Νά 'ναι ευλογημένο...*
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Νά 'ναι ευλογημένο...*
Η καταψήφιση της ΝΔ περιέχει λογική. Η υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ απεγνωσμένη ελπίδα. Μακάρι ο Θεός να μας βοηθήσει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλό αυτό .aposal έγραψε:Η καταψήφιση της ΝΔ περιέχει λογική. Η υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ απεγνωσμένη ελπίδα. Μακάρι ο Θεός να μας βοηθήσει.
Νάναι ευλογημένο.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Δεν το λέω για το φορουμ Βασίλη. Για την μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ το λέω. Θα συνεχίσουν να αξιώνουν πολιτική ευθύνη σε κάθε πρόβλημα που θα προκύπτει ή στο εξής ,...άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε? Η περιουσία του ελληνικού λαού θα προστατεύεται μόνο όταν θα κινδυνεύει απο ..κακούς παπάδες και καλογήρους ενώ όταν χαρίζεται σε μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες...δεν υπάρχει πρόβλημα? Επειδή υπάρχει κακό προηγούμενο για αυτό το λέω.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τα ΜΜΕ θα είναι όλα φιλικά προς τον ΓΑΠ όπως τον στήριξαν καθ' όλη την προεκλογική περίοδο. Θα έχει βέβαια και τη στήριξη του Ομπάμα, μέχρι τουλάχιστον να βγει η Θεοδώρα Πρόεδρος της ΝΔ.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Δεν συμφωνώ με το να χαρακτηρίζεις αυτόματα όσους τυχόν ψήφισαν Πασόκ "εχθρούς της Εκκλησίας"eortologio_gr έγραψε: Οταν ψηφίζεις τον εχθρό της Εκκλησίας τότε δεν είσαι με την Εκκλησία.
.
Αλλο η πολιτική Αλλο η Εκκλησία
Αν το πάμε με αυτή τη λογική η "Χούντα" είναι υπέρ του Πατρις Θρησκεία Οικογένεια
Καθώς και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις
Τι σημαίνει αυτό λοιπόν ;
Δεν λέω ότι δεν επιρρεάζει την κρίση μας η θέση μιας παράταξης απέναντι στην θρησκεία.Λογικό είναι να μην θες να ψηφίσεις κάποιον που ξέρεις ότι θα φέρει χωρισμό κράτους-Εκκλησίας ,αλλά δεν μπορώ για αυτό το λόγο να ψηφίσω και κάποιον που ξέρω πχ ότι είναι ακροδεξιός
Αλλοι αποφασίζουν
Εδώ στην Ελλάδα απλά εκτελούμε εντολές
Δεν νομίζω πχ ότι ξαφνικά θα πει ο Παπανδρέου "ΟΧΙ" και δεν θα ανέβει το όριο συνταξιοδότησης
Δεν νομίζω να λυθούν τα προβλήματα αυτού του τόπου με το "καλημέρα σας"
Ούτε ότι θα ξανακερδίσουμε την Μακεδονία ( αυτή την χάσαμε κατά την διάρκεια της ΝΔ ,με έναν Καραμανλή να δειλιάζει μπροστά στον Ομπάμα όταν αποκάλεσε τα "Σκόπια" ως "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ",και με μια κυβέρνηση που επέτρεψε την προσγείωση αεροπλάνου των Σκοπίων με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στα Ελληνικά εδάφη)
Ο κόσμος πεινάει ,ο Καραμανλής μας ξετίναξε και αυτοί όπως πάντα τρώνε με χρυσά κουτάλια
Δεν νομίζω πως θα γίνει η Ελλάδα "Ευρώπη" σε επίπεδο σεβασμού προς τον πολίτη όποια κυβέρνηση και να έβγαινε
Προσωπικά δεν με εκφράζει καμμία παράταξη .Ιδεολογικά ναι μπορώ να κατατάξω τον εαυτό μου ,αλλά άλλο ιδεολογικά και άλλο κομματικά
Από την άλλη υπάρχει πχ το ΚΚΕ ,ένα κόμμα που είναι στο πλευρό του εργάτη ,του φτωχού ,του ταλαιπωρημένου πολίτη .
Το ΚΚΕ όμως έχει ταυτιστεί στο μυαλό μας με την "Αθεϊα" και για αυτό ίσως δεν το ψηφίζουμε
Σαν επίλογο απλά θα πω πώς σε κάθε παράταξη υπάρχουν καλοί και ικανοί ,και το αντίθετο
Καλή Σαρακοστή
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

οχι ναναι ευλογημένο...αλλά είναι ευλογημένο
Από την στιγμη που Κυβερνητης της ΠΑΤΡΙΔΑΣ είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου οχι μόνο απλά τοσ σεβόμαστε
αλλα τον αγαπούμε ως αρχοντά μας και προσευχόμαστε γιαυτόν.
Στο μέτρο που αγαπούμε την χώρα μας , τον απλό συμπολίτη μας, το παιδί μας.......
αυτός ο άνθρώπος αντιπροσοπεύει τα πάντα από τώρα και όσο νομιμα διαρκέσει η εξουσία του.
Κάθε Κυριάκη θα προσευχόμαστε γιαυτον ώστε σαν άνθρώπος να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη....
Δεν είναι δυνατόν να μην κάνει λάθη...όμως η αγάπη του Ελλήνα Ορθόδοξου Χριστιανού.....Θα είναι μαζύ του
και θα τον σκεπάζει....που αλλού θα βρεί αγάπη και κατανόηση σε μια δύσκολη διακυβέρνηση ;
Πουθένα παρα μόνο στο γένος των Χριστιανών ακόμα και αν κάνει τρομερά λάθη.
Ακόμα και σε όσους τον αντιπολιτεύωνται (και κάλα κάνουν δικαιομά τους είναι) συνηστώ την αγάπη μας
και την κατανοησή μας.....δεν ξέρω για έσας όμως θα ακολουθείσω τον λόγο του Χριστού εγώ
αν με χαστουκίση θα γυρίσω και το άλλο μάγουλο μου...ανόητος καθόλου δεν είμαι απλά είμαι Χριστιάνος.
Βόηθα θεε μου τον τόπο και τούς αρχοντές του
να ειναί ευλογημένο άμην.
Από την στιγμη που Κυβερνητης της ΠΑΤΡΙΔΑΣ είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου οχι μόνο απλά τοσ σεβόμαστε
αλλα τον αγαπούμε ως αρχοντά μας και προσευχόμαστε γιαυτόν.
Στο μέτρο που αγαπούμε την χώρα μας , τον απλό συμπολίτη μας, το παιδί μας.......
αυτός ο άνθρώπος αντιπροσοπεύει τα πάντα από τώρα και όσο νομιμα διαρκέσει η εξουσία του.
Κάθε Κυριάκη θα προσευχόμαστε γιαυτον ώστε σαν άνθρώπος να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη....
Δεν είναι δυνατόν να μην κάνει λάθη...όμως η αγάπη του Ελλήνα Ορθόδοξου Χριστιανού.....Θα είναι μαζύ του
και θα τον σκεπάζει....που αλλού θα βρεί αγάπη και κατανόηση σε μια δύσκολη διακυβέρνηση ;
Πουθένα παρα μόνο στο γένος των Χριστιανών ακόμα και αν κάνει τρομερά λάθη.
Ακόμα και σε όσους τον αντιπολιτεύωνται (και κάλα κάνουν δικαιομά τους είναι) συνηστώ την αγάπη μας
και την κατανοησή μας.....δεν ξέρω για έσας όμως θα ακολουθείσω τον λόγο του Χριστού εγώ
αν με χαστουκίση θα γυρίσω και το άλλο μάγουλο μου...ανόητος καθόλου δεν είμαι απλά είμαι Χριστιάνος.
Βόηθα θεε μου τον τόπο και τούς αρχοντές του
να ειναί ευλογημένο άμην.
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

Γιά πολύ αγαθό ανθρώπο τον εχώ τον Γεώργιο στον λόγο της τιμής μου....
Οπως βαίβαια και τον πρόην Κυβερνήτη και αρχοντά μου Κωνσταντίνο εύχομαι νανε καλά΄τώρα.
Ο αγαθός Κυριός μου και Θεός μου ας έχει καλά όλους τους αρχοντές της Πατρίδας μου(300++).
Κύριε έλεησον.
Οπως βαίβαια και τον πρόην Κυβερνήτη και αρχοντά μου Κωνσταντίνο εύχομαι νανε καλά΄τώρα.
Ο αγαθός Κυριός μου και Θεός μου ας έχει καλά όλους τους αρχοντές της Πατρίδας μου(300++).
Κύριε έλεησον.
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εγώ σαν μέλος της εκλλήσιας είμαι ανέσθητο μέλος με την ένοια δεν νοιώθο ότι έχω εχθρούς πλην του εαυτού μου γιατί έχω πάθη σφάλματα ανοήσια..........
εχθρός μου δεν είναι το ΠΑΣΟΚ το ΚΚΕ οΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ η ΝΔ ...εγώ σίγουρα είμαι χειρότερα άθεους από αυτούς....
ισώς γιατί δεν πιστεύουν και δεν κάνουν και εγώ πιστεύω και δεν δεν κάνω.....
ΝΑ έχετε πίστη αγάπη ελπίδα γιατι τισ τύχες των ανθρώπων μόνο ο Χριστός τισ κανονίζει
κανης ((κακός )) δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν το επιτρέψει....
και ότι επιτρέπει από το πληθος των αμαρτίων μας είναι...
αυτό που τόσο απλά λέμε ΕΓΩ ΦΤΑΊΩ και όμως από υπερηφάνεια δικάιωνουμε τον εαυτό μας
άρα φταίει ο ΚΩΝ/ΝΟΣ η ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ.....η η ΑΛΕΚΑ μας
.......αρκετά πιά ως εδώ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΞ ΑΘΗΝΩΝ ένας ακόμα που φταίει για το τώρα της χώρας του.
εχθρός μου δεν είναι το ΠΑΣΟΚ το ΚΚΕ οΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ η ΝΔ ...εγώ σίγουρα είμαι χειρότερα άθεους από αυτούς....
ισώς γιατί δεν πιστεύουν και δεν κάνουν και εγώ πιστεύω και δεν δεν κάνω.....
ΝΑ έχετε πίστη αγάπη ελπίδα γιατι τισ τύχες των ανθρώπων μόνο ο Χριστός τισ κανονίζει
κανης ((κακός )) δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν το επιτρέψει....
και ότι επιτρέπει από το πληθος των αμαρτίων μας είναι...
αυτό που τόσο απλά λέμε ΕΓΩ ΦΤΑΊΩ και όμως από υπερηφάνεια δικάιωνουμε τον εαυτό μας
άρα φταίει ο ΚΩΝ/ΝΟΣ η ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ.....η η ΑΛΕΚΑ μας
.......αρκετά πιά ως εδώ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΞ ΑΘΗΝΩΝ ένας ακόμα που φταίει για το τώρα της χώρας του.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Επιτρέψτε μου να επαναφέρω τη συζήτηση στην πνευματική της διάσταση. Σε καμιά περίπτωση η πρόθεσή μου, όταν άνοιξα αυτό το θέμα, δεν ήταν να πολιτικολογήσω, αλλά να βάλω ένα προβληματισμό πνευματικής αξιοποίησης του αποτελέσματος των εκλογών.filotas έγραψε:«απεκρίθη Ιησούς· Ουκ είχες εξουσίαν ουδεμίαν κατ' εμού, ει μη ήν δεδομένον σοι άνωθεν·» (Ιωαν. 18, 11)
«Αποκρίθηκε ο Ιησούς: «Δεν θα είχες καμιά εξουσία εναντίον μου, εάν δεν σου είχε δοθεί από ψηλά (από το Θεό).»
«1 Πάσα ψυχή εξουσίαις υπερεχούσαις υποτασσέσθω· ου γάρ εστιν εξουσία ει μη υπό Θεού· αι δε ούσαι εξουσίαι υπό τού Θεού τεταγμέναι εισίν· 2 ώστε ο αντιτασσόμενος τή εξουσία τή τού Θεού διαταγή ανθέστηκεν· οι δε ανθεστηκότες εαυτοίς κρίμα λήψονται. 3 οι γάρ άρχοντες ουκ εισί φόβος των αγαθών έργων αλλά των κακών. θέλεις δε μη φοβείσθαι την εξουσίαν; το αγαθόν ποίει, και έξεις έπαινον εξ αυτής· 4 Θεού γάρ διάκονός εστι σοί εις το αγαθόν. εάν δε το κακόν ποιής, φοβού· ου γάρ εική την μάχαιραν φορεί· Θεού γάρ διάκονός εστιν εις οργήν, έκδικος τώ το κακόν πράσσοντι.» (Ρωμαίους 13, 1-4)
«1 Κάθε άνθρωπος να υποτάσσεται στις εξουσίες που βρίσκονται πάνω απ’ αυτόν, επειδή δεν υπάρχει θεσμός εξουσίας που να μην προέρχεται από το Θεό και οι υπάρχουσες εξουσίες, είναι ταγμένες από τον Θεό. 2 Επομένως, όποιος εναντιώνεται στην εξουσία, σημαίνει ότι αντιστέκεται στην εντολή του Θεού, κι όσοι αντιστέκονται αυτοί θα δεχθούν και την καταδίκη. 3 Γιατί οι άρχοντες δεν αποτελούν φόβο γι αυτούς που κάνουν τα καλά έργα, αλλά τα κακά. Θέλεις, λοιπόν, να μη φοβάσαι την εξουσία; Κάνε το καλό και θα δεχτείς έπαινο απ’ αυτήν. 4 Γιατί είναι όργανο στην υπηρεσία του Θεού για το καλό σου. Αν όμως κάνεις το κακό, τότε να φοβάσαι, επειδή δε φοράει άσκοπα το σπαθί, γιατί είναι πράγματι όργανο στην υπηρεσία του Θεού, εξουσιοδοτημένο να εκφράζει την οργή του και να τιμωρεί όποιον κάνει το κακό.»
Ο Χριστός λέει στον Πιλάτο, αυτό που ισχύει για όλες τις περιπτώσεις, ότι δηλαδή δεν υπάρχει καμιά εξουσία πάνω στη γη, εάν αυτό δεν το επιτρέψει ο Θεός. Όχι ότι τις επίγειες εξουσίες τις επιλέγει ο Θεός, άλλωστε άρχων του κόσμου τούτου είναι ο διάβολος, αλλά ότι μέσω αυτών ο Θεός ασκεί το έργο της πνευματικής μας παιδαγωγίας. Αυτό εξηγεί αναλυτικότερα ο Απόστολος Παύλος στην προς Ρωμαίους Επιστολή του. Γι αυτό συμβουλεύει τους Χριστιανούς, να μην αντιστέκονται στην εξουσία, αλλά να συνεχίσουν να πράττουν το αγαθό σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και τότε δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε από αυτή.
Ο λαός επέλεξε τη νέα του Κυβέρνηση. Ανεξάρτητα από το, αν συμφωνήσαμε ή διαφωνήσαμε με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, τώρα πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί , συνεχίζοντας σταθερά την εφαρμογή του θελήματος του Θεού, ώστε να αξιοποιήσουμε την παρούσα κατάσταση και για τη σωτηρία της ψυχής μας και για το συμφέρον των συνανθρώπων μας και της πατρίδας μας.
Μάθημα, επίσης, αξίζει να πάρουμε και από την ψευδαίσθηση, όσων έχασαν, ότι εκείνοι αποκλειστικά ήξεραν να ερμηνεύουν τις ανάγκες και το θέλημα του λαού, χωρίς όμως να έχουν τ’ αυτιά τους ανοιχτά για ν’ αφουγκράζονται τη φωνή του λαού. Έτσι ο καθένας από μας για να βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση πρέπει να επανεξετάζει συνεχώς, αν αυτό που νομίζει ότι είναι σωστό και αγαθό, είναι σύμφωνο με το θέλημα του Θεού και τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να έχουμε πάντα τ’ αυτιά μας και την καρδιά μας ανοιχτή στις σκέψεις και τα αισθήματα των συνανθρώπων μας και να τ’ αξιοποιούμε με τη βοήθεια του Πνευματικού μας και πολύ προσευχή.
* (έκφραση του Αγίου Όρους, που σημαίνει αποδοχή ακόμη κι αν αυτό που συμβαίνει είναι αντίθετο στο θέλημά μας)
Σας παρακαλώ ιδιαίτερα να παραμείνουμε σ' αυτή την κατεύθυνση. Αλλιώς θα παρακαλέσω το Νίκο να κλείσει το θέμα εδώ πριν παρεκτραπούμε σε παραπολιτικό κουτσομπολιό.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εγώ χαίρομαι που βλέπω τα μέλη μας να μην ψηφίζουν μόνο ένα κόμμα, αλλά να υπάρχει πλουραλισμός. Αυτό κατά την άποψή μου είναι σωστό, γιατί όποιο κόμμα και να πάρεις θα βρεις έναν - δίκαιο - λόγο να το καταψηφίσεις. Εξ άλλου η ορθοδοξία ΔΕΝ αποτελεί αποκλειστικότητα κανενός.
Σε πνευματικό επίπεδο στεκόμενοι οφείλουμε όλοι να προσευχόμαστε για τον νέο πρωθυπουργό, ώστε να παίρνει τις σωστές αποφάσεις για τη χώρα μας.
Δόξα σοι ο Θεός!
Σε πνευματικό επίπεδο στεκόμενοι οφείλουμε όλοι να προσευχόμαστε για τον νέο πρωθυπουργό, ώστε να παίρνει τις σωστές αποφάσεις για τη χώρα μας.
Δόξα σοι ο Θεός!