Η ορκομωσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η ορκομωσία όλων των βουλευτών.

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η ορκομωσία του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Αυτο το Τροκτικο αν ζητησεις κατι σε κανα δυο ωρες σου το εχουνε ετοιμο
Bίντεο απο την ορκωμοσία

"Είδα καλά ή με γελούσαν τα ματάκια μου;
Τη στιγμή που η προεδρεύουσα κατά την τελετή της ορκωμοσίας των βουλευτών στη νέα βουλή απήγγειλε τον όρκο και αντιφωνούσαν οι υπόλοιποι
Κάποια και κάποιοι στα έδρανα των...
υπουργών χαζοχαρουμένιζαν και άλλοι ΔΕΝ είχαν σηκώσει το χεράκι !!!! τους.
Για βάλτε το βιντεάκι να παίξει. Ζουμ και ονοματάκια παρακαλώ."

http://troktiko.blogspot.com/2009/10/bl ... _6966.html
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Απ' ό,τι είδα δεν ορκίζεται ο Γ. Παπακων/νου που είναι μπροστά και ο Γ. Κουτρουμάνος που είναι πίσω.
Αν δεν είναι κάποιο οπτικό τρυκ θα έλεγα ότι αποτελεί ό,τι χειρότερο έχω δει (δημόσια) από βουλευτές.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Απ' ό,τι είδα δεν ορκίζεται ο Γ. Παπακων/νου που είναι μπροστά και ο Γ. Κουτρουμάνος που είναι πίσω.
Αν δεν είναι κάποιο οπτικό τρυκ θα έλεγα ότι αποτελεί ό,τι χειρότερο έχω δει (δημόσια) από βουλευτές.
και η κ.γεννηματα αν δεν κανω λαθος
δεν εινε τρικ Αποστολε και στην τηλεοραση το ειδα μετα απο πολλους μηνες εβαλα ειδησεις για να το τσεκαρο
και εινε οπως στο βιντεακι

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Συμφωνώ μαζί σας αδελφοί.

Δεν με πειράζει, όποιος θέλει να ορκιστεί στον Θεό, ή να μην ορκιστεί αν θέλει.
Με ενοχλεί η κοροϊδία, η εξαπάτηση, το δήθεν.
Μην ορκίζεστε κύριοι. Αλλά μην προσποιήστε ότι το κάνετε.
Η όταν δεν το κάνετε, πείτε την αλήθεια γιατί δεν το κάνετε.

Διάβαζα και τον όρκο.
"Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και στο δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου"
Θαυμάσιος ο όρκος.
Και προς τον Θεό
και προς την πατρίδα
και προς την δημοκρατία
και προς το Σύνταγμα και τους νόμους
και προς την συνείδηση του καθενός.

Ισως να τους έρχεται δυσκολούτσικος ως προς την τήρηση των δεσμεύσεών του.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
dimitrisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dimitrisgr »

Dimitris39 έγραψε:
aposal έγραψε:Απ' ό,τι είδα δεν ορκίζεται ο Γ. Παπακων/νου που είναι μπροστά και ο Γ. Κουτρουμάνος που είναι πίσω.
και η κ.γεννηματα αν δεν κανω λαθος
δεν εινε τρικ Αποστολε και στην τηλεοραση το ειδα μετα απο πολλους μηνες εβαλα ειδησεις για να το τσεκαρο
και εινε οπως στο βιντεακι
Μπορει να κανω λαθος, αλλα νομιζω πως σημερα ορκιζονταν οι βουλευτες και οχι οι εξωκοινοβουλευτικοι υπουργοι, υφυπουργοι
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Ο Θεός να φωτίζει όλους μας! Ο Θεός αγαπάει όλα τα πλάσματα του και πονάει πιο πολύ για αυτούς που ζούνε μακριά Του. Ο λογισμός μου μου λέει ότι αν με κάποιον τρόπο τους φώτιζε και τιυς καλούσε κοντά Του, αυτοί μπορεί να γινόταν απο τους πιο εκλεκτούς Του! Κάτι σαν τον απ. Παύλο!Αν είναι αμαρτωλή μια τέτοια θεώριση, παρακαλώ συγχωρήστε με.
Sfakianos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Sfakianos »

theodosis79 έγραψε:Ο Θεός να φωτίζει όλους μας! Ο Θεός αγαπάει όλα τα πλάσματα του και πονάει πιο πολύ για αυτούς που ζούνε μακριά Του. Ο λογισμός μου μου λέει ότι αν με κάποιον τρόπο τους φώτιζε και τιυς καλούσε κοντά Του, αυτοί μπορεί να γινόταν απο τους πιο εκλεκτούς Του! Κάτι σαν τον απ. Παύλο!Αν είναι αμαρτωλή μια τέτοια θεώριση, παρακαλώ συγχωρήστε με.
Ωραίος..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Είδα χτες την ορκομωσία της νέας Βουλής στην τηλεόραση.
Εύχομαι να είναι όλοι τους άξιοι εκπρόσωποί μας.

Με ενόχλησε που απουσίαζαν κάποιοι βουλευτές και δεν ορκίστηκαν, λέγοντας ότι δεν ορκίζονται διότι εκπροσωπούν και μη Ορθόδοξους.
Μα αυτό που είναι το ζητούμενο, είναι να ορκιστούν σε όποια θρησκεία πιστεύουν, ότι θα εκπροσωπούν ευσυνειδήτως όλους τους πολίτες και το Σύνταγμα.
Αν έλεγαν "δεν πιστεύουμε και για αυτό δεν ορκιζόμαστε", αυτό θα ήταν λογικό και αποδεκτό.

Αυτό που με ξένισε όμως πολύ περισσότερο, δεν ήταν αυτοί οι βουλευτές.
Ηταν κάποιοι άλλοι, οι οποίοι παρέστησαν χωρίς να απαγγείλουν τον όρκο και χωρίς να υψώσουν το χέρι τους.
Αλήθεια, για ποιόν λόγο ήταν χτες στη βουλή? Τι δουλειά έχει να παρίσταται στην ορκομωσία κάποιος, όταν δεν έχει σκοπό να ορκιστεί?

Και τελικά το σημαντικότερο βέβαια απ'όλα, είναι αυτοί που όντως ορκίστηκαν, να τηρήσουν τον όρκο τους. Γιατί αν δεν το κάνουν, θα είναι χειρότεροι από όλους όσους δεν ορκίστηκαν, είτε παρέστησαν στην ορκομωσία είτε όχι.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Επανέρχομαι για να επκροτήσω αυτό που είπε ο dimitrisgr.
Το σωστό είναι ότι χθες είχαμε την ορκομωσία της Βουλής και όχι της κυβέρνησης που είχε ορκιστεί πριν από μέρες.
Στην ορκομωσία της Βουλής οφείλουν να ορκίζονται ΜΟΝΟ οι βουλευτές, λόγω της ιδιότητός τους να ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο. Όσοι βουλευτές μετέχουν και στην κυβέρνηση ορκίζονται και για την ορθότητα του κυβερνητικού τους έργου κατά την ορκομωσία της κυβέρνησης, αλλά και για αυτήν του κοινοβουλευτικού κατά την ορκομωσία της Βουλής.
Από του κυβερνητικούς βουλευτές ο μόνος που δεν ορκίστηκε (απ' όσο μπορώ να δω) είναι ο Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος, εξ όσων γνωρίζω, δηλώνει αντίθετος με τον θεσμό.

Οι... περισσότεροι ορκίστηκαν
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 07:00

Σε πανηγυρική συνεδρίαση με προεξάρχοντα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η ορκωμοσία της νέας Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Θρησκευτικό όρκο δεν έδωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ πλην της Λιάνας Κανέλλη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ παρέστησαν στο θρησκευτικό τελετουργικό, ενώ αντίθετα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εισήλθαν στην αίθουσα της Ολομέλειας μετά την ολοκλήρωσή του. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διά του προέδρου της ΚΟ, Αλέξη Τσίπρα είχε ζητήσει να δώσει πολιτικό όρκο αντί για θρησκευτικό.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας απάντησε, όμως, σε επιστολή ότι αυτό δεν είναι δυνατό σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα. Στη χθεσινή συνεδρίαση προήδρευσε η Β' αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής κα Έλσα Παπαδημητρίου, όπως ορίζει ο κανονισμός του Κοινοβουλίου. Η σύνθεση της νέας Βουλής είναι: ΠΑΣΟΚ 160 βουλευτές, Ν.Δ. 91 βουλευτές, ΚΚΕ 21, ΛΑΟΣ 15, ΣΥΡΙΖΑ 13.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

γιατι να εινε τοτες εκει οι αυτοι που δεν ορκιζονται?
και οι λεγομενοι εινε βουλευτες
αν δεν εισανε βουλευτες δεν θα ειτανε καν υπουργοι
ο ΓΑΠ γιατι ορκιστικε?
δεν εχει και υπουργειο?

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”