Περί ίντερνετ

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Ισως να πρέπει να θυμόμαστε αυτό που είπε ο Π.Παϊσιος ή ο Π.Πορφύριος δε ξέρω
Στα παιδιά να μιλάτε λίγο και να προσευχόσαστε για αυτά

Αν το λέω σωστά , ελπίζω να μη χαλάω το νόημα
Πάντως αν είχα παιδί θα ήμουν υστερικός .Το ξέρω γιατί ξέρω το χαρακτήρα μου
Θα ανησυχούσα ακόμα και αν πήγαινε μέχρι τη βρύση να πιει νερό
Καλή Σαρακοστή
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

lovethink έγραψε:Ισως να πρέπει να θυμόμαστε αυτό που είπε ο Π.Παϊσιος ή ο Π.Πορφύριος δε ξέρω
Στα παιδιά να μιλάτε λίγο και να προσευχόσαστε για αυτά

Αν το λέω σωστά , ελπίζω να μη χαλάω το νόημα
Πάντως αν είχα παιδί θα ήμουν υστερικός .Το ξέρω γιατί ξέρω το χαρακτήρα μου
Θα ανησυχούσα ακόμα και αν πήγαινε μέχρι τη βρύση να πιει νερό
"Δεν θα μιλούσα στα παιδιά για τον Θεό αλλά στον Θεό για τα παιδιά"

Τώρα είσαι πιο προσγειωμένος.....Εικόνα
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

...
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

123 έγραψε:
Καλή η θεωρία αλλά άντε πες στο παιδάκι "αγάπη μου..έλα να σου δείξω ένα καλλίτερο σάιτ..." και θα πάρεις την κατάλληλη απάντηση για την περίσταση.........
Η απάντηση που παίρνεις

- Δε μας παρατάς ρε μάνα ......... :lol:

Δε ξέρω γιατί δεν έχω παιδιά . Από προσωπική μου πείρα πάντως ποτέ δεν ένιωσα καταπίεση της προσωπικής μου ελευθερίας αλλά ΚΑΙ ΠΟΤΕ δεν την καταχράσθηκα

Θυμάμαι κάποτε έπαιρνα τηλέφωνο ένα φίλο μου και η μάνα του μου έκανε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΡΙΣΗ από το τηλέφωνο
- Ναι γειά σας μπορώ να μιλήσω στον Χ ?
- Και που τον ξέρεις εσύ τον γιό μου ?
- Είμαστε φίλοι
- Από που ?
- Από εκεί
- Α και τι λέει ο γιός μου ? είναι καλό παιδί ο γιός μου ?

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Ανάκριση ακόμα και για το παιδί της
Εξαιτίας της έκοψα από το φίλο μου γιατί δεν μπορούσα να του πω ότι η μάνα του μου κάνει ανάκριση όποτε τηλεφωνό και τον ζητάω

Ενώ η μητέρα μου να είναι καλά η ψυχούλα της πάντα όταν με ζητούσαν στο τηλέφωνο έλεγε " δεν είναι εδώ θέλετε να του πω κάτι ? "
Η έλεγε "ναι μισό λεπτό να τον φωνάξω"

Ποτέ δεν με έφερε σε δύσκολη θέση και πάντα με δίδασκε με τη δική της συμπεριφορά
Πχ , ποτέ δεν μου είπε "κράτα τη πόρτα να περνάει ο άλλος πρώτα" , αλλά αυθόρμητα μου βγήκε και το έμαθα γιατί το έκανε πάντα εκείνη

Αρα ο γονιός διδάσκει με τη δική του συμπεριφορά και με το σεβασμό απέναντι στο ζωντανό πλάσμα που έχει φέρει στο κόσμο

Τα πράγματα όμως τώρα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΓΡΙΑ
Στο σχολείο ? βρισιές και αλητεία
Στο δρόμο ? παντού κίνηση βαβούρα κούραση του μυαλού
Στο σπίτι ? τηλεόραση ? ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ (εκτός του sKY )
Ιντερνετ ? ..... θα πρέπει το παιδί να έχει ήδη αναπτύξει κάποια ενδιαφέροντα ώστε το ίντερνετ να το βοηθάει σε αυτό και όχι να μπαίνει χωρίς να ξέρει τι πρέπει και τι θέλει να ψάξει

Και τέλος να πω πως εδώ στο φόρουμ έχουν εμφανιστεί ανά καιρούς και παιδιά 15 χρονών
Αρα ? δεν είναι όλα μαύρα ή γκρίζα
Καλή Σαρακοστή
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

παντως εχω πετυχει κατι σαιτς εδω μεσα κατα λαθος να σου σηκωνεται η τριχα σχετικα με την πατριδα και την θρησκεια...Το παιδι σου στο ετσι για μια στιγμη μπορει να το χασεις με οσα γινονται...προσευχη σωστα ειπωθηκε,θελει προσευχη...
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

yparxei έγραψε:παντως εχω πετυχει κατι σαιτς εδω μεσα κατα λαθος να σου σηκωνεται η τριχα σχετικα με την πατριδα και την θρησκεια...Το παιδι σου στο ετσι για μια στιγμη μπορει να το χασεις με οσα γινονται...προσευχη σωστα ειπωθηκε,θελει προσευχη...
Εδώ με αυτά που διαβάζω ώρες ώρες εδώ μέσα ακόμα είμαι στο τσακ εγώ να απομακρυνθώ από τη θρησκεία , τι λες τώρα
Αυτό είναι το κακό , ότι ταυτίζουμε τις απόψεις ανθρώπων και τις γνώμες ανθρώπων με το ΟΛΟ της Ορθόδοξίας

Αντε το σταματάμε τώρα γιατί πολύ μιλήσαμε για την εξάρτηση του ίντερνετ και θέλω να προλάβω να σερφάρω κι άλλο μέχρι τις 5 :lol:
Καλή Σαρακοστή
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

Και να σας πω αγαπητοί μου φίλοι; Το θέμα πάει στα παιδιά κι γώ έθεσα το ερώτημα έχονυας υπόψη μου 50χρονο ο οποίος εξαιτίας του νετ παρατησε το μαγαζί του (κοντεύει να βαρέσει κανόνι) απομονώθηκε από την οικογένειά του , είναι νευρικός, αν τον "διακόψουν" από την απασχόλησή του στο νετ βάζει τις φωνές, ακόμα και να κάνει ένα μπάνιο, το θεωρεί χάσιμο χρόνου από τον υπολογιστή και κοντεύει να τινάξει το σπίτι του στον αέρα. Το λέω αυτό, γιατί τα παιδιά ή οι έφηβοι έχουν μεγαλύτερη ωριμότητα πολλές φορές από τους μεγάλους.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

parikos_ έγραψε:Και να σας πω αγαπητοί μου φίλοι; Το θέμα πάει στα παιδιά κι γώ έθεσα το ερώτημα έχονυας υπόψη μου 50χρονο ο οποίος εξαιτίας του νετ παρατησε το μαγαζί του (κοντεύει να βαρέσει κανόνι) απομονώθηκε από την οικογένειά του , είναι νευρικός, αν τον "διακόψουν" από την απασχόλησή του στο νετ βάζει τις φωνές, ακόμα και να κάνει ένα μπάνιο, το θεωρεί χάσιμο χρόνου από τον υπολογιστή και κοντεύει να τινάξει το σπίτι του στον αέρα. Το λέω αυτό, γιατί τα παιδιά ή οι έφηβοι έχουν μεγαλύτερη ωριμότητα πολλές φορές από τους μεγάλους.
Εμ ο 20 χρονος ξέρει ότι θα χαρεί την τεχνολογία για πολύ ακόμα
Ο 50χρονος ....... ξέρει ότι γνώρισε αργά την τεχνολογία και θέλει να την χαρεί
Σπουδαίο πράγμα η τεχνολογία
Εχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέφτετε πως δεν τον πειράζει που θα πεθάνει μια μέρα , αλλά θα ήθελε να δει τα μελλοντικά επιτεύγματα της τεχνολογίας
Είναι ένα θαύμα και αυτά
Καλή Σαρακοστή
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

:lol:

Σωστο αυτο που λες...λεω εγω το μακρυ μου και το κοντο μου ξερω γω τα διαβαζει ο αλλος και ταυτιζει την αποψη μου με ολοκληρη την ορθοδοξια!!Με τον Χριστο!!ειναι λαθος συνηθισμενο αυτο...Κανουμε ευαγγελιο τις αποψεις των ανθρωπων...

Τωρα θυμηθηκα το νεο βιβλιο του γεροντα Πιαισου "Παθη και Αρετες"....φοβερο βιβλιο!!!! Πως φαινεται ο φωτισμενος ανθρωπος που τα λεει τοσο ωραια χωρις να προκαλει τον αλλον χωρις να ενοχλει και χτυπαει καρδια!!!ηλεκτρικο σοκ για τον ανθρωπο τα λογια του χωρις να ενοχλει ομως !!αυτο μονο ενας φωτισμενος ανθρωπος το μπορει...
Βλεπω εδω που μιλαμε ωρες ωρες ακομα και για πραγματα αυτονοητα καιδ εν ειμαστε σε θεση ετσι να το πουμε ομορφα να μην ενοχληθει κανεις,ακομα και η ψευτοταπεινολογια μας ωρες ωρες ειναι καραμπινατη και ενοχλει!!Δεν μας(μου)βγαινει το καλο πως το λενε...Πνευματικοι νανοι.

Θελει καλλιεργεια,αυτο λεει ο γεροντας,να καλλιεργησεις το καλο,τους λογισμους,να μην διαφημιζουμε το κακο με την σκεψη και τους λογισμους μας...Και ενα χερι ξυλο θελει απο τον Θεο αλλα τεσπα
Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dirfys »

δεν γνωρισε μονο την τεχνολογια τωρα ο 50 χρονος..
γνωρισε ισως πολλα περισσοτερα που κρυβει αυτος ο virtual κοσμος..
γνωρισε το chat με ολο τον κοσμο...γνωρισε την ανωνυμια που του επιτρεπει να λεει οτι θελει και να παριστανει οποιον θελει...
γνωρισε την ελευθερια ασυδοσια των chat rooms,την web καμερα που ειμαι σιγουρη οτι διαθετη και τις εικονες που στην καθημερινοτητα του δεν θα μπορουσε να δει...
ας μην γελιομαστε,οσοι ειμαστε χρονια στο ιντερνετ (οχι σαν σερφιστες αλλα λογο δουλειας.)ξερουμε τι ειναι.....και τι υπαρχει...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”