Άγιο Όρος Wi-Fi Zone

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση

Πώς σας φαίνεται η εισβολή της σύγχρονης τεχνολογίας στο Άγιον όρος

Καιρός να εκσυγχρονιστούν κι οι καλόγεροι
2
4%
Δεν με πειράζει γιατί δεν αλλοιώνεται η ζωή και η ασκητική παράδοση
15
27%
Με ενοχλεί γιατί το Άγιον Όρος χάνει τον ασκητικό του χαρακτήρα
29
53%
Είναι σημείο των εσχάτων ημερών και αυτό
7
13%
Δεν έχω προσωπική άποψη
2
4%

Σύνολο ψήφων: 55

stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

spetzouras έγραψε:
Μα πραγματικά...όλα επί των ημερών μας θα τα δούμε!!!
λοιπον θα παραδεχθω οτι εχεις δικαιο αν μου βγαλεις ενα ποστ που να λεει κατι καλο για το Ορος του σημερα
λεω για τους ιδιους και τους ιδιους που μονο θαψιμο ριχνουν
δεν βρισκουν κατι καλο δηλαδη;
και αν ναι γιατι δεν το γραψανε;

εδω ξερουν τι γινεται και μεσα στου βοδιου το κερατο [τοσο γνωση!!!!!]
κατι καλο δεν βρηκαν; :wink:
Εικόνα
plou73
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από plou73 »

Από τους χιλιάδες ευσεβείς προσκυνητές που μπαινοβγαίνουν ας πούμε.Συγνώμμη και εγώ διαφωνώ με τους πιο πολλούς,δεν είμαι υπέρ όλων αυτών για το Άγιον Όρος.Ύστερα υπάρχουν και περιπτώσεις μοναχών που βγαίνουν από το Άγ.Όρος για σημαντικές υποθέσεις.κι από κει μπορούν να μαθαίνουν.Προσωπική άποψη
plou73
plou73
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από plou73 »

Αχ!Απευθυνόμουν στην Ευθαλία στο ερώτημα της στην σελ.1
plou73
Άβαταρ μέλους
spetzouras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από spetzouras »

stratos έγραψε:
spetzouras έγραψε:
Μα πραγματικά...όλα επί των ημερών μας θα τα δούμε!!!
λοιπον θα παραδεχθω οτι εχεις δικαιο αν μου βγαλεις ενα ποστ που να λεει κατι καλο για το Ορος του σημερα
λεω για τους ιδιους και τους ιδιους που μονο θαψιμο ριχνουν
δεν βρισκουν κατι καλο δηλαδη;
και αν ναι γιατι δεν το γραψανε;

εδω ξερουν τι γινεται και μεσα στου βοδιου το κερατο [τοσο γνωση!!!!!]
κατι καλο δεν βρηκαν; :wink:
Αδελφέ μου, το Όρος είναι για τους περισσότερους Ορθόδοξους Χριστιανούς κάτι το πολύ σημαντικό...είναι το περιβόλι της Παναγίας μας, είναι το κάστρο της Ορθοδοξίας. Και λέω ΕΙΝΑΙ όχι "ήταν".

Κάθε ένας από εμάς έχει μέσα στην ψυχή του και μια εικόνα για το Όρος, ακόμα περισσότερο οι άντρες που μπορούμε να δούμε τα πράγματα από κοντά.

Όμως δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να ζητάμε γρήγορο ίνερνετ, τηλεόραση και ενημέρωση κλπ κλπ κλπ

Το Όρος είναι αγώνας, είναι Σταυρός, είναι ησυχία, είναι υπομονή, είναι απομόνωση, είναι επικοινωνία με το Θεό, είναι προσευχή και πολλά ακόμα που σίγουρα τα ξέρεις καλύτερα από εμένα...

http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... pic&t=1475
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος spetzouras την Τρί Ιαν 23, 2007 12:33 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όλα επί των ημερών μας?! ;-)
lookfor
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lookfor »

Δεν μπορώ να αποφασίσω, γιατί ενώ από τη μια μου χαλάει η ασκητική εικόνα που έχω στο μυαλό μου για τους μοναχούς που υποτίθεται έχουν απαρνηθεί οτιδήποτε γήινο (ακόμα γονείς, αδέρφια και αγαπημένα τους πρόσωπα) και από την άλλη να θέλουν να δεχτούν γήινα επιτευγματα και ανέσεις. Ταυτόχρονα όμως η τεχνολογία είναι και ένα μέσο που θα μπορούμε να παίρνουμε και εμείς τις συμβούλές τους και τις γνώσεις τους, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο εκεί, θα οφελειθούν και πολύ περισσότεροι που ποτέ δεν θα μπορούσαν να έχουν μια επαφή μαζί τους, θα μπορούμε και εμείς οι γυναίκες που δεν έχουμε πρόσβαση στο Άγιο Όρος λύνουμε απορίες και να παίρνουμε συμβουλές από εκείνους έστω τηλεπικοινωνιακά.
Δεν ξέρω, δεν μπορώ να έχω γνώμη. Ο Κύριος πιστεύω θα δείξει τον ένα ή τον άλλο δρόμο προς όφελος όλων μας.
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

spetzouras έγραψε:
Όμως δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να ζητάμε γρήγορο ίνερνετ, τηλεόραση και ενημέρωση κλπ κλπ κλπ
σωστα τα λες
αλλα ειναι φαρισαισμος να κατηγορεις καποιον για κατι που εσυ κανεις ολη μερα..
και φυσικα ειναι ασχημο να ακους απο τους ιδιους μονο κακιες
μακαρι να ηταν μονο το νετ..
ολο το Ορος ειναι ενα προβλημα συμφωνα με τα λεγομενα τους
ειμαι περιεργος πως δεν τους καλεσαν για πνευματικους εκει μπας και σωσουν την κατασταση

....τι να πω φιλε ; :lol:
θα τρελαθουμε με τους ΠΑΠΕΣ [αλαθητους]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
spetzouras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από spetzouras »

lookfor έγραψε:Ταυτόχρονα όμως η τεχνολογία είναι και ένα μέσο που θα μπορούμε να παίρνουμε και εμείς τις συμβούλές τους και τις γνώσεις τους, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο εκεί, θα οφελειθούν και πολύ περισσότεροι που ποτέ δεν θα μπορούσαν να έχουν μια επαφή μαζί τους, θα μπορούμε και εμείς οι γυναίκες που δεν έχουμε πρόσβαση στο Άγιο Όρος λύνουμε απορίες και να παίρνουμε συμβουλές από εκείνους έστω τηλεπικοινωνιακά.
Αδελφή μου, ειλικρινά πιστεύω ότι αυτό δεν είναι σωστό.

Οι Αγιορείτες δεν είναι cyber-εξομολόγοι,εκτός εάν έχουν κάποιο τέτοιο διακόνημα(?). Ο σκοπός τους είναι η προσευχή. Όπως έλεγε ο π.Παίσιος, έτσι βοηθούν περισσότερο.

Όμως επειδή όλοι έχουμε ανάγκη την επικοινωνία πλέον με κάποιον άνθρωπο προσευχής, ας τον βρούμε στον κόσμο. Τόσα μοναστήρια με αξιόλογους μοναχούς και ιερείς υπάρχουν στον κόσμο!!!

Άλλωστε και κάποιοι Αγιορείτες σεβόμενοι το ότι ο κόσμος χρειάζεται πλέον περισσότερο από ποτέ τη βοήθειά τους μας επισκέπτονται συχνά εκτός Αγίου Όρους.
Όλα επί των ημερών μας?! ;-)
Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dirfys »

[/quote]
σωστα τα λες
αλλα ειναι φαρισαισμος να κατηγορεις καποιον για κατι που εσυ κανεις ολη μερα..
και φυσικα ειναι ασχημο να ακους απο τους ιδιους μονο κακιες
μακαρι να ηταν μονο το νετ..
ολο το Ορος ειναι ενα προβλημα συμφωνα με τα λεγομενα τους
ειμαι περιεργος πως δεν τους καλεσαν για πνευματικους εκει μπας και σωσουν την κατασταση

....τι να πω φιλε ; :lol:
θα τρελαθουμε με τους ΠΑΠΕΣ [αλαθητους][/quote]

πιστευω οτι αναφερεσε σε εμενα με την τοποθετηση που εκανα
να ξανα πω οτι εγω δεν ειμαι μοναχη και εργαζομαι στο ιντερνετ ειτε ειμαι αργοσχολη και σερφαρω ολη την ημερα..
ενας μοναχος ομως δεν ειναι το ιδιο, και ειπα εγω τουλαχιστον την γνωμη μου και δεν εξεφρασα καμια κακια .
οσο το γιατι δεν "μας" καλεσαν για πνευματικους ισως γιατι ειμαστε αμαρτωλοι φανεροι..οχι κρυφοι και ποσο μαλλον κρυμενοι κατω απο ρασα και αμφια.
ειπα την γνωμη μου εσυ την ειπες κακια ? η λαθος καταλαβα αγαπητε?
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Dirfys έγραψε:

πιστευω οτι αναφερεσε σε εμενα με την τοποθετηση που εκανα
οχι βεβαια :D
Εικόνα
lookfor
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lookfor »

[quote="spetzouras
Αδελφή μου, ειλικρινά πιστεύω ότι αυτό δεν είναι σωστό.

Οι Αγιορείτες δεν είναι cyber-εξομολόγοι,εκτός εάν έχουν κάποιο τέτοιο διακόνημα(?). Ο σκοπός τους είναι η προσευχή. Όπως έλεγε ο π.Παίσιος, έτσι βοηθούν περισσότερο.
[/quote]

Τότε τι συζητάμε αν πρέπει ή δεν πρέπει να έχουν ίντερνετ. Η απάντηση έχει ήδη δωθεί από τον γέροντα και είναι σίγουρα σεβαστή.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”