Παραδοσιακές Συνταγές 12ημέρου ή Μάγειρες του site Ενωθείτε!
Συντονιστής: Συντονιστές
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 2298
- Εγγραφή: Δευ Νοέμ 14, 2005 6:00 am
- Τοποθεσία: Ηλίας @ Θεσσαλονίκη
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα ή κουρού
1 κιλό καθαρισμένες πατάτες
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά αλάτι
Λίγο πιπέρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το πράσο, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι, το λάδι και τα μυρωδικά. Τα ανακατεύουμε όλα καλά. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο. Λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα ή κουρού
1 κιλό καθαρισμένες πατάτες
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά αλάτι
Λίγο πιπέρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το πράσο, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι, το λάδι και τα μυρωδικά. Τα ανακατεύουμε όλα καλά. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο. Λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
αυτη η συνταγη εχει πολυ χρωμμα και
ταιριαζει ομορφα με το χριστουγεννιατικο τραπεζι .(εγω τις τιμω και χωρις να ειναι χριστουγεννα)
Κόκκινες πιπεριές στον φούρνο
Υλικά:
3 κόκκινες πιπεριές
200γρ. ανθότυρο
4 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
12 κουταλάκια μπεσαμέλ
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμος (½ κουταλάκι)
1.Πλύντε καλά τις πιπεριές, κόψτε τις κατά μήκος στα δύο και καθαρίστε τις από τα σπόρια.
2.Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το λάδι για τηγάνισμα.
3.Τηγανίστε για 2 με 3 λεπτά τις πιπεριές σε καυτό λάδι και ακουμπήστε τις σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να κρυώσουν.
4.Ανοίξτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς για να προθερμαθεί.
5.Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ανθότυρο με 3 κουταλιές γραβιέρα, το ελαιόλαδο, τον δυόσμο και αλατοπιπερώστε.
6.Αλατίστε ελαφρά τις πιπεριές, που στο μεταξύ έχουν κρυώσει.
7.Λαδώστε ένα αντικολλητικό ταψάκι και τοποθετήστε τις πιπεριές.
8.Γεμίστε τις «βαρκούλες» πιπεριές με το μείγμα του ανθότυρου.
9.Καλύψτε την κάθε «βαρκούλα» με 2 κουταλάκια μπεσαμέλ και πασπαλίστε τις με τριμμένη γραβιέρα.
10.Πιπερώστε τις ελαφρά και ψήστε τις για 20 λεπτά περίπου
μην τις ψησετε πολυ να αλλαξει το χρωμμα τους.
να παραμεινει βαθυ κοκκινο...
ταιριαζει ομορφα με το χριστουγεννιατικο τραπεζι .(εγω τις τιμω και χωρις να ειναι χριστουγεννα)
Κόκκινες πιπεριές στον φούρνο
Υλικά:
3 κόκκινες πιπεριές
200γρ. ανθότυρο
4 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
12 κουταλάκια μπεσαμέλ
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμος (½ κουταλάκι)
1.Πλύντε καλά τις πιπεριές, κόψτε τις κατά μήκος στα δύο και καθαρίστε τις από τα σπόρια.
2.Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το λάδι για τηγάνισμα.
3.Τηγανίστε για 2 με 3 λεπτά τις πιπεριές σε καυτό λάδι και ακουμπήστε τις σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να κρυώσουν.
4.Ανοίξτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς για να προθερμαθεί.
5.Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ανθότυρο με 3 κουταλιές γραβιέρα, το ελαιόλαδο, τον δυόσμο και αλατοπιπερώστε.
6.Αλατίστε ελαφρά τις πιπεριές, που στο μεταξύ έχουν κρυώσει.
7.Λαδώστε ένα αντικολλητικό ταψάκι και τοποθετήστε τις πιπεριές.
8.Γεμίστε τις «βαρκούλες» πιπεριές με το μείγμα του ανθότυρου.
9.Καλύψτε την κάθε «βαρκούλα» με 2 κουταλάκια μπεσαμέλ και πασπαλίστε τις με τριμμένη γραβιέρα.
10.Πιπερώστε τις ελαφρά και ψήστε τις για 20 λεπτά περίπου
μην τις ψησετε πολυ να αλλαξει το χρωμμα τους.
να παραμεινει βαθυ κοκκινο...
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
1 γαλοπούλα
1-2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
βούτυρο
250 γραμ. κιμάς
1 ποτήρι κρασί άσπρο
λίγη ντομάτα πουρές ή ανάλογες φρέσκες
2-3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι-πιπέρι
μια χούφτα γαλέτα
1 χούφτα κουκουνάρια και ψίχα καρυδιών
λίγες σταφίδες μαύρες
λίγη κανέλα ψιλή
λίγες πατάτες
Προαιρετικά κι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση διάφορα αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βαρύκοκα, ανανά, παπάγια, κλπ.)
Επίσης μπορούμε να αφαιρέσουμε ό,τι δεν μας αρέσει (συκωτάκια, κανέλα κλπ.)
Καθαρίζουμε και καψαλίζουμε την γαλοπούλα, της αφαιρούμε τα εντόσθια, προσέχοντας να μη κάνουμε μεγάλη σκισμή στη κοιλιά. Αφαιρούμε όλα τα πάχη από το μέρος της κοιλιάς και κόβουμε σύρριζα τον λαιμό αφήνοντας μπροστά φαρδύ το δέρμα για να βάλουμε τη γέμιση.
Ξανθίζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο. Ρίχνουμε τον κιμά να καβουρδιστεί, ανακατεύοντας να ξεσβολιάσει. Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό κι αφήνουμε να βράσουν. Όταν ψηθεί ο κιμάς, τον ανακατεύουμε με τα κουκουνάρια, την ψίχα των καρυδιών, τις σταφίδες, την κανέλα και η γέμιση σας είναι έτοιμη.
Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό της γαλοπούλας, τη γεμίζουμε, ράβουμε το άνοιγμα με κλωστή, βάζουμε λίγη γέμιση και το συκωτάκι στο μπροστινό μέρος του στήθους, διπλώνουμε το δέρμα και το ράβουμε και αυτό και, τέλος, ράβουμε τη γαλοπούλα με σπάγκο.
Βάζουμε την γαλοπούλα σε ταψί, τοποθετώντας γύρω της μερικές πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο (αν θέλουμε και με λίγο χυμό λεμονιού), σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το ταψί στο φούρνο να ψηθεί η γαλοπούλα, γυρίζοντας τη και ραντίζοντάς την κάθε τόσο με λίγο κρασί και με το υγρό της σάλτσας της .
Όταν ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τους σπάγκους, αδειάζουμε τη γέμιση σε πιάτο και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τη γαλοπούλα μας.
[quote="123
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
1 γαλοπούλα
1-2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
βούτυρο
250 γραμ. κιμάς
1 ποτήρι κρασί άσπρο
λίγη ντομάτα πουρές ή ανάλογες φρέσκες
2-3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι-πιπέρι
μια χούφτα γαλέτα
1 χούφτα κουκουνάρια και ψίχα καρυδιών
λίγες σταφίδες μαύρες
λίγη κανέλα ψιλή
λίγες πατάτες
[/quote]
Γεια σου Βέφα Αλεξιάδου
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
1 γαλοπούλα
1-2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
βούτυρο
250 γραμ. κιμάς
1 ποτήρι κρασί άσπρο
λίγη ντομάτα πουρές ή ανάλογες φρέσκες
2-3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι-πιπέρι
μια χούφτα γαλέτα
1 χούφτα κουκουνάρια και ψίχα καρυδιών
λίγες σταφίδες μαύρες
λίγη κανέλα ψιλή
λίγες πατάτες
[/quote]
Γεια σου Βέφα Αλεξιάδου
max1 της Βέφας είναι αυτή? Δεν νομίζω Πάντως πρόσθεσα και δικά μου
Όσο για Βασιλόπιτα...σιγά σιγά μετά το Χριστούγεννα
Πάντως εγώ κάνω δική μου, ανάλογα με τα κέφια μου. Όμως κάθε χρόνο πετυχαίνει και δε μένει ψίχουλο.
Παίρνω 1 ή δύο πακέτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ακολουθώ τις οδηγίες για κέικ που έχει πάνω στο περιτύλιγμα.
Προσθέτω καρύδια, σταφύδες, ινδική καρύδα, πορτοκάλι (χυμό), και ότι άλλο μου αρέσει από αποξηραμένα φρούτα.
Είναι πάρα πολύ νόστιμη
Όσο για Βασιλόπιτα...σιγά σιγά μετά το Χριστούγεννα
Πάντως εγώ κάνω δική μου, ανάλογα με τα κέφια μου. Όμως κάθε χρόνο πετυχαίνει και δε μένει ψίχουλο.
Παίρνω 1 ή δύο πακέτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ακολουθώ τις οδηγίες για κέικ που έχει πάνω στο περιτύλιγμα.
Προσθέτω καρύδια, σταφύδες, ινδική καρύδα, πορτοκάλι (χυμό), και ότι άλλο μου αρέσει από αποξηραμένα φρούτα.
Είναι πάρα πολύ νόστιμη