Νηστίσιμες συνταγές
Συντονιστής: Συντονιστές
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 5165
- Εγγραφή: Κυρ Μαρ 09, 2008 6:00 am
- Τοποθεσία: Σμαρώ@Κατερίνη, Σέρρες
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Και άλλη μια ωραία συνταγή......
Ψωμί και ελιές!
Ψωμί και ελιές!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Re: Νηστίσιμες συνταγές
εδεσματα της βιαστικη ή τεμπελας
φετα ψωμι με ζαχαρη και λαδι.
φετα ψωμι με κετσαπ.
μακαρονια με κετσαπ.
bake rolls!!!!!!!
ψωμί σκέτο φρεσκο φρεσκο και λαχταριστο!!!!!!!
φετα ψωμι με ζαχαρη και λαδι.
φετα ψωμι με κετσαπ.
μακαρονια με κετσαπ.
bake rolls!!!!!!!
ψωμί σκέτο φρεσκο φρεσκο και λαχταριστο!!!!!!!
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 25439
- Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 5:00 am
- Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Μήπως να σας μεταφέρω στον οίκο μου;;;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 5165
- Εγγραφή: Κυρ Μαρ 09, 2008 6:00 am
- Τοποθεσία: Σμαρώ@Κατερίνη, Σέρρες
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Αποστολε έχεις γινει σαν το χταπόδι που απλώνει παντού τα πλοκάμια του. Βρε που τα προλαβαίνεις όλα τα θέματα??????????????????
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 25439
- Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 5:00 am
- Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Με βοηθάει ο Βασίλης!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 4119
- Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am
- Τοποθεσία: Νίκος@Κοζάνη
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Εγώ μοιράζομαι μαζί σας τις γαστριμαργικές μου δημιουργίες (έστω και νηστίσιμες) κι εσείς τις παίρνετε στο γιουχου . Μου φαίνεται θα πάω στο Master Chef να τις πω .
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 25439
- Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 5:00 am
- Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Γιούχου; Μήπως εννοείς στο yahoo;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Re: Νηστίσιμες συνταγές
μπορουμε να παμε ολα τα μελη σε αυτο το ριαλιτι που καλει ο ενας τους αλλους στο σπιτι του και μετα βαθμολογουν αφου "ξεσκονισουν" καθε γωνια οσο ο οικοδεσποτης ειναι στην κουζινα... μαλιστα, θα χε ενδιαφερον σε περιοδο νηστειας μπορω να φανταστω ενα ενα τα μελη χεχεχε!!!!!filotas έγραψε:Εγώ μοιράζομαι μαζί σας τις γαστριμαργικές μου δημιουργίες (έστω και νηστίσιμες) κι εσείς τις παίρνετε στο γιουχου . Μου φαίνεται θα πάω στο Master Chef να τις πω .
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΑΜΠΑΝΑΤΣΑ
Μπαμπανάτσα ονομάζεται ο χυλός που χρησιμοποιείται σε πίτες, χορτόπιτες, αντί του παραδοσιακού φύλλου ή του φύλλου σφολιάτας. Είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη λύση για να φτιάξουμε τις πιτούλες μας.
Η συγκεκριμένη έγινε με σπανάκι και πράσο αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλων των ειδών τα χόρτα. Δοκιμάστε την!!!
Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:
Για τον χυλό:
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο (προαιρετικά)
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού μπέικιν (προαιρετικά)
λίγο αλάτι
3/4 φλυτζανιού του καφέ, ελαιόλαδο
3 1/2 - 4 φλυτζάνια νερό
Για την γέμιση:
750 γραμ. σπανάκι
2 - 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
3/4 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
σουσάμι για το πασπάλισμα
Ετοιμάζουμε πρώτα την γέμιση, ώστε να προλάβει να κρυώσει λίγο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και αχνίζουμε το σπανάκι ώστε να μαραθεί. Το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένο σπανάκι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να κάψει και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το σπανάκι (αφού το στίψουμε και με τα χέρια μας), το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για λίγο και να πιούν τα υγρά τους.
Αφήνουμε να κρυώσει για να τη ρίξουμε στο χυλό.
Για τον χυλό:
Αν χρησιμοποιήσουμε μόνο αλεύρι up, τότε παραλείπουμε το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν.
Αν χρησιμοποιήσουμε καλαμποκάλευρο, τότε θα αφαιρέσουμε την αντίστοιχη ποσότητα απο το αλεύρι, δηλ. 1 φλυτζάνι τσαγιού και θα προσθέσουμε και το μπέικιν.
Σε μια λεκανίτσα ή στο μπολ του πολυμίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και 3 1/2 φλυτζάνια νερό.
Δουλεύουμε για λίγο το μίγμα μας, μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Αν δούμε ότι είναι πολύ πηκτός, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη. Πρέπει να τρέχει εύκολα απο το κουτάλι μας.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί, διαμ. 32 εκατ., και ρίχνουμε μέσα το μισό χυλό. Φροντίζουμε να καλύψουμε τον πάτο και να έχει το ίδιο πάχος παντού.
Με το χέρι μας, σκορπίζουμε απαλά απο πάνω την γέμιση.
Καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό, φροντίζοντας να πάει παντού.
Περιχύνουμε την πίτα μας, με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια.
Μπαμπανάτσα ονομάζεται ο χυλός που χρησιμοποιείται σε πίτες, χορτόπιτες, αντί του παραδοσιακού φύλλου ή του φύλλου σφολιάτας. Είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη λύση για να φτιάξουμε τις πιτούλες μας.
Η συγκεκριμένη έγινε με σπανάκι και πράσο αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλων των ειδών τα χόρτα. Δοκιμάστε την!!!
Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:
Για τον χυλό:
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο (προαιρετικά)
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού μπέικιν (προαιρετικά)
λίγο αλάτι
3/4 φλυτζανιού του καφέ, ελαιόλαδο
3 1/2 - 4 φλυτζάνια νερό
Για την γέμιση:
750 γραμ. σπανάκι
2 - 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
3/4 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
σουσάμι για το πασπάλισμα
Ετοιμάζουμε πρώτα την γέμιση, ώστε να προλάβει να κρυώσει λίγο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και αχνίζουμε το σπανάκι ώστε να μαραθεί. Το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένο σπανάκι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να κάψει και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το σπανάκι (αφού το στίψουμε και με τα χέρια μας), το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για λίγο και να πιούν τα υγρά τους.
Αφήνουμε να κρυώσει για να τη ρίξουμε στο χυλό.
Για τον χυλό:
Αν χρησιμοποιήσουμε μόνο αλεύρι up, τότε παραλείπουμε το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν.
Αν χρησιμοποιήσουμε καλαμποκάλευρο, τότε θα αφαιρέσουμε την αντίστοιχη ποσότητα απο το αλεύρι, δηλ. 1 φλυτζάνι τσαγιού και θα προσθέσουμε και το μπέικιν.
Σε μια λεκανίτσα ή στο μπολ του πολυμίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και 3 1/2 φλυτζάνια νερό.
Δουλεύουμε για λίγο το μίγμα μας, μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Αν δούμε ότι είναι πολύ πηκτός, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη. Πρέπει να τρέχει εύκολα απο το κουτάλι μας.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί, διαμ. 32 εκατ., και ρίχνουμε μέσα το μισό χυλό. Φροντίζουμε να καλύψουμε τον πάτο και να έχει το ίδιο πάχος παντού.
Με το χέρι μας, σκορπίζουμε απαλά απο πάνω την γέμιση.
Καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό, φροντίζοντας να πάει παντού.
Περιχύνουμε την πίτα μας, με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Μια πολύ νόστιμη, εύκολη και νηστίσιμη συνταγή. Ένας ακόμη τρόπος, για να μαγειρεύουμε τα πολύ υγιεινά μανιτάρια. Δοκιμάστε την!!!!!
Για να παρασκευάσουμε το φαγητό μας, θα χρειαστούμε:
1 kg μανιτάρια φρέσκα
1/2 kg κριθαράκι χοντρό
3/4 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
λίγο σκόρδο
3/4 φλυτζανιού τσαγιού λευκό κρασί
μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια μας σε φετούλες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνουμε το κριθαράκι. Αφήνουμε για 5΄περίπου, να βράσει, το σουρώνουμε και το ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα, ραντίζοντάς το με λίγο λάδι. Με αυτό τον τρόπο το κριθαράκι μας παραμένει σπυρωτό και δεν κολλάει.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο και αυτά να σωταριστούν.
Σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου 5΄και τότε προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο, το μαϊντανό, το μπαχάρι και τέλος το πελτέ διαλυμένο σε 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό.
Προσθέτουμε ακόμη, περίπου 6 φλυτζάνια νερό και αφήνουμε να βράσουν για λίγο όλα μαζί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σε ένα ταψί, βάζουμε το κριθαράκι και απο πάνω ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη σάλτσα μανιταριών. Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30΄.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το ανακατεύουμε 1 φορά και προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι. Το φαγητό όταν το βγάλουμε απο το φούρνο, πρέπει να είναι σχετικά ζουμερό.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Μια πολύ νόστιμη, εύκολη και νηστίσιμη συνταγή. Ένας ακόμη τρόπος, για να μαγειρεύουμε τα πολύ υγιεινά μανιτάρια. Δοκιμάστε την!!!!!
Για να παρασκευάσουμε το φαγητό μας, θα χρειαστούμε:
1 kg μανιτάρια φρέσκα
1/2 kg κριθαράκι χοντρό
3/4 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
λίγο σκόρδο
3/4 φλυτζανιού τσαγιού λευκό κρασί
μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια μας σε φετούλες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνουμε το κριθαράκι. Αφήνουμε για 5΄περίπου, να βράσει, το σουρώνουμε και το ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα, ραντίζοντάς το με λίγο λάδι. Με αυτό τον τρόπο το κριθαράκι μας παραμένει σπυρωτό και δεν κολλάει.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο και αυτά να σωταριστούν.
Σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου 5΄και τότε προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο, το μαϊντανό, το μπαχάρι και τέλος το πελτέ διαλυμένο σε 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό.
Προσθέτουμε ακόμη, περίπου 6 φλυτζάνια νερό και αφήνουμε να βράσουν για λίγο όλα μαζί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σε ένα ταψί, βάζουμε το κριθαράκι και απο πάνω ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη σάλτσα μανιταριών. Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30΄.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το ανακατεύουμε 1 φορά και προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι. Το φαγητό όταν το βγάλουμε απο το φούρνο, πρέπει να είναι σχετικά ζουμερό.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.