Ενω εμεις εδω στην Ορθοδοξη Ελλαδα, που εχουμε Αγιο Πνευμα, και νουν Χριστου και Θεια Φωτιση,angieholi έγραψε: Νομίζω ότι ο αδερφός pr28 εννοεί ότι δεν θα πρέπει να μας φαίνεται παράξενο και περίεργο, ότι το Βατικανό και οι Παπικοί, εφόσον αποσχίστηκαν από την μόνη Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, είναι λογικό εξαιτίας της απώλειας της Χάριτος να συμπεριφέρονται πλέον κοσμικά και χωρίς Άγιο Πνεύμα να μην μπορούν να διακρίνουν και να "δουν" όλα τα επερχόμενα με καθαρό νου και μάτι, ώστε να διακρίνουν τι σώζει και αντίθετα τι κολάζει.
Τι μας φαίνεται λοιπόν περίεργο;
Έχουν "νου Χριστού"; Έχουν Θεία Φώτιση; Έχουν Άγιο Πνεύμα;
Όχι!... άρα η κατρακύλα είναι αναπόφευκτη...
γιατι παμε απο κατρακυλα σε κατρακυλα Αγγελικη,
(μην κοιτας την μειοψηφια, αυτη επιβεβαιωνει τον κανονα, οτι παμε με χιλια στον γκρεμο),
για να σου αντιστρεψω το επιχειρημα αυτο;
Τι φταιει με εμας; Μηπως ο Θεος; Μηπως η φωτιση δεν ειναι αρκετη; Απαγε της βλασφημιας.
Η μηπως θεωρεις οτι δεν υπαρχουν τωρα που μιλαμε, Επισκοποι και Ιερεις και θεολογοι και πιστοι,
που δεν λενε οτι αυτα ειναι χαζομαρες και αχρηστη εσχατολογια, για καθυστερημενους,
και οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα ουτε με καρτες, ουτε με τσιπακια, ουτε καν με χαραγμα και τα επερχομενα,
και οτι ολα αυτα ειναι παραμυθολογια, και αρκει να εχουμε τον Χριστο στην καρδια μας, και να τα φαμε ολα στην μαπα;
Eιναι ετσι η δεν ειναι;
Εκει τι φταιει; Mηπως η βαθια προαιρεση του ανθρωπου;
Μηπως δηλαδη βλεπει ο Θεος πρωτα την αληθινη βαθια οντολογικη κλιση του ανθρωπου,
και επειτα φωτιζει καταλληλα και οδηγει;
Θελω να πω δεν αρκει να ειμαι δογματικα σωστος, ορθοδοξα βαπτισμενος, και καθαρισα μαγικα,
αλλα να θελω με την καρδια μου, με την υπαρξη μου, να συνταχθω με τον Θεο με καθε κοστος,
εναντι του αντιθεου συστηματος που οικοδομειται στον κοσμο, που στην ουσια το αποζητα ο κοσμος.
Η φωτιση εκ Θεου, δεν ειναι κατι αυτοματο, μηχανικο, μαγικο, ουτε δεδομενο ανεξαρτητα απο την καρδια του ανθρωπου,
αλλα ερχεται οταν ο ανθρωπος εν επιγνωσει παραθετει εαυτον και αλληλους εις Χριστον τον Θεον, και οτι ηθελε προκυψει.
Ευκολο; Καθολου. Σωτηριο; Απολυτα. Κανεις δεν μπορει να σωθει εαν δεν αφησει εαυτον στα χερια του Θεου.
Επισης κανεις δεν μπορει να σωθει εαν προσπερασει τον Σταυρο και παει απο κανεναν παραδρομο..
Αρα κατα συνεπεια, και ενας καθολικος, και ενας προτεσταντης που θα πει εν παρρησια, εν αληθεια και με την καρδια του,
οτι αντιτασσεται σε αυτο το αντιχριστο και ολοκληρωτικο συστημα που στηνεται, δεν υπαρχει περιπτωση να μην λαβει ανωθεν βοηθεια και σκεπη απο τον Θεο ο οποιος παντας ανθρωπους θελει σωθηναι και εις επιγνωσιν αληθειας ελθειν.
Ειναι θεμα θελησεως και διαθεσεως να ανεβει ο πιστος στον Σταυρο, ωστε να δικαιουται και την Ανασταση και την Βασιλεια,
γιατι την Ανασταση ολοι την δικαιουνται, αλλα την Βασιλεια οσοι εις τελος υπομεινουν, ουτοι σωθησονται.
Αλλα ανοιγουμε παλι, νεες συζητησεις, οποτε σταματω εδω.