει αυτος ο χωρος.
Το λυπηρον ειναι οτι ειναι πολλοι ανθρωποι καλοπροαιρετοι,που θελουν να υπηρετησουν τον Χριστο και την Εκκλησια Του,και να διατηρησουν τον Ελληνισμο.Ειναι και πολλοι ιερεις-ηρωες.
Αλλα σε γενικες γραμμες, λειπουν οι πραγματικοι Ποιμενες.Το ποιμνιο ειναι
ευκολη λεια για παντος ειδους λυκο.
Αν δεν μας λυποταν ο Θεος που εστειλε τον Πατερα Εφραιμ ... ... ...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”